نوشته شده توسط : ذهن نو

انتخاب رشته کنکور 1402 برای دسته‌ای از متقاضیان که در کنکور سراسری شرکت کرده‌اند و مطابق کارنامه اولیه خود مجاز به انتخاب رشته هستند، حائز اهمیت می‌باشد. داوطلبان کنکور سراسری و مجاز به انتخاب رشته می‌توانند در تاریخ‌های اعلام شده از سوی سایت سازمان سنجش آموزش کشور، در یکی از دوره‌های روزانه، نوبت دوم و یا شبانه، پردیس خودگردان، پیام نور، غیرانتفاعی و همینطور دانشگاه آزاد انتخاب رشته نمایند.

شرکت کنندگان در کنکور سراسری می‌توانند برای کسب اطلاعات بیشتر پیرامون انتخاب رشته کنکور، دفترچه راهنمای انتخاب رشته کنکور سراسری را دریافت و مطالعه کنند. با توجه به اهمیت موضوع انتخاب رشته در ادامه اطلاعات کاملی از آن ارائه کرده‌ایم. 

منبع: انتخاب رشته کنکور

انتخاب رشته کنکور ۱۴۰۲

از مهم‌ترین و سرنوشت سازترین مراحل کنکور سراسری، انتخاب رشته کنکور است. چنانچه داوطلبی که در کنکور سراسری شرکت کرده، در این مرحله به درستی عمل کند، می‌تواند متناسب با رتبه‌ای که کسب کرده، در کد رشته محل دلخواه خود پذیرفته شود. 

قدم گذاشتن در مسیر انتخاب رشته نیازمند تحلیل و بررسی دقیق مندرجات کارنامه اولیه منتشر شده از سوی سایت سازمان سنجش آموزش کشور می‌باشد. از دیگر ابزارهای انتخاب رشته، دفترچه راهنمای انتخاب رشته کنکور سراسری است که شرکت کنندگان در زیرگروه‌های مختلف کنکور سراسری می‌توانند به کمک آن، بهترین الویت‌ها را در فرم تقاضانامه اینترنتی انتخاب رشته درج کنند.

انتخاب رشته کنکور سراسری در دانشگاه‌های سراسری (دانشگاه‌های دولتی و غیردولتی) از طریق سایت سازمان سنجش انجام می‌شود. داوطلبان در هر کدام از پنج زیرگروه آزمایشی ریاضی، تجربی، انسانی، هنر و زبان مجاز به انتخاب مجموعا 150 کد رشته محل از میان کد رشته محل‌های ارائه شده در دفترچه راهنمای انتخاب رشته می‌باشند.

لازم به ذکر است مهم‌ترین قسمت انتخاب رشته کنکور سراسری، چینش 150 الویت است و داوطلب باید به گونه‌ای الویت‌ها در انتخاب اول تا انتخاب 150ام قرار دهد که هر انتخاب نسبت به انتخاب بعدی دارای الویت بالاتری باشد. از فاکتورهای مهم در انتخاب رشته کنکور سراسری می‌توان به موارد زیر اشاره کرد :

  • آگاهی از نحوه انتخاب رشته با کمک دفترچه راهنمای انتخاب رشته کنکور سراسری
  • چینش و نحوه اولویت بندی انتخاب‌ها
  • تحلیل صحیح کارنامه اولیه کنکور سراسری
  • و …

زمان انتخاب رشته کنکور 1402

تقریبا دو روز بعد از اعلام رتبه ها دفترچه انتخاب رشته کنکور در سایت سازمان سنجش قرار گرفته و داوطلبین می‌توانند تا یک هفته الی ده روز بعد برای انتخاب رشته اقدام نمایند. انتخاب رشته برحسب رتبه افراد و همچنین علاقه آنان صورت می‌گیرد. آنان باید در این زمینه بسیار حساسیت به خرج داده و عوامل مختلفی را در نظر بگیرند. زمان انتخاب رشته مجدد از 15 شهریور ماه آغاز شده و تا دو روز بعد ادامه خواهد داشت.

دوره های مختلف در انتخاب رشته کنکور1402

متقاضیانی که در کنکور سراسری شرکت می‌کنند و مطابق کارنامه اولیه خود مجاز به انتخاب رشته هستند، می‌توانند از میان کد رشته محل‌های ارائه شده در دوره‌های مختلف روزانه، نوبت دوم و یا شبانه، پردیس خودگردان، غیرانتفاعی و پیام نور الویت‌های خود انتخاب نمایند. در ادامه توضیحات بیشتری پیرامون این دوره‌ها ارائه کرده‌ایم :

دوره روزانه | تحصیل رایگان

دوره روزانه با عنوان تحصیل رایگان شناخته می‌شود که دارای تعهد است. به این صورت که دانشجویان دوره روزانه متعهد می‌شوند که به اندازه تحصیل، در کشور مشغول به کار شوند. بنابراین دریافت دانشنامه این دسته از داوطلبان یا با انجام تعهد و یا پرداخت هزینه تحصیلی امکان پذیر است. از دیگر ویژگی‌های دوره روزانه می‌توان به موارد زیر اشاره کرد :

  • دانشجویان دوره روزانه از امکانات رفاهی مناسب شامل خوابگاه‌‌های تحت نظر دانشگاه، وام دانشجویی، کار دانشجویی و … برخوردار هستند.
  • پذیرفته شدگان دوره روزانه ملزم به ثبت نام در دانشگاه محل قبولی می‌باشند، در غیر این صورت در کنکور سال بعد از انتخاب رشته دوره روزانه محروم می‌شوند. ضروری است که افراد این نکته را در انتخاب رشته کنکور در نظر بگیرند.

دوره شبانه یا نوبت دوم

  • دوره شبانه مشابه دوره روزانه است که دانشجویان این دوره از امکانات تحصیلی مشابه دانشجویان دوره روزانه بهره مند می‌شوند، اما دانشجویان ملزم به پرداخت شهریه مصوب دانشگاه هستند.
  • تحصیل این دسته از دانشجویان رایگان نیست، بنابراین همچون دوره روزانه تعهد ندارند.
  • ظرفیت دوره شبانه 25 درصد از ظرفیت دوره روزانه است.
  • به دانشجویان دوره شبانه امکانات رفاهی شامل خوابگاه و وام دانشجویی تعلق نمی‌گیرد.

پردیس خودگردان | انتخاب رشته کنکور

  • دوره پردیس خودگردان دارای مدرک تحصیلی مشابه با دوره روزانه است.
  • دارای بیشترین میزان شهریه در میان دوره‌های شهریه پرداز می‌باشد.
  • دوره پردیس خودگردان، شعبه‌هایی از دانشگاه‌های دولتی است که پذیرش دانشجو آن از طریق کنکور سراسری می‌باشد. در صورت تمایل، در انتخاب رشته کنکور باید این دانشگاه را نیز در الویت های دفترچه سراسری قرار دهید.

غیرانتفاعی

اگر در انتخاب رشته کنکور دانشگاه های غیرانتفاعی را انتخاب کرده اید؛ باید به موارد زیر را در نظر داشته باشید.

  • دانشگاه‌ها و موسسات آموزش عالی غیرانتفاعی به صورت شهریه پرداز اداره می‌شوند.
  • پذیرش در دانشگاه‌های غیر انتفاعی هم از طریق کنکور سراسری و هم به صورت بدون کنکور و صرفا بر اساس سوابق تحصیلی انجام می‌شود.

پیام نور

برای انتخاب رشته کنکور در دانشگاه های پیام نور باید به نکان زیر دقت فرمایید.

  • دانشگاه‌های پیام نور نیز به صورت شهریه پرداز اداره می‌شوند.
  • این دانشگاه‌ها از طریق کنکور و بدون کنکور دانشجو می‌پذیرند.
  • تحصیل در دانشگاه پیام نور به صورت نیمه حضوری است و دانشجویان می‌توانند بدون شرکت در کلاس‌ها، فقط در امتحانات پایان ترم حضور داشته باشند.

دوره مجازی | انتخاب رشته کنکور

  • پذیرش در دوره مجازی دانشگاه‌های سراسری نیز از طریق کنکور سراسری انجام می‌شود.
  • کلاس‌های دوره مجازی، به صورت کاملا مجازی برگزار می‌گردد و مناسب کسانی است که وقت کافی برای شرکت در کلاس ‌های حضوری ندارند.

در انتخاب دوره به نکات زیر توجه داشته باشید

  1. لازم است قبل از انتخاب‌دوره‌های شهریه پرداز، از میزان شهریه مطلع گردید تا بعدا دچار مشکلات مالی نشوید.
  2. سعی کنید در انتخاب‌رشته، ابتدا دوره‌های روزانه و نوبت دوم را در اولویت قرار دهید و سپس سراغ دوره‌های تحصیلی دیگر بروید.
  3. علاوه بر دوره تحصیلی، لازم است در انتخاب رشته به سطح کیفی آموزش دانشگاه انتخابی نیز توجه داشته باشید.
  4. بهتر است در انتخاب دانشگاه و دوره تحصیلی، به مسیر رفت و آمد دانشگاه تا محل زندگی‌تان نیز توجه کنید.
  5. اگر در زمان ثبت نام کارت اعتباری مربوط به انتخاب رشته کنکور سراسری در دانشگاه‌های غیرانتفاعی و پیام نور را خریداری نکرده‌اید، می‌توانید در زمان انتخاب رشته نسبت به خرید آن کارت اقدام نمایید.
  6. داوطلبانی که در کارنامه اولیه خود دارای کد دسترسی به انتخاب رشته دانشگاه آزاد هستند، می‌توانند با مراجعه به سایت سازمان سنجش، پذیرش و امور فارغ التحصیلی دانشگاه آزاد نسبت به انتخاب کد رشته محل‌های ارائه شده در این دانشگاه اقدام نمایند.
  7. انتخاب رشته‌های پزشکی، دندانپزشکی، داروسازی و دامپزشکی دانشگاه آزاد با انتخاب رشته کنکور سراسری ادغام گردیده است و انتخاب این رشته‌ها به صورت یکپارچه با انتخاب رشته دانشگاه‌های سراسری از طریق سایت سازمان سنجش انجام می‌شود.

تحلیل کارنامه اولیه کنکور

اشاره کوتاهی کردیم که یکی از ابزارهایی که متقاضیان باید در جهت انتخاب رشته کنکور سراسری از آن استفاده کنند، کارنامه اولیه کنکور می‌باشد.

کارنامه اولیه کنکور سراسری پس از گذشت یک بازه زمانی یک ماهه از برگزاری آزمون منتشر می‌گردد و شامل اطلاعات مهمی شامل رتبه و تراز علمی، وضعیت مجاز بودن برای انتخاب رشته و … برای انجام انتخاب‌رشته کنکور سراسری است.

بنابراین تحلیل درست این کارنامه می‌تواند مسیر درست انتخاب‌رشته کنکور را برای داوطلبان کنکور سراسری روشن کند.  قسمت اول کارنامه اولیه کنکور سراسری شامل موارد زیر است:

  • مشخصات ثبت نامی شرکت کننده
  • اطلاعات مربوط به گروه آزمایشی امتحانی
  • وضعیت مجاز به انتخاب رشته در دوره‌های روزانه و غیرروزانه
  • رتبه در هر زیرگروه در سهمیه و کشوری
  • نمره علمی (تراز)
  • کد دسترسی به انتخاب رشته دانشگاه آزاد

داوطلبان بهتر است در کارنامه اولیه خود به مواردی که در ادامه به آن‌ها اشاره می کنیم، توجه داشته باشند :

  • استان بومی، قطب بومی داوطلب : 80 درصد از ظرفیت رشته‌های کم طرفدار به داوطلبان بومی و 20 درصد به داوطلبان غیربومی اختصاص دارد. بنابراین بهتر است داوطلبان کد رشته محل‌هایی را که در محل خودشان قرار دارد را انتخاب کنند. این میزان در رشته‌های پرطرفدار به ترتیب 60 به 40 می‌باشد.
  • در انتخاب رشته کنکور سراسری، سهمیه‌های مختلفی شامل سهمیه مناطق، سهمیه 5 و 25 درصد ایثارگران، رزمندگان، خانواده شهدا و … موثر است. بنابراین بهتر است فرد در زمان انتخاب رشته به سهمیه‌ای که در کارنامه اولیه او درج شده است نیز توجه داشته باشد.
  • آنچه که لازم است در انتخاب رشته دانشگاه‌های سراسری به آن توجه شود، رتبه در سهمیه در زیر گروه مختلف و همچنین تراز زیر گروه اکتسابی است.

