نوشته شده توسط : ذهن نو

فرزند نور چشمی یا بروز سندروم فرزند طلایی در خانواده ها، باعث بروز مشکلات زیادی می‌شود. در اکثر خانواده ها فرزندی وجود دارد که بیشتر مورد توجه دیگران است و یا حتی او را با دیگران از جنبه های مختلف مقایسه می‌کنند. به طورکلی فرق گذاشتن بین بچه ها و تبعیض، امری طبیعی در خانواده هاست. اکثر والدین فرزندی را بیشتر از دیگران مورد توجه قرار می‌دهند که به وضوح قابل رویت است.

این موضوع تاثیرات بدی بر دیگر فرزندان داشته و آن‌ها را آسیب پذیر می‌کند. این مساله دلایل مختلفی داشته و به اشکال متفاوتی بروز می‌کند. حتی شدت آن نیز در خانواده‌ها متفاوت است. بهتر است هم والدین و هم فرزندان از این موضوع آگاهی کافی را کسب کرده و از بروز آسیب های احتمالی جلوگیری کنند. در این مورد می‌توانید خدمات مشاوره کودک بگیرید.

برای دریافت مشاوره در زمینه سندروم فرزند طلایی یا فرزند نور چشمی می توانید در هر زمان از روز برای مشاوره با برترین متخصصان در مرکز مشاوره روانشناسی ذهن نو از طریق شماره 02191002360 و یا از طریق تلفن ثابت با شماره 9099070354 تماس بگیرید.

منبع: فرزند نور چشمی | سندروم فرزند طلایی

سندروم فرزند طلایی

به طور کلی پایه و اساس بیشتر نظریه های روانشناسی بر مبنای عدم دریافت عشق و محبت کافی در دوران کودکی است. این سندروم و پدیده ای به اسم فرزند نور چشمی یکی از عوامل موثر بر این موضوع است. خانواده ها با اینکار احساس ناکافی بودن و شرم به کودکان داده و حتی موقعیت های زیادی را نیز از آنها سلب می‌کنند.

شاید حتی فرزند نور چشمی مورد نظر والدین، ویژگی منحصر به فردی نیز نداشته باشد؛ اما تنها به دلیل جنسیت و یا شرایط محیطی حس خاص بودن را به او القا می‌کنند. فراموش نکنید که همه کودکان استعداد و توانمندی های خاصی دارند که با توجه و اهمیت دادن به آنها شکوفا شده و باعث موفقیت و پیشرفت می‌گردد.

پیامدهای منفی تاثیر فرزند نور چشمی

گاهی این فرزند نور چشمی، فرزند دیگران است و تنها وسیله ای برای سرزنش و مورد تحقیر قرار دادن فرزندان است. که در این صورت به هیچ عنوان مقایسه درست نبوده و نه تنها انگیزه برای بچه ها ایجاد نمی‌کند؛ بلکه باعث بروز مشکلات بیشتری در زندگی آنها نیز می‌گردد. برخی از این پیامدهای منفی، شامل موارد زیر می‌شوند.

????برهم خوردن ارتباط فرزندان

با استفاده از روش فرزند نور چشمی و مقایسه افراد بای یکدیگر، ارتباط آنها تا حد زیادی تحت تاثیر قرار گرفته و دچار مشکل می‌شوند. این موضوع حتی میان والدین و فرزندان نیز به وجود می‌آید. چرا که بعد از این رفتارها فرزندان به هیچ عنوان تمایل ندارند که با والدین خود ارتباط داشته و یا همواره در حال تلاش برای گرفتن توجه از طرف آنها هستند.

????آسیب های روانی | فرزند نور چشمی

فرزندانی که مدام با یکدیگر و یا فرزند نور چشمی دیگری مقایسه می‌شوند؛ اعتماد به نفس خود را از دست داده  و خود را بی ارزش می‌دانند. از طرفی این موضوع حتی برای خود فرزند نور چشمی نیز آسیب های زیادی به وجود می‌آورد. این افراد دچار خودشیفتگی شده و خود را برتر از دیگران احساس می‌کنند. اما وقتی با واقعیت ها مواجه می‌شوند؛ بسیار آسیب می‌بینند و حتی توانایی مواجه شدن با آن را ندارند.

????گرایش به انجام رفتارهای پرخطر

طبیعی است که وقتی افراد عزت نفس خود را از دست می‌دهند و یا دچار اختلالات مختلف روانی می‌شوند؛ احتمال بروز رفتارهای پرخطر و آسیب رسان بیشتر می‌شود. فرزند نور چشمی و یا دیگران که مورد مقایسه قرار می‌گیرند؛ احتمالا تمایل زیادی به انتقام گیری و تخلیه خشم خود دارند و این موضوع می‌تواند عواقب بدی داشته باشد.

چگونگی تاثیر فرزند نور چشمی بر دیگران

اینکه چطور فرزند نور چشمی می‌تواند بر دیگران تاثیر بگذارد؛ سوالی است که در این قسمت به آن پاسخ خواهیم داد. حتی این تاثیرات برای خود فرزند نور چشمی نیز هست. چرا که با تمام امکانات و رفاه و حتی توجهی که دریافت می‌کند؛ اما در زمینه هایی احتمالا عوارضی را تجربه می‌کند.

????بروز انتظارات غیرواقعی

یکی از این تاثیرات بروز انتظارات غیرواقعی برای فرزند نور چشمی است. در واقع همه انتظار رفتاری درست و سنجیده را از او دارند. چنین فردی احتمالا در مسائل هویتی بسیار دچار مشکل می‌شود. چرا که نمی‌تواند متناسب سن خود رفتار کند و یا حتی حق شکست خوردن و اشتباه کردن را ندارد. این موضوع فشار و استرس زیادی را به او وارد کرده و یا باعث بروز کمالگرایی منفی در او می‌گردد.

????آسیب به مهارت های ارتباطی و اجتماعی افراد | فرزند نور چشمی

عدم تعادل در میزان محبت و توجه به افراد، سبب بروز آسیب به مهارت های ارتباطی و اجتماعی آنها می‌گردد. از آنجایی که فرزند نور چشمی دچار خودشیفتگی می‌شودو دیگران نیز در مواجهه با او اعتماد به نفس خود را از دست می‌دهند؛ همواره در ارتباطشان مشکلاتی پیش آمده و نمی‌توانند با یکدیگر تعامل کنند. حتی در این شرایط ارتباط برقرار کردن با والدین نیز دشوار می‌شود. این مورد گسترش یافته و به طور کلی زندگی فرد را تحت تاثیر قرار می‌دهد.

????بروز مشکلاتی در رشد عاطفی

فرزند نورچشمی به دلیل اینکه همواره در مرکز توجه و محبت بوده است؛ دچار طرحواره استحقاق شده و تحمل نه شنیدن یا مخالفت را ندارد. اینگونه افراد معمولا انعطاف پذیری کمی داشته و نمی‌توانند در مواجهه با چالش ها به درستی عمل کنند. از طرفی هوش هیجانی در هر دو طرف آسیب می‌بیند. 

????آسیب به روحیه استقلال طلبی

به دلیل اینکه همواره به یک نفر توجه بیشتری شده است و طرف دیگر نادیده گرفته می‌شود؛ افراد در کسب استقلال شخصیتی دچار مشکل می‌شوند. چرا که طرفی که مدام با فرزند نورچشمی مقایسه می‌شود؛ احساس کفایت نکرده و نمی‌تواند در مسائل مختلف مستقل شود. او همواره احساس نیاز به دیگران می‌کند. و وقتی فردی مدام در معرض توجه است؛ احساس ابتکار عمل و مسئولیت پذیری در او رشد نخواهد کرد.

 برای جلوگیری از بروز پیامدهای فرزند نورچشمی چه باید کرد؟

همانطور که گفته شد نمی‌توان علاقه بیشتر والدین به یکی از فرزندان را نادیده گرفت. این موضوع همواره وجود دارد و بهتر است خانواده ها به جای انکار، آن را پذیرفته و از آسیب های ناشی از آن پیشگیری کنند. بهتر است خانواده ها در این زمینه اطلاعات و آگاهی کافی را کسب کرده و احساسات خود را کنترل کنند. همچنین منابع یکسان و برابری برای همه فرزندان در نظر گرفته و شرایط را برای شکوفایی آنها محیا کنند.

والدین باید به صورت مداوم به فرزندان خود یادآوری کنند که شخصیت آنها به تنهایی و فارغ از هر چیزی مهم و ارزشمند است. همچنین شرایط همه افراد و خانواده ها با یکدیگر متفاوت است و نمی‌توان فرزندان را با یکدیگر مقایسه کرد. از طرفی والدین باید به احساسات فرزندان اهمیت داده و زمینه ای در خانواده فراهم کنند تا فرزندان بتوانند به راحتی در مورد مسائل مختلف با خانواده های خود صحبت کنند. 

سخن پایانی

برخی از فرزند نور چشمی خود و یا استفاده از سندروم فرزند طلایی، به عنوان روشی برای تعیین ولیعهد استفاده می‌کنند. اما رفتار نابرابر با بچه ها تاثیرات بدی بر فرزندان گذاشته و آینده ها را تا حد زیادی تحت تاثیر قرار می‌دهد. بهتر است خانواده ها در زمینه فرزندپروری اطلاعات کافی را کسب کرده و رفتاری منصفانه با فرزندان خود داشته باشند.

تاکید بر فردیت فرزندان و همچنین داشتن ارتباطی درست با آنها تاثیر این سندروم را تا حد زیادی کاهش می‌دهد. افراد می‌توانند در این زمینه با یک روانشناس کودک یا مشاور خانواده مشورت کرده و از او کمک بگیرند.

برای دریافت مشاوره در زمینه سندروم فرزند طلایی یا فرزند نور چشمی می توانید در هر زمان از روز برای مشاوره با برترین متخصصان در مرکز مشاوره روانشناسی ذهن نو از طریق شماره 02191002360 و یا از طریق تلفن ثابت با شماره 9099070354 تماس بگیرید.

منبع: فرزند نور چشمی | سندروم فرزند طلایی



:: برچسب‌ها: فرزند نور چشمی | سندروم فرزند طلایی ,
:: بازدید از این مطلب : 236
|
امتیاز مطلب : 18
|
تعداد امتیازدهندگان : 8
|
مجموع امتیاز : 8
تاریخ انتشار : یک شنبه 5 آذر 1402 | نظرات ()
نوشته شده توسط : ذهن نو

رشته مامایی یکی از رشته های محبوب و پر متقاضی بین داوطلبان است. که در زیر مجموعه رشته های علوم پزشکی قرار دارد. همانطور که از نام این رشته پیداست، مامایی به مادر و کودک مرتبط می‌باشد. متخصص ماما، از قبل از زایمان مادر شروع به فعالیت می‌کند و با مشاوره صحیح و ارائه راهکارهای تخصصی، طول دوران بارداری، و حتی زایمان به مادر برای راحتی کمک می‌کند. با ما همراه باشید تا در ادامه مقاله، بیشتر با این رشته جذاب و پر طرفدار آشنا شوید.

برای دریافت مشاوره در زمینه رشته مامایی می توانید در هر زمان از روز برای مشاوره با برترین متخصصان در مرکز مشاوره روانشناسی ذهن نو از طریق شماره  02191002360 و یا از طریق تلفن ثابت با شماره 9099070354 تماس بگیرید.

منبع: رشته مامایی | 5 دروس مهم رشته مامایی

رشته مامایی چیست؟

اگر طرفدار رشته مامایی هستید، باید بدانید که قرار است در آینده چه کاری انجام دهید. و در واقع وظیفه شما به عنوان پزشک ماما چیست. ماما می‌تواند توانایی فرد برای بارداری را شناسایی کند. یعنی اگر باردار شدن برای شخصی خطرناک باشد، پزشک ماما متوجه این مسئله خواهد شد و اگر این مشکل قابل رفع باشد کمک می‌کند تا درمان لازم انجام شود. به همین علت است که زوج ها قبل از تصمیم به بارداری باید با یک پزشک ماما مشورت داشته باشند.

در رشته مامایی، پزشک ماما در طول دوران بارداری همواره همراه مادر است. آزمایشات لازم و نکات ضروری را به مادر ارائه می‌دهد تا مادر، دوران بارداری بی خطر و همچنین زایمان بسیار راحت تر را تجربه کند. حتی بعد از زایمان، ماما وضعیت رشد و سلامت کودک را تا حدود سن 4 الی 6 سالگی تحت نظر دارد تا مطمئن شود کودک تمام آزمایشات و واکسن هایش را به موقع انجام می‌دهد.

توانایی و استعداد لازم برای ورود به رشته مامایی

رشته مامایی زیر مجموعه تجربی است؛ بنابراین افرادی که می‌خواهند در این رشته پذیرش شوند؛ باید از ضریب هوشی بالایی برخوردار باشند. آن ها باید در دوران دبیرستان به دروس تخصصی مثل: شیمی، فیزیک، ریاضی و … تا حدود زیادی تسلط داشته باشند.

جدا از بحث علمی و درسی که لازمه ورود به این رشته است، علاقه مندان به رشته مامایی باید توانایی کنترل شرایط سخت و همینطور کنترل خشم خود را نیز داشته باشند. به این دلیل که ممکن است در دوران بارداری یک زن، شرایط نامناسبی پیش بیاید و ماما مجبور شود مادر را از استرس دور کند و همینطور خود نیز بتواند صبور باشد و عصبانیت خود را کنترل کند.

از طرفی متقاضیان رشته مامایی باید توانایی تحمل خونریزی، شرایط سخت، شیفت های سنگین، شب کاری و … را داشته باشند. لازم به ذکر است که این رشته دروس عملی زیادی دارد. و دانشجویان از همان ابتدای ترم برخی از واحد های خود را در بیمارستان ها می‌گذرانند. بنابراین اگر قصد ورود به این رشته را دارید، باید بدانید که این رشته فقط تئوری نیست و شما باید دروس عملی زیادی را پشت سر بگذارید.

گرایش های رشته مامایی

گرایش های کارشناسی ارشد رشته مامایی شامل موارد زیر است.

???? مامایی

???? مشاوره در مامایی

???? تکنولوژی آموزشی در علوم پزشکی

???? ژورنالیسم پزشکی

???? برنامه ریزی یادگیری الکترونیکی در علوم پزشکی

???? تاریخ علوم پزشکی

???? اکولوژی انسانی

???? آموزش بهداشت

???? آموزش پزشکی

???? رفاه اجتماعی

???? ژنتیک انسانی

???? زیست فناوری پزشکی

???? نانوتکنولوژی پزشکی

???? مدیریت خدمات بهداشت درمانی

???? کتابداری و اطلاع رسانی پزشکی

????فیزیولوژی

???? فناوری اطلاعات سلامت

???? علوم تغذیه

???? علوم تشریحی

???? علوم بهداشتی در تغذیه

???? سلامت سالمندی

???? آمار زیستی

???? انفورماتیک پزشکی

???? اقتصاد بهداشت

???? ارزیابی فناوری سلامت

???? اپیدمیولوژی

???? مهندسی پزشکی

???? مهندسی بهداشت محیط

دروس مهم مامایی

دانشجویان رشته مامایی باید 137 واحد درسی را در دوران کارشناسی پاس کنند. این دروس به شرح زیر می باشد.

