خنده های عصبی
نوشته شده توسط : ذهن نو

خنده های عصبی وقتی اتفاق می‌افتد که شخصی به دلایلی مثل استرس، نگرانی یا ناراحتی، به طور ناخودآگاه شروع به خندیدن می‌کند. این نوع خنده ممکن است از نظر دیگران عجیب یا ناشایسته بنظر برسد و معمولا نشان‌دهنده یک وضعیت نگران‌کننده است. هر کس ممکن است به دلایل مختلفی خنده ‌های عصبی داشته باشند، از جمله تلاش برای پنهان کردن احساسات منفی یا ناامیدی، تلاش برای جلوگیری از نشان دادن عصبانیت یا ترس و حتی برخورد با وضعیتی غم‌انگیز.

منبع: خنده های عصبی

برای مقابله با خنده های عصبی، مهم است که فرد به دقت به خود و دیگران توجه کند و در صورت لزوم در صدد دریافت حمایت حرفه ای باشد. اما درمان این نوع خنده ها ضروری است و باید جدی گرفته شود. با کمک روان درمانی می‌توانید خنده ‌های عصبی را کنترل کنید. برای دریافت مشاوره فردی کلیک کنید.

برای دریافت مشاوره در زمینه خنده‌ های عصبی می‌توانید در هر زمان از روز برای مشاوره تلفنی با برترین متخصصان در کلینیک تخصصی ذهن نو از طریق شماره 02191002360 و یا از طریق تلفن ثابت با شماره 9099070354 تماس بگیرید.

خنده های عصبی چیست؟

 

خنده های عصبی ممکن است ناشی از استرس، نگرانی یا اضطراب باشد. این نوع خنده ممکن است به صورت غیرطبیعی یا بدون دلیل واضح باشد و ممکن است دارای صداهای عجیب و غریب باشد. افراد ممکن است به دلایل مختلف از جمله فشار کاری، مسائل شخصی یا اضطراب اجتماعی، به خنده ‌های عصبی روبرو شوند.

در برخی موارد، خنده ‌های عصبی ممکن است به علائم بالینی نظیر اضطراب گوارشی، درد عضلانی یا سرفه همراه باشد. در صورت تجربه خنده های عصبی به صورت مکرر و مزمن، توصیه می‌شود که با یک حرفه‌ای در حوزه روان‌شناسی گفت‌وگو کنید تا به شما کمک کند تا با منابع استرس و اضطراب خود برخورد کنید.

 

حتما از صفحه اینستاگرام ذهن نو و کانال تلگرامی ذهن نو دیدن نمایید.

دلایل خنده ‌های عصبی چیست؟

خنده های عصبی به دلایل مختلفی پدید می‌آید. این دلایل به دو دسته عوامل بیرونی و درونی تقسیم می‌شود. در این بخش مقاله به عوامل بروز خنده ‌های عصبی اشاره کرده ایم.

? احساس حزن و اندوه

از دلایل خنده های عصبی می‌توان به ناراحتی و اندوه اشاره کرد. خیلی از افراد هنگام ناراحتی خود و حتی بروز رویدادی هولناک باز هم می‌خندند. آن‌ها ارادی این کار را انجام نمی دهند. هر چند که هیچ مشکل جسمانی خاصی ندارند، اما روش مناسب تری هم برای مواجهه با مشکلات بلد نیستند.

? ناتوانی در خویشتنداری عاطفی

اختلال در خویشتنداری عاطفی از دلایل خنده های عصبی می‌باشد. این اتفاق زمانی رخ می‌دهد که احساسات بسیار عمیق شما با شرایط سازگار نیست. در واقع اوضاع از کنترل شما خارج شده و واکنش ها بسیار کوتاه است.

برای کسب اطلاعات بیشتر در زمینه احساس شرم کلیک کنید.

? مکانیزم دفاعی معیوب

خنده های عصبی یکی از مکانیسم های دفاعی معیوب است. این مکانیسم ها به افراد کمک می‌کند که اضطراب خود را کنترل کنند و با این روش به آرامش مقطعی برسند. با این روش ذهن در لحظه متوجه می‌شود که اوضاع آنقدر هم که تصور می‌کرد؛ بد نیست! اما این مکانیسم نمی تواند راهکار مناسبی برای حل و فصل مسائل فرد باشد. مانند مسکن برای مدت کوتاهی فرد را از مشکلات دور نگه می دارد.

? ابتلا به اختلال اوتیسم از دلایل خنده های عصبی

اختلال اوتیسم یکی از دلایل خنده های عصبی است. افرادی که به این اختلال مبتلا هستند شرایط اجتماعی را متوجه نمی‌شوند و حتی به چیزهای عادی و خیلی ساده لبخند می‌زنند. عملکرد مغزی آن ها طوری دیگری واکنش می‌دهد؛ از این رو شما نمی‌توانید از آن ها انتظار واکنشی متناسب با شرایط را داشته باشید.

? راهی برای پذیرفتن وضعیت موجود

پذیرش شرایط از دیگر دلایل خنده های عصبی است. در واقع این موضوع نشان دهنده درگیری احساسات عمیق می‌باشد. با این رفتار می‌خواهید یک تجربه دراماتیک در زندگی داشته باشید. و بدن به شیوه های مختلفی در این شرایط پاسخ می‌دهد.