????نحوه انتخاب رشته کنکور سراسری

انتخاب رشته کنکور در دانشگاه های سراسری (دانشگاه های دولتی و غیر دولتی) از طریق سایت سازمان سنجش انجام می شود که در ادامه به صورت مختصر به مراحل آن اشاره کرده ایم :

  1. مراجعه به سایت سازمان سنجش آموزش کشور به نشانی اینترنتی sanjesh.org
  2. دریافت دفترچه انتخاب رشته کنکور سراسری در زیرگروه مربوطه و مطالعه کامل مندرجات آن
  3. استخراج کد رشته محل‌های مورد نظر از میان کد رشته محل‌های ارائه شده
  4. اولویت بندی کد رشته محل‌های استخراج شده بر اساس فاکتورهای علاقه، کیفیت دانشگاه، مسیر، هزینه و …
  5. تکمیل فرم انتخاب رشته کنکور سراسری از طریق سایت سنجش
  6. دریافت کد رهگیری انتخاب رشته

مشاوره انتخاب رشته کنکور سراسری

 

انتخاب‌رشته کنکور سراسری دارای نقش تعیین کننده در آینده تحصیلی و شغلی شرکت کنندگان است. هر داوطلب مجاز به انتخاب مجموعا 150 کد رشته محل برای تمامی دوره‌ها از دفترچه راهنمای انتخاب رشته می‌باشد.

داوطلبان باید انتخاب‌های خود را به گونه‌ای در فرم انتخاب رشته درج کنند که هر انتخاب نسبت به اولویت بعدی ارجح‌تر باشد. چرا که الویت‌های داوطلب توسط نرم افزارهای سازمان سنجش از بالا به پایین بررسی می‌شود و در اولین انتخابی که داوطلب شانس قبولی داشته باشد، نتایج منتشر می‌گردد. به همین دلیل لازم است که هر داوطلب انتخاب‌های خود را در سه دسته تقسیم کرده و به ترتیب در فرم انتخاب رشته درج نماید.

  • خوش بینانه : انتخاب‌های خوش بینانه شامل انتخاب‌های ایده آل با شانس قبولی کم و شامل 20 درصد از انتخاب‌ها
  • نرمال : انتخاب‌های نرمال شامل انتخاب‌هایی با شانس قبولی متوسط و شامل 50 درصد از انتخاب‌ها
  • بدبینانه : انتخاب‌های بدبینانه شامل انتخاب‌هایی با شانس قبولی بالا و شامل 30 درصد از انتخاب‌ها

لازم است در نظر داشته باشید که اگر در یک زیرگروه آزمایشی اصلی از میان رشته‌های ریاضی، تجربی و انسانی و در یک زیرگروه شناور شامل هنر و زبان در کنکور سراسری شرکت کرده‌اید، باید انتخاب دو رشته را به صورت ترکیبی و مجموعا در 150 انتخاب در فرم انتخاب رشته وارد کنید. برا اطلاع از انواع مشاغل پردرآمد کلیک کنید.

برای دریافت مشاوره در زمینه انتخاب رشته کنکور 1402 می‌توانید در هر ساعت از روز برای مشاوره شغلی از طریق شماره 02191002360  و یا از طریق تلفن ثابت با شماره 9099070354 جهت ارتباط با برترین متخصصان در مرکز مشاوره روانشناسی ذهن نو تماس حاصل نمایید.

 

 

سوالات متداول

زمان انتخاب رشته‌کنکور سراسری چه تاریخی است؟

بعد از اعلام نتایج اولیه کنکور سراسری و انتشار دفترچه راهنمای ثبت نام کنکور سراسری، معمولا لینک انتخاب رشته در مرداد ماه در سایت سازمان سنجش فعال می‌گردد.

داوطلبان کنکور سراسری که مجاز به انتخاب‌رشته در دوره‌های مختلف دانشگاه سراسری شده‌اند، از چه طریقی می‌توانند متوجه شوند در کدام کد رشته محل‌ها شانس قبولی دارند؟

متقاضیان کنکور سراسری، می‌توانند برای تخمین شانس قبولی خود از آخرین قبولی‌های سال گذشته استفاده کنند.

منبع: انتخاب رشته کنکور



:: برچسب‌ها: انتخاب رشته کنکور ۱۴۰۲ ,
:: بازدید از این مطلب : 296
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : سه شنبه 31 مرداد 1402 | نظرات ()
نوشته شده توسط : ذهن نو

روزهای اول کاری احتمالا دوران پر استرسی برای شما خواهند بود. همه ما وقتی به تازگی وارد محیط کار جدیدی می‌شویم؛ برای تطابق با شرایط نیاز به زمان خواهیم داشت. در این زمان با رعایت اصولی نه تنها می‌توانیم استرس خود را کاهش دهیم؛ بلکه جایگاه خود را نیز تثبیت می‌کنیم. آسان گیری اطرافیان نیز در روزهای اول بسیار موثر خواهد بود. به هر حال باید خود را با شرایط جدید هماهنگ کرده و آن را بپذیریم.

طبیعی است که در روزهای نخست احساس فشار و خستگی بیشتری داشته باشیم. این روی عملکرد شما نیز تاثیر خواهد داشت و احتمالا دچار خطاهای بیشتری هم می‌شوید. در این مقاله برای جلوگیری از این موضوع و کاهش استرس در این روزها، راهکارهایی ارائه خواهیم داد. 

منبع: روزهای اول کاری | چطور برای روز اول کاری آماده شویم

روزهای اول کاری

حضور در یک محیط و شرایط جدید همیشه ترسناک است. مخصوصا وقتی بدانید مدت زمان زیادی را در طول روز در آنجا خواهید گذراند. روز اول مدرسه را به یاد دارید؟ روزهای اول کاری نیز به همین شکل خواهند بود. باید برای تعامل با این مکان و همکاران دیگرمان آماده شویم و توانایی های خودمان را نشان دهیم. احتمالا زمان زیادی را برای پیدا کردن شغلی مناسب و یا نوشتن یک رزومه  خوب صرف کرده ایم. اما اگر نتوانیم اضطراب خود را کنترل کنیم موقعیت به دست آمده را از بین خواهیم برد.

اقدامات لازم برای روزهای اول کاری

در روزهای اول کاری، مخصوصا اگر این اولین تجربه کاری شماست؛ حضور یک همکار و راهنمای خوب بسیار موثر خواهد بود. اگر در این دوران آموزش های لازم را به موقع و دقیق دریافت کنید؛ دیگر مشکلی نخواهید داشت. اشتباه کردن در روزهای اول طبیعی خواهد بود؛ اما باید واکنش درستی نسبت به آن‌ها داشته باشید. همزمان توجه کارفرما را نیز به خود جلب کنید.

????حضور به موقع در محل کار

یکی از مهم ترین اصول در روزهای اول کاری، حضور به موقع یا در برخی موارد زودتر از موعد در محل کار است. شب قبل، زودتر به رختخواب رفته و برای زمان آماده شدن و رسیدن، برنامه ریزی داشته باشید. هیچ چیز نمی‌تواند بدتر از دیررسیدن در اولین روز کاری باشد. این مورد، احتمالا نشانه بی مسئولیتی خواهد بود. با زودتر رسیدن و با حضور به موقع، قبل از شروع وظایف، با محیط کاری بیشتر آشنا می‌شوید و حس بهتری خواهید داشت.

????صداقت

در مورد خود و یا مسائل مربوط به کار، در روزهای اول کاری، صادق باشید. این رفتار بر نگاه اطرافیان بر شما تاثیر خواهد گذاشت. احتمالا قرار است برای مدت زمان زیادی در آن مکان کار کنید؛ و اگر با همکاران و یا مدیر خود صادق نباشید، مشکلتان زیادی پیش خواهد آمد. با دورویی و عدم صداقت علاوه بر تلاش برای تمرکز بر کار باید انرژی مضاعفی را صرف پنهان کردن شخصیت واقعی تان از دیگران، کنید.

????انجام وظایف به طور کامل

سعی نکنید در روزهای اول کاری از زیر بار مسئولیت شانه خالی کنید. وظایف خود را تا حد امکان انجام دهید و در صورت لزوم از دیگران کمک بگیرید. اگر به انجام کارهایتان در همان روزهای اول عادت نکنید؛ هرگز قادر به جبران آنها نخواهید شد. برای مثال مدام آنها را پشت گوش می‌اندازید تا آخر هفته با تمرکز کامل آنها را به اتمام برسانید؛ اما این موضوع امکانپذیر نخواهد بود.

????در روزهای اول کاری خواسته های خود را مطرح نکنید

اگر در مورد خواسته ها و انتظارات خود در مصاحبه صحبت نکرده اید؛ در روزهای اول کاری نیز آنها را مطرح نکنید. صبور باشید و با گذشت مدتی، در صورت ادامه همکاری، آنها را با مدیر یا همکاران خود مطرح کنید. انتقاد کردن نیز از مسائل مختلف در نخستین روزها پیشنهاد نمی‌شود. شما هنوز جایگاهی در آن مکان کسب نکرده اید؛ قطعا به مرور زمان به شرایط عادت خواهید کرد و برخی از مشکلات برایتان حل خواهد شد.

????سوال بپرسید

از سوال پرسیدن در روزهای اول کاری، خجالت نکشید. شما از مسائل زیادی مطلع نیستید و باید در مورد آنها اطلاعات کسب کنید. انجام کارها به روش غلط بدتر از سوالات پرسیدن به صورت مکرر است. همه چیز در سازمان قوانینی دارد و نباید به صورت خودسرانه عمل کرد. بیشتر افراد علت سوال نکردن خود را خجالت مطرح می‌کنند. این حس طبیعی است اما نباید ادامه دار شود.

????به قوانین احترام بگذارید

احترام به قوانین سازمان و حتی یادگیری آنها در روزهای اول کاری بسیار مهم خواهد بود. هر مکانی قوانین و آداب و رسوم خود را دارد. یادگیری روندهای متداول کاری به شما کمک بزرگی در ابتدای کار خواهد کرد. تحقیقات نشان داده اند که افرادی که زودتر با قوانین محل کار آشنا شده و یا آن را می‌پذیرند؛ آرامش بیشتری را در دوران کاری خود تجربه خواهند کرد. همچنین در همان ابتدای کار سعی نکنید قوانین را مطابق میل خود تغییر دهید.

????نظرات خود را محترمانه بیان کنید

اگر کسی در مورد مورد موضوعی از شما نظرخواهی کرد؛ صادق باشید. اما این بدن معنا نیست که در روزهای اول کاری از قوانین و یا وضع موجود انتقاد کنید. نظر خود را با لحنی آرام و و دوستانه بیان کرده اما درگیر حواشی نشوید. برای مثال سعی نکنید برای جلب نظر همکاران یا مدیر نظر دیگری را بیان کنید و یا با گروهی همراه شوید. بروز شایعات و حواشی، به اعتبارشما آسیب زده و بهره وری تان را نیز کاهش می‌دهد. از قضاوت های بی مورد و عجولانه نیز خودداری کنید.