???? دروس عمومی: 22 واحد

???? دروس تخصصی: 62 واحد

???? دروس اصلی: 17 واحد

???? دروس پایه: 20 واحد

???? کارآموزی 16 واحد

 دروس عمومی رشته مامایی

مبانی نظری اسلام اخلاق اسلامی انقلاب اسلامی
زبان عمومی تربیت بدنی 1 تربیت بدنی 2
تاریخ و تمدن اسلامی منابع اسلامی ادبیات فارسی

دروس پایه رشته مامایی

سلول شناسی و بافت شناسی میکروب شناسی نظری انگل شناسی و قارچ شناسی میکروب شناسی عملی
ایمنی شناسی بیوشیمی تشریح 1و 2 فیزیولوژی 1و 2

دروس تخصصی رشته مامایی

آسیب شناسی عمومی و اختصاصی اصول خدمات بهداشت جامعه کارآموزی نوزادان داروشناسی عمومی 1
نوزادان آمار حیاتی داروشناسی 2 روان شناسی عمومی
بیماری های کودکان کارآموزی بیماری های کودکان نشانه شناسی و معاینات فیزیکی زبان اینگیلیسی تخصصی
اصول و فنون پرستاری و مامایی و روش کار در اتاق عمل و زایمان کارآموزی اصول و فنون پرستاری و مامایی و روش کار در اتاق زایمان کارآموزی نشانه شناسی و معاینات فیزیکی فیزیوپاتولوژی و بیماری های داخلی 1
فیزیوپاتولوژی و بیماری های داخلی 2 فیزیوپاتولوژی و بیماری های داخلی 3 فیزیوپاتولوژی و بیماری های جراحی اصول تغذیه مادر و کودک
اصول اپیدمیولوژی و مبارزه با بیماری ها ( بهداشت 2) کارآموزی بیماری های داخلی و جراحی تاریخ، اخلاق، قوانین و حقوق در مامایی حقوق و پزشکی قانونی در مامایی
رتباطات، آموزش، بهداشت و مشاوره در بهداشت مادر و کودک و باروری (بهداشت 3) بهداشت مادر، کودک و باروری (بهداشت 4) مدیریت و ارتقاء کیفیت در بهداشت مادر، کودک و باروری (بهداشت 5) کارآموزی بهداشت باروری، مادر و کودک و تنظیم خانواده
کارآموزی و پزشکی قانونی در مامایی جنین شناسی ژنتیک اصول روان پزشکی در مامایی
بارداری و زایمان 1 بارداری طبیعی اختلالات عملکرد جنسی کارآموزی بارداری طبیعی
رادیولوژی، سونولوژی و الکترولوژی در مامایی و زنان بارداری و زایمان 2 زایمان طبیعی، ایمن و فیزیولوژیک و روش های کاهش درد زایمان اصول مدیریت و کاربرد آن در مامایی
کارآموزی زایمان طبیعی بیماری های زنان و ناباروری بارداری و زایمان 3 بارداری و زایمان غیر طبیعی
کارآموزی بیماری های زنان کارآموزی زایمان طبیعی و غیر طبیعی بارداری و زایمان 4 بیماری های داخلی و جراحی در بارداری و زایمان

بازار کار و آینده شغلی مامایی

یکی از مهم ترین اهداف انتخاب رشته برای افراد، شرایط شغلی و درآمد آن رشته و شغل است. بنابراین باید قبل از انتخاب رشته علاوه بر تعیین علاقه مندی و استعدادهای لازم، این مسئله را نیز در نظر بگیرید. ارغ التحصیان رشته مامایی، می‌توانند در بسیاری از مراکز بهداشتی، درمانگاه ها، بیمارستان ها و … مشغول به کار شوند. همچنین می‌توانند به عنوان مربی بهداشت در مدارس و آموزشگاه ها فعالیت کنند.

برخی از افراد معتقدند که کار زیادی برای فارغ التحصیلان رشته مامایی در آینده وجود ندارد و برخی دیگر خلاف آن را می گویند. اما به طور کلی می توان گفت فارغ التحصیلان مامایی، پس از اتمام دوران تحصیل خود، می توانند در کاری مرتبط با رشته خود فعالیت کنند.

کلام آخر

همانطور که گفته شد، رشته مامایی از جمله پر متقاضی ترین رشته های دانشگاهی است. بسیاری از افرادی که علاقه مند به این رشته هستند باید آمادگی جسمانی و روانی خوبی داشته باشند. برای اطلاع بیشتر از این رشته حتما از متخصصین تحصیلی راهنمایی بگیرید. مرکز مشاوره ذهن نو به صورت تلفنی و حضوری به شما مراجعین گرامی خدمات ارائه می‌دهد. جهت کسب اطلاعات بیشتر با شماره زیر تماس حاصل فرمایید.

برای دریافت مشاوره در زمینه رشته مامایی می توانید در هر زمان از روز برای مشاوره تلفنی با برترین متخصصان در مرکز مشاوره روانشناسی ذهن نو از طریق شماره 02191002360 و یا از طریق تلفن های ثابت منزل با شماره 9099070354 تماس بگیرید.

 

 

سوالات متداول

آیا برای ورود به بازار کار در زمینه مامایی باید مانند رشته های پزشکی 7 الی 8 سال تحصیل کنیم؟

خیر، شما می‌توانید پس از دریافت مدرک لیسانس خود وارد بازار کار شوید و شغل مناسب خود را پیدا کنید.

آیا مامایی درآمد خوبی دارد؟

شغل مامایی از درآمد نسبتا خوبی برخوردار است. اما درآمد هر فرد متغیر است و با توجه به تجربه، رزومه، قابلیت و توانایی های هر فرد محاسبه می‌شود.

معایب شغل مامایی چیست؟

یکی از مهم ترین معایبی که ماما ها با آن سرو کار دارند، تحمل استرس و کنترل شرایط سخت است. به این دلیل که در دوران بارداری ممکن است با چالش های زیادی روبرو شوند که لازمه آن صبر، و تصمیم گیری های صحیح و بدون خطا است.

منبع: رشته مامایی | 5 دروس مهم رشته مامایی



:: برچسب‌ها: رشته مامایی | 5 دروس مهم رشته مامایی ,
:: بازدید از این مطلب : 251
|
امتیاز مطلب : 22
|
تعداد امتیازدهندگان : 8
|
مجموع امتیاز : 8
تاریخ انتشار : یک شنبه 5 آذر 1402 | نظرات ()
نوشته شده توسط : ذهن نو

کودکان دیرآموز آن دسته از کودکانی هستند که توانایی یادگیری مهارت‌های ضروری برای عملکرد و پیشرفت تحصیلی را دارند، اما به نسبت همسالانشان عملکرد ضعیف‌تری از خود نشان می‌دهند. کودکان دیرآموز به اصطلاح در مرز کودکان عادی و عقب مانده ذهنی قرار دارند، اما هیچ‌گونه تشابه ظاهری با کودکان نیاز‌های خاص ندارند. تنها مسئله‌ای که این کودکان با آن مواجهه می‌شوند این است که نیاز به محیط آموزشی و تحصیلی غنی‌تر و مربی و مدرس فعال‌تری دارند. هرچقدر که به کودک دیرآموز آموزش بیشتری داده شود و بیشتر با او کار شود، زودتر به همسالان خود می‌رسد. از این جهت آشنایی با ویژگی‌های کودکان دیرآموز و شیوه برخورد با این کودکان اهمیت زیادی دارد..

برای دریافت مشاوره در زمینه کودکان دیر آموز می‌توانید در هر ساعت از روز برای مشاوره تلفنی کودک از طریق شماره 02191002360 و یا از طریق تلفن های ثابت منزل با شماره 9099070354 جهت ارتباط با برترین متخصصان کلینیک تخصصی مرکز مشاوره روانشناسی ذهن نو تماس حاصل نمایید.

منبع: کودکان دیرآموز

ویژگی های کودکان دیرآموز

تشخيص كودكان ديرآموز يا كودكان ديگر كمی دشوار است، زيرا از نظر ظاهری تفاوتی با ساير كودكان ندارند، تنها ويژگی این کودکان این است که نسبت به همسالان خود نیاز دارند تا یک مطلب آموزشی را بیشتر مطالعه کنند تا یاد بگیرند. به طور کلی بهره هوشی این کودکان در مرز بین کودکان عادی و عقب مانده ذهنی قرار دارد.

مهم‌ترین مسئله این است که اگر به این دسته از کودکان آموزش صحیح داده شود و در محیط آموزشی غنی قرار بگیرند، زودتر به همسالان عادی خود نزدیک می‌شوند و مشکل‌شان برطرف می‌شود. باید توجه داشت که کودکان دیرآموز با کودکان دارای اختلال یادگیری فرق دارند. لزوما فردی که دیرآموز است اختلال یادگیری ندارد.

برخی از معلمان و همسالان ممکن است نگرش مثبتی نسبت به حضور کودکان دیرآموز در کلاس درس عادی را نداشته باشند، این مسئله باعث می‌شود تا کودک دیرآموز دچار مشکلات روانشناختی مانند اعتماد بنفس و عزت نفس پایین، افسردگی و ناامیدی شود. همین موضوع سبب تشدید مشکلات این کودکان می‌شود.

نشانه ها و راه تشخیص کودکان دیرآموز

عمده‌ترین راه تشخیص کودکان دیرآموز از طریق انجام و تفسیر آزمون‌های هوش و عملکرد تحصیلی کودک است که توسط یک روانشناس ارزیابی و انجام می‌شود. نمرات آزمون این کودکان نه آنقدر بالا است که در ردیف کودکان با هوش طبیعی باشد نه آنقدر پایین که در ردیف کودکان با نیازهای خاص قرار بگیرند، بنابراین کودکان دیرآموز در مرز بین این دو گروه قرار دارند از این جهت ممکن است تشخیص این مسئله برای خانواده کمی دشوار باشد، زیرا که این کودکان در زندگی روزمره مشکلی تجربه نمی‌کنند و زمانی که به مدرسه می‌روند مشکل‌شان شروع می‌شود.

عمده‌ترین مشکلی که این کودکان با آن روبرو می‌شوند، درک محدود اطلاعات عمومی، دایره واژگان پایین، مشکل در درک مفاهیم انتزاعی،  مشکل در خواندن و فهمیدن مطالب درسی کتاب و… می‌باشد. از این جهت برای ارزیابی و تشخیص دقیق این کودکان انجام آزمون‌های هوش استاندارد شده و ارزیابی توسط یک روانشناس ضروری است.

دلایل و علت دیرآموز بودن کودکان

علت دقیق این که چرا برخی از کودکان دیرآموز می‌شوند، به طور دقیق مشخص نشده است. با این حال می‌تواند مجموعه‌ای از عوامل زیستی، روانی، محیطی و آموزشی را به عنوان ریشه دیرآموز بودن کودکان در نظر گرفت. به طور کلی در خانواده‌هایی که کودکان دیرآموز یا مبتلا به اختلال یادگیری وجود داشته باشد به احتمال بیشتری سایر اعضای خانواده هم درگیر چنین مشکلاتی می‌شوند.

این مسئله هم می‌تواند نشان دهنده تاثیر عوامل وراثتی باشد، هم نشان دهنده ضعف و فقر آموزشی در محیط خانواده. علاوه بر این، آسیب‌ها و صدمات وارد شده به سر چه در دوران جنین و چه در کودکی می‌تواند مشکلات این چنینی برای ایجاد کند. 

????اختلالات حسی حرکتی

یکی از دلایل کودکان دیرآموز در مورد یادگیری، ناتوانی های حسی حرکتی آنهاست. برای مثال کودکانی که دچار نابینایی یا ناشنوایی هستند؛ طبیعی است که برای یادگیری باید فرایند طولانی تری را طی کنند. بروز مشکلات حرکتی نیز باعث اختلال در یادگیری افراد می‌شود.

????اختلالات زبانی و کلامی

به طور کلی درک زبانی و کلمات، نقش مهمی در فرایند یادگیری دارند. برخی از کودکان دیرآموز، به این دلیل نمی‌توانند در مورد درک مفاهیم مختلف، عملکرد خوبی داشته باشند. آنها باید برای درک مطالب مختلف زمان بیشتری گذاشته و همچنین بیشتر نیاز به کمک کنند.

????مشکلات یادگیری

همانطور که به این مورد اشاره شد؛ وجود اختلالات یادگیری در مورد کودکان دیرآموز می‌تواند بسیار تاثیر گذار باشد. در واقع دلیل اصلی دیر آموختن مسائل مختلف برای آنها، ابتلا به اختلالات یادگیری مختلف است. اختلالات یادگیری تا حد زیادی قابل درمان هستند و والدین می‌توانند این مورد را کنترل کنند.

????محیط

از آنجایی که کودکان از محیط خود تاثیر زیادی می‌گیرند؛ در مورد یادگیری نیز باید در محیطی غنی و آرام قرار گیرند. والدین نیز جزئی از محیط کودکان دیرآموز محسوب می‌شوند که باید در مورد رفتارهای خود و همچنین امکاناتی که در اختیار کودکان خود قرار می‌دهند؛ دقت نمایند.

شیوه برخورد با کودکان دیرآموز

در درجه اول والدین کودک باید صبر و تحمل بیشتری از خودشان نشان دهند و زمان بیشتری را برای آموزش به کودک خود در نظر بگیرند. به طور کلی نگرش کودک دیرآموز نسبت به محیط مدرسه و مباحث آموزشی معمولاً منفی است و پیشرفت تحصیلی پایین‌تری دارند و به طور کلی نسبت به حضور در کلاس و… علاقه‌مند به نظر نمی‌رسند.

این مسئله عمدتاً به دلیل مقایسه این کودکان با سایر کودکان به وجود می‌آید. مقایسه کردن و سرزنش کردن کودکان دیرآموز باعث می‌شود تا نسبت به مباحث درسی بی‌علاقه و بی‌انگیزه شود و اعتماد بنفس و عزت نفس‌اش کاهش پیدا کند.

اولین کاری که در ارتباط با کودکان دیرآموز باید انجام داد این است که به اندازه کافی به آن‌ها انگیزه داده شود تا نگرش منفی از آن‌ها دور شود. باید به کودکان آموزش بیشتری داشته شود و تاکید شود که آن‌ها اختلال عصب شناختی یا عقب ماندگی ذهنی ندارند، فقط در سال‌های اولیه تحصیل نیاز به آموزش بیشتر دارند.

حضور در مدارس استثنایی می‌تواند نتیجه معکوسی برای این کودکان داشته باشد، زیرا هرچقدر آموزش کمتری دریافت کنند (در مدارس استثنایی سطح آموزش پایین‌تر است) نسبت به همسالانشان بیشتر عقب می‌مانند. بنابراین به عنوان یک والد یا معلم باید نسبت به سایر همسالان، بیشتر با او کار کنید تا این ویژگی دیرآموز بودن کودک جبران شود. 

سایر نکات شیوه برخورد با کودک دیرآموز

  • از برچسب زدن کودک به اینکه اختلال دارد پرهیز کنید
  • نسبت به محیط مدرسه و آموزش مطالب درسی نگرشی مثبت در او به وجود بیاورید
  • اگر کودک مبحث آموزشی را متوجه نمی‌شود او را تنبیه نکنید، بلکه مطلب را کم کم و قدم قدم به او آموزش دهید. 
  • مهارت‌ها و توانایی‌های او را بشناسید و آن‌ها را ارتقا دهید.
  • مسئولیت‌های کوچک را به او واگذار کنید تا اعتماد به نفس و عزت نفسش افزایش پیدا کند.
  • مشکلات روانشناختی احتمالی مانند افسردگی، اضطراب و… را با کمک روانشناس برطرف کنید.

