کودک بد قلق معمولا لجبازی های را از خود بروز میدهد که باعث اذیت والدین میشود. شاید برای شما هم اتفاق افتاده باشد با کودکان بد قلق در ارتباط باشید؛ و طی مدتی که در جمع شما بود، کلافه شده باشید. این کودکان علاوه بر اذیت پدر و مادر، به شدت افراد دیگر را نیز کلافه میکنند. این کودکان نشانه هایی از خود بروز میدهند که معمولا خشم، گریه، جیغ و … به همراه دارد.
منبع: کودک بد قلق
اما برای اینکه با چنین کودکانی رفتار مناسب داشته باشیم؛ چه کاری باید انجام دهیم؟ حفظ خونسردی و صبر اولین قدم برای رفتار با کودک بد قلق است. سپس به آرامی با کودک خود برخورد کنید. برای برخورد با کودک بد قلق باید از شخصیت، رفتار و ویژگی های او مطلع باشید. تا زمانی که قلق فرزند خود را کسب نکنید؛ نحوه رفتار و برخورد با او را متوجه نخواهید شد. توصیه میکنیم که از روانشناس برای برخورد با کودک راهنمایی بگیرید. برای دریافت مشاوره کودک کلیک کنید.
برای دریافت مشاوره در زمینه کودک بد قلق میتوانید در هر زمان از روز برای مشاوره تلفنی خانواده با برترین متخصصان در مرکز مشاوره روانشناسی ذهن نو از طریق شماره 02191002360 و یا از طریق تلفن های ثابت شهری با شماره 9099070354 تماس بگیرید.
کودک بد قلق شامل کدام بچه ها می شود؟
تا به حال کودک بد قلق برخورد داشته اید؟ معمولا سوال پیش میآید که این کودکان چه ویژگی هایی دارند و به چه دلیل این رفتار ها را از خود بروز میدهند. اصلا چه فرقی بین کودکان دیگر و این کودکان وجود دارد؟ کودک بد قلق به دلیل رفتار بدی که از خود بروز میدهد، افراد حاضر در جمع را کلافه و خسته میکنند. اما روش هایی وجود دارد که باعث کاهش این رفتار خواهد شد. به عنوان والد یا شخصی که در کنار کودک بد قلق قرار دارد؛ باید قاطعیت داشته باشید و توجه به بهانهگیری های او نکنید. روش های اصولی دیگری نیز وجود دارد که در این مقاله به آن اشاره کرده ایم. برای کسب اطلاعات بیشتر تا انتهای مقاله همراه ما باشید.
حتما از صفحه اینستاگرام ذهن نو و کانال تلگرامی ذهن نو دیدن نمایید.
فوم شست شوی نیتروژینا
199 تومان
خرید کنید
نشانه های کودک بد قلق
هر کودکی بد قلق نیست. به والدین توصیه می شود که در ارتباط با فرزندان ابتدا از درستی روش های خودشان اطمینان حاصل نمایند. سپس در صورت مشاهده ویژگی های زیر از متخصص روانشناسی کودک جهت تغییر روش شان کمک بگیرند.
? بچه هایی که راحت به خواب نمی روند
یکی از نشانه های کودک بد قلق، بد خوابی است. این کودکان هرگز خواب راحتی ندارند و همیشه والدین را در خوابیدن کلافه میکنند. اغلب ساعت خوابی کمی دارند و قبل از خواب نیز باید شاهد غرغرهایش که علاقه ای به خواب ندارد باشید.
برای اطلاع از علت و راه های از بین بردن رفتارهای عجیب و غریب کودک کلیک کنید.
? کودک بد قلق برای هر چیز گریه می کنند
کودک بد قلق برای هر چیزی که میخواهد گریه میکند. برای چیز های کوچکی مانند آب خواستن، درخواست اسباب بازی و … حتما گریه میکنند. معمولا خواسته های خود را با گریه اعلام میکنند و تلاشی برای حرف زدن نمیکنند.