????ارتباط موثر با دیگران داشته باشید

در همان روزهای اول سعی کنید علایق افراد و یا نقاط اشتراک خود را با آنها پیدا کرده و در این مورد با آنها صحبت کنید. ارتباط برقرار کردن با افراد در روزهای اول کاری دشواری خواهد بود. اما گذشت زمان همه چیز را حل خواهد کرد. سعی کنید با هر فرد متناسب با رفتارهای خود او برخورد کنید. برای مثال شاید متوجه شوید که یکی از همکارتان تمایلی به غذا خوردن با جمع ندارد. با دانستن این موضوع نباید او را مجبور به حضور در جمع کرده و یا در این مورد کنجکاوی کنید

????در اولین روزهای کاری پوشش مناسب داشته باشید

اگر در محل کار شما پوشیدن یونیفرم اجباری نیست؛ سعی کنید لباس های رسمی و تمیز بپوشید. از پوشیدن رنگ های جیغ در محل کار خودداری کنید. همچنین در روزهای اول کاری به پوشش دیگران توجه کرده و مطابق با آنان لباس بپوشید. اگر در این مورد مطمئن نیستید؛ می‌توانید از بخش منابع انسانی و یا دیگران همکاران کمک بگیرید. اینکه پوشش شما مانند بقیه افراد سازمان نباشد در روحیه شما نیز تاثیر بدی خواهد داشت.

سخن پایانی

احتمالا در روزهای اول کاری راجع بسیاری از مسائل احساس ناامیدی خواهید کرد و اوضاع مطابق میل شما پیش نخواهد رفت. اما فراموش نکنید که باید به تلاش ادامه داده و زود جا نزنید. در مورد نگرانی های خود با مدیر و یا دیگر همکاران صحبت کرده اما غر نزنید. در صورت لزوم برای کنترل اوضاع، از یک روانشناس کمک بگیرید. در این دوران صبور بوده و قبل از هر کاری به خوبی فکر کنید. احتمالات مختلف را درنظر گرفته و برای اتفاقات مختلف آماده باشید.

برای دریافت مشاوره در زمینه روزهای اول کاری می‌توانید در هر ساعت از روز برای مشاوره تلفنی از طریق شماره 02191002360  و یا از طریق تلفن ثابت با شماره 9099070354 جهت ارتباط با برترین متخصصان در مرکز مشاوره روانشناسی ذهن نو تماس حاصل نمایید. 

 

سوالات متداول

چگونه می‌توان استرس روزهای اول کاری را کاهش داد؟

طبیعی است که در روزهای اول کاری دچار اضطراب شویم. اما باید آنرا کنترل کرده و اجازه ندهیم بر عملکردمان تاثیربگذارد. برخی از راهکارها، شامل حضور به موقع، صداقت، پوشش مناسب، احترام به قوانین سازمان، ارتباط موثر با دیگران و… می‌شود که در متن به توضیح آنها پرداخته ایم.

منبع: روزهای اول کاری | چطور برای روز اول کاری آماده شویم



:: برچسب‌ها: روزهای اول کاری | چطور برای روز اول کاری آماده شویم ,
:: بازدید از این مطلب : 288
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : سه شنبه 31 مرداد 1402 | نظرات ()
نوشته شده توسط : ذهن نو

سوء تغذیه کودکان از جمله مسائلی است که والدین باید اهمیت زیادی به آن  بدهند. زمانی که کودکان اشتهای خود را از دست می‌دهند و روز به روز ضعیف تر می‌شوند؛ دلهره بزرگی به والدین دست می‌دهد. کمبود مواد مغذی و معدنی باعث سوء تغذیه کودکان می‌شود. پس سلامتشان به خطر می‌افتد و به بیماری های مختلفی دچار می‌شوند.

برای درمان سوء تغذیه کودکان ابتدا باید با انواع، علائم و علل آن آشنا باشید. پس از اینکه به بیماری کودکتان مشرف شدید، باید از پزشک و متخصص در این زمینه کمک بگیرید. تا رژیم مناسب غذایی به کودک بدهید. برای کسب اطلاعات بیشتر در زمینه سوء تغذیه در کودکان تا انتهای مقاله همراه ما باشید.

منبع: سوء تغذیه کودکان | 5 علل سوء تغذیه کودکان

سوء تغذیه کودکان چیست؟

وقتی که کودک از سوء تغذیه رنج می‌برد، به این معنا است که او به مقدار کافی مواد معدنی، مغذی و کالری دریافت نمی‌کند. در صورتی که تمام مواد لازم به بدن کودک نرسد، سیستم ایمنی بدن ضعیف می‌شود و کودک به عفونت های مضر مبتلا می‌شود. اما یکی دیگر از انواع سوء تغذیه کودکان، مقدار زیاد کالری است. عدم تغذیه مناسب باعث بروز اختلالات زیاد در بدن کودک می‌شود. سوء تغذیه کودکان بر رفتار، خلق و خو، سلامت جسمی، فرآیند های رشد و دیگر وظایف بدن اثر گذار است.

حتما از صفحه اینستاگرام ذهن نو و کانال تلگرامی ذهن نو دیدن نمایید.

انواع سوء تغذیه کودکان

سوء تغذیه کودکان انواع مختلفی دارد که در این بخش مقاله سعی کرده ایم به انواع آن اشاره کنیم.

???? سوء تغذیه انرژی پروتئینی

یکی از انواع سوء تغذیه کودکان، انرژی پروتئینی است. این نوع سوء تغذیه به دلیل کمبود پروتئین و گلوکز غذا ها به وجود می‌آید. سوء تغذیه انرژی پروئتینی به سه دسته تقسیم می‌شود.

???? سوء تغذیه مزمن: در این نوع سوء تغذیه، کودک از رشد کم رنج می‌برد.

????سوء تعذیه حاد: در سوء تغذیه حاد کودک لاغر می‌شود و وزن بدنش کاهش می‌یابد.

???? سوء تغذیه حاد و مزمن: اگر کودک به هر دو سوء تغذیه دچار باشد، وزن بدنش کاهش می‌یابد و مشکلات سلامتی متعددی را تجربه می‌کند.

???? کمبود ریز مغذی ها (منابع معدنی و ویتامین)

یکی از انوع سوء تغذیه کودکان، کمبود ریز مغذی ها می‌باشد. این نوع سوء تغذیه منجر به کمبود مواد مغذی می‌شود. ریز مغذی ها شامل مواد معدنی و ویتامین ها هستند. که برای سلامتی و کارکرد های بدنی کودک بسیار ضروری می‌باشد.

علل سوء تغذیه کودکان

سوء تغذیه کودکان به دلایل مختلفی به وجود می‌آید. که والدین باید به عوامل سوء تغذیه دقت کنند تا مبادا و از سوء تغذیه کودکان جلوگیری کنند. برخی از دلایل اصلی را در این بخش مقاله توضیح داده ایم.

???? مشکلات سلامت روانی

مشکلات سلامت روانی از علل سوء تغذیه کودکان است. کودکی که عقب ماندگی ذهنی داشته باشد بیشتر از کودک سالم به سوء تغذیه دچار می‌شود. در چنین شرایطی حتی کودک عادت های غذایی مناسبی ندارد. کودکان با این شرایط معمولا به بی اشتهایی عصبی و پرخوری مبتلا هستند. 

???? اختلالات دستگاه گوارش

اختلالات دستگاه گوارش از دیگر دلایل سوء تغذیه کودکان است. به دلیل مشکلات گوارشی کودک به راحتی توانایی جذب مواد غذایی را ندارد. در نهایت بدن او عاری از هرگونه مواد حیاتی مورد نیاز می‌شود. اگر کودک شما مبتلا به کولیت اولستراتیو یا بیماری کرون است، به احتمال بالایی به سوء تغذیه مبتلا می‌شود. 

???? رژیم غذایی ضعیف

یکی از دلایل سوء تغذیه کودکان، رژیم غذایی ضعیف است. زمانی که کودک مواد غذایی مناسبی را دریافت نکند، با سوء تغذیه مواجهه می‌شود. رژیم غذایی ضعیف باعث دریافت کم مواد مغذی بدن کودک می‌شود. در نتیجه کودک به بیماری های گوناگونی دچار می‌شود.

???? دیابت

دیابت نوع دیگری از دلایل سوء تغذیه کودکان است. زمانی که کودک به دیابت مبتلا باشد، توانایی جذب مواد مغذی را نخواهد داشت. به دلیل قند خون بالا، پانکراس او با مشکل روبرو می‌شود. که باعث آسیب به فرآیند های رشدی و جذب مواد غذایی می‌شود.

???? عدم شیردهی

یکی از دلایل مهم سوء تغذیه کودکان، عدم شیردهی است. شیردهی مناسب در دوران نوزادی باعث رشد مناسب و سلامت کودک می‌شود. و باعث جلوگیری از بروز بیماری های مختلف می‌شود. در برخی موارد مادران به دلایل مختلفی کودکان خود را از شیر می‌گیرند. همین عدم شیردهی یکی از مهم ترین دلایل سوء تغذیه کودکان می‌باشد.

نشانه های سوء تغذیه کودکان

سوء تغذیه کودکان با تعدادی از نشانه ها بروز می‌کند. که در این بخش مقاله برای اطلاعات بیشتر و آگاهی والدین از سوء تغذیه در کودکان به علائم و نشانه ها اشاره کرده ایم.

???? غیر فعال بودن

???? سطح تمرکز پایین

????زمان طولانی بهبودی از انواع بیماری ها

???? زمان طولانی جهت التیام زخم ها، عفونت ها و بریدگی ها

???? حساسیت بسیار بالا برای احساس سرما

????خستگی

???? کاهش حجم ماهیچه ها

???? سیستم ایمنی بسیار ضعیف

????دمای پایین غیر عادی بدن

???? فقدان چربی بدن

???? افسردگی روانی

????خستگی شدید

???? حساسیت شدید

???? مشکلات تنفسی

????کاهش ناگهانی وزن

???? پوست خشک

???? رنگ صورت پریده

????پوست سرد

???? موهای خشک و زبر

???? مشکلات قلبی

????لاغری صورت و گونه ها

???? تیرگی زیر چشم ها

???? افزایش ریزش مو

????مشکلات تنفسی

???? مشکلات کبدی

پیامدهای سوء تغذیه کودکان

سوء تغذیه کودکان همراه با خود پیامدهایی را به دنبال دارد. که در این بخش مقاله به تمامی پیامدهای سوء تغذیه کودکان اشاره کرده ایم.

❌ پیامدهای رشدی

سوء تغذیه کودکان باعث انواع پیامدهای رشدی می‌شود. زمانی که کودک به عفونت دستگاه گوارش مبتلا می‌شود، مواد مغذی را نمی‌تواند از طریق مواد غذایی جذب کند. در نهایت فرآیندهای رشدی کودک با خطر مواجه می‌شود.

❌ کمبود مواد غذایی خاص

از پیامدهای سوء تغذیه کودکان می‌توان به کمبود مواد غذایی خاص اشاره کرد. زمانی که مواد غذایی خاص در بدن کودک وجود نداشته باشد، شرایط سوء تغذیه کودک تقویت می‌شود. جذب چربی کم باعث محرومیت کودک از ویتامین A و ویتامین D می‌شود. که در توانایی های بصری رشد کودک تاثیر گذار است. در نهایت رشد استخوان های کودک را نیز تحت تاثیر قرار می‌دهد.

❌ سیستم ایمنی ضعیف

از بارز ترین پیامدهای سوء تغذیه کودکان، سیستم ایمنی ضعیف است. سوء تغذیه کودکان باعث تضعیف بدن کودک و عفونت های مختلف می‌شود. هم چنین کمبود آهن، روی و ویتامین ها باعث تحریک سوء تغذیه کودکان می‌شود.

❌ نارسایی در اندام ها

سوء تغذیه کودکان باعث نارسایی در اندام ها می‌شود. اندام هایی مانند کبد، قلب و کلیه ها به شدت تحت تاثیر مواد غذایی قرار دارد. که اگر کودک سوء تغذیه داشته باشد، این اندام ها بیشتر با نارسایی روبرو می‌شود.

❌ دیگر پیامدهای سوء تغذیه کودکان

???? بیماری های مضر

???? ذات الریه

????عفونت دستگاه ادراری

???? اسهال

???? رشد آهسته رفتاری

????کاهش وزن

???? عقب ماندگی ذهنی

???? رشد کم

????ناتوانی در یادگیری

???? کاهش توانایی در حل مساله

???? کاهش مهارت های اجتماع

????کاهش سطح IQ

???? اختلال در کمبود توجه

???? رشد بسیار کند بدن

????اختلال در دستگاه گوارش

???? کمبود حافظه

???? کاهش پیشرفت در زبان

????کاهش روند بهبود زخم ها

???? کاهش وزن بسیار شدید

???? اختلال در عملکرد ذهنی

روش های جلوگیری از سوء تغذیه کودکان

برای جلوگیری از سوء تغذیه کودکان والدین باید به شدت به مواد غذایی و رژیم غذایی کودکان توجه کنند. حتما کودکان را از رژیم غذایی ناسالم دور کنید. غذاهای چرب و تند باعث کاهش رشد کودکان می‌شود. همچنین باعث بی حالی و چاقی آنها می‌شود. کودکان باید ساعت غذایی منظمی داشته باشند. برای این کار بهتر است هر 3 الی 4 ساعت کودک اندکی غذا بخورد تا همیشه اشتها برای میل به غذا داشته باشد. برای کودکان ورزش منظمی در نظر بگیرید تا با فعالیت های روزانه انرژی خود را تخلیه کنند تا میل به غذا داشته باشند.

⭕ مواد غذایی مناسب برای جلوگیری از سوء تغذیه کودکان

◾ کربوهیدارت ها

◾ چربی های ضروری

◾پروتئین

◾ ویتامین

◾ مواد معدنی

◾میوه ها

◾ سبزیجات

◾ محصولات لبنی

◾مواد غذایی سبوس دار

کلام آخر

همانطور که در این مقاله گفته شد، سوء تغذیه کودکان به مرور زمان باعث بروز پیامدهای شدید در کودکان می‌شود و رند رشد کودک را با مشکل روبرو می‌کند. به همین دلیل باید از یک متخصص برای بهبود و روند رشد کودک کمک گرفت. مرکز مشاوره ذهن نو به صورت تلفنی و حضوری به شما مراجعین گرامی خدمات ارائه می‌دهد. جهت کسب اطلاعات بیشتر با شماره زیر تماس حاصل فرمایید.

برای دریافت مشاوره در زمینه سوء تغذیه کودکان می توانید در هر زمان از روز برای مشاوره کودک با برترین متخصصان در مرکز مشاوره روانشناسی ذهن نو از طریق شماره  02191002360 و یا از طریق تلفن ثابت با شماره 9099070354 تماس بگیرید.

منبع: سوء تغذیه کودکان | 5 علل سوء تغذیه کودکان



:: برچسب‌ها: سوء تغذیه کودکان | 5 علل سوء تغذیه کودکان ,
:: بازدید از این مطلب : 362
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : سه شنبه 31 مرداد 1402 | نظرات ()
نوشته شده توسط : ذهن نو

آیا رشته پزشکی مناسب من هست؟ غافل از اینکه آیا واقعا این رشته مناسب آنان هست یا نه! فراموش نکنید که نه تنها ورود به رشته پزشکی دشوار است؛ بلکه گذراندن دوره های پزشکی نیز دشوار خواهد بود. قبل از ورود به دانشگاه و انتخاب رشته تحصیلی، بهتر است قبل از هر چیز به علاقه و توانمندی هایتان دقت کنید. والدین زیادی فرزندان خود را مجبور به انتخاب این رشته می‌کنند. اما با گذشت مدتی، شاهد شکست و سرخوردگی فرزند خود خواهند بود.

منبع: رشته پزشکی | آیا رشته پزشکی مناسب من هست؟

رشته پزشکی

رشته پزشکی جزو پردرآمدترین رشته ها محسوب می‌شود و قبولی در آن به هیچ عنوان آسان نیست. اولین قدم برای قبولی در این رشته، مطالعه دقیق و مستمر است. این رشته گاهی افراد را ترغیب می‌کند تا حتی بعد از گذشت مدتی از زمان فارغ التحصیلی از دانشگاه دوباره برای شرکت در کنکور اقدام کنند.

به هرحال قبل از ورود به هر رشته ای افراد باید در مورد آن اطلاعات کافی داشته باشند و با آگاهی تصمیم بگیرند. برای قبولی در این رشته باید برنامه ریزی دقیق داشت و عوامل مختلفی را در نظر گرفت.

دوره های رشته پزشکی

بعد از قبولی در این رشته و ورود به دانشگاه باید در مورد دوره های مختلفی که فرد باید آنها را بگذراند نیز اطلاعات کسب کرد. در واقع باید با یک چشم انداز دورتر وارد این رشته شوید. مراحل مختلف پزشکی، شامل علوم پایه فیزیوپاتولوژی، کارآموزی بالینی(استاژری) و کارورزی بالینی(اینترنی) می‌شود.

????علوم پایه

علوم پایه اولین دوره ای است که فرد بعد از قبولی در رشته پزشکی، باید بگذراند. معمولا 2 سال است و در غالب 4 ترم ارائه می‌شود. در واقع در این مقطع افراد با مفاهیم پایه پزشکی آشنا می‌شوند. تمام دروس در این 4 ترم، تئوری هستند. در انتهای این دوره، فرد باید در آزمون جامع موفق شود تا وارد دوره بعدی گردد. دروس علوم پایه شامل، آناتومی، بیوشیمی، بافت شناسی، اپیدمیولوژی، جنین شناسی، ایمنی شناسی،فیزیولوژی، روانشناسی، ژنتیک، تغذیه، میکروب شناسی، انگل شناسی، قارچ شناسی، ویروس شناسی، آسیب شناسی عمومی، دروس عمومی و زبان تخصصی، می‌شود. علوم پایه یکی از مهم ترین دوره های پزشکی است. بعد از آن دانشجویان وارد مرحله فیزیوپاتولوژی می‌شوند.

????فیزیوپاتولوژی

دوره بعدی در رشته پزشکی، فیزیوپاتولوژی است که معمولا یک ساله بوده و 6 الی 7 ترم دارد. در این دوره دروس فیزیولوژی و فارماکولوژی به دانشجویان ارائه می‌شود. در این مقطع، دانشجویان با ساختار بدن، انواع بیماری ها و داروهای مختلف آشنا خواهند شد. امتحانا این دوره به صورت ماهانه برگزار می‌شوند. دروس فیزیوپاتولوژی شامل، آسیب شناسی اختصاصی، سمیولوژی، فارماکولوژی، پاتولوژی تئوری، فیزیوپاتولوژی ارگان ها، فیزیک پزشکی و… می‌شود.

????کارآموزی بالینی (استاژری)

در سومین دوره که کارآموزی بالینی نام دارد؛ دانشجویان وارد بیمارستان می‌شوند. این دوره 2 سال است و در 4 الی 5 ترم به دانشجویان رشته پزشکی ارائه می‌شود. این مقطع، هم واحدهای عملی دارد و هم واحد تئوری. دانشجو باید در ساعات مختلف شبانه روز در بیمارستان به صورت کشیک، حضور پیدا کند. در انتهای این دوره نیز آزمونی برگزار می‌شود که دانشجویان با قبولی در آن وارد دوره ی اینترنی خواهند شد. دوره های مختلف کارآموزی بالینی شامل، جراحی، بخش داخلی، کودکان، چشم، زنان و زایمان، گوش و حلق و بینی، رادیولوژی، پوست، بیماری های اعصاب و بیماری های عفونی می‌شود.

????کارورزی بالینی(اینترنی)

آخرین دوره رشته پزشکی، کارورزی بالینی یا اینترنی است. این دوره 2 ساله بوده و تمام واحد های آن عملی است. درواقع دانشجو به طور کامل در بیمارستان حضور دارد. می‌توان گفت این دوران تقریبا سخت ترین دوره پزشکی است؛ چراکه دانشجویان به طور کامل با بیماران در ارتباط هستند. البته فعالیت های آنان زیر نظر اساتید است. اگر دانشجویان امتحانات این دوره را با موفقیت سپری کنند؛ به طور رسمی به عنوان یک پزشک وارد جامعه و بازار کار خواهند شد. دروس این دوره شامل، کارورزی بخش چشم، جراحی، سوختگی، ارتوپدی، اطفال، گوش و حلق و بینی، زنان و زایمان، اورژانس و پوست، می‌شود.

قبولی در رشته پزشکی

بعد از آشنایی با دوره ها و دروس رشته پزشکی، اگر همچنان به علاقه خود پایبند هستید؛ باید برای قبولی در آن نیز آماده شوید. اخیرا تغییراتی اساسی در کنکور ایجاد شده است که با توجه به آنها باید آمادگی لازم را کسب کنید. دروس عمومی به طور کامل از کنکور حذف شده و ضرایب دروس نیز دچار تغییراتی گردیده اند.

تنها دروسی که فرد باید به آنها مسلط باشد؛ ریاضی، شیمی، فیزیک، زیست شناسی و زمین شناسی سه سال دهم، یازدهم و دوازدهم، خواهد بود. از طرف دیگر تاثیر معدل نیز بسیار افزایش یافته، پس دانش آموزان باید امتحانات نهایی خود را نیز با موفقیت بشت سر بگذارند. فراموش نکنید که کنکور در نوبت دی و تیرماه برگزار می‌شود که منابع آنها کاملا یکسان است.

⭕ضریب درس زمین شناسی 1

⭕درس ریاضی 7

⭕زیست شناسی 12

⭕فیزیک 7

⭕درس شیمی 9

مدت زمان تحصیل در رشته پزشکی

اگر علاقه زیادی به رشته پزشکی دارید؛ باید مشکلات و سختی های آن را نیز بپذیرید. مدت زمان این رشته نیز یکی از دغدغه‌های افراد خواهد بود. مدت تقریبی برای اتمام این رشته 7 سال در نظر گرفته می‌شود. اما بیشتر دانشجویان درس خود را بعد از 8 یا 9 سال تمام می‌کنند. بعد از این دوران فرد یک پزشک عمومی محسوب می‌شود که علاوه بر گذراندن طرح باید مدت زمانی را برای گرفتن تخصص خود در نظر بگیرد. این مدت طولانی گاهی برای دانشجویان حالت فرسایشی پیدا کرده و مشکلات زیادی را به همراه خواهد داشت. به همین دلیل باید قبل از ورود به رشته پزشکی همه جوانب را در نظر گرفت.

ادامه تحصیل رشته پزشکی در خارج از کشور

یکی از سوالات رایج میان دانشجویان رشته پزشکی و یا حتی داوطلبین، ادامه تحصیل در خارج از کشور برای این رشته است. کشورهای مختلفی برای ادامه تحصیل و یا شروع به تحصیل در این رشته دارند. برای مثال فردی با مدرک پزشکی در ایران نمی‌تواند در آمریکا طبابت کند. برخی از کشورها در مورد رشته پزشکی فقط فارغ التحصیلات کشور خود را می‌پذیرند. اما به هر حال هزینه های این رشته در کشورهای دیگر بالا خواهد بود و داشنجویان باید با توجه به دانشگاه موردنظر و کشور مقصد خود شرایط را جویا شوند.

برخی از مزایا و معایب رشته پزشکی

اگر شما فردی هستید که فوبیای خون ندارید و یا در مقابل اتفاقات ناگواری مثل مرگ و یا تصادف دیگران، می‌توانید احساسات خود را کنترل کنید؛ برای پزشکی مناسب هستید. البته اینها تمام شرایط سخت پزشکی نیستند. کشیک های طولانی، مدت زمان زیادبرای اتمام درس، مطالعه و تلاش بسیار، فشار روانی زیاد و در مواردی دوری از خانواده، تمام چالش های این رشته هستند که باید برای آنها آمادگی داشته باشید.

از طرف دیگر اگر در دانشگاه هایی غیر از دانشگاه های دولتی، پذیرفته شوید؛ هزینه های زیاد آن را نیز در نظر داشته باشید. اما بعد از دوره فارغ التحصیلی به راحتی می‌توانید وارد بازارکار شده و در مکان های مختلفی مشغول به کار شوید. همچنین درآمد حاصل از رشته پزشکی احتمالا بخش بزرگی از زحمات شما را جبران خواهد کرد. 

سخن پایانی

رشته پزشکی علاوه بر سختی های زیادی که دارد؛ مزایای آن نیز کم نیست. درآمد خوب و جایگاه اجتماعی مناسب دلایل قانع کننده ای برای ورود به این رشته هستند. اما هر موقعیتی به آسانی کسب نمی‌شود و باید برای آن تلاش کرد. فراموش نکنید که رشته پزشکی تمام هدف زندگی و دوران تحصیل نیست و باید عوامل مختلفی را برای انتخاب آن در نظر داشت. هرکسی وارد این رشته می‌شود؛ لزوما صلاحیت پزشکی را ندارد. این شغل نیاز به دانش و مهارت زیادی دارد و نمی‌توان به راحتی جان انسانها را نادیده گرفت.

برای دریافت مشاوره در زمینه رشته پزشکی می‌توانید در هر ساعت از روز برای مشاوره تلفنی از طریق شماره 02191002360  و یا از طریق تلفن ثابت با شماره 9099070354 جهت ارتباط با برترین متخصصان در مرکز مشاوره روانشناسی ذهن نو تماس حاصل نمایید.

 

سوالات متداول

رشته پزشکی برای چه کسانی مناسب است؟

برای ورود به این رشته علاوه بر علاقه باید استعداد و توانمندی را نیز در نظر داشت. همچنین افراد باید برای رویارویی با اتفاقات ناگوار و شرایط پراسترس زیادی آماده باشند. روحیه و انگیزه برای ادامه این رشته بسیار مهم است.

منبع: رشته پزشکی | آیا رشته پزشکی مناسب من هست؟



:: برچسب‌ها: رشته پزشکی | آیا رشته پزشکی مناسب من هست؟ ,
:: بازدید از این مطلب : 289
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : سه شنبه 31 مرداد 1402 | نظرات ()
نوشته شده توسط : ذهن نو

مزاحمت خیابانی با درصد بالایی از سوی مردان صورت می‌گیرد. در تمامی جوامع و کشورهای مختلف، مزاحمت خیابانی به عنوان جرم شناخته می‌شود. اما با این شرایط همچنان مزاحمت های گوناگون در خیابان وجود دارد. و باعث ایجاد مشکلات گوناگون برای دیگران می‌شود. این نوع مزاحمت به عنوان مشکلات اجتماعی که همراه با آسیب های جسمی و روانی است، شناخته می‌شود.

مزاحمت خیابانی می‌تواند به شیوه نوشتاری، لفظی، فیزیکی و تعقیب باشد. که هر نوع از آن برای خانم ها وحشتناک، ترسناک و آزار دهنده است. مشکلات اجتماعی نیز مانند تمامی مشکلات دیگر روش های برخورد دارد که در این مقاله توضیح داده ایم. اما اگر با مزاحمت خیابانی دچار آسیب های مختلف شده اید؛ حتما از روانشناس و مشاور متخصص کمک بگیرید. منبع: مزاحمت خیابانی | 6 نحوه برخورد با مزاحمت خیابانی

مزاحمت خیابانی چیست؟

مزاحمت خیابانی به مشکلات اجتماعی، آزار جسمی و روانی گفته می‌شود. که با درصد بالایی از سوی آقایان اتفاق می‌افتد. متلک پرانی، آزار و اذیت، رفتارهای زشت، آزار جنسی در خیابان، حرف های رکیک و … به عنوان مزاحمت خیابانی شناخته می‌شود. و آرامش و اعتماد به نفس خانم ها را خدشه دار می‌کند. این مزاحمت ها موضوع جدی در اجتماع است که افراد زیادی را به خود درگیر کرده است. بر اساس تحقیقاتی که در رابطه با چنین جرمی صورت گرفته است، افراد مجرم فاقد اصالت و تربیت خانوادگی هستند. این افراد از فقر فرهنگی رنج می‌برند و زندگی اجتماعی پر چالشی دارند. 

نحوه برخورد با مزاحمت خیابانی چگونه است؟

در برخورد با مزاحمت خیابانی باید چند اصل را به یاد داشته باشید. به طور کلی مزاحمت خیابانی نوعی جرم تلقی می‌شود. افرادی که دائم در حال مزاحمت خیابانی هستند فاقد فرهنگ، تربیت و اصالت خانوادگی هستند. رفتار و برخورد با چنین افراد بی اصالتی نیز دشوار است. که در این بخش مقاله راجع به چگونگی برخورد با مزاحم های تلفنی توضیح داده ایم. 

???? برای مزاحمت خیابانی، در اقدام اول باید خونسردی خود را حفظ کنید

اولین کاری که باید در برخورد با مزاحمت خیابانی انجام دهید، حفظ خونسردی است. طبق نظر روانشناسان، مزاحمین خیابانی با ترسیدن دیگران ارضا می‌شوند. و حس خوبی را دریافت می‌کنند. زمانی که شما در برابر رفتارهای زشت آنها خونسرد باشید و واکنش نشان ندهید؛ از کار خود پشیمان می‌شوند. حتی با حفظ خونسردی توانایی تصمیم گیری درست از نظر منطقی و عقلانی بیشتر می‌شود. 

???? از پرخاشگری و دشنام گویی جلوگیری کنید 

برای برخورد با مزاحمت خیابانی، باید از پرخاشگری و دشنام گویی پرهیز کنید. زمانی که شروع به پرخاش و دشنام گویی کنید، لذت را در این افراد ایجاد کرده اید و باید منتظر مزاحمت های دیگر باشید. بنابراین بهترین راه جلوگیری از پرخاش و دشنام است.

???? از ترس و التماس پرهیز کنید | مزاحمت خیابانی

برای رفتار و برخورد با مزاحمت خیابانی، حتما از ترس و التماس پرهیز کنید. ترس و التماس شما باعث ارضای روحی این افراد می‌شود. و این مزاحمت ها در زمان بروز ترس و التماس بیشتر ادامه خواهد داشت. به همین دلیل از التماس و ترس پرهیز کنید تا واکنش شما باعث لذت فرد مزاحم نشود. 

???? مزاحمین را تهدید نکنید

یکی از رش های برخورد با مزاحمت خیابانی، عدم تهدید و تحریک مزاحمین است. در برخورد با این افراد نباید از جملاتی مانند: الان زنگ می‌زنم پلیس، داد و فریاد راه می‌اندازم، آبروت رو می‌برم و … استفاده کنید. زمانی که از تهدید و تحریک استفاده کنید؛ قدرت و برتری شخص را تقویت کرده اید و او را برای ادامه کار تشویق کرده اید. به همین جهت، از تهدید و تحریک مزاحمین پرهیز کنید. 

???? در مزاحمت خیابانی، اگر آزار جسمی دیده اید، ساکت نباشید

در برابر مزاحمت خیابانی از نوع جنسی هرگز نباید ساکت بمانید. اگر شخص سادیسمی مزاحم شما شد، هرگز ساکت نمانید و به خود جرات دهید تا از شخص آزار رسان فیلم بگیرید، با پلیس تماس بگیرید و از دیگران درخواست کمک کنید. در این شرایط فرد مزاحم به خود اجازه آزار بیشتر نمی‌دهد و ترس وجود او را فرا می‌گیرد. 

???? از روانشناس کمک بگیرید | مزاحمت خیابانی

زمانی که با مزاحمت خیابانی مواجهه شده اید و ترس وجود شما را فرا گرفته است، حتما باید برای کسب آرامش از روانشناس کمک بگیرید. افرادی که تحت مزاحمت های زیاد و آزار دهنده قرار گرفته اند، به اعتماد به نفس پایین و آسیب های روحی مبتلا می‌شوند. چنین افرادی اگر تحت درمان روانشناس قرار نگیرند آسیب های روانی را تا همیشه با خود همراه خواهند داشت. و از لذت زندگی محروم خواهند شد. بنابراین اگر با چنین رفتاری مواجهه شدید، حتما از متخصص کمک بگیرید.

کلام آخر

همه افراد با مزاحمت خیابانی آشنا هستند. انواع مختلفی در مزاحمت ها وجود دارد که شامل آزار جنسی، روحی، لفظی و … می‌شود. اگر در برخورد با مزاحمت های خیابانی واکنش های هیجانی شدید نشان دهید، مزاحمت ها بیشتر می‌شود و فرد مزاحم ارضای روحی را تجربه خواهید کرد. در برخورد با این افراد باید روش هایی را از روانشناسان آموزش ببینید و آرامش خود را حفظ کنید. مرکز مشاوره ذهن نو به صورت تلفنی و حضوری به شما مراجعین گرامی خدمات ارائه می‌دهد. جهت کسب اطلاعات بیشتر با شماره زیر تماس حاصل فرمایید.

برای دریافت مشاوره در زمینه مزاحمت خیابانی می توانید در هر زمان از روز برای مشاوره تلفنی با برترین متخصصان در مرکز مشاوره روانشناسی ذهن نو از طریق شماره 02191002360 و یا با تلفن های ثابت منزل با شماره 9099070354 تماس بگیرید.

 

 

سوالات متداول

روش های برخورد با مزاحمت خیابانی چیست؟

در اقدام اول باید خونسردی خود را حفظ کنید، از پرخاشگری و دشنام گویی جلوگیری کنید، از ترس و التماس پرهیز کنید، مزاحمین را تهدید نکنید، اگر آزار جسمی دیده اید، ساکت نباشید و از روانشناس کمک بگیرید.

منبع: مزاحمت خیابانی | 6 نحوه برخورد با مزاحمت خیابانی



:: برچسب‌ها: مزاحمت خیابانی | 6 نحوه برخورد با مزاحمت خیابانی ,
:: بازدید از این مطلب : 318
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : یک شنبه 29 مرداد 1402 | نظرات ()
نوشته شده توسط : ذهن نو

چگونه کودک را نمازخوان کنیم ؟ چطور کودکانمان را به نمازخوانی سوق دهیم؟ خیلی از والدین علاقه دارند تا کودکان نمازخوان و معتقد داشته باشند. این والدین مخصوصا در جامعه مذهبی برای نماز اهمیت ویژه ای قائل هستند. اگر از سن کودکی به فرزندان خود آموزش دهید که چگونه نماز بخواند، عادت کرده و این صفت تا بزرگسالی نیز با او همراه خواهد بود.

اگر والدین نیز همیشه نمازهای خود را سر وقت بخوانند؛ فرزندانشان مشاهده کرده و از آنها الگوبرداری می‌کنند. برای آموزش نمازخوانی به کودکان باید به برخی از نکات توجه کنید تا به مرور زمان کودک نمازخوان داشته باشید. جهت اطلاع از روش های آموزش نمازخوانی می‌توانید از مشاوره کودک کمک بگیرید. 

منبع: چگونه کودک را نمازخوان کنیم | 7 روش نمازخوان کردن کودکان

چگونه کودک را نمازخوان کنیم؟

 

برای پاسخ به سوال چگونه کودک را نمازخوان کنیم؟ باید به برخی از نکات توجه کنید. در ابتدا کودکی بیشتر به نمازخوانی تمایل پیدا می‌کند که والدین نمازخوان داشته باشد. والدین الگوی فرزندان هستند و هر رفتاری که داشته باشند، از کودک دریافت می‌کنند. در اقدام دوم مدارس و مکان های آموزشی هستند که کودک را به نمازخوانی تشویق می‌کند. بنابراین مدارسی که برای تحصیل کودک انتخاب می‌کنید، نقش مهمی در نمازخوان کردن کودک دارند. همچنین سن نمازخوانی در کودک بنا بر اصول و احکام دین اسلام، هفت سالگی می‌باشد.

والدین می‌توانند کودکان خود را از هفت سالگی تشویق کنند تا به نمازخوانی علاقه مند شوند. این تشویق باید از دو بعد معنوی و غیر مادی یا مادی و غیر معنوی باشد. تشویق مادی مانند هدیه دادن است و تشویق معنوی می‌تواند معرفی الگو باشد. به طور کلی در این مقاله راجع به روش های چگونه کودک را نمازخوان کنیم؟ توضیح داده ایم.

روش های نمازخوان کردن کودکان

روش های گوناگونی برای نمازخوان کردن کودکان وجود دارد. که در این بخش در پاسخ به سوال چگونه کودک را نمازخوان کنیم؟ روش هایی را توضیح داده ایم که در این بخش مقاله اشاره شده است.

???? در کودکان خود انگیزش ایجاد کنید 

در پاسخ به سوال چگونه کودک را نمازخوان کنیم؟ باید به ایجاد انگیزش اشاره کنیم. انگیزش در اقدامات اولیه برای نمازخوانی کودکان بسیار کارساز است. در ایجاد انگیزش می‌توانید از روش هایی مانند هدیه دادن، تائید، تشویق و پاداش استفاده کنید. با ایجاد انگیزه و تشویق می‌توانید کودک را برای نمازخوانی سوق دهید.

???? عبادات را به شیوه جمعی انجام دهید | چگونه کودک را نمازخوان کنیم؟

یکی از پاسخ ها برای سوال چگونه کودک را نمازخوان کنیم؟ عبادات جمعی است. همانطور که در ابتدای مقاله گفته شد، والدین الگوی فرزندان هستند. و بهترین افراد برای آموزش فرزندان می‌باشند. در این روش می‌توانید به همراه فرزندان و اعضای خانواده، نماز را به شیوه جماعت بخوانید. با این روش هم کودک به نمازخوانی تشویق می‌شود و هم سهل انگاری در نماز کاهش می‌یابد. در نهایت باعث ایجاد و افزایش ارتباط عاطفی، همدلی و همبستگی میان اعضای خانواده می‌شود. 

???? از رفتارهای ناخوشایند پرهیز کنید

در پاسخ به سوال چگونه کودک را نمازخوان کنیم؟ می‌توانیم به پرهیز از رفتارهای ناخوشایند اشاره کنیم. زمانی که والدین از خود رفتارهای ناخوشایند نشان می‌دهند، کودک از انجام اعمال دینی زده می‌شود. در ادامه به رفتارهای ناخوشایند والدین که باید پرهیز کنند اشاره کرده ایم. 

???? خسته کردن کودک یا نوجوان با برنامه های اضافی و تعقیبات نماز

???? دعوت کودک به نماز زمانی که به تازگی تنبیه شده است

????مقایسه فرزندان با سایر کودکان نمازخوان

???? اعمال قدرت و اجبار کودک به نماز

???? اشغال کردن زمان تفریح کودکان مانند: وقت بازی و مشاهده فیلم

???? راجع به نماز با فرزندان به مکالمه و گفتگو بپردازید

یکی از پاسخ ها برای سوال چگونه کودک را نمازخوان کنیم؟ مکالمه و گفتگو راجع به نمازخوانی است. والدین باید به شیوه غیر مستقیم و غیر مستقیم کودکان را به نمازخوانی تشویق کنند. در صورت مقاومت کودکان می‌توانید از دلیل و استدلال کمک بگیرید. اما از بحث و اجبار دوری کنید. با آرامش کامل با کودک خود صحبت کنید و دلیل اینکه می‌خواهید او نمازخوان شود شرح دهید.

???? پاداش های نماز را به کودکان توضیح دهید | چگونه کودک را نمازخوان کنیم؟

در پاسخ به سوال چگونه کودک را نمازخوان کنیم؟ بهتر است که پاداش های نماز را به کودکان توضیح دهید. مثلا بگویید که اگر نماز بخوانی چه پاداشی به تو عطا خواهد شد. اما این خبر رسانی ها نباید همراه با ترساندن و مجازات کودک صورت بگیرد. مثلا به کودک بگویید که اگر نماز بخوانی فرشته ها برای تو اعمال خوب ثبت می‌کنند و می‌توانی با نمازخوانی خواسته های خود را از خداوند هنگام عبادت بخواهی. 

???? اعضای خانه و مدرسه باید با یکدیگر هماهنگی داشته باشند

برای نمازخوان کردن کودک حتما باید اعضای خانه و مدرسه با یکدیگر هماهنگی داشته باشند. زمانی که مدرسه و اعضای خانواده با یکدیگر هماهنگ باشند، اهداف تربیت دینی، فرهنگ نماز، همکاری نهاد های فرهنگی و تربیتی، وظایف و پرورش باید در این دو ارگان یک سو باشد و مکمل یکدیگر باشند. 

⚪ از روانشناس کودک کمک بگیرید | چگونه کودک را نمازخوان کنیم؟

برای دریافت سوال چگونه کودک را نمازخوان کنیم؟ یکی از بهترین گزینه ها، کمک از روانشناس کودک است. زمانی که برای تربیت کودکان از روانشناس کمک بگیرید؛ به شیوه بهتری می‌توانید بر اساس خواسته ها و شخصیت کودک او را رشد دهید. در این راستا نیز می‌توانید از روانشناس کودک کمک بگیرید تا روش های کارآمد برای نمازخوانی را آموزش ببینید و برای رشد کودک استفاده کنید. 

کلام آخر

در این مقاله سعی کرده ایم که راجع به سوال چگونه کودک را نمازخوان کنیم ؟ پاسخ های مناسبی ارائه دهیم. همانطور که مطالعه کردید؛ کودکان می‌توانند از سن هفت سالگی برای نمازخوانی آماده شوند. اما فراموش نکنید که والدین الگوی کودکان هستند و اگر نماز بخوانند؛ کودکان را بیشتر به سوی نمازخوانی سوق می‌دهند. برای آموزش اصولی می‌توانید از مربیان و متخصصین روانشناس کودک کمک بگیرید. مرکز مشاوره ذهن نو به صورت تلفنی و حضوری به شما مراجعین گرامی خدمات ارائه می‌دهد. جهت کسب اطلاعات بیشتر با شماره زیر تماس حاصل فرمایید.

برای دریافت مشاوره در زمینه چگونه کودک را نمازخوان کنیم ؟ می توانید در هر زمان از روز برای مشاوره تلفنی با برترین متخصصان در مرکز مشاوره روانشناسی ذهن نو از طریق شماره 02191002360 و یا با تلفن های ثابت منزل با شماره 9099070354 تماس بگیرید. 

سوالات متداول

روش های نمازخوان کردن کودکان چگونه است؟

در کودکان خود انگیزش ایجاد کنید، عبادات را به شیوه جمعی انجام دهید، از رفتارهای ناخوشایند پرهیز کنید، راجع به نماز با فرزندان به مکالمه و گفتگو بپردازید، پاداش های نماز را به کودکان توضیح دهید، اعضای خانه و مدرسه باید با یکدیگر هماهنگی داشته باشند و از روانشناس کودک کمک بگیرید.

منبع: چگونه کودک را نمازخوان کنیم | 7 روش نمازخوان کردن کودکان



:: برچسب‌ها: چگونه کودک را نمازخوان کنیم | 7 روش نمازخوان کردن کودکان ,
:: بازدید از این مطلب : 298
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : یک شنبه 29 مرداد 1402 | نظرات ()
نوشته شده توسط : ذهن نو

رشته های گروه تجربی طیف گسترده ای از رشته ها را در بر می‌گیرند که در دانشگاه های مختلفی می‌توان به تحصیل در آنها مشغول شد. این رشته ها توسط خود سازمان سنجش مشخص شده اند و هر ساله تغییراتی در آنها اعمال می‌شود. معمولا دو روز بعد از انتشار کارنامه کنکور داوطلبین، دفترچه ای در سایت سنجش منتشر می‌شود که در مورد تمام رشته ها و گروه ها با جزییات توضیح داده شده است.

متقاضیان رشته های گروه تجربی بسیار زیاد هستند و رقابت میان آنان نیز زیاد است. همچنین به دلیل تغییرات اساسی که اخیرا در روند کنکور ایجاد شده است؛ دانش آموزان باید به نکات زیادی توجه داشته باشند. 

منبع: رشته های گروه تجربی | پردرآمدترین رشته های تجربی

رشته های گروه تجربی

معمولا اکثر داوطلبین برای سه مورد از بهترین رشته های گروه تجربی، که شامل دندانپزشکی، پزشکی  داروسازی هستند؛ با یکدیگر رقابت می‌کنند. اما این گروه، شامل رشته های زیادی می‌شود که بخش اعظم آنها مرتبط با علوم تجربی بوده و متناسب با توانمندی های دانش آموزان است. بخشی از این رشته ها دکتری پیوسته هستند و برخی در غالب دوره های کاردانی، کارشناسی، کارشناسی ارشد و دکتری ارائه می‌شوند.

رشته های گروه تجربی در مقطع کارشناسی

زیرگروه های رشته های گروه تجربی به پنچ دسته تقسیم می‌شوند که رشته محل ها و ضرایب دروس تخصصی برای قبولی در آن‌ها متفاوت است. زیر گروه مهمترین زیرگروه محسوب می‌شود. همچنین رشته های موجود در آن نیز بیشترین متقاضی را دارد.

????رشته های زیرگروه یک

رشته های زیرگروه یک در رشته های گروه تجربی برای تحصیل در دانشگاه، شامل اتاق عمل، پزشکی، دندانپزشکی، زیست شناسی سلولی-مولکولی ، روانشناسی، بینایی سنجی، علوم تغذیه، هوشبری، کاردرمانی، پرستاری، دبیری زیست شناسی، مامایی، دکترای پیوسته بیوتکنولوژی و… می‌شود.

برخی از این رشته ها فقط در دانشگاه های روزانه، پردیس خودگردان و آزاد ارائه می‌شوند. در واقع تحصیل در برخی از این رشته ها در دانشگاه پیام نور و غیرانتفاعی ممکن نیست. همچنین قبولی در آنها نیز نیاز به تلاش و ممارست زیادی دارد.

????رشته های زیرگروه دو

رشته های گروه تجربی در زیر گروه دو معروف به رشته های شیمی هستند. همچنین ضرایب دروس اختصاصی برای قبولی در آنها یک برای زمین شناسی، 4 برای زیست و شیمی، 3 برای ریاضی و 2 برای فیزیک است. این زیرگروه شامل رشته های داروسازی، بهداشت عمومی، آموزش شیمی، بیولوژی و کنترل ناقلین بیماری ها، شیمی کاربردی، شیمی محض، فناوری اطلاعات سلامت، مهندسی بهداشت حرفه ای، مهندسی بهداشت محیط، کاردانی بهداشت حرفه ای، می‌شود.

????رشته های زیر گروه سه

زیر گروه سوم از رشته های گروه تجربی، زمین شناسی نام دارد. معمولا این زیرگروه زیاد پرطرفدار نیست و قبولی در آن نیز نسبتا آسان است. ضریب های مورد نیاز برای قبولی در رشته های این زیرگروه برای درس زمین شناسی 4، 2 برای دروس زیست، فیزیک و شیمی و 3 برای ریاضی است. رشته های این زیرگروه اقیانوس شناسی و زمین شناسی هستند.

????رشته های زیرگروه چهار و پنج

تقریبا هرچه از زیرگروه یک فاصله می‌گیریم ارتباط رشته ها نیز با علوم تجربی کمتر می‌شوند. زیر گروه چهارم از رشته های گروه تجربی، به زیرگروه ریاضی معروف بوده و طبیعی است که درس ریاضی دارای بیشترین ضریب است. زیر گروه پنجم نیز بیشتر مربوط به تکنولوژی می‌شود که دوباره ریاضیات بیشترین تاثیر را دارد.

برخی از رشته های این دو زیرگروه، شامل حسابداری، مدیریت مالی، کاردانی بیمه، شیعه شناسی، کاردانی هتلداری، مددکاری اجتماعی، مهندسی طبیعت، علوم ورزشی، مهندسی فضای سبز، مربیگری عقیدتی و… می‌شوند.

مهارت های لازم برای تحصیل در رشته های گروه تجربی

از آنجایی که در اکثر دروس این رشته حتی در دوره دبیرستان، افراد با موجودات زنده و مطالعه ساختار و عملکرد آنها سروکار دارند؛ بهتر است روحیه لازم برای آن را داشته باشند. رشته های گروه تجربی، مخصوصا در زیرگروه های یک و دو بسیار تخصصی تر شده و افراد باید تلاش زیادی در جهت گذراندن دوره های درسی خود بکنند. برخی از مهارت هایی که دانشجویان این رشته ها برای پیشرفت، نیاز دارند؛ شامل موارد زیر می‌شوند.

⭕آمادگی بدنی

اکثر رشته های گروه تجربی، دارای واحد عملی در دوران تحصیل و همچنین فعالیت های بدنی در محیط شغلی هستند. به همین دلیل فرد باید از آمادگی بدنی خوبی برخوردار بوده و توانایی حضور در محیط های درمانی مثل بیمارستان، آزمایشگاه و … را داشته باشد. برای مثال بسیاری از دختران به لحاظ آمادگی بدنی، صلاحیت لازم برای تحصیل در رشته فیزیوتراپی را ندارند. در دندانپزشکی نیز وضعیت بدنی فرد برای طولانی مدت در یک موقعیت قرار دارند؛ به همین دلیل احتمال بروز آسیب وجود دارد.

⭕انجام کار پژوهشی

از آنجایی که متخصصین رشته گروه تجربی، اغلب با موجودات زنده سروکار دارند؛ باید در مورد بیماری های مختلف و همچنین شرایط محیطی، همیشه بروز بوده و آخرین اطلاعات را داشته باشند. اینکار نیاز به انجام تحقیق و پژوهش خواهد داشت. آنان علاوه بر اینکه باید اطلاعات کافی داشته باشند؛ می‌توانند از دیگران نیز کمک گرفته و روحیه همکاری داشته باشند. یکی از ملزومات تحصیل در رشته های گروه تجربی، انجام کار پژوهشی خواهد بود.

⭕برخورداری از مهارت های کلامی

داوطلبین رشته های مختلف، نباید صرفا براساس علاقه تصمیم گرفته و باید مهارت های مختلف خود را نیز در نظر بگیرند. برای مثال اگر شخصی در مهارت های کلامی و ارتباطی خود ضعف داشته باشد؛ احتمالا در برخی از رشته های گروه تجربی، به مشکل برمی‌خورد.

متخصصین این رشته باید توانایی برقراری ارتباط با دیگران را داشته و انعطاف پذیر باشند. مخصوصا در رشته های حوزه درمان که افراد با بیماران مختلف و خانواده های آنان در ارتباط هستند؛ این روحیه بسیار موثر است. 

بازارکار و آینده شغلی رشته های گروه تجربی

با اینکه متقاضیان رشته های گروه تجربی، به شکل قابل توجهی افزایش یافته اند؛ اما هنوز برخی از مشاغل آن اشباع نشده اند و نیاز به نیروی کار دارند. دلیل آن هم ورود بدون هدف به رشته های این حوزه است. اما به هر حال فارغ التحصیلین رشته های مختلف می‌توانند در مکانهای مختلفی مشغول به کار شده و درآمد آنان نیز بستگی به مهارت آنها، موقعیت شغلی، سابقه، میزان تحصیلات و حتی آن مکان دارد.

اما به طور کلی پردرآمد ترین رشته های گروه تجربی، دندانپزشکی، پزشکی و داروسازی هستند که افراد می‌توانند علاوه بر تاسیس مطب خود، در محیط های دیگری نیز مشغول به کار شوند.

سخن پایانی

امروزه در بیشتر رشته های گروه تجربی، شاهد حجم زیادی از فارغ التحصیل بدون برخورداری از دانش و مهارت هستیم. افراد به دلیل شور و اشتیاقی که برای رشته های این گروه دارند؛ وارد آن شده و بعد از مدتی از آن دلسرد می‌شوند. اما برای انتخاب رشته و ادامه تحصیل، افراد باید عوامل زیادی را در نظر گرفته و هیجانی تصمیم نگیرند.

همچنین با یک مشاوره تحصیلی نیز در این زمینه مشورت کرده و از او نیز کمک بگیرند. فراموش نکنید که تحصیل در رشته های زیرگروه یک تجربی علاوه بر اینکه چشم انداز خوبی دارد؛ اما به آسانی نیز به دست نخواهد آمد. پس افراد علاوه بر علاقه با دارای روحیه تلاشگری و پشتکار نیز باشند.

برای دریافت مشاوره در زمینه رشته های گروه تجربی می‌توانید در هر ساعت از روز برای مشاوره تلفنی از طریق شماره 02191002360 و یا از طریق تلفن ثابت با شماره 9099070354 جهت ارتباط با برترین متخصصان در مرکز مشاوره روانشناسی ذهن نو تماس حاصل نمایید.

منبع: رشته های گروه تجربی | پردرآمدترین رشته های تجربی



:: برچسب‌ها: رشته های گروه تجربی | پردرآمدترین رشته های تجربی ,
:: بازدید از این مطلب : 419
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : یک شنبه 29 مرداد 1402 | نظرات ()
نوشته شده توسط : ذهن نو

رفع دعواهای خانوادگی یکی از موضوعات مهم در خانواده ها می‌باشد. همه خانواده ها دچار کشمکش می‌شوند، اما همه به دنبال رفع این دعواها هستند. شاید فکر کنید دیگر زمان یافتن راه حل مناسب برای پایان به دعواهای خانوادگی تمام شده. و تنها راه دوری یا جدایی است. خانواده در واقع پایگاه امنی است؛ که هر مرد یا زنی برای رسیدن به آرامش به آن نیاز دارد.

زمانی که تنش یا دعوایی در خانواده پیش می‌آید، هر کدام از این اعضا انگار چیزی را گم کرده‌اند. و برای جبران و کسب آن در جستجوی جایگزینی خواهند بود، مگر آن که هر چه زودتر به اتفاق راه حلی برای رفع دعواها پیدا کنند. پس اگر در خانواده‌تان مدتی است که مساله‌ای باعث آزار خاطرتان شده، هر چه زودتر برای حل آن راهی پیدا کنید. متخصصان خانواده به شما برای پیدا کردن علل و راهکاری مناسب راهنمایی ارائه می‌دهند.

منبع: راه حل رفع دعواهای خانوادگی

رفع دعواهای خانوادگی

 

در همه خانواده ها دعوا و مشاجره وجود دارد. زمانی که اعضای خانواده با تنش رفتار می‌کنند و به یکدیگر پرخاشگری می‌کنند، شاید بی احترامی هایی نیز رخ دهد. اما اینکه این بی احترامی ها و دعواها را چگونه باید رفع کنیم؟ تقریبا هر خانواده ای برای خود راه حل مخصوصی دارد. اما در این مقاله راه حل روانشناسانه و کلی ارائه داده‌ایم. تا برای رفع دعواهای خانوادگی راه چاره ای داشته باشید. توصیه ما به شما این است که حتما در چنین زمینه هایی کمک روانشناس را جدی بگیرید. تا بنیاد خانواده برهم نریزد

پیامد پیدا نکردن راه حل برای دعواهای خانوادگی

بحث و اختلاف‌ نظر میان اعضا در تمامی خانواده‌ها پیش می‌آید، اما با توجه به پیامدهای منفی که طولانی شدن این دعواها به همراه دارد بهتر است همه ما راهکارهایی را برای رفع دعواهای خانوادگی خود پیدا کنیم؛ تا بتوان از بروز مشکلات جدی‌تر پیشگیری کرد. بی‌توجهی به دعواهای خانوادگی و اختلافاتی که میان اعضا شکل می‌گیرد، بیش از هر چیز احتمال بروز آسیب‌های روحی نظیر افسردگی یا اضطراب را افزایش خواهد داد.

با توجه به اینکه خانواده برای همه ما بستری است که می‌خواهیم تنش‌های روزمره زندگی‌مان را در آن فراموش کنیم، اختلاف و فضای سرد عاطفی در خانواده تأثیر نامطلوبی بر تمامی اعضا و به‌ ویژه کودکان دارد. به همین خاطر اگر در محیطی زندگی می‌کنید که به هر دلیلی تنش و درگیری‌های غیر قابل‌ حل در آن زیاد اتفاق می‌افتد، بهتر است برای سلامت روان فرزندان خود مشاوره خانواده دریافت کنید.

راه‌های پایان دادن به دعوای خانوادگی

اگر چه نمی‌توانیم از بروز بحث و اختلاف‌ نظر میان اعضای خانواده جلوگیری کنیم اما با کمک از برخی راهکارها می‌توان مانع طولانی شدن این اختلافات شد. بعضی از مهم‌ترین راهکارهایی که می‌توان از آن‌ها جهت رفع دعواهای خانوادگی استفاده کرد را در ادامه با یکدیگر بررسی خواهیم کرد.

???? با یکدیگر صحبت کنید

اولین راهکار برای رفع دعواهای خانوادگی، صحبت است. صحبت را شاید بتوان اصلی‌ترین راهکار برای از بین بردن تمامی سوءتفاهم‌ها و اختلافات دانست. وقتی در محیط خانواده شما بحث یا اختلاف‌نظری ایجاد می‌شود، بهتر است زمانی را به کاهش تنش‌ها و آرام شدن شرایط روحی اعضا اختصاص دهید و سپس از آن‌ها بخواهید راجع به موضوع پیش‌آمده با یکدیگر صحبت کنند. البته باید توجه داشت که اگر می‌خواهید صحبت کردن نتیجه داشته باشد می‌بایست به اصول و قوانین صحبت در خانواده توجه داشته باشید.

گاهی اوقات هم ممکن است به دنبال پایان دادن به اختلاف میان والدین یا سایر اعضای خانواده‌تان با یکدیگر باشید. در این شرایط بهتر است ابتدا به‌ تنهایی با هریک از آن‌ها صحبت کنید. و سپس در شرایطی که احساس می‌کنید هر دوی آن‌ها به لحاظ روحی در وضعیت بهتری قرار دارند، جلسه‌ای را به صحبت کردن رو در رو جهت رفع دعواهای خانوادگی، اختصاص دهید.

اگر می‌خواهید به‌عنوان واسطه میان اعضای خانواده خود سازش برقرار کنید؛ توجه داشته باشید که صحبت‌های شما با هر دو طرف می‌بایست همدلانه باشد. و هیچ‌ یک از اعضا نباید احساس کند که شما از طرف مقابل جانب‌داری می‌کنید.