به طور کلی نوع نگرش و تلاش والدین در جهت پیشرفت این کودکان تاثیر زیادی دارد. توصیه می‌شود اگر کودک دیرآموزی دارید حتما از یک روانشناس کودک کمک دریافت کنید تا بر اساس شرایط و ویژگی منحصر به فرزندتان راهکاریی را برای شما در نظر بگیرد.

چالش های کودکان دیرآموز

کودکان دیرآموز، از زمانی که این تشخیص را دریافت می‌کنند و به طور کلی در محیط قرار می‌گیرند؛ مشکلات زیادی را تجربه خواهند کرد. این کودکان باید در مقایسه با همسالان خود تلاش بیشتری کرده و این موضوع از نظر روانی، فشار زیادی را به آنها وارد کند. کودکان دیرآموز، گاهی از طرف والدین و حتی مریبان خود مورد سرزنش و شماتت قرار گرفته و آسیب های روحی زیادی را تجربه می‌کنند.

درمان کودکان دیرآموز

در مورد کودکان دیرآموز و کمک به آنها برای پشت سرگذاشتن این دوران، راه های زیادی وجود دارد. خانواده ها باید از خدمات تخصصی مثل فیزیوتراپی، گفتار درمانی، کار درمانی، خدمات روانشناختی و… برای درمان کودک خود استفاده کنند. مجموعه ای از این روش ها اثربخش بوده و باعث تسریع در فرایند درمان می‌گردد. در این دوران والدین و همچنین مربیان آموزشی باید صبور باشند و از کودک حمایت کنند.

سخن پایانی

کودکان دیرآموز، گاهی مبتلا به عقب ماندگی های ذهنی هستند؛ اما هر کودکی که در فرایند یادگیری دچار مشکل می‌شود؛ لزوما عقب مانده نیست. به همین دلیل باید برای روش های درمانی و حتی نحوه برخورد با این کودکان، تمایز قائل شد و همچنین از متخصص کمک گرفت. خانواده ها در این مورد نقش مهمی دارند. بهتر است در این مورد به کودکان فشاری وارد نکرده و از یک روانشناس کودک کمک بگیرید.

برای دریافت مشاوره در زمینه کودکان دیر آموز می‌توانید در هر ساعت از روز برای مشاوره تلفنی کودک از طریق شماره 02191002360 و یا از طریق تلفن های ثابت منزل با شماره 9099070354 جهت ارتباط با برترین متخصصان کلینیک تخصصی مرکز مشاوره روانشناسی ذهن نو تماس حاصل نمایید.

سوالات متداول

آیا امکان تحصیل در مدارس عادی برای کودکان دیرآموز وجود دارد؟

کودکان دیرآموز به تنهایی نسبت به همسالانشان عقب‌تر هستند و زمانیکه در مدارس مخصوص کودکان با نیازهای خاص تحصیل کنند توانایی و تأخیرشان بیشتر می‌شود. دیرآموز بودن کودک نشان دهنده یک اختلال عصبی رشدی یا روانی نیست و با ارائه تمرین‌ها و آموزش‌های بیشتر می‌توان این مسئله را بهبود داد. از این جهت هرچه با کودکان دیرآموز بیشتر کار شود و محیط تحصیلی غنی‌تری داشته باشند زودتر می‌توانند به همسالان خود برسند.

منبع: کودکان دیرآموز



:: برچسب‌ها: کودکان دیرآموز ,
:: بازدید از این مطلب : 250
|
امتیاز مطلب : 6
|
تعداد امتیازدهندگان : 2
|
مجموع امتیاز : 2
تاریخ انتشار : یک شنبه 5 آذر 1402 | نظرات ()
نوشته شده توسط : ذهن نو

کودکان دیرآموز آن دسته از کودکانی هستند که توانایی یادگیری مهارت‌های ضروری برای عملکرد و پیشرفت تحصیلی را دارند، اما به نسبت همسالانشان عملکرد ضعیف‌تری از خود نشان می‌دهند. کودکان دیرآموز به اصطلاح در مرز کودکان عادی و عقب مانده ذهنی قرار دارند، اما هیچ‌گونه تشابه ظاهری با کودکان نیاز‌های خاص ندارند. تنها مسئله‌ای که این کودکان با آن مواجهه می‌شوند این است که نیاز به محیط آموزشی و تحصیلی غنی‌تر و مربی و مدرس فعال‌تری دارند. هرچقدر که به کودک دیرآموز آموزش بیشتری داده شود و بیشتر با او کار شود، زودتر به همسالان خود می‌رسد. از این جهت آشنایی با ویژگی‌های کودکان دیرآموز و شیوه برخورد با این کودکان اهمیت زیادی دارد..

برای دریافت مشاوره در زمینه کودکان دیر آموز می‌توانید در هر ساعت از روز برای مشاوره تلفنی کودک از طریق شماره 02191002360 و یا از طریق تلفن های ثابت منزل با شماره 9099070354 جهت ارتباط با برترین متخصصان کلینیک تخصصی مرکز مشاوره روانشناسی ذهن نو تماس حاصل نمایید.

منبع: کودکان دیرآموز

ویژگی های کودکان دیرآموز

تشخيص كودكان ديرآموز يا كودكان ديگر كمی دشوار است، زيرا از نظر ظاهری تفاوتی با ساير كودكان ندارند، تنها ويژگی این کودکان این است که نسبت به همسالان خود نیاز دارند تا یک مطلب آموزشی را بیشتر مطالعه کنند تا یاد بگیرند. به طور کلی بهره هوشی این کودکان در مرز بین کودکان عادی و عقب مانده ذهنی قرار دارد.

مهم‌ترین مسئله این است که اگر به این دسته از کودکان آموزش صحیح داده شود و در محیط آموزشی غنی قرار بگیرند، زودتر به همسالان عادی خود نزدیک می‌شوند و مشکل‌شان برطرف می‌شود. باید توجه داشت که کودکان دیرآموز با کودکان دارای اختلال یادگیری فرق دارند. لزوما فردی که دیرآموز است اختلال یادگیری ندارد.

برخی از معلمان و همسالان ممکن است نگرش مثبتی نسبت به حضور کودکان دیرآموز در کلاس درس عادی را نداشته باشند، این مسئله باعث می‌شود تا کودک دیرآموز دچار مشکلات روانشناختی مانند اعتماد بنفس و عزت نفس پایین، افسردگی و ناامیدی شود. همین موضوع سبب تشدید مشکلات این کودکان می‌شود.

نشانه ها و راه تشخیص کودکان دیرآموز

عمده‌ترین راه تشخیص کودکان دیرآموز از طریق انجام و تفسیر آزمون‌های هوش و عملکرد تحصیلی کودک است که توسط یک روانشناس ارزیابی و انجام می‌شود. نمرات آزمون این کودکان نه آنقدر بالا است که در ردیف کودکان با هوش طبیعی باشد نه آنقدر پایین که در ردیف کودکان با نیازهای خاص قرار بگیرند، بنابراین کودکان دیرآموز در مرز بین این دو گروه قرار دارند از این جهت ممکن است تشخیص این مسئله برای خانواده کمی دشوار باشد، زیرا که این کودکان در زندگی روزمره مشکلی تجربه نمی‌کنند و زمانی که به مدرسه می‌روند مشکل‌شان شروع می‌شود.

عمده‌ترین مشکلی که این کودکان با آن روبرو می‌شوند، درک محدود اطلاعات عمومی، دایره واژگان پایین، مشکل در درک مفاهیم انتزاعی،  مشکل در خواندن و فهمیدن مطالب درسی کتاب و… می‌باشد. از این جهت برای ارزیابی و تشخیص دقیق این کودکان انجام آزمون‌های هوش استاندارد شده و ارزیابی توسط یک روانشناس ضروری است.

دلایل و علت دیرآموز بودن کودکان

علت دقیق این که چرا برخی از کودکان دیرآموز می‌شوند، به طور دقیق مشخص نشده است. با این حال می‌تواند مجموعه‌ای از عوامل زیستی، روانی، محیطی و آموزشی را به عنوان ریشه دیرآموز بودن کودکان در نظر گرفت. به طور کلی در خانواده‌هایی که کودکان دیرآموز یا مبتلا به اختلال یادگیری وجود داشته باشد به احتمال بیشتری سایر اعضای خانواده هم درگیر چنین مشکلاتی می‌شوند.

این مسئله هم می‌تواند نشان دهنده تاثیر عوامل وراثتی باشد، هم نشان دهنده ضعف و فقر آموزشی در محیط خانواده. علاوه بر این، آسیب‌ها و صدمات وارد شده به سر چه در دوران جنین و چه در کودکی می‌تواند مشکلات این چنینی برای ایجاد کند. 

????اختلالات حسی حرکتی

یکی از دلایل کودکان دیرآموز در مورد یادگیری، ناتوانی های حسی حرکتی آنهاست. برای مثال کودکانی که دچار نابینایی یا ناشنوایی هستند؛ طبیعی است که برای یادگیری باید فرایند طولانی تری را طی کنند. بروز مشکلات حرکتی نیز باعث اختلال در یادگیری افراد می‌شود.

????اختلالات زبانی و کلامی

به طور کلی درک زبانی و کلمات، نقش مهمی در فرایند یادگیری دارند. برخی از کودکان دیرآموز، به این دلیل نمی‌توانند در مورد درک مفاهیم مختلف، عملکرد خوبی داشته باشند. آنها باید برای درک مطالب مختلف زمان بیشتری گذاشته و همچنین بیشتر نیاز به کمک کنند.

????مشکلات یادگیری

همانطور که به این مورد اشاره شد؛ وجود اختلالات یادگیری در مورد کودکان دیرآموز می‌تواند بسیار تاثیر گذار باشد. در واقع دلیل اصلی دیر آموختن مسائل مختلف برای آنها، ابتلا به اختلالات یادگیری مختلف است. اختلالات یادگیری تا حد زیادی قابل درمان هستند و والدین می‌توانند این مورد را کنترل کنند.

????محیط

از آنجایی که کودکان از محیط خود تاثیر زیادی می‌گیرند؛ در مورد یادگیری نیز باید در محیطی غنی و آرام قرار گیرند. والدین نیز جزئی از محیط کودکان دیرآموز محسوب می‌شوند که باید در مورد رفتارهای خود و همچنین امکاناتی که در اختیار کودکان خود قرار می‌دهند؛ دقت نمایند.

شیوه برخورد با کودکان دیرآموز

در درجه اول والدین کودک باید صبر و تحمل بیشتری از خودشان نشان دهند و زمان بیشتری را برای آموزش به کودک خود در نظر بگیرند. به طور کلی نگرش کودک دیرآموز نسبت به محیط مدرسه و مباحث آموزشی معمولاً منفی است و پیشرفت تحصیلی پایین‌تری دارند و به طور کلی نسبت به حضور در کلاس و… علاقه‌مند به نظر نمی‌رسند.

این مسئله عمدتاً به دلیل مقایسه این کودکان با سایر کودکان به وجود می‌آید. مقایسه کردن و سرزنش کردن کودکان دیرآموز باعث می‌شود تا نسبت به مباحث درسی بی‌علاقه و بی‌انگیزه شود و اعتماد بنفس و عزت نفس‌اش کاهش پیدا کند.

اولین کاری که در ارتباط با کودکان دیرآموز باید انجام داد این است که به اندازه کافی به آن‌ها انگیزه داده شود تا نگرش منفی از آن‌ها دور شود. باید به کودکان آموزش بیشتری داشته شود و تاکید شود که آن‌ها اختلال عصب شناختی یا عقب ماندگی ذهنی ندارند، فقط در سال‌های اولیه تحصیل نیاز به آموزش بیشتر دارند.

حضور در مدارس استثنایی می‌تواند نتیجه معکوسی برای این کودکان داشته باشد، زیرا هرچقدر آموزش کمتری دریافت کنند (در مدارس استثنایی سطح آموزش پایین‌تر است) نسبت به همسالانشان بیشتر عقب می‌مانند. بنابراین به عنوان یک والد یا معلم باید نسبت به سایر همسالان، بیشتر با او کار کنید تا این ویژگی دیرآموز بودن کودک جبران شود. 

سایر نکات شیوه برخورد با کودک دیرآموز

  • از برچسب زدن کودک به اینکه اختلال دارد پرهیز کنید
  • نسبت به محیط مدرسه و آموزش مطالب درسی نگرشی مثبت در او به وجود بیاورید
  • اگر کودک مبحث آموزشی را متوجه نمی‌شود او را تنبیه نکنید، بلکه مطلب را کم کم و قدم قدم به او آموزش دهید. 
  • مهارت‌ها و توانایی‌های او را بشناسید و آن‌ها را ارتقا دهید.
  • مسئولیت‌های کوچک را به او واگذار کنید تا اعتماد به نفس و عزت نفسش افزایش پیدا کند.
  • مشکلات روانشناختی احتمالی مانند افسردگی، اضطراب و… را با کمک روانشناس برطرف کنید.

به طور کلی نوع نگرش و تلاش والدین در جهت پیشرفت این کودکان تاثیر زیادی دارد. توصیه می‌شود اگر کودک دیرآموزی دارید حتما از یک روانشناس کودک کمک دریافت کنید تا بر اساس شرایط و ویژگی منحصر به فرزندتان راهکاریی را برای شما در نظر بگیرد.

چالش های کودکان دیرآموز

کودکان دیرآموز، از زمانی که این تشخیص را دریافت می‌کنند و به طور کلی در محیط قرار می‌گیرند؛ مشکلات زیادی را تجربه خواهند کرد. این کودکان باید در مقایسه با همسالان خود تلاش بیشتری کرده و این موضوع از نظر روانی، فشار زیادی را به آنها وارد کند. کودکان دیرآموز، گاهی از طرف والدین و حتی مریبان خود مورد سرزنش و شماتت قرار گرفته و آسیب های روحی زیادی را تجربه می‌کنند.

درمان کودکان دیرآموز

در مورد کودکان دیرآموز و کمک به آنها برای پشت سرگذاشتن این دوران، راه های زیادی وجود دارد. خانواده ها باید از خدمات تخصصی مثل فیزیوتراپی، گفتار درمانی، کار درمانی، خدمات روانشناختی و… برای درمان کودک خود استفاده کنند. مجموعه ای از این روش ها اثربخش بوده و باعث تسریع در فرایند درمان می‌گردد. در این دوران والدین و همچنین مربیان آموزشی باید صبور باشند و از کودک حمایت کنند.

سخن پایانی

کودکان دیرآموز، گاهی مبتلا به عقب ماندگی های ذهنی هستند؛ اما هر کودکی که در فرایند یادگیری دچار مشکل می‌شود؛ لزوما عقب مانده نیست. به همین دلیل باید برای روش های درمانی و حتی نحوه برخورد با این کودکان، تمایز قائل شد و همچنین از متخصص کمک گرفت. خانواده ها در این مورد نقش مهمی دارند. بهتر است در این مورد به کودکان فشاری وارد نکرده و از یک روانشناس کودک کمک بگیرید.

برای دریافت مشاوره در زمینه کودکان دیر آموز می‌توانید در هر ساعت از روز برای مشاوره تلفنی کودک از طریق شماره 02191002360 و یا از طریق تلفن های ثابت منزل با شماره 9099070354 جهت ارتباط با برترین متخصصان کلینیک تخصصی مرکز مشاوره روانشناسی ذهن نو تماس حاصل نمایید.