? به راحتی گریه شان بند نمی آید
کودک بد قلق زمانی که شروع به گریه میکنند؛ دیگر به راحتی آرام نمیشود. آنها اغلب گریه های طولانی دارند و راحت نمیتوان گریه های آنها را بند آورد. اگر برای گریه نکردن هم رضایت دهند؛ حتما چیزی از شما درخواست خواهند کرد. خیلی از والدین در ارتباط با این کودکان هر کاری می کنند تا گریه شان شروع نشود. به همین دلیل خیلی زود باج گیری کردن را یاد میگیرند.
? حرف شنوی ندارند
کودک بد قلق هر کاری که خودش دوست داشته باشد انجام میدهد. هیچ توجهی ندارد که بزرگ تر ها چه میگویند و چه کاری نباید انجام دهد. آنها از هیچ فردی حرف شنوی ندارند و کار خود را انجام میدهند.
? کودک بد قلق زیاد شکایت دارند
کودک بد قلق از هیچ چیزی راضی نیست. دائم در حال شکایت است. او دائم در حال بهانه گیری و ایراد گرفتن از چیزهای مختلف مثل بازی، غذا، اسباب بازی، برنامه تلویزیونی و… است. والدین با بی توجهی به این نوع رفتارها میتوانند آن ها را کاهش دهند.
? برای غذا خوردن دردسر زیادی درست می کنند
اغلب این کودکان بسیار بد غذا هستند و هنگام غذا خوردن دردسرهای زیادی به وجود میآورند. به خصوص وقتی متوجه میشوند که غذا خوردن یا نخوردن آن ها برای والدین اهمیت زیادی دارد، از آن به عنوان حربه ای برای رسیدن به خواسته هایشان استفاده می کنند. بیشترین نیاز کودک در سنین زیر پنج سال هم توجه والدین است. بنابراین شما باید این نیاز را در جاهای دیگر اغنا کنید تا در هنگام غذا خوردن به دردسر نیافتید.
? زیاد حرف نمی زنند
سکوت و گریه ویژگی کودک بد قلق است. او زیاد حرف نمیزند، علاقه ای به توضیح ندارند و بهانه گیری را به توضیح ترجیح میدهند. او طوری برخورد می کند که گویی شما باید ذهنش را بخوانید. در ارتباط با این کودکان بد قلق باید به آن ها یاد بدهید که چگونه با دیگران تعامل کنند. از روش های مختلف آموزشی برای این مساله استفاده کنید. خیلی زود تغییر رفتار را در او خواهید دید.
? تنبیه روی آن ها تاثیر عکس دارد
هرگز کودک بد قلق را تنبیه نکنید. زیرا به جای اینکه کار درست انجام دهد، لجبازی میکند و بدتر اشتباه خود را تکرار میکند. برای نشان دادن اشتباه، این کودکان را محروم کنید. تنبیه کارآمد نیست!
اگر بیش از 5 نشانه بالا را در فرزند خود دیدید، حتما مقاله اختلالات رفتاری کودکان را مطالعه نمایید.
برخورد با کودک بد قلق چگونه است؟
به طور کل تربیت فرزند بدون صبر و آرامش امکان پذیر نیست. و برخورد با کودک بد قلق نیازمند آرامش و صبر بیشتری است. به همین جهت والدین برای برخورد با چنین کودکانی باید از تکنیک ها و روش های مناسب استفاده کنند. در این بخش مقاله راجع به این تکنیک ها صحبت کرده ایم.
? با کمک کلمات کودک را تشویق کنید
برای برخورد با کودک بد قلق، باید از کلمات به عنوان تشویق استفاده کنید. همه رفتارهای مناسب و خوب کودک را مورد تشویق قرار دهید. زمانی که گریه و زاری را برای کسب خواسته ها انجام داد؛ با صحبت منطقی و بازی با کلمات رضایت او را جلب کنید. به مرور زمان کودک یاد میگیرد که باید با کمک کلمات خواسته خود را بیان کند و بد قلقی را کاهش دهد.
برای کسب اطلاعات بیشتر در زمینه تربیت کودک کلیک کنید.