? بیماری کورو

بیماری کورو یکی از دلایل بروز خنده های عصبی است. این بیماری عفونی است و مولکول های پروتئینی در آن از حالت طبیعی خارج می‌شود. در نهایت مولکول هایی که در بافت مغز جمع شده اند؛ احساس و عاطفه فرد را دستخوش تغییراتی می‌کنند.

? تقلید ناخودآگاه از خنده های دیگران

یکی از علل خنده های عصبی، مشاهده خنده‌ دیگران است. برای مثال در مجلسی مشکلی برای فرد پیش آمده و دیگران به او و مشکل‌اش می خندند؛ آن فرد احساس درک نشدن، مسخره و تحقیر میکند؛ اما نمی‌تواند متناسب با احساسش در مقابل آن همه آدم واکنش نشان دهد. پس با خنده دیگران او هم می خندند در حالی که از درون احساس درد می‌کند.

? تیروئید پر کار

تیروئید پر کار یکی از علل خنده های عصبی است. زمانی که غده تیروئید به مقدار زیاد هورمون تولید می‌کند؛ تیروئید پر کار می‌شود. این هورمون ها انرژی سلولی مغز را کنترل می‌کند و عامل مشکلات مختلف مانند این خنده ها می‌شود.

?خنده های عصبی ناشی از اضطراب

اضطراب، عامل بزرگی در بروز خنده های عصبی است. خنده ‌های عصبی راهی برای آزاد سازی انرژی منفی می‌باشند که ناشی از اضطراب است. این نوع خنده باعث آرامش می‌شود و تنش را فروکش می‌کند. از طرفی فردی که دچار اضطراب شدید است؛ نمی‌داند که باید دقیقا در آن موقعیت چه واکنشی داشته باشد. بنابراین برای تسکین درد خود شروع به خنده می‌کند.

? تلقین اطمینان خاطر به خود

خنده های عصبی راهی برای آرامش دادن به ذهن خودآگاه است. ناخودآگاه فرد با خنده های غیر واقعی بخش هشیار مغز را قانع می کند که همه چیز آرام و تحت کنترل است. این احساس برای ذهن دلنشین بوده و در دفعات بعد نیز از همین روش برای کاهش تنش ها استفاده می کند.

? خنده های عصبی برای پوشش احساس کمبود

معمولا کسانی که اعتماد به نفس کافی ندارند و یا احساس پوچی می‌کنند، دچار خنده های عصبی می‌شوند. آن ها درد زیادی را تحمل می‌کنند. احساس بی کفایتی دارند و یا دلیلی برای تلاش نمی‌یابند. این افراد تنها برای دریافت تایید دیگران و حفظ آن چه که باقی مانده خنده های عصبی سر می‌دهند.

برای کسب اطلاعات بیشتر در زمینه حس شوخ طبعی کلیک کنید.

درمان خنده های عصبی چگونه است؟

 

درمان خنده های عصبی ممکن است شامل مشاوره روانشناسی و روانپزشکی باشد تا به افراد کمک کند تا با استرس و اضطراب خود مقابله کنند. همچنین تمرین‌ های آرامش بخش مانند یوگا و مدیتیشن نیز می‌تواند به کاهش خنده‌ عصبی کمک کند. در صورت لزوم، دارو های ضد اضطراب و ضد افسردگی نیز می‌تواند به علاج خنده‌ عصبی کمک کننده باشند. بهتر است افراد با چالش‌ های خود به یک حرفه‌ای متخصص مراجعه کنند تا بهترین راه حل برای درمان خود را پیدا کنند. در ادامه راه های ساده برای کنترل این خنده را اشاره کرده ایم.

? نفس عمیق بکشید.

? مدیتیشن انجام دهید.

?هنر و موسیقی درمانی را جدی بگیرید.

? شمارش پشت سر هم را تمرین کنید.

? مهارت های اجتماعی را گشترش دهید.

?از جملات تاکیدی مثبت کنید.

حتما مقاله راه های تشخیص انواع احساسات را بخوانید.

کلام آخر

در این مقاله دلایل خنده های عصبی را توضیح داده ایم. اما زمانی که هنگام عصبانیت و مشکل خنده ها آغاز می‌شود؛ نفس عمیق بکشید و احساس شخص مقابل خود را تصور کنید. شرایط را درک کنید و برای کنترل بهتر، حتما از روانشناس راهنمایی بگیرید. مرکز مشاوره ذهن نو به صورت تلفنی و حضوری به شما مراجعین گرامی خدمات ارائه می‌دهد. جهت کسب اطلاعات بیشتر با شماره زیر تماس حاصل فرمایید.

برای دریافت مشاوره در زمینه خنده ‌های عصبی می توانید در هر زمان از روز برای مشاوره تلفنی با برترین متخصصان در مرکز مشاوره روانشناسی ذهن نو از طریق شماره 02191002360 و یا از طریق تلفن های ثابت شهری با شماره 9099070354 تماس بگیرید.

 

منبع: خنده های عصبی





:: بازدید از این مطلب : 157
|
امتیاز مطلب : 2
|
تعداد امتیازدهندگان : 1
|
مجموع امتیاز : 1
تاریخ انتشار : یک شنبه 27 اسفند 1402 | نظرات ()
مطالب مرتبط با این پست
لیست
می توانید دیدگاه خود را بنویسید


نام
آدرس ایمیل
وب سایت/بلاگ
:) :( ;) :D
;)) :X :? :P
:* =(( :O };-
:B /:) =DD :S
-) :-(( :-| :-))
نظر خصوصی

 کد را وارد نمایید:

آپلود عکس دلخواه: