آیا می دانید رفتار با افراد در حال ترک چگونه باید باشد و چه اهمیتی در ادامه ترک اعتیاد دارد؟ ترک اعتیاد یک کار بسیار سخت برای افراد معتاد است و مشکلات ناشی از آن به قدر کافی آنان را تحت فشار میگذارد. در این میان نحوه رفتار اطرافیان میتواند نقش تعیین کنندهای در ادامه مسیر و موفقیت و یا بازگشت به اعتیاد داشته باشد. با آگاهی از نحوه رفتار با افراد در حال ترک و کمک گرفتن از یک فرد متخصص میتوانید آنان را در این مسیر سخت یاری کنید و کیفیت زندگی خود و فرد معتاد را تا حد بسیار زیادی ارتقا دهید. برای کسب اطلاعات بیشتر در زمینه مشاوره ترک اعتیاد کلیک کنید.
منبع: رفتار با افراد در حال ترک
برای دریافت مشاوره در زمینه رفتار با افراد در حال ترک می توانید در هر زمان از روز برای مشاوره ترک اعتیاد تلفنی با برترین متخصصان در مرکز مشاوره روانشناسی ذهن نو از طریق شماره 02191002360 و یا از طریق تلفن های ثابت شهری با شماره 9099070354 تماس بگیرید.
بیشتر بخوانید : رفتار با معتاد
رفتار با افراد در حال ترک چگونه باید باشد؟
برقراری ارتباط با فرد معتاد و خانواده اهمیت بسیار زیادی دارند چراکه باعث میشوند نتایج بهتری نسبت به آنچه انتظار دارید به دست بیاورید. ارتباط برقرار کردن با جوانی که به مواد مخدر اعتیاد پیدا کرده میتواند سخت باشد. به خصوص اگر شرایط به گونهای باشد که مجبور باشید از اعتیاد او حمایت کنید و رفتارهای ناخوشایند فرد معتاد را تحمل نمایید. فرد معتاد شرایط خود را با انکار مشکلات و دروغ گفتن به اطرافیان وخیمتر میکند. اما مهم است که شما با رفتار صحیح خود او را در این مسیر یاری کنید. در ادامه 10 روش برای کمک به افراد در حال ترک را آوردهایم.
برای عضویت در کانال تلگرامی ذهن نو کلیک کنید.
1️⃣ با بیماران معتاد مهربان باشید
به فرد معتاد اثبات کنید که برایتان مهم است و ارزش دارد. با او با مهربانی و دلسوزی و نه با ترحم برخورد کنید چون افراد معتاد از ترحم متنفرند. رفتار مهربان با فرد معتاد رمز تعامل موثر با اوست. اعتیاد در جامعه چنان مایه بدنامی شده است که بیماران انتظار هر نوع توهین، تحقیر و یا رفتار غلطی را از دیگران دارند.
آنها به طور ناخودآگاه خودشان منتظرند که خانواده و آشنایانشان آنها را ترک کنند. شما میتوانید با برخورد خوب با فرد معتاد، احساس ارزشمند بودن و مهم بودن به او بدهید. این رفتار با افراد در حال ترک باعث میشود او برای بخشیده شدن و کنار گذاشتن اعتیاد ترغیب شود.
2️⃣ با او حرف بزنید و گوش شنوا برای حرفهایشان داشته باشید
اگر فرد معتاد ببیند شما برای شنیدن حرفهایش گوش شنوایی دارید، حتما به سمتتان میآید. شما باید صحبتهای آنها را بدون قضاوت کردن گوش دهید. آنان باید بتوانند با اطمینان و بدون ترس احساسات خود را با شما در میان بگذارند. حتی اگر کار اشتباهی انجام داده باشد نیز حتما دلیلی برای گرایش به مواد مخدر داشته است. با روان شناس متخصص ترک اعتیاد مشورت کنید تا بتوانید بهتر با آنها برخورد نمایید. با شنیدن حرفهای او میتوانید بهتر درکش کنید و در نتیجه ارتباط موثرتری برقرار نمایید.
رفتار با افراد در حال ترک تاثیر زیادی در روند درمان آنها دارد. شما با توجه به نکاتی که در این مقاله گفته ایم و مشورت های متخصص ترک اعتیاد میتوانید مسیر درمان را تحت تاثیر قرار دهید.
3️⃣ رفتار با افراد در حال ترک | حرف و عمل تان یکی باشد
وقتی با فرد معتاد در حال مکالمه هستید به خوبی حواستان را جمع کنید که چه میگویید. شما باید منظور خود را به طور صریح و روشن بیان کنید. اگر این کار را انجام دهید فرد دچار سوتفاهم نمیشود و به درستی میداند که چه انتظاری از او دارید. همچنین پای حرفتان بایستید تا تاثیر بهتری به روی فرد معتاد بر جا بگذارد.
4️⃣ نگرانی و محبت خود نسبت به فرد بیمار را نشان دهید
فردی که به اعتیاد دچار شده بیشتر از هر کس دیگری نیاز به دوست داشته شدن دارد. باید به او بفهمانید که با وجود تمام مشکلاتی که دارد هنوز برای شما قابل احترام است. اگر در درون قلبتان هیچ عشقی نسبت به او نیست یا نمیتوانید محبتی به او ابراز کنید، حداقل نشان دهید که میخواهید بهترین اتفاقها برایش رقم بخورد. البته توجه داشته باشید که منفعلانه رفتار کردن و سوختن و ساختن با این مساله متفاوت است.
در کنار همه رفتارهای مثبت باید به او نشان دهید که هیچ جوره با اعتیادش کنار نمیآیید. به قوانینی که برای خودتان گذاشتهاید پایبند باشید. بهتر است یک سری تنبیه روانی برای اعتیاد فرد در نظر بگیرید تا متوجه شود حد و مرزهایی که برایش میگذارید تو خالی نیستند.
بیشتر بخوانید : ترک اعتیاد
5️⃣ رفتار با افراد در حال ترک | با او همراه شوید
البته که انگیزه شما برای ایجاد هر تغییری در زندگیتان بیشتر از فرد معتاد است اما اگر او ببیند که شما هم مشتاق اطلاح رفتارهای منفی خود هستید و تاثیر مشاوره در بهبود حالتان را حس کند، انگیزه بیشتری برای رفتن به جلسات مشاوره پیدا میکند. او مانند کسی است که برای رسیدن به هدف خود یک هم پا و هم مسیر پیدا کرده است. میتوانید در جلسات مشاوره او را همراهی کنید تا احساس کند شما در راه تغییر از او حمایت میکنید.
6️⃣ به نظر او اهمیت دهید
باید به فرد معتاد این را بفهمانید که با مصرف مواد مخدر در خانه به هیچ وجه کنار نمیآیید. اما در عین حال خوب است که درباره روشهای ایجاد این نوع تغییرات کمی انعطاف به خرج دهید. بیمار در شرایطی است که تاب و تحمل دستور شنیدن را ندارد. پس در رفتار با افراد در حال ترک طوری برخورد کنید که او احساس کند شما در حال کمک هستید نه اینکه حکم میکنید چه کاری را انجام دهد.
7️⃣ درباره روند درمان از متخصص ترک بپرسید
برای اینکه بتوانید به بیمار در حال ترک کمک کنید؛ باید نسبت به وضعیت و روند درمان او اطلاعات کافی داشته باشید. با آگاهی از وضعیت روانی و جسمانی بیمار قادر به درک او خواهید بود. آن وقت میتوانید برخوردی بکنید که به او برای ترک کامل کمک کند.
8️⃣ برای افراد در حال ترک قابل پیش بینی باشید
اتفاقات غیر منتظره موجب ایجاد استرس و در نتیجه پناه بردن بیمار به مواد مخدر میشوند. همچنین قابل پیش بینی بودن شما میتواند نوعی الگو برای افراد در حال ترک نیز باشد. اینگونه او ممکن است یاد بگیرد که چطور رفتارها و حرف های غیر قابل پیش بینی را کنار بگذارد.
9️⃣ از روند درمان او حمایت کنید
شما هم با شرکت در دوره های مشاوره و ایجاد تغییر در خود به افراد در حال ترک نشان میدهید که این روند درمان موثر بوده و او نیز میتواند در خود تغییراتی ایجاد بکند. پس برای این که انگیزه بیشتری به او بدهید، در جلسات رواندرمانی و مشاوره شرکت کنید، نقاط ضعف خود را بشناسید و برای تغییر آن ها تلاش کنید.
بیشتر بخوانید : نقش خانواده در ترک اعتیاد
???? مرز بندی داشته باشید
با وجود تمام تلاش هایی که کردید ممکن است افراد در حال ترک انگیزه خود را از دست بدهند و دیگر تلاشی برای ترک نکنند. شما باید به او نشان دهید که چقدر رفتارهای او برای شما آزاردهنده است. او باید بداند که برای همیشه نمیتوانید این رنج را تحمل کنید. تا وقتی که بیمار معتاد متوجه نشود که چه آسیبی به اطرافیان وارد میکند، احتمالا از مسیر درمان خارج خواهد شد.
برای دریافت مشاوره در زمینه رفتار با افراد در حال ترک می توانید در هر زمان از روز برای مشاوره ترک اعتیاد تلفنی با برترین متخصصان در مرکز مشاوره روانشناسی ذهن نو از طریق شماره 02191002360 و یا از طریق تلفن های ثابت شهری با شماره 9099070354 تماس بگیرید.
سوالات متداول
رفتار صحیح با افراد در حال ترک چه کمکی به آنها میکند؟
بیماران درگیر اعتیاد خود نیز از این مساله خجالت میکشند. ترس از دستگیر شدن توسط نیروهای پلیس یکی از بزرگترین موانعی است که او را از کمک گرفتن از اطرافیان منصرف میکند. باید راه صحیح صحبت با فرد معتاد را یاد بگیرید تا بتوانید به او کمک کنید. اگر حتی پیشنهاد شما برای کمک را رد کرد، میتوانید برای بهبود شرایطش خودتان از مشاوران و روانشناسها کمک بگیرید. وقتی که فرد معتاد روحیه بهتر و تغییر در شما را ببیند، احساس میکند که تغییر غیرممکن نیست و تشویق میشود تا اعتیاد خود را کنار بگذارد.
منبع: رفتار با افراد در حال ترک
:: بازدید از این مطلب : 128
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0