? برنامه ریزی منظمی داشته باشید | کودک بد قلق
یکی از راه های برخورد با کودک بد قلق، برنامه ریزی معین است. با برنامه ریزی اصولی به کودک نشان میدهید که هر کاری باید بر اساس برنامه ریزی اصولی پیش برود؛ و با بد خلقی هرگز نمیتواند به خواسته های مطلوب برسد. به مرور آموزش دهید که تمامی خواسته ای او به آرامی صورت میگیرد. برای کسب اطلاعات بیشتر در زمینه نحوه برخورد با بهانه گیری کودک کلیک کنید.
? به کودک اجازه تصمیم گیری بدهید
اجازه تصمیم گیری به کودک بد قلق یکی از روش های برخورد با اوست. تصمیم گیری برخی از موارد را به کودک بسپارید. مثلا انتخاب لباس را بر عهده کودک بگذارید. چند دست لباس جلوی کودک بگذارید و از او بخواهید که یکی از آنها را انتخاب کند. در این روش انتخاب لباس به سلیقه شما و کودک خواهد بود. اگر کودک در انتخاب هر چیزی بد قلقی میکند؛ بهتر است که حق انتخاب را به او بسپارید. تا از میزان رفتار او کاهش دهد.
? حواس کودک خود را پرت کنید
در رفتار با کودک بد قلق به دلیل رفتار های بهانه گیری که دارد؛ باید حواس او را پرت کنیم. مثلا زمانی که کودک شما شروع به رفتار های آزار دهنده کرد و هر چیزی را بهانه آورد؛ باید حواس او را با فعالیت های مورد علاقه پرت کنید. مثلا اجازه دهید نقاشی بکشد؛ یا با او بازی کنید تا از شدن بد قلقی او کاسته شود.
? شرایط را شناسایی کنید | کودک بد قلق
به عنوان پدر و مادر باید شرایطی که باعث بد قلقی کودک میشود شناسایی کنید. سپس کودک بد قلق را از محل آزار دهنده دور کنید. با این کار هم از میزان بهانه های کودک کم میکنید و هم فرزند خود را از شرایط نامناسب دور خواهید کرد. برای کسب اطلاعات بیشتر در زمینه نیازهای اولیه و اساسی کودکان کلیک کنید.
? از روانشناس راهنمایی بگیرید
معمولا برخورد و رفتار با کودک بد قلق دشوار است. بسیاری از والدین به شدن اذیت میشود و در مواجهه با رفتار های فرزند خود توانایی لازم را ندارند. به همین جهت توصیه میکنیم که حتما در رفتار با چنین کودکانی از روانشناس و مشاوره کودک راهنمایی بگیرید. تا در اقدام اول شخصیت کودک را بشناسید و سپس راهکار مناسب برخورد با او را آموزش ببینید. برای کسب اطلاعات بیشتر در زمینه برخورد با کودک لجباز کلیک کنید.
کلام آخر
در این مقاله به طور کل راجع به کودک بد قلق صحبت کرده ایم. این کودکان بهانه های مختلفی در زمینه های گوناگون بیان میکنند. و با این رفتار ها، والدین و اطرافیان را به شدت آزار میدهند. به همین جهت همیشه پدر و مادر این بچه ها به دنبال راه و روش های درمانی مناسب هستند. به عنوان والدین باید آموزش های اصولی ببینید تا در حضور دیگران، باعث آزار نشوید. برای آشنایی با تکنیک ها و روش های مناسب، از روانشناس راهنمایی بگیرید. مرکز مشاوره ذهن نو به صورت تلفنی و حضوری به شما مراجعین گرامی خدمات ارائه میدهد. جهت کسب اطلاعات بیشتر با شماره زیر تماس حاصل فرمایید.
برای دریافت مشاوره در زمینه کودک بد قلق می توانید در هر زمان از روز برای مشاوره تلفنی با برترین متخصصان در مرکز مشاوره روانشناسی ذهن نو از طریق شماره 02191002360 و یا از طریق تلفن های ثابت شهری با شماره 9099070354 تماس بگیرید.
منبع: کودک بد قلق
:: بازدید از این مطلب : 148
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0