سوالات متداول

آیا امکان تحصیل در مدارس عادی برای کودکان دیرآموز وجود دارد؟

کودکان دیرآموز به تنهایی نسبت به همسالانشان عقب‌تر هستند و زمانیکه در مدارس مخصوص کودکان با نیازهای خاص تحصیل کنند توانایی و تأخیرشان بیشتر می‌شود. دیرآموز بودن کودک نشان دهنده یک اختلال عصبی رشدی یا روانی نیست و با ارائه تمرین‌ها و آموزش‌های بیشتر می‌توان این مسئله را بهبود داد. از این جهت هرچه با کودکان دیرآموز بیشتر کار شود و محیط تحصیلی غنی‌تری داشته باشند زودتر می‌توانند به همسالان خود برسند.

منبع: کودکان دیرآموز



:: برچسب‌ها: کودکان دیرآموز ,
:: بازدید از این مطلب : 262
|
امتیاز مطلب : 23
|
تعداد امتیازدهندگان : 7
|
مجموع امتیاز : 7
تاریخ انتشار : یک شنبه 5 آذر 1402 | نظرات ()
نوشته شده توسط : ذهن نو

قرص ام دی (MD) یا ام دی ام ای (MDMA) بیشتر از هر نام دیگری به اسم‌اکستازی شناخته می‌شود. ام‌دی یااکستازی‌ اولین بار به‌عنوان دارویی برای کاهش اشتها مورداستفاده قرار گرفت. بااینکه این دارو تأثیر بسیار بالایی در کاهش اشتها و لاغری دارد بااین‌حال اثرات اعتیادآور آن باعث شد که خریدوفروش و استفاده از ام‌دی خیلی زود ممنوع اعلام شود. اما متأسفانه از همان زمان تاکنون قرص ام‌دی به‌صورت غیرقانونی خریدوفروش می‌شود

 

. یکی از مهم‌ترین دلایل افزایش استفاده از قرص ام دی این است که بعضی‌ها به‌اشتباه تصور می‌کنند ام‌دی اعتیادآور نیست. اما واقعیت این است که استفاده از این دارو تأثیرات مخرب بسیاری روی مغز و سایر قسمت‌های بدن می‌گذارد. به همین خاطر اگر نشانه‌های استفاده از این دارو را در هر یک از اطرافیان می‌بینید و یا خودتان درگیر استفاده از آن شده‌اید هرچه سریع‌تر راجع به این موضوع از یک متخصص ترک اعتیاد کمک بگیرید.

برای دریافت مشاوره تلفنی در زمینه قرص ام دی ام ای در هر ساعت از روز می توانید با برترین متخصصان در مرکز مشاوره روانشناسی ذهن نو از طریق شماره 02191002360 و یا از طریق تلفن های ثابت منزل با شماره 9099070354 تماس بگیرید.

 منبع: قرص ام دی ام ای (MDMA)

قرص ام دی چیست

ام‌دی نام اختصار یافته ‌ام‌دی‌ام‌ای یا (متیل‌دی‌اکسی‌مت‌آمفتامین) است. این ماده با نام‌های قرص اکس، اکستازی، آدم و قرص‌های شادی‌بخش هم در بین جوانان شناخته می‌شود. ام‌دی خالص درواقع یک پودر سفیدرنگ است که بوی بسیار بدی هم می‌دهد. اما به‌صورت قرص، کپسول و همین‌طور برچسب‌های پوستی و در رنگ‌های مختلف هم دیده می‌شود.

عملکرد قرص ام دی

ام‌دی‌ام‌ای ماده‌ای شبیه به آمفتامین است. با ورود ام‌دی به بدن ترشح سه ماده شیمیایی سروتونین، دوپامین و نور آدرنالین افزایش پیدا می‌کند. با توجه به نقشی که این سه ماده در افزایش انرژی و همین‌طور احساس شادی و سرخوشی دارند ام‌دی را می‌توان یکی از داروهای محرک دانست. استفاده از این دارو باعث افزایش انرژی، احساس سرخوشی و همین‌طور کاهش نیاز به خواب خواهد شد.

نشانه های استفاده از قرص ام دی

در هر قرص بین 9 تا 117 میلی‌گرم ام‌دی‌ام‌ای وجود دارد. به همین خاطر اینکه فرد پس از استفاده از این قرص چه نشانه‌هایی را تجربه می‌کند به غلظت ماده موجود در هر قرص بستگی دارد. حالت خلقی فرد، میزان مصرف و همین‌طور سابقه اعتیاد ازجمله دیگر عواملی هستند که روی بروز نشانه‌ها اثر خواهند گذاشت. نشانه‌های استفاده از ام‌دی ظرف 3 تا 4 ساعت به اوج خود می‌رسد. بااین‌حال در حدود 12 ساعت طول می‌کشد تا این ماده به‌طور کامل از بدن خارج شود. ازجمله نشانه‌هایی که خبر از مصرف ام‌دی می‌دهند می‌توان به این موارد اشاره کرد:

  • احساس شادی و سرخوشی که با حالت همیشگی فرد تفاوت دارد
  • بالا رفتن اعتمادبه‌نفس
  • برقراری روابط اجتماعی بیش‌ازحد با دیگران
  • کاهش اشتها و احساس نکردن گرسنگی
  • افزایش انرژی و کاهش نیاز به خواب

دقت داشته باشید که این نشانه‌ها می‌توانند در صورت استفاده از سایر محرک‌ها هم ایجاد بشوند. به همین خاطر زمانی که با این نشانه‌ها در کسی مواجه می‌شوید به‌جای تشخیص گذاری یا درمان‌های خانگی هر چه سریع‌تر فرد را به یک مرکز درمانی انتقال دهید.

عوارض جانبی قرص ام دی

عوارض کوتاه‌مدت جسمی و روانی

  • تنش عضلانی
  • حالت تهوع یا استفراغ
  • تیرگی دید
  • حرکت سریع مردمک چشم
  • تعریق
  • خشکی دهان
  • بی‌قراری حرکتی
  • تپش قلب
  • اضطراب شدید و حملات پانیک
  • کاهش قدرت تمرکز
  • توهم

عوارض بلندمدت جسمی و روانی

  • آسیب‌های جدی به بخش‌هایی از مغز که مسئول خواب و یادگیری هستند
  • اختلالات حافظه و دمانس
  • بیماری‌های روحی مثل افسردگی و اضطراب
  • بدبینی یا پارانویا
  • بیماری‌های کبد
  • کاهش سیستم ایمنی بدن

دلایل اعتیاد به قرص ام دی ام ای

یکی از جدی‌ترین سؤالات این است که با وجود این‌همه پیامد منفی چرا باز هم روزبه‌روز بر تعداد کسانی که به سراغ استفاده از این ماده می‌روند افزوده می‌شود؟ یکی از اصلی‌ترین دلایل این موضوع جذابیت حالاتی است که پس از استفاده از این دارو تجربه می‌شود. افزایش انرژی و احساس خوشحالی و سرخوشی چیزی است که بسیاری از ما به دنبال رسیدن به آن هستیم. به‌علاوه گاهی اوقات دوستان و اطرافیانی که از این ماده استفاده کرده‌اند چنان با جذابیت از آن صحبت می‌کنند که شخص برای استفاده از آن تحریک می‌شود.

سؤال بعدی این است که چرا استفاده از این ماده ادامه پیدا می‌کند؟ رفتارگرایان معتقدند انسان‌ها ذاتاً به دنبال کسب لذت و حال خوب هستند. به همین خاطر اگر رفتاری این احساس لذت را در آن‌ها زنده کند قطعاً آن را تکرار خواهند کرد. استفاده از قرص ام دی هم در چند بار اولی که مورداستفاده قرار می‌گیرد همین‌طور است.

درواقع فرد با مصرف آن احساس لذت می‌کند و به همین خاطر استفاده از این ماده را ادامه می‌دهد. اما زمانی که بدن و روان شما به این ماده وابسته می‌شود دیگر برای کسب لذت استفاده از آن را ادامه نمی‌دهید. در این شرایط مصرف نکردن قرص ام دی باعث بروز نشانه‌های ناخوشایند روانی مثل تحریک‌پذیری می‌شود و به همین خاطر شما مجبورید برای رسیدن به حالت تعادل یا به‌عبارت‌دیگر جلوگیری از حال بد به مصرف دارو ادامه دهید.

ترک اعتیاد به قرص ام دی

همان‌طور که گفتیم قرص ام دی هم مانند سایر داروهای محرک اعتیادآور است. به همین خاطر درصورتی‌که نشانه‌های استفاده از آن را در خود یا هر یک از اطرافیان می‌بینید برای جلوگیری از عوارض منفی بیشتر هرچه سریع‌تر به یک متخصص مراجعه کنید.

اهمیت مشاوره در ترک

ام‌دی مانند سایر مواد محرک وابستگی روانی شدیدی ایجاد می‌کند. یعنی فرد به‌صورت روانی احساس می‌کند نیاز دارد این ماده را پیدا کرده و از آن استفاده کند. به همین خاطر است که بسیاری از مواقع کسانی که تجربه اعتیاد به قرص ام دی را دارند حتی پس از ترک بازهم به سراغ استفاده از این مخدر می‌روند. درواقع تا زمانی که وابستگی روانی به این ماده از بین نرفته باشد تمامی فعالیت‌های دیگر برای ترک اعتیاد بی‌نتیجه خواهد ماند. به همین خاطر است که متخصصان همیشه توصیه می‌کنند جلسات روان‌درمانی و بازپروری را در ترک اعتیاد به هر نوع ماده مخدر جدی بگیرید.

برای دریافت مشاوره تلفنی در زمینه قرص ام دی ام ای در هر ساعت از روز می توانید با برترین متخصصان در مرکز مشاوره روانشناسی ذهن نو از طریق شماره 02191002360 و یا از طریق تلفن های ثابت منزل با شماره 9099070354 تماس بگیرید.

 

 

سؤالات متداول

قرص ام‌دی چیست؟

ام‌دی نام مختصر ام‌دی‌ام‌ای است که در میان مردم بیشتر با نام قرص اکس یا اکستازی شناخته می‌شود.

آیا قرص ام‌دی اعتیادآور است؟

ام‌دی مانند سایر داروهای محرک اعتیادآور است. اما اعتیاد به آن بیش از آنکه حالت وابستگی بدنی داشته باشد به‌صورت تمایل روانی به مصرف مجدد خود را نشان می‌دهد.

منبع: قرص ام دی ام ای (MDMA)



:: برچسب‌ها: قرص ام دی ام ای (MDMA) ,
:: بازدید از این مطلب : 227
|
امتیاز مطلب : 10
|
تعداد امتیازدهندگان : 5
|
مجموع امتیاز : 5
تاریخ انتشار : یک شنبه 5 آذر 1402 | نظرات ()
نوشته شده توسط : ذهن نو

تحقیر همسر یا مسخره کردن همسر از آن دسته رفتارهایی است که می‌تواند هر نوع ازدواجی را به خطر بیاندازد. در صورتی‌که این تحقیرها ادامه داشته باشد حتی ممکن است ازدواج به جدایی ختم شود. اما چرا این مشکل ایجاد می‌شود و چطور می‌توانیم آن را برطرف کنیم؟ واقعیت این است که در بسیاری از مواقع همسری که دست به تحقیر و مسخره کردن می‌زند، نمی‌داند که تا چه حد در حال ضربه زدن به ریشه زندگی و رابطه عاطفی خود است. به همین خاطر معمولاً روانشناسان توصیه می‌کنند، راجع به احساسات خود با همسرتان صحبت کنید.

 

برای دریافت مشاوره در زمینه تحقیر همسر می توانید در هر زمان از روز برای مشاوره با برترین متخصصان در مرکز مشاوره روانشناسی ذهن نو از طریق شماره  02191002360 و یا از طریق تلفن ثابت با شماره 9099070354 تماس بگیرید.

منبع: تحقیر همسر

تحقیر همسر

همه زندگی ها با پستی و بلندی های زیادی همراه است. اما زندگی مشترک به منظور همراهی و هم قدم بودن است. زمانی زندگی مشترک معنا پیدا می‌کند که با یکدیگر هم مسیر باشید. اما اینکه هر زمان و در هر موقعیتی از همسر خود انتقاد منفی داشته باشید و او را تحقیر کنید، درست نیست. تحقیر همسر به مرور زمان باعث دوری از شما می‌شود و دیگر نمی‌توانید با او هم عقیده و هم مسیر باشید. از میزان صمیمیت شما کاسته می‌شود و به طور کل زندگی با آسیب های جبران ناپذیری روبرو می‌شود. در این مقاله دلایل و تمامی جوانب تحقیر همسر را توضیح داده ایم. برای کسب اطلاعات بیشتر تا انتهای مقاله همراه ما باشید.

دلایل تحقیر همسر

تحقیر همسر به دلایل مختلفی پدید می‌آید. معمولا این انتقادهای منفی و رفتارهای نامناسب ریشه محکمی دارد. در این بخش مقاله شما را با دلایل تحقیر همسر آشنا کرده‌ایم.

???? گذشته تلخ

از دلایل تحقیر همسر می‌توان به گذشته تلخ اشاره کرد. بسیاری از کسانی که دست به تحقیر دیگران می‌زنند خود، قربانی تحقیر هستند. این افراد به دلیل خشم فروخورده‌ای که دارند ناخواسته با دیگران همان‌طور برخورد می‌کنند که با آن‌ها رفتار شده است. در این شرایط فرد یاد می‌گیرد که وقتی از دیگران ناراحت است اجازه دارد بر سرشان داد بزند یا آن‌ها را کوچک کند.

???? تحقیر همسر به دلیل بلد نبودن ارتباط صحیح

گاهی اوقات تحقیر همسر به این خاطر اتفاق می‌افتد که طرف مقابل شما رفتار صحیح با دیگران را بلد نیست. کسانی که دیگران را تحقیر می‌کنند معمولاً بلد نیستند احساسات خود را به شکلی مناسب بیان کنند یا هیجانات خود را کنترل کنند. به همین خاطر معمولاً خواسته خود را با عصبانیت و فریاد یا با تمسخر دیگران بیان می‌کنند.

???? شخصیت خودشیفته

شخصیت‌های خودشیفته همیشه خود را بهتر از دیگران می‌دانند؛ به همین خاطر مسخره کردن دیگران و تحقیر همسر برایشان موضوع خاصی نیست. آن‌ها به دلیل احساس کاذب بی‌نقص بودن فرض می‌کنند اجازه دارند هر طور دل‌شان می‌خواهد با دیگری رفتار کنند. به‌علاوه احساس می‌کنند همیشه آنچه می‌گویند و انجام می‌دهند از دیگران بهتر است و به همین خاطر هر جا که رفتار دیگران مطابق میل‌شان نبود اجازه دارند آن را بیان کنند.

???? تحقیر همسر به دلیل کمال‌گرایی

کمالگرایی از دیگر دلایل تحقیر همسر است. افراد کمال‌گرا دوست دارند همه‌چیز را تمام و کمال و بدون عیب و نقص داشته باشند. به همین خاطر معمولاً تلاش‌های دیگران به چشم آن‌ها نمی‌آید؛ مهم نیست که شما برای یک موضوع چقدر زحمت کشیده باشید اگر آن را به‌طور صد در صد تحویل شخصیت کمال‌گرا ندهید، باید انتظار تحقیر شدن از جانب او را داشته باشید. کسانی که دچار کمال‌گرایی هستند فکر می‌کنند دیگران هم باید مثل آن‌ها همیشه به دنبال موفقیت‌های صددرصدی باشند.

???? تحریک‌ پذیری و بیماری‌ های روحی

یکی از دلایل تحقیر همسر یا پرخاش، تحریک‌پذیری بالا است. بیماری‌های روحی یا شرایط سخت زندگی گاهی باعث می‌شوند که طرف مقابل شما ازنظر روحی خسته باشد. در این شرایط اکثر ما بهانه‌گیر می‌شویم و ممکن است بی‌دلیل دست به تحقیر طرف مقابل بزنیم. در چنین شرایطی معمولاً توصیه می‌شود به‌جای درمان تحقیر کردن، راهکاری برای درمان تحریک‌پذیری پیدا کنید.

???? اثبات قدرت

اثبات قدرت از دیگر دلایل تحقیر همسر است. بسیاری از کسانی که همسر خود را تحقیر می‌کنند از درون احساس کمبود می‌کنند. این افراد معمولاً می‌خواهند با ایراد گرفتن یا مسخره کردن همسرشان به او و دیگران بگویند که از همسرشان بالاتر هستند. این درحالیست که آن‌ها از درون عمیقاً احساس ضعف می‌کنند و این رفتار هرگز نمی‌تواند آرامش را به آن‌ها برگرداند.

پیامدهای تحقیر همسر

همانطور که گفته شد، تحقیر همسر به مرور زمان آینده را تحت تاثیر قرار می‌دهد. و زندگی را مختل می‌کند. به همین دلیل در این بخش مقاله شما را با پیامدهای تحقیر همسر آشنا کرده ایم تا از این رفتار جلوگیری کنید.

✨ سرد شدن رابطه عاطفی

تحقیر همسر یکی از پیامدهای تحقیر همسر است. وقتی یک نفر دائماً ما را تحقیر می‌کند احساس خشم و ناراحتی بسیاری را تجربه می‌کنیم. در این شرایط اگر نتوانیم راه چاره‌ای پیدا کنیم چیزی که کم‌کم از بین می‌رود علاقه‌ای است که به او داریم. درواقع به‌تدریج از علاقه ما به همسرمان کم می‌شود و جای آن را خشم و حرف‌های نزده می‌گیرد. این شرایط باعث می‌شود تا رابطه عاطفی به‌تدریج به سمت سرد شدن حرکت کند.

✨ خیانت و جدایی

یکی از پیامدهای تحقیر همسر، خیانت  جدایی است. وقتی رابطه عاطفی میان شما و همسرتان به سمت خشم و ناراحتی پیش می‌رود درواقع هرروز در حال دورتر شدن از یکدیگر هستید. اگر برای تغییر این شرایط فکری نکنید یک روز متوجه می‌شوید که دیگر هیچ علاقه‌ای به همسرتان ندارید. در این شرایط بسیاری از زوجین تصمیم می‌گیرند از یکدیگر جدا بشوند. اما درعین‌حال این رفتار زمینه را برای خیانت هم باز می‌کند. وقتی همسر شما عشق و آرامشی که باید را به شما هدیه نمی‌دهد ممکن است سعی کنید آن را در وجود شخص دیگری پیدا کنید.

✨ رفتار متقابل

تحقیر همسر پیامدی به نام رفتار متقابل نیز دارد. گاهی اوقات هم تحقیر کردن‌های همسر باعث می‌شود تا همسرتان تصمیم بگیرد درست مثل خود شما رفتار کند. شاید بخواهید با این کارتان به طرف مقابل بفهمانید که از رفتارش چقدر ناراحت شده‌اید. اما این کارتان تنها باعث می‌شود رابطه شما دچار مشکلات بیشتری شود.

✨ آسیب دیدن فرزندان

یکی از اصلی‌ترین پیامدهای تحقیر همسر که در آن والدین به هم احترام نمی‌گذارند یا رابطه‌شان پر از محبت نیست، آسیب دیدن فرزندان است. در این شرایط علاوه بر اینکه فرزند شما درخطر بسیاری از بیماری‌های روحی قرار می‌گیرد؛ او از شما و همسرتان یاد می‌گیرد که در مقابل اشتباهات دیگران گذشت نداشته باشد و با آن‌ها به‌صورت تحقیر و تمسخر رفتار کند.

در مقابل تحقیر همسر چطور برخورد کنیم؟

تحقیر همسر به روش های مختلفی صورت می‌گیرد که بهتر است برای واکنش دادن در مقابل آن، با توجه به شدت و همچنین نوع آن عمل کنیم. برای مثال برخی از روش های فیزیکی استفاده کرده و یا با رفتارهای خود، همسر را تخریب می‌کنند. اما در موارد دیگر زوجین تنها از روش کلامی استفاده کرده و از لحاظ روانی طرف مقابل را تحقیر می‌کنند. به طور کلی برای متوقف شاختن این موضوع، افراد می‌توانند از روش های زیر استفاده کنند. برای اطلاع از روش های موثر رفتار با همسر کلیک کنید.

???? با همسرتان صحبت کنید

در اقدام اول برای مقابله با تحقیر همسر، با همسر خود صحبت کنید. وقتی از رفتاری در همسرتان ناراحت هستید هرگز سکوت نکنید. سکوت در چنین شرایطی باعث می‌شود که او احساس کند شما مشکلی با رفتارهایش ندارید. سعی کنید در یک فضای آرام و دوستانه با همسرتان صحبت کنید و به او بگویید که رفتارش باعث می‌شود چه احساسی داشته باشید. سپس سعی کنید باهم برای شرایط پیش‌آمده راه‌حل پیدا کنید.

???? به تحقیر همسر به دید انتقاد بنگرید

در مقابل تحقیر همسر، به دید انتقاد نگاه کنید. فارغ از اینکه رفتار همسر شما چقدر ناراحت‌کننده است یک‌ بار با خودتان به صحبت‌های او ار فکر کنید. چرا همسرتان شما را تحقیر می‌کند؟ آیا چیزی در درون شما نیاز به تغییر کردن دارد؟ اگر احساس می‌کنید در رفتار همسرتان شما هم بی‌تقصیر نیستید بهتر است سعی کنید برای تغییر برنامه‌ریزی کنید.

???? علت این رفتار را کشف کنید

برای رفتار با تحقیر همسر، به دنبال ریشه یابی رفتار باشید. رفتارهای او را بدون قضاوت بررسی کنید. و یادداشت کنید که در چه مواقعی این تحقیرها افزایش می‌یابد. زمانی که ریشه یابی این رفتار کشف شود، بروز واکنش بهتر خواهد شد.

????  رفتارهای خود را زیر نظر بگیرید

برای برخورد با تحقیر همسر باید رفتارهای خود را زیر نظر بگیرید. شاید شما به شیوه ای رفتار می‌کنید که مناسب نیست و تمامی رفتار های همسرتان به دلیل رفتار اشتباه شماست. روی نقطه ضعف های همسر خود دست نگذارید که این رفتارها شدید تر می‌شود.

⚪ دفاع از خود را فراموش نکنید

زمانی که با تحقیر همسر روبرو هستید، باید از خود دفاع کنید. سکوت شما نشان از ضعف خواهد بود و زمانی که رفتار مناسبی از خود نشان ندهید، میزان این بی احترامی ها نیز بیشتر خواهد شد.

???? او را همراهی نکنید

اگر تحقیر همسر در موقعیت های خاص مانند جمع خانواده خود و جمع های دوستانه بود؛ به او بگویید تا زمانی که رفتار خود را اصلاح نکنی؛ خانه پدر و دوستان تو نخواهم آمد. و نشان دهید که این رفتار تاوان رفتارهایی است که او بر جا گذاشته است.

???? از یک مشاور کمک بگیرید

همان‌طور که گفتیم تحقیر همسر یکی از موضوعاتی است که می‌تواند مشکلات بسیاری را در زندگی شما به وجود بیاورد. این مشکلات به‌غیراز اینکه به رابطه عاطفی شما و همسرتان آسیب می‌زند گاهی اوقات هم باعث می‌شود فرزندانتان در این شرایط آسیب ببینند. اما بعضی وقت‌ها هر کاری می‌کنیم نمی‌توانیم شرایط را تغییر بدهیم یا تنها روزبه‌روز بیشتر از همسرمان فاصله می‌گیریم.

در این شرایط بهتر است از یک مشاور خانواده برای تغییر شرایط کمک بگیرید. مشاورین با توجه به تخصص و تجربه‌ای که در این شرایط دارند به‌خوبی می‌توانند راهی برای بهبود رابطه میان شما و همسرتان پیدا کنند. برای دریافت مشاوره خانواده کلیک کنید.

کلام آخر

همانطور که گفته شد، تحقیر همسر پیامدهای بسیاری دارد که به دلایل مختلفی بروز می‌کند. زمانی که با چنین مشکلی روبرو شدید؛ با همسر خود صحبت کنید و ابراز احساسات خود را بیان کنید. و از او بخواهید که برای افزایش رضایت زناشویی، از روانشناس برای بهبود زندگی کمک بگیرید. مرکز مشاوره ذهن نو به صورت تلفنی و حضوری به شما مراجعین گرامی خدمات ارائه می‌دهد. جهت کسب اطلاعات بیشتر با شماره زیر تماس حاصل فرمایید.

برای دریافت مشاوره در زمینه تحقیر همسر می‌توانید در هر زمان از روز برای مشاوره تلفنی با برترین متخصصان در مرکز مشاوره روانشناسی ذهن نو از طریق شماره 02191002360 و یا از طریق تلفن ثابت با شماره 9099070354 تماس بگیرید.

 

 

سوالات متداول

چرا بعضی‌ها همسر خود را تحقیر می‌کنند؟

تلاش برای اثبات قدرت، بلد نبودن روش‌های صحیح ارتباط و همین‌طور قربانی تحقیر بودن ازجمله دلایل تحقیر همسر هستند.

در مقابل تحقیرهای همسرم چطور رفتار کنم؟

با همسرتان راجع به رفتاری که دارد و همین‌طور احساسی که از این رفتار دارید صحبت کنید. اگر احساس می‌کنید به‌تنهایی نمی‌توانید این مشکل را حل کنید بهتر است از یک مشاور کمک بگیرید.

منبع: تحقیر همسر



:: برچسب‌ها: تحقیر همسر ,
:: بازدید از این مطلب : 223
|
امتیاز مطلب : 17
|
تعداد امتیازدهندگان : 6
|
مجموع امتیاز : 6
تاریخ انتشار : یک شنبه 5 آذر 1402 | نظرات ()
نوشته شده توسط : ذهن نو

استرس در نوجوانان با توجه به این که از نظر روانی و جسمی در حال گذار هستند، می‌تواند بسیار آسیب زا باشد. نوجوانی سن تغییرات است، به علاوه در این سنین به دلایل مختلفی همچون مشکلات مربوط به درس و یا فعالیت‌های اجتماعی و خانوادگی و هرگونه موقعیت جدیدی، طبیعی است که دچار استرس و اضطراب بشوند. اغلب نوجوانان درونگرا هستند و ممکن است والدین آن‌ها متوجه استرس‌های درونی‌شان نشوند.

 

در این مواقع بهتر است والدین با اطلاع از علائم و نشانه‌های استرس در نوجوانان، به دنبال راهکاری برای از بین بردن استرس و اضطراب فرزندشان باشند. در ادامه علت ایجاد استرس در نوجوانان و راهکارهایی برای درمان و کنترل آن اشاره کرده‌ایم. 

برای دریافت مشاوره در زمینه استرس در نوجوانان می توانید در هر زمان از روز برای مشاوره با برترین متخصصان در مرکز مشاوره روانشناسی ذهن نو از طریق شماره  02191002360 و یا از طریق تلفن ثابت با شماره 9099070354 تماس بگیرید.

منبع: استرس در نوجوانان

استرس در نوجوانان

اگر فرزندتان در سنین نوجوانی است و در بسیاری از موقعیت‌های زندگی همچون کسب آمادگی برای شرکت در یک امتحان و یا … دچار نگرانی، تشویش، آشفتگی، افزایش ضربان قلب، عصبانیت و یا کج خلقی و بداخلاقی می‌شود، در حقیقت او دچار استرس و اضطراب است.

در معنایی دقیق‌تر، بدن انسان به تجربه‌ای که خطر ساز و یا سخت است، پاسخی را در قالب استرس و اضطراب می‌دهد. حال این موقعیت برای افراد در سنین نوجوانی، می‌تواند یک امتحان در مدرسه و یا صحبت کردن در یک جمع دوستانه باشد.

دختران و پسران در سنین نوجوانی به استرس و اضطراب خود در موقعیت‌های مختلف، پاسخ‌های متفاوتی نیز می‌دهند. همین موضوع سبب شده، برخی از آن‌ها به راحتی بتوانند به استرس خود غلبه کنند، اما برخی از آن‌ها نیز استرس و اضطراب را به شکل جدی‌تر و شدیدتر تجربه می‌کنند.

علت استرس در نوجوانان

استرس در تمامی سنین به سراغ انسان می‌آید، اما دوره نوجوانی به دلیل تغییرات بسیاری که فرد با آن‌ها روبه‌رو است، یکی از پراسترس‌ترین دوره‌های زندگی می‌باشد. استرس‌هایی که در پی عوامل فردی و محیطی ایجاد می‌گردد.

مهم‌ترین موضوعی که در استرس در نوجوان حائز اهمیت است، توجه به این نکته است که چه عاملی باعث ایجاد استرس و اضطراب در او می‌شود. در واقع شناسایی منشا استرس در نوجوانان می‌تواند در کنترل آن کمک کننده باشد. در ادامه به مهم‌ترین دلایل و علت ایجاد استرس در نوجوانان اشاره کرده‌ایم :

  • استرس ناشی از شرایط تحصیلی
  • اضطراب ناشی از زندگی اجتماعی
  • استرس ناشی از شرایط مالی
  • رویدادهای ناگوار در زندگی
  • روابط احساسی و عاشقانه
  • فشار محیط و هم‌سن‌ و سالان
  • استرس ناشی از تغییرات جسمانی در سنین نوجوانی
  • تغییرات جدید و جدی در زندگی
  • استرس ناشی از شرایط خانواده
  • رقابت کردن با خواهر و برادر
  • پایین بودن عزت نفس
  • رقابت‌های ناسالم با هم سن و سالان و دوستان
  • ضعف در مدیریت زمان

نشانه های استرس در نوجوانان

گاه نوجوانان افرادی برونگرا هستند و پیرامون احساس و استرس‌های روزانه خود با پدر و مادرشان صحبت می‌کنند. گاهی هم نوجوانان درونگرا بوده و دارای استرس‌های درونی هستند. در هر دو حالت استرس در نوجوانان دارای علائم و نشانه‌هایی است که در ادامه به آن‌ها اشاره کرده‌ایم :

علائم احساسی و عاطفی

نوجوانی که از نظر احساسی و عاطفی تحت فشار است و دارای استرس می‌باشد، اغلب علائم زیر بروز می‌دهد:

  • ناراحتی و احساس غم و اندوه مداوم
  • افسرده به نظر رسیدن
  • گوشه‌گیر و کج خلق
  • عصبانی بودن بی مورد
  • بی حال و ناامید
  • دارای رفتارهای عجیب و غریب

علائم جسمانی

استرس در نوجوانان دارای نشانه‌های جسمانی و فیزیکی نیز می‌باشد و جسم آن‌ها را نیز تحت تاثیر قرار می‌دهد. از علائم جسمانی استرس در نوجوان می‌توان به موارد زیر اشاره کرد :

  • خستگی مداوم
  • سر درد
  • شانه درد
  • یبوست
  • تهوع
  • سرگیجه
  • تپش قلب
  • کم اشتهایی
  • کاهش و یا افزایش وزن
  • حملات پانیک
  • تنفس سریع

نشانه های رفتاری استرس در نوجوانان

استرس داشتن در سنین نوجوانی، باعث تغییراتی در رفتار فرد نیز می‌شود. از علائم رفتاری استرس در نوجوانان می‌توان به موارد زیر اشاره کرد :

  • تغییر در عادات خواب (خواب زیاد یا خواب کم)
  • تغییر در عادات غذا خوردن (پرخوری و یا کم اشتهایی)
  • عادات عصبی مثل ناخن جویدن
  • عدم تمایل به انجام فعالیت‌های لذت بخش
  • تمابل به الکل یا مواد مخدر
  • داشتن رفتارهای تهاجمی

نشانه های شناختی

از نشانه‌های شناختی استرس در نوجوان که کمتر مورد توجه خانواده‌ها قرار می‌گیرید نیز باید توجه کرد. خانواده‌ها با برقراری ارتباطی سالم با نوجوان خود می‌توانند به راحتی این شرایط را مدیریت نمایند.

  • تاثیر بر روی حافظه
  • فراموشی انجام کارها
  • رفتارهای غیرمنطقی

راه های کنترل و درمان استرس در نوجوانان

استرس با دلایل مختلفی در نوجوانان ایجاد می‌گردد، اما درمان آن نیز با راهکارهای بسیاری امکان‌پذیر است. در ادامه به مهم‌ترین راه‌هایی که سبب کنترل استرس در نوجوانان می‌شود، اشاره کرده‌ایم.

خواب کافی و با کیفیت

افراد در سنین نوجوانی با چالش‌های بسیاری همچون درس خواندن، داشتن فعالیت‌های اجتماعی و خانوادگی مواجه هستند. این دلایل می‌توانند سبب شود آن‌ها شب‌ها دیر بخوابند و صبح‌ها نیز زود بیدار شوند و نتوانند خواب کافی داشته باشند.

خواب کم باعث ایجاد اختلال در عملکرد مغز می‌شود. عملکرد ضعیف مغز نیز موجب بروز استرس و اضطراب می‌گردد. بنابراین از مهم‌ترین عواملی که می‌تواند باعث کاهش استرس شود، داشتن خواب کافی و البته با کیفیت است. بهتر است نوجوان برای داشتن تمرکز و عدم خستگی در طی روز، حداقل در طول شب حدود 8 ساعت بخوابند.

داشتن فعالیت جسمی

فعالیت‌های جسمی و ورزش کردن، باعث کاهش استرس در سنین مختلف، به ویژه سنین نوجوانی می‌شود. بهتر است نوجوانان روزانه نیم ساعت را به ورزش کردن اختصاص دهند.

ورزش کردن و فعالیت جسمی، حتی می‌تواند یک پیاده روی کوتاه باشد. به عنوان مثال نوجوانان می‌توانند مسیر مدرسه تا خانه را به جای استفاده از وسایل نقلیه، پیاده‌روی کنند.

داشتن تغذیه و رژیم غذایی سالم

از دیگر مواردی که در جهت کاهش و درمان استرس در نوجوان کاربرد دارد، تغذیه و رژیم غذایی سالم می‌باشد. توصیه می‌شود نوجوانان به جای مصرف غذاهای آماده و فست فودها و یا تنقلات از میوه، سبزی، لبنیات و غذاهای حاوی پروتئین استفاده کنند.

البته لازم است اشاره کنیم که توصیه ما استفاده از یک رژیم غذایی متعادل است و بهتر است نوجوانان پرخوری نکنند. استفاده از مواد غذایی مثل توت، شکلات تلخ، شیر و گوشت بوقلمون می‌تواند در کاهش استرس در نوجوانان موثر باشد.

حمایت والدین از نوجوان

نوجوانی سنین تغییر و تحول است و ممکن است آن‌ها در برابر موضوعات مختلف، نتوانند آنطور که باید تصمیم گیری کنند و با تنش و استرس مواجه شوند.

در این زمان، حمایت والدین از فرزند نوجوانشان می‌تواند زمینه کاهش استرس را برای او فراهم کند. لازم است والدین همواره به یاد داشته باشند که سرزنش، تحقیر و تنبیه نوجوانان شرایط را هم برای آن‌ها و هم برای فرزندشان سخت‌تر خواهد کرد. بنابراین لازم است همواره حمایتگر و پشتیبان فرزند خود باشند.

تمرکز بر نقاط مثبت

معمولا استرس در نوجوانان سبب می‌شود، آن‌ها بر روی آنچه که ندارند و یا نقاط ضعفشان است، تمرکز کنند. ایجاد نگرش مثبت و تمرکز بر روی نقاط مثبت می‌تواند به نوجوان کمک کند، استرس کم‌تری را متحمل گردد.

به عنوان والدین می‌توانید به فرزندتان راه‌های تقویت اعتماد به نفس را بیاموزید، تا او در مواجه با سختی‌های زندگی بتواند با تکیه بر نقاط قوت خود، تصمیم‌گیری درست داشته باشد و از استرس‌هایش بکاهد.

بیشتر بخوانید : موفقیت در نوجوانی

پیامدهای استرس در نوجوان

به طور کلی تاثیر استرس در نوجوان بر مغز اوست. از آنجایی که نوجوانان در این سنین تغییرات زیادی را از لحاظ جسمانی تجربه می‌کنند و همچنین برخی از تغییرات جبران ناپذیر هستند؛ به همین دلیل استرس می‌تواند تاثیرات بسیار بدی بر سلامت نوجوانان داشته باشد. از طرفی هورمون هایی که در حین استرس در بدن نوجوان ترشح می‌شوند؛ سیستم ایمنی بدن را تضعیف کرده و باعث تاثیر بر بخش های دیگر بدن می‌شود.

بی خوابی، کمبود اشتها، ریزش مو، اختلال در فشار خون و ضربان قلب و… همگی از عوارض استرس در این دوران هستند. دوران بلوغ استرس و اضطراب زیادی را برای نوجوانان به همراه می‌آورد؛ از طرفی عوامل محیطی نیز تشدید کننده این استرس هستند؛ به همین دلیل افراد برای جلوگیری از پیامدهای این موضوع افراد بهتر است اقدامات لازم را انجام دهند.

سخن پایانی

همه افراد در سنین مختلف، استرس را تجربه می‌کنند. از طرفی گاهی این استرس مفید بوده و برای افراد محرکی برای انجام امور است. اما اگر این استرس مزمن شود و یا بر زندگی شخصی و اجتماعی افراد تاثیر گذارد؛ بهتر است افراد برای درمان آن اقدام کنند. استرس در نوجوانان موضوعی تقریبا شایعی است؛ که به دلایل مختلفی اتفاق می‌افتد. از طرفی علائم آن نیز در افراد متفاوت است. خانواده ها در این زمینه نقش مهمی ایفا کرده و می‌توانند با کمک مشاور و روانشناس به فرزند خود کمک کنند.

برای دریافت مشاوره در زمینه استرس در نوجوانان می توانید در هر زمان از روز برای مشاوره با برترین متخصصان در مرکز مشاوره روانشناسی ذهن نو از طریق شماره  02191002360 و یا از طریق تلفن ثابت با شماره 9099070354 تماس بگیرید.

سوالات متداول

علت استرس در نوجوانان چیست؟

علت استرس در نوجوانان می‌تواند به دلایل مختلف و ناشی از شرایط تحصیلی، زندگی اجتماعی، شرایط مالی، رویدادهای ناگوار، روابط احساسی و عاشقانه، فشار محیط و رقابت های هم‌سن‌ و سالان، تغییرات جسمانی و … باشد. 

منبع: استرس در نوجوانان



:: برچسب‌ها: استرس در نوجوانان ,
:: بازدید از این مطلب : 1139
|
امتیاز مطلب : 17
|
تعداد امتیازدهندگان : 7
|
مجموع امتیاز : 7
تاریخ انتشار : جمعه 3 آذر 1402 | نظرات ()
نوشته شده توسط : ذهن نو

انواع مواد مخدر در اصطلاح عامیانه به هرگونه ماده‌ای که خاصیت وابستگی دارد، گفته می‌شود. اما مواد مخدر در اصطلاح تخصصی گروه خاصی از مواد را در بر می‌گیرند. مواد مخدر از گیاه خشخاش به دست می‌آیند، دارای ماده موثره مورفین هستند و خاصیت ضد درد و تسکین دهندگی دارند. در این مقاله انواع مواد مخدر در اصطلاح تخصصی را مورد بررسی قرار داده‌ایم که از جمله مهم‌ترین آن ها می توان به تریاک، شیره، سوخته و هروئین اشاره کرد. نسبت به هر کدام از این مواد ممکن است دیدگاه اشتباهی وجود داشته باشد، در ادامه به طور کامل ویژگی‌های مواد مخدر را شرح داده‌ایم

برای دریافت مشاوره در زمینه انواع مواد مخدر می توانید در هر زمان از روز برای مشاوره ترک اعتیاد تلفنی با برترین متخصصان در مرکز مشاوره روانشناسی ذهن نو از طریق شماره 02191002360 و یا از طریق تلفن های ثابت منزل با شماره 9099070354 تماس بگیرید.

منبع: انواع مواد مخدر

انواع مواد مخدر | مخدر چیست؟

در اصطلاح عامیانه مردم به هر گونه موادی که باعث اعتیاد و وابستگی شود مواد مخدر می‌گویند؛ اما در اصطلاح تخصصی مخدرها گروه خاصی از مواد اعتیادآور هستند که به آن ها مواد افیونی نیز گفته می‌شود. این مواد از گیاه خشخاش به دست می‌آیند و حاوی مورفین هستند. در نتیجه می‌توانند خاصیت تسکین دهندگی و کاهش درد را به همراه بیاورند. از همین رو بسیاری از افراد به طور خودسرانه داروها و مواد مورفین دار را مورد سوءمصرف قرار می‌دهند، بدون اینکه از وابستگی جسمانی و روانی ناشی از این کار آگاه باشند. در جدول زیر می‌توانید انواع مواد مخدر را مشاهده کنید، جهت اطلاع از علائم مصرف هر کدام بر روی آن‌ها کلیک کنید.

انواع مواد مخدر گیاهی و صناعی

به طور کل مواد مخدر را می‌توان به سه دسته تقسیم کرد. دسته اول شامل تریاک یا مشتقات آن نظیر تریاک، شیره، سوخته و هروئین (یا بنگ) است. دسته دوم و سوم داروهای صناعی و نیمه صناعی هستند که در آزمایشگاه‌ها تولید می‌شوند و می‌توانند اعمال مواد افیونی را تقلید کنند و آثار مشابهی را بر جای بگذارند. از جمله این مواد می‌توان به متادون که در درمان علائم ناشی از ترک هروئین به کار می‌رود اشاره داشت. ترامادول، مورفین، ب2، کدئین و… از جمله مواد صناعی هستند که در بدن مانند افیون ها عمل می‌کنند. 

آثار انواع مواد مخدر بر مغز

مخدرها بیشترین تاثیر خود را بر مغز و سیستم اعصاب مرکزی می‌گذارند. مخدرها به گیرنده های خاصی مثل دوپامینرژیک و سروتورنژیک متصل می‌شوند و بدین ترتیب موجب افزایش میزان دوپامین و سروتونین و سایر نوروترنسمیترهای مغزی می‌گردند. شباهت نورون های طبیعی مغز با مواد موجود در هروئین موجب تحریک نورون‌ها می‌شود. این شباهت باعث می‌شود که از سد خونی مغز عبور کرده و بر سلول های مغزی تاثیر بگذارند. 

با وجود شباهت در ساختار شیمیایی، مخدرها به گونه ای دیگر سلول‌ها را تحریک و فعال می‌کنند، پیام های غیر عادی در شبکه عصبی مغز جریان یافته و موجب تظاهر علائمی در جسم و رفتار فرد می‌شود. به مرور زمان بدن نسبت به این مواد مقاومت و وابستگی پیدا می‌کند. چرا که دوپامین و سایر انتقال دهنده های عصبی در بدن به طور طبیعی تولید می‌شدند، اما بعد از ورود ماده خارجی دیگر دست از تولید می‌کشند.

بنابراین با قطع مصرف فرد دچار درد می‌شود. در واقع بیمار به دلیل فقدان انتقال دهنده های ضروری بدن، دچار درد می‌شود. بدین شکل بیمار برای رهایی از دردها به ماده‌ای خارجی (مخدرها) اعتیاد پیدا می‌کند. و برای تجربه احساس سرخوشی اولیه نیاز به دوز بالاتری دارد.

اثرات حاد مصرف انواع مواد مخدر یا افیونی

مصرف انواع مواد افیونی در کوتاه مدت منجر به بروز آثار خاصی می‌شوند که از جمله مهم‌ترین آن‌ها باید به موارد زیر اشاره کرد.

  • کاهش درد
  • آرامش بخشی و سرخوشی
  • تضعیف تنفسی با سرکوب مراکز تنفسی در بصل النخاع
  • افزایش فشار داخل جمجمه ای
  • ایجاد اثرات گوارشی نظیر یبوست
  • ایجاد حالت تهوع و استفراغ
  • ایجاد انقباض در عضلات صاف که موجب مشکلاتی نظیر کولیک صفراوی می‌شود.
  • تحریک گیرنده‌های هیستامینی که باعث مشکلاتی نظیر خارش و گرگرفتگی می‌شود.

اثرات مزمن مصرف انواع مواد مخدر

مصرف هرگونه مواد مخدر حتی آن‌هایی که به صورت دارو تجویز می‌شوند در بلند مدت می‌توانند مشکلات مختلفی را به بار بیاورند که از جمله مهم‌ترین آن‌ها باید به موارد زیر اشاره کرد.

⭕ ایجاد اثر تحمل

ایجاد اثر تحمل به این معناست که فرد با گذر زمان دیگر با مصرف همان دوز مواد به آثار دلخواه خود نظیر کاهش درد یا احساس آرامش دست نمی‌یابد و دائما مجبور می‌شود میزان مصرف ماده مخدر را افزایش دهد.

⭕ ایجاد وابستگی جسمانی و روانی

بروز وابستگی باعث می‌شود که در صورت کنار گذاشتن ماده مخدر علائم جسمانی ناخوشایند بروز یابند. این علائم که در سطح جسم و روان تجربه می‌شوند مواردی نظیر درد عضلانی شدید، حالت تهوع، استفراغ، آبریزش بینی، احساس اضطراب شدید و بی قراری را ایجاد می‌کنند.

⭕ هایپرآلرژزیا

هایپرآلرژزیا وضعیتی است که در پی مصرف طولانی مدت داروهایی نظیر مورفین ایجاد می‌شود. در این حالت مصرف داروی مخدر در زمان طولانی منجر به ترشح مواد خاصی نظیر دینورفین در طناب نخاعی می‌شود و به جای کاهش درد اثرات تشدید درد اتفاق می‌افتند.

استفاده از مخدرهای صناعی در درمان اعتیاد

با توجه به اینکه مواد مخدر وابستگی جسمانی شدیدی ایجاد می‌کنند، مصرف کنندگان در پی ترک این مواد، علائم جسمانی بسیار ناخوشایندی را تجربه می‌کنند که منجر به نیمه کاره گذاشتن فرایند ترک می‌شود، در نتیجه احساس می‌کنند هیچ راهی جز درگیری با اعتیاد برایشان باقی نمانده است. این در حالی است که امروزه متخصصین برای غلبه بر عوارض ناشی از ترک؛ داروهای خاصی نظیر متادون و بوپرنورفین را تجویز می‌کنند. این داروها خاصیتی شبه افیونی دارند، از همین رو در ترک مواد مخدری نظیر هروئین استفاده می‌شوند.

به کمک این داروها افراد علائم جسمانی بسیار کمتری را تجربه می‌کنند و در عین حال دچار نشئگی و سرخوشی مفرط ناشی از مصرف مواد مخدر نیز نمی‌شوند. با این حال با توجه به ساختار مشابه متادون و بوپرنورفین با مواد افیونی این داروها نیز باید با احتیاط بسیار مصرف شوند. در نتیجه هرگز به طور سرخود و بدون توجه به دوزهای تجویزی آن‌ها را مصرف نکنید. چرا که این کار باعث اعتیاد جدیدی برای شما شده و مشکلات‌تان را افزایش می‌دهد.

اوردوز با انواع مواد مخدر

مصرف بیش از حد هر کدام از انواع مواد مخدر می‌تواند منجر به اوردوز شود. دوز بالای این مواد با تضعیف مراکز تنفسی، توانایی نفس کشیدن فرد را مختل می‌کنند که در اکثر موارد همین امر مسئول مرگ و میرهای ناشی از اور دوز است. در این وضعیت باید به موقع فرد را به اورژانس منتقل کنید. حمایت‌های تهویه ای و کمک گرفتن از داروهایی نظیر نالوکسان از جمله اقداماتی هستند که می‌توانند ضریب هشیاری را بالا بیاورند و از بروز اغما و مرگ پیشگیری کنند. عدم مراجعه به اورژانس موجب کمبود اکسیژن به مغز و ایست قلبی می‌شود.

ترک انواع مواد مخدر

برای ترک اعتیاد به مواد مخدر امروزه از روش‌های مختلفی استفاده می‌شود که اغلب ترکیبی از درمان‌های دارویی و روانشناختی است. به این صورت که برای سم زدایی از درمان‌های نگه دارنده با داروهایی نظیر متادون استفاده می‌شود، اما همواره باید به خاطر داشته باشید که اعتیاد تنها وابستگی جسمانی نیست؛ بلکه با ایجاد تغییرات در انتقال دهنده‌های مخ منجر به وابستگی روانی نیز می‌شود که درمان‌های خاص خود را می‌طلبد.

از جمله درمان‌های روانشناختی که در ترک اعتیاد به مواد مخدر استفاده می‌شود می‌توان به درمان شناختی رفتاری، مصاحبه انگیزشی، گروه درمانی و خانواده درمانی اشاره کرد. برای اینکه بتوانید بهترین گزینه‌های درمانی را انتخاب نمایید لازم است قبل از شروع فرایند ترک از متخصصین سلامت روان نظیر مشاوران، روانشناسان و روانپزشکان در زمینه مشاوره ترک اعتیاد کمک بگیرید

سخن آخر

انواع مواد مخدر با اتصال به سیناپس های دوپامینرژیک مغزی، موجب افزایش دوپامین در بدن می‌شوند. این ماده شادی آور موجب تجربه احساس سرخوشی شده و فرد را به مصرف دوباره ترغیب می‌کند. انواع مواد مخدر عمدتا در میزان تاثیر و طول مدت ماندگاری در بدن تفاوت دارند. اما همگی آن‌ها دیر یا زود برای بدن و روان فرد وابستگی ایجاد می‌کنند. به دلیل عوارض و سختی های درمان بهترین راه پیشگیری از وابستگی به مخدرهاست. برای ترک و درمان نیز روش‌های مختلفی به وجود آمده که با دریافت خدمات تخصصی می‌توانید با شماره های درج شده تماس بگیرید.

برای دریافت مشاوره در زمینه انواع مواد مخدر می توانید در هر زمان از روز برای مشاوره ترک اعتیاد تلفنی با برترین متخصصان در مرکز مشاوره روانشناسی ذهن نو از طریق شماره 02191002360 و یا از طریق تلفن های ثابت منزل با شماره 9099070354 تماس بگیرید.

 

سوالات متداول

انواع مواد مخدر کدامند؟

مخدرها شامل مواد تمامی مواد افیونی و شبیه افیونی می شوند. که عبارتند از تریاک، هروئین، شیره، متادون، ترامادول، ب2، بنگ و…

منبع: انواع مواد مخدر



:: برچسب‌ها: انواع مواد مخدر ,
:: بازدید از این مطلب : 238
|
امتیاز مطلب : 26
|
تعداد امتیازدهندگان : 7
|
مجموع امتیاز : 7
تاریخ انتشار : جمعه 3 آذر 1402 | نظرات ()
نوشته شده توسط : ذهن نو

اعتیاد به موبایل به معنای عادت داشتن به کار کردن جدی و مدام با تلفن همراه می‌باشد. استفاده پیوسته از گوشی تلفن همراه دارای تاثیرات منفی و باور نکردنی بر روی افراد است. تلفن‌های هوشمند، تبلت‌ها و … در عین حال که می‌توانند ابزاری بسیار مناسب و پربار باشند، در عین حال نیز وابستگی به آن‌ها می‌تواند در شغل، روابط فردی و خانوادگی، تحصیل و … تداخل ایجاد کند؛ چراکه اعتیاد به موبایل سبب می‌شود افراد به جای اختصاص زمان کافی برای اهداف و آینده خود، ساعات زیادی را به بودن در شبکه‌های اجتماعی و یا بازی کردن اختصاص دهند.

بد نیست بدانید که اعتیاد به موبایل با نام نوموفوبیا به معنای ترس از بی‌موبایل شدن نیز شناخته می‌شود. در ادامه به علائم و نشانه‌های اعتیاد به تلفن همراه و راهکارهایی برای ترک این اعتیاد پرداخته‌‌ایم. برای دریافت مشاوره در زمینه اعتیاد به موبایل می‌توانید در هر زمان از روز برای مشاوره ترک اعتیاد تلفنی با برترین متخصصان در مرکز مشاوره روانشناسی ذهن نو از طریق شماره 02191002360  و یا از طریق تلفن های ثابت منزل با شماره 9099070354 تماس بگیرید.

منبع: اعتیاد به موبایل

اعتیاد به موبایل یا گوشی

یکی از دغدغه های انسان قرن 21 حفظ ارتباطات با دیگران است. او از این طریق کسب درآمد کرده و می‌تواند نیازهای روانی خود را نیز رفع کند. بنابراین متخصصان در پی بررسی مقوله اعتیاد به موبایل باید نسبت به چگونگی استفاده از آن نیز توجه داشته باشند. پس در قدم اول باید پارامترهایی برای سنجش اعتیاد به موبایل ایجاد کرد. سپس بر اساس آن پارامترها اعتیاد را تشخیص و سپس درمان نمود. در ادامه نشانه های اعتیاد به موبایل را آورده ایم.

نشانه های اعتیاد به موبایل

بسیاری از افرادی که دارای اعتیاد به موبایل و تلفن‌های هوشمند همراه هستند، به این موضوع باور ندارند و استفاده از موبایل را امری معمولی و بخشی از روزمره خود تلقی می‌کنند.

اعتیاد به موبایل و به عبارت بهتر گوشی‌های هوشمند دارای علائم و نشانه‌هایی می‌باشد؛ در ادامه به برخی نشانه‌های اعتیاد به تلفن همراه اشاره کرده‌ایم :

  • صرف مدت زمان نامشخص برای استفاده از تلفن همراه
  • ارسال و دریافت تعداد پیام‌های بسیار در طول روز
  • کاهش تعامل چهره به چهره و دیگر تعامل‌ها با افراد و جایگزینی آن‌ها با اینترنت و فضای مجازی
  • تلاش‌های ناموفق برای کنار گذاشتن تلفن همراه
  • مراجعه متعدد و بی‌مورد به موبایل به دلیل داشتن اضطراب و افسردگی
  • کم جلوه دادن روابط خانوادگی و دوستانه
  • انزوا و دوری از دوستان و خانواده
  • احساس نیاز به تلفن همراه جدید و هوشمندتر
  • نیاز به اپلیکیشن‌های به‌روز
  • ترس از دور بودن از موبایل
  • و …

همزمانی با ترس از دور بودن از موبایل (نوموفوبیا)

یکی از بارزترین نشانه های اعتیاد به موبایل ترس از دور بودن از موبایل هست. فرد در هر موقعیتی نیاز دارد که موبایل همراهش باشد. حتی فرد موبایل را با خود به سرویس بهداشتی و حمام نیز می‌برد. او دائم نیاز به چک کردن گوشی دارد. دور بودن از موبایل او را دچار نوعی ترس می‌کند که شباهت زیادی به نشانگان فوبیا دارد. از این رو در دسته بندی های جدید فوبیاها به عنوان نوعی ترس شناخته می‌شود.

تاثیر منفی اعتیاد به تلفن همراه در روابط فرد

اعتیاد به موبایل دارای تاثیرات منفی بر روی روابط فردی نیز می‌باشد. در ادامه به تاثیر منفی اعتیاد به تلفن همراه در روابط فرد اشاره کرده‌ایم :

  • گسترش روابط مجازی : اعتیاد به موبایل، اعتیاد به اینترنت را در پی دارد. معمولا کسانی که به طور مداوم و طولانی از گوشی تلفن همراه استفاده می‌کنند در بسیاری از شبکه‌های اجنماعی و برنامه‌های دوست‌یابی رابطه‌های مجازی را با دوستان مجازی خود تشکیل می‌دهند. روابط آنلاین و مجازی جایگزین مناسبی برای تعاملات زندگی واقعی نیستند.
  • اضافه بار اطلاعات : اعتیاد به موبایل سبب می‌شود فرد اقدام به وب گردی و بازدید از سایت‌های مختلف نماید؛ فیلم ببیند و بازی کند و اخبار را دائما و به صورت روزانه بررسی کند که این شرایط  انسان‌ها را در برابر اطلاعات بسیاری قرار می‌دهد. دریافت اطلاعات زیاد به صورت روزانه سبب می‌شود فرد از دیگر جنبه‌های زندگی همچون سرگرمی‌ها و کارهای اجتماعی غافل شود.
  • افراط کاری‌های آنلاین : انجام پیوسته کارهای آنلاین سبب می‌شود که فرد در زندگی خود با مشکل مواجه شود و از انجام کارهای خود عقب بیفتد.

علت اعتیاد به موبایل

تلفن‌های همراه روز به روز در حال پیشرفت هستند و از مزیت‌های آن‌ها این است که در هر مکانی قابلیت استفاده دارند. همین استفاده راحت در هر مکان و هر زمان از تلفن همراه در زندگی سبب می‌شود که افراد اقدام به استفاده افراطی از این وسیله کنند.

استفاده مدام از تلفن همراه سبب می‌شود که همانند اعتیاد به مواد مخدر، در مغز دوپامین ترشح شود و باعث تغییر روحیه افراد گردد. برای آشنایی با سایر انواع اعتیاد رفتاری کلیک کنید.

عوارض جسمی و روحی اعتیاد به تلفن همراه

اعتیاد به موبایل و استفاده بیش از اندازه از این وسیله دارای برخی عوارض جسمی به شرح زیر می‌باشد:

  • استرس
  • اضطراب
  • افسردگی یا تنهایی
  • تشدید اختلالات نقص توجه و کاهش تمرکز
  • کاهش توانایی تمرکز و خلاقیت
  • آشفتگی در خواب
  • تداخل در حافظه و یادگیری
  • اختلال در توانایی تفکر و مهارت‌های شناختی
  • یادگیری
  • خود شیفتگی و تلاش برای گرفتن عکس‌های سلفی بی‌پایان
  • بیماری خستگی چشم دیجیتالی
  • سوزش و خارش چشم
  • تاری دید
  • سردرد ناشی از خستگی چشم
  • مشکلات در ناحیه گردن
  • ایجاد مشکل در روابط

راهکارهایی برای ترک اعتیاد به موبایل

اگر مطابق با آنچه که توضیح دادیم احساس می‌کنید، دارای اعتیاد به موبایل هستید، می‌توانید با برخی راهکارها میزان استفاده از گوشی تلفن همراه خود را کاهش دهید.

فقط در ابتدا لازم است در نظر داشته باشید که برای ترک اعتیاد به موبایل باید دلیلی که شما را به سمت استفاده از موبایل می‌کشد را شناسایی کنید تا بتوانید با برطرف کردن آن، اعتیاد خود را به گوشی تلفن همراه کنار بگذارید. در ادامه به راهکارهای ترک اعتیاد به موبایل اشاره کرده‌ایم:

  • محرک‌هایی که شما را به استفاده از تلفن همراه ترغیب می‌کند را شناسایی کنید و آن‌ها برطرف نمایید. آیا به دلیل استرس و یا عصبانیت از گوشی تلفن همراه خود استفاده می‌کنید، از روش‌های کارآمد دیگری برای از بین بردن استرس خود استفاده کنید.
  • میان تعاملات حضوری و ارتباطات مجازی تفاوت‌های بسیاری وجود دارد که شما باید این تفاوت‌ها را درک کنید. انسان موجودی اجتماعی است که تعاملات مجازی ممکن است او را منزوی کند. تعاملات اجتماعی به معنای برقراری ارتباط چهره به چهره، استفاده از زبان بدن، برقراری رابطه چشمی و … می‌باشد.
  • مرحله به مرحله میزان اعتیاد خودتان را به گوشی کم‌تر کنید.
  • برای استفاده از تلفن همراه زمان و برنامه تعیین نمایید.
  • در برخی ساعات همچون زمان رانندگی، در هنگام غذاخوردن و یا ورزش و باشگاه به هیچ عنوان از تلفن همراه استفاده نکنید.
  • گوشی تلفن همراه خود را همراه‌تان به رختخواب نبرید.
  • برخی فعالیت‌های مفید همچون مدیتیشن و یا مطالعه کتاب را جایگزین استفاده از تلفن همراه خود کنید.
  • برخی برنامه‌های اجتماعی را که سبب اعتیاد شما به موبایل شده است را از گوشی خود حذف کنید.
  • چت کردن در شبکه‌های مجازی را محدود کنید.

درمان اعتیاد به موبایل

اگر راهکارهای مختلفی برای کنار گذاشتن موبایل را به کار گرفته‌اید، اما با این حال نیز نتوانسته‌اید اعتیاد خود را کنار بگذارید؛ می‌توانید با مراجعه به یک روانشناس و متخصص، از درمان اعتیاد به موبایل استفاده کنید.

از موثرترین روش‌های کارآمد برای درمان اعتیاد به موبایل، درمان شناختی رفتاری می‌باشد. درمانگر سعی می‌کند با تغییر درک و نگرش فرد از استفاده از تلفن همراه، رفتار افراطی او را در استفاده از تلفن همراه کاهش دهد.

ترک اعتیاد به موبایل در کودکان و نوجوانان

یکی از چالش‌هایی که برای بسیاری از والدین وجود دارد، این است که چگونه کودکان خود را از گوشی و تبلت‌شان جدا کنند. کودکان و نوجوانان از بلوغ کافی برای ترک اعتیاد به موبایل برخوردار نیستند. شمان می‌توانید برای ترک اعتیاد به موبایل در کودکان و نوجوانان خود به نکات زیر توجه داشته باشید:

  • فرزندان در اغلب کارها از والدین خود تقلید می‌کنند، سعی کنید الگوی خوبی برای فرزندان خود باشید.
  • سعی کنید میزان استفاده از تلفن همراه را برای فرزندتان محدود کنید و زمان های خاصی را برای استفاده او از تبلت و تلفن همراه اختصاص دهید.
  • در برخی مواقع همچون صرف شام، دیدن فیلم، رفتن به مهمانی و … استفاده از تلفن و تبلت را برای او ممنوع کنید.
  • و …

سخن آخر

اعتیاد به موبایل یا گوشی می‌تواند برای هر جنسیتی با هر سنی اتفاق بیافتد. بیشتر افراد متوجه اعتیادشان نیستند. از این رو خودشان برای درمان اقدام نکرده و معمولا پس از مواجهه با مشکلات خانواده، شغلی، تحصیلی و عملکردی پی به این مساله می‌برند. والدین دائم محدودیت در استفاده از موبایل برای نوجوان تعیین می‌کنند، خانم/آقا نسبت به بی توجهی همسر، معلم از حواس پرتی دانش‌آموز و کارفرما از ناقص ماندن وظایف شکایت دارد؛ تمامی این موقعیت ها تنها با درمان اعتیاد به موبایل یا گوشی رفع خواهد شد.

شما با دریافت خدمات مشاوره ترک از مجموعه ذهن نو، در کوتاه ترین زمان با این مساله کنار خواهید آمد. مجموعه ذهن نو به صورت آنلاین، تلفنی و حضوری با بالاترین کیفیت خدمات درمانی را به شما عزیزان ارائه می‌دهد. برای رزرو وقت مشاوره و تماس مستقیم به متخصص با شماره های زیر تماس بگیرید.

برای دریافت مشاوره در زمینه اعتیاد به موبایل می‌توانید در هر زمان از روز برای مشاوره ترک اعتیاد تلفنی با برترین متخصصان در مرکز مشاوره روانشناسی ذهن نو از طریق شماره 02191002360  و یا از طریق تلفن های ثابت منزل با شماره 9099070354 تماس بگیرید.

منبع: اعتیاد به موبایل



:: برچسب‌ها: اعتیاد به موبایل ,
:: بازدید از این مطلب : 255
|
امتیاز مطلب : 17
|
تعداد امتیازدهندگان : 8
|
مجموع امتیاز : 8
تاریخ انتشار : جمعه 3 آذر 1402 | نظرات ()
نوشته شده توسط : ذهن نو

خودزنی دختران در مدرسه طی چند سال اخیر در میان سنین 14 تا 16 ساله به موضوعی رایج و طبیعی تبدیل شده است، به طوری که سعی می‌کنند با ابزار تیزی همچون تیغ بر روی دست، ران پا و حتی سر خود ردی بر جای بگذارند. روانشناسان دلیل خودزنی دختران در مدرسه را نشان دهنده خشونت و اعتراض آن‌ها بر خانواده و جامعه می‌دانند. در واقع آن‌ها نمی‌توانند اعتراض خود را به دیگران نشان دهند، به همین دلیل بدن خود را هدف قرار داده و با آسیب زدن به خود، اعتراض‌شان را نشان می‌دهند. در ادامه سعی کرده‌ایم ضمن ارائه تعریفی از خودزنی به دلایل روانشناختی و اجتماعی خودزنی دختران در مدرسه نیز بپردازیم.

برای دریافت مشاوره در زمینه خودزنی دختران در مدرسه می‌توانید در هر زمان از روز برای مشاوره تلفنی با برترین متخصصان در مرکز مشاوره روانشناسی ذهن نو از طریق شماره 02191002360 و یا از طریق تلفن های ثابت منزل با شماره 9099070354 تماس بگیرید.

منبع: خودزنی دختران در خانه و مدرسه

خودزنی به چه معناست؟

کسی که سعی می‌کند به طور عمد به بدن خودش آسیب برساند و موجب صدمه رساندن به بافت بدن خود شود، در واقع خودزنی کرده است. خودزنی در افراد مختلفی با دلایل مختلفی انجام می‌شود. برخی باور دارند با انجام خودزنی از احساس لحظه‌ای که درگیر آن هستند، راحت می‌شوند و برخی از خودزنی به عنوان تسکین دهنده دردها یاد می‌کنند.

برخی از افراد نیز انگیزه خود را از خودزنی لذت بردن عنوان کرده‌اند. یعنی وقتی به خودشان آسیب می رسانند، ایجاد زخم و خونریزی برای‌شان لذت بخش است و باعث تسکین آن‌ ها می‌گردد (این وضعیت در شخصیت های مرزی و افراد دچار پارانویا به وضوح دیده می‌شود).

گاهی افراد از دست دیگران مثل خانواده، دوستان و … عصبی و دلگیر هستند و چون توان آسیب زدن به آن‌ها را ندارند سعی می‌کنند با آسیب زدن به خودشان اعتراض‌شان را نشان دهند و خشم‎‌شان فروکش کند. 

خودزنی دختران در مدرسه

دسته‌ای از افراد که اقدام به خودزنی می‌کنند، دختران نوجوانی هستند که در مدرسه در حال تحصیل هستند. به طور کلی با قرار گرفتن دختران در سنین نوجوانی، آن‌ها وارد برهه سختی از زندگی می‌شوند که از نظر اجتماعی و خانوادگی تحت فشار می‌باشند.

از دیدگاه روانشناسی دلایل مختلفی برای اقدام دختران به خودزنی در مدرسه وجود دارد، اما معمولا دخترانی که نمی‌توانند با شرایط سخت خانوادگی و اجتماعی کنار بیایند، برای رهایی از مشکلات و تسکین لحظه‌ای دردهای‌شان اقدام به خودزنی می‌کنند.

انواع خودزنی دختران در مدرسه

خودزنی شامل هر گونه آسیبی است که فرد به خودش وارد می‌کند. در این قسمت از مقاله به انواع خودزنی دختران در مدرسه که میان دانش آموزان رواج پیدا کرده است، اشاره کرده‌ایم:

  • سوزاندن : خودزنی به واسطه سوزاندن به این صورت است که فرد با یک شی داغ سعی می‌کند پوستش را بسوزاند و یا جسمی را مدام روی پوستش می‌کشد تا پوستش بر اثر اصطحکاک بسوزد.
  • بریدن یا خراش انداختن روی بدن : خراش انداختن روی بدن و یا بریدن بازو، پاها و جلوی بدن با استفاده از شی تیز مثل چاقو، تیغ یا ناخن بسیار میان دختران رواج دارد.
  • سوراخ کردن : سوراخ کردن معمولا با استفاده از یک شی نوک تیز مثل سوزن و یا نوک مداد و خودکار انجام می‌شود. انگیزه دانش آموزان برای این نوع از خودزنی معمولا کم کردن استرس و لذت بردن از درد ناشی از خودزنی است.
  •  ضربه زدن به خود با اشیا محکم : ضربه زدن به خود با اشیا محکم مثل مشت زدن به خود و یا کوبیدن سر به دیوار انجام می‌شود. دانش آموزانی که مبتلا به اوتیسم هستند، بیشتر از دیگر افراد اقدام به این نوع از خودزنی می‌کنند.

عوامل جسمی و روانی خودزنی دختران در مدرسه

دختران نوجوان که در سنین 14 تا 16 سالگی قرار دارند و در مدرسه اقدام به خودزنی می‌کنند، معمولا تحت تاثیر عوامل مختلفی اقدام به این کار می‌کنند. از جمله عوامل خطرساز که باعث بروز این رفتار در دختران نوجوان می‌شود، می‌توان به موارد زیر اشاره کرد :

  • وجود بیماری اوتيسم
  • عقب ماندگی ذهنی
  • تجاوز و یا دیگر سوءرفتارها
  • سوءاستفاده جنسی
  • اختلال استرس پس از سانحه
  • زندانی شدن
  • عوامل فيزيکی نامناسب
  • شرايط اجتماعی ناخوشايند

دختران در چه شرایطی اقدام به خودزنی می کنند؟

قرار گرفتن دختران نوجوان در برخی شرایط باعث می‌شود که آن‌ها انگیزه کافی برای اقدام به خودزنی داشته باشند. از برخی عوامل کمک كننده به خودزنی دختران در مدرسه می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • کمبود مسائل بهداشتی
  • محروميت‌های عاطفی در دوران كودکی
  • مشكلات مالی و اجتماعی
  • سابقه مشكلات خانوادگی
  • اتفاقات استرس‌زا زندگی مثل تهديد يا طرد شدن از طرف اعضای خانواده
  • مصرف الکل یا مواد مخدر

علل روانی خودزنی دخترها چیست؟

در برخی موارد نیز انجام خودزنی در دختران به دلیل اختلالات روانی می‌باشد و نشان دهنده مشکلی در روح و روان فرد است. شایع‌ترین عوامل روانی که منجر به انجام خودزنی دختران می‌شود، می‌توان به موارد زیر اشاره کرد :

  • اختلالات اضطرابی همچون اختلال وسواسی جبری
  • افسردگی عمده
  • اختلالات شخصیت همچون اختلال شخصیت مرزی
  • اختلال دوقطبی
  • شیزوفرنی
  • اختلالات همراه شامل اختلالات خوردن
  • اختلال شخصيت مرزی
  • افسردگی
  • اختلال شخصيت ضد اجتماعی

نشانه های هشدار دهنده خودزنی دخترها در مدرسه

وجود برخی نشانه ها در دختران گویای این مسئله است که آن‌ها زمینه انجام اقداماتی برای خودزنی را دارند. از نشانه‌های هشداردهنده برای والدین می‌توان به موارد زیر اشاره کرد :

  • پایین بودن اعتماد به نفس
  • عدم توانایی در کنترل احساسات
  • پوشیدن شلوار و پیراهن‌های آستین‌ بلند در هوای گرم
  • عملکرد ضعیف اجتماع به خصوص مدرسه
  • وجود لوازمی همچون فندک یا تیغ و … در میان وسایل دختر نوجوان
  • مشکلات در روابط

هدف از خودزنی دختران در مدرسه

همانطور که اشاره کردیم خود زنی دختران در مدرسه معمولا با اهداف مختلفی همچون تسکین دردها و مشکلات و یا لذت بردن از درد انجام می شود، اما آنچه که اهمیت دارد این است که فردی که اقدام به خود زنی می‌کند در حقیقت تحت تاثیر برخی احساسات آزاردهنده قرار داشته است.

گاهی دختران با اقدام به خودزنی در مدرسه قصد دارند، هویت فردی خود را برای پدر و مادرشان اثبات کنند و با این کار نافرمانی و سرکشی خود را نشان می‌دهند. در ادامه به برخی اهداف افرادی که خودزنی می‌کنند اشاره کرده‌ایم.

  • کسانی که در برابر سوء رفتار جنسی و یا جسمی قرار گرفته‌اند، با انجام خودزنی درد روحی ناشی از آن را کنترل می‌کنند.
  • برخی از دختران در این سن سعی دارند با خودزنی جلب توجه کنند و مرکز توجه سایرین باشند.
  • عده‌ای با انجام خود زنی سعی می‌ کنند دیگر افراد و به خصوص اعضای خانواده خود را تحت تاثیر قرار دهند و به آن‌ها احساس گناه بدهند.
  • برخی از دختران نوجوان نیز با انگیزه‌ای همچون تنفر داشتن از خود اقدام به خودزنی می‌کنند.
  • برخی نیز خودزنی را با هدف تنبیه خود انجام می‌دهند. این دسته از افراد به دلیل رفتار بد دیگران با آن‌ها، خود را بد و نالایق می‌دانند که با خودزنی می‌خواهند اعتراض‌شان را نشان دهند و در واقع بگویند حق آن‌ها بدرفتاری نبوده است.
  • انگیزه برخی از دختران از خودزنی در مدرسه نیز شکست عشقی و عاطفی می‌باشد که در نتیجه دوستی‌های بی هدف ایجاد شده است.
  • گاهی خود زنی دختران در مدرسه به دلیل تاثیرپذیری از گروه همسالان‌شان انجام می‌شود.

سخن آخر

خودزنی دختران در مدرسه با دلایل و اهداف مختلفی انجام می‌شود که در مطالب بالا به آن‌ها اشاره کردیم. آنچه که اهمیت دارد این است که والدین سعی کنند با یادگیری مهارت‌های مختلف شامل مهارت‌های اعتماد به نفس، حل مسئله، مدیریت استرس و … بتوانند ارتباط موثرتری را با دختر نوجوان‌شان برقرار کنند.

والدین دارای نقش موثری در کنترل رفتارهای خطرناک و آسیب‌های ناشی از هنجارهای اجتماعی در فرزندشان دارند. برقراری ارتباط موثر با نوجوان و صحبت کردن با او از عوامل مهمی است که باعث ایجاد اعتماد به نفس در فرد شده و نقاط قوت‌اش را تقویت می‌کند و می‌تواند او را از هر گونه آسیبی دور نگه دارد.

کسانی که اقدام به خودزنی می‌کنند، از نظر روانشناسی بیمار محسوب می‌شوند که مراجعه به روانشناس برای این دسته از دختران ضروری است؛ چراکه خودزنی همانند یک بیماری حاد می‌باشد که اگر درمان نشود باعث اتفاقات بدتر خواهد شد. برای دریافت مشاوره در زمینه خودزنی دختران در مدرسه می‌توانید در هر زمان از روز برای مشاوره تلفنی با برترین متخصصان در مرکز مشاوره روانشناسی ذهن نو از طریق شماره 02191002360 و یا از طریق تلفن های ثابت منزل با شماره 9099070354 تماس بگیرید.

سوالات متداول

خودزنی دختران نشانه چیست؟

علل خودزنی دختران می‌تواند به سلامت جدی روان و یا شرایط محیطی او ارتباط پیدا کند. معمولا دخترانی که در محیطی پرتنش و اضطراب زا هستند، برای غلبه بر این شرایط با آزار و رنج دادن به خود درد ناشی از عوامل بیرونی را کاهش می‌‎دهند. خودزنی دختران در دسته دیگر ناشی از اختلال توهمی، اضطرابی، افسردگی، مشکلات شخصیتی و… است.

برای جلوگیری از خودزنی دختران در خانه و مدرسه چه باید کرد؟

مهم ترین اقدام مراجعه به متخصص است. درمانگر با بررسی وضعیت دختر خانم علت این مساله را می یابد. اما به طور کلی خانواده باید به دنبال راهی برای کاهش اضطراب و فشار روانی بر او باشد.

منبع:خودزنی دختران در خانه و مدرسه



:: برچسب‌ها: خودزنی دختران در خانه و مدرسه ,
:: بازدید از این مطلب : 252
|
امتیاز مطلب : 12
|
تعداد امتیازدهندگان : 5
|
مجموع امتیاز : 5
تاریخ انتشار : جمعه 3 آذر 1402 | نظرات ()