???? راه حل دعواهای خانوادگی | هیجانات خود را کنترل کنید

یکی از راهکارهای مهم برای رفع دعواهای خانوادگی و پیشگیری از بروز درگیری میان اعضای خانواده یا جلوگیری از شدت یافتن آن این است که سعی کنید هنگام صحبت، هیجانات خود را کنترل کنید. وقتی شما در یک بحث خانوادگی دچار هیجانات منفی به‌ویژه خشم می‌شوید، توانایی خود را برای تفکر منطقی از دست خواهید داد و این رفتار باعث بروز دعوا یا اختلافات شدید می‌شود.

به همین خاطر می‌بایست به دنبال راهکارهایی باشید که به شما کمک می‌کنند مدیریت رفتار خود را به بخش منطقی ذهن و نه هیجانات خود واگذار کنید.

یکی از راهکارهایی که مشاورین خانواده برای رفع دعواهای خانوادگی توصیه می‌کنند این است که نسبت به نشانه‌های بدنی و هیجانی خود هشیار باشید. وقتی در جریان صحبت با طرف مقابل احساس می‌کنید دچار خشم شده‌اید، گفتگو را برای مدتی متوقف کرده و تا پیش از بازگشت به شرایط روحی ثابت از صحبت کردن اجتناب کنید.

شما می‌توانید نشانه‌ای را به‌عنوان قرارداد میان خود و سایر اعضای خانواده تعیین کنید که این نشانه بیانگر نیاز شما به قطع کردن بحث باشد.

???? بخشیدن و تقاضای بخشش را بیاموزید

اگر قصد رفع دعواهای خانوادگی را دارید؛ باید بخشنده باشید. گاهی اوقات اگرچه در ظاهر یک دعوا یا اختلاف میان اعضای خانواده پایان پیدا می‌کند، اما کدورت‌ها به‌صورت خاموش در ذهن و قلب آن‌ها باقی می‌ماند. این موضوع علاوه بر اینکه کیفیت رابطه میان اعضا را تحت تأثیر خود قرار می‌دهد باعث خواهد شد تا در سایر مواقعی که اختلافی میان اعضا پیش می‌آید نیز تمامی ناراحتی‌های گذشته مجدداً زنده شوند.

برای جلوگیری از این موضوع و پایان دادن به یک کدورت شما باید هنر بخشیدن طرف مقابل و یا درخواست برای بخشیده شدن را در خود ایجاد کنید.

به خاطر داشته باشید که همه ما ممکن است در برخی مواقع کار اشتباهی انجام دهیم و پذیرفتن اشتباهات یا تلاش برای جبران آن‌ها موضوعی نیست که به شخصیت و غرور فرد لطمه بزند؛ بلکه شما از این طریق به سایر اعضا نشان خواهید داد. که خوشحالی و آرامش آن‌ها تا چه حد برایتان اهمیت دارد.

بخشیدن طرف مقابل در شرایطی که حق با شماست و یا عذرخواهی بابت رفتار اشتباهی که انجام داده‌اید می‌تواند باعث شود تا سایر اعضای خانواده نیز این رفتار را جهت رفع دعواهای خانوادگی یاد بگیرند. و در شرایط مشابه مانند شما رفتار کنند.

???? راه حل دعواهای خانوادگی | دلایل را پیدا کنید

پیدا کردن دلایل اختلافات یکی از مهم‌ترین نکاتی است که برای رفع دعواهای خانوادگی می‌بایست به آن توجه داشته باشید. سعی کنید چند مورد از آخرین اختلافاتی که میان شما و سایر اعضای خانواده پیش‌آمده را به یاد بیاورید و بررسی کنید؛ چه موضوع مشترکی در تمامی این اختلافات پیدا می‌کنید؟

برای مثال ممکن است احساس کنید ناتوانی در کنترل هیجانات، کدورت‌های گذشته یا حتی صحبت‌های اطرافیان از جمله مسائلی است که باعث ایجاد دعوا و ناراحتی در خانواده شما شده است. پس از پیدا کردن این دلایل سعی کنید با کمک سایر اعضا راهکاری برای برطرف کردن این شرایط پیدا کنید.

⚪ احساسات دیگران را نیز در نظر بگیرید

اگر به دنبال راه حل مناسبی برای رفع دعواهای خانوادگی هستید، یکی از مهم‌ترین نکاتی این است که دنیا را از دریچه دید سایر اعضای خانواده‌تان نگاه کنید و به احساسات آن‌ها به‌اندازه احساسات خودتان توجه داشته باشید.

در اختلافات خانوادگی گاهی اوقات ما صرفاً به خواسته‌های خود توجه می‌کنیم و این موضوع باعث خواهد شد که متوجه ناراحتی که برای دیگران ایجاد می‌کنیم نباشیم. اگر اعضای یک خانواده این تمرین را با یکدیگر انجام دهند که در هر موقعیت خود را به‌جای طرف مقابل تصور کنند بسیاری از اختلافات ایجاد نخواهد شد.

???? خانواده‌ درمانی

یکی از روش های رفع دعواهای خانوادگی، خانواده درمانی است. اگر احساس می‌کنید به‌ تنهایی قادر به حل مشکلاتی که در محیط خانواده ایجاد شده نیستید، می‌توانید از مشاورین خانواده برای بهبود شرایط کمک بگیرید. اختلافات خانوادگی ممکن است میان والدین و فرزندان و یا زوجین اتفاق بیفتد.

مشاورین خانواده با بررسی شرایط و همین‌طور شنیدن صحبت‌های شما و سایر اعضای خانواده سعی می‌کنند تا دلایل و ریشه اختلافات را پیدا کرده و برای برطرف کردن آن‌ها به شما کمک خواهند کرد.

6 تکنیک جهت رفع دعواهای خانوادگی

 

برای رفع دعواهای خانوادگی در این بخش مقاله به 6 تکنیک اشاره کرده ایم.

???? تکنیک بازگشت

یکی از تکنیک هایی که برای رفع دعواهای خانوادگی استفاده می‌شود، تکنیک بازگشت است. در این تکنیک زمانی که آرام شدید، باز گردید و دوباره به حل مشکل بپردازید. اگر احساس آرامش ندارید؛ حل مشکلات را به زمان دیگری موکول کنید.

???? تکنیک تایم اوت در رفع دعواهای خانوادگی

یکی از تکنیک های رفع دعواهای خانوادگی، تایم اوت است. در این تکنیک اعضای خانواده به یکدیگر زمان می‌دهند تا به آرامش بروند. برای این روش به تنهایی به اتاقی رفته و 10 الی 15 دقیقه در سکوت فکر کنید.

???? تکنیک تنفس آهسته

جهت رفع دعواهای خانوادگی، تکنیک تنفس آهسته نیز کارآمد است. در این تکنیک باید پس از تنش دستان خود را روی شکم قرار دهید و نفس بلندی بکشید. به تدریج سرعت تنفس خود را کم کنید و نفس عمیق را جایگزین کنید.

???? تکنیک توقف در رفع دعواهای خانوادگی

برای رفع دعواهای خانوادگی تکنیکی به نام توقف وجود دارد. در این تکنیک مقداری شوخ طبعی را باید چاشنی کنید. زمانی که مشاجره و بحث بالا می‌گیرد؛ دست خود را بالا ببرید و داد بزنید “توقف”. این علامت را در خانواده جاری کنید تا همگی با آن آشنا باشند. و بعد خانه را در سکوت بسپارید و برای نتیجه گیری بهتری از هم فاصله بگیرید.

???? تکنیک ارتباط چشمی

برای رفع دعواهای خانوادگی، نیازمند تکنیک ارتباط چشمی هستیم. در این تکنیک باید صحبت های اعضای خانواده را به خوبی گوش دهید. و نشان دهید که با دقت در حال انجام این کار هستید. هر 3 دقیقه یکبار صحبت های همسر خود را جمع بندی کنید. و با ارتباط چشمی، تکان سر و تشویق حرف های او را تشویق کنید.

???? تکنیک گفتگوی محرمانه در رفع دعواهای خانوادگی

اجازه دهید برای رفع دعواهای خانوادگی، اعضای خانواده صحبت کنند. گوش شنوا برای صحبت های آنها باشید و به مسائلی که باعث نگرانی آنها شده است با دقت گوش دهید. همسرتان و اعضای خانواده را سرزنش نکنید. و زمانی که حرف های آنها تمام شد، درخواست کمک خود را نیز اعلام کنید.

کلام آخر

تکنیک و روش های زیادی برای رفع دعواهای خانوادگی وجود دارد. منتهی باید بررسی شود که هر خانواده کدام تکنیک و روش را به شیوه بهتر و اصولی تری انجام می‌دهد. برای استفاده از تکنیک های اصولی تر می‌توانید از روانشناس و مشاورین خانواده کمک بگیرید.  مرکز مشاوره ذهن نو به صورت تلفنی و حضوری به شما مراجعین گرامی خدمات ارائه می‌دهد. جهت کسب اطلاعات بیشتر با شماره زیر تماس حاصل فرمایید.

برای دریافت مشاوره در زمینه رفع دعواهای خانوادگی می‌توانید در هر زمان از روز برای مشاوره تلفنی خانواده با برترین متخصصان در مرکز مشاوره روانشناسی ذهن نو از طریق شماره 02191002360 و یا از طریق تلفن های ثابت منزل با شماره 9099070354 تماس بگیرید.

 

سوالات متداول

چطور می‌توان راه حل مناسبی برای پایان دادن به اختلافات خانوادگی پیدا کرد؟

مهم‌ترین موضوعی که برای پایان دادن به اختلافات خانوادگی باید مدنظر داشته باشید این است که با یکدیگر صحبت کنید و سعی کنید در یک فضای منطقی راه‌حلی برای مشکلات خود بیابید. در حین صحبت کردن بهتر است به مسائلی نظیر توجه به احساسات دیگران و همین‌طور کنترل هیجانات توجه داشته باشید.

منبع: راه حل رفع دعواهای خانوادگی



:: برچسب‌ها: راه حل رفع دعواهای خانوادگی ,
:: بازدید از این مطلب : 293
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : یک شنبه 29 مرداد 1402 | نظرات ()
نوشته شده توسط : ذهن نو

حمله خواب یا نارکولپسی یکی از نادرترین و شاید در نگاه اول جالب‌ترین بیماری‌هاست. این بیماران در جریان عادی زندگی و یا همین‌طور که با شما صحبت می‌کنند یا به کارهایشان می‌رسند، ناگهان خوابشان می‌برد. تعداد کسانی که درگیر حمله خواب یا نارکولپسی هستند چندان زیاد نیست ولی این بیماری تأثیرات بسیاری روی زندگی بیمار می‌گذارد.

بسیاری از کسانی که چیزی راجع به حمله خواب نمی‌دانند این رفتار را بی‌احترامی به خود تلقی می‌کنند. گاهی اوقات حتی ممکن است وضع از این بدتر باشد و حمله خواب در یک جلسه رسمی یا هر موقعیت حساس دیگری روی دهد. برای جلوگیری از اتفاقات ناگواری که می‌تواند به دنبال حمله خواب اتفاق بیافتد، اگر نشانه‌های آن را در خود یا هریک از اطرافیان می‌بینید برای درمان از روانشناس متخصص کمک بگیرید.

منبع: حمله خواب | علت ، علائم و درمان نارکولپسی

حمله خواب چیست؟

 حمله خواب در ساعات بیداری به نام نارکولپسی یا حمله خواب شناخته می‌شود. این حمله در دسته اختلالات قرار دارد و به منظور میل ناگهانی و مقاومت ناپذیر به خواب است. افراد مبتلا به حمله خواب در پی هیجان های شدید دچار گرفتگی ماهیچه های بدن می‌شوند. حتی عده ای از این افراد به فلج خواب نیز مبتلا هستند. شیوع این بیماری قبل از پنج سالگی و بعد از 40 سالگی نیز مشاهده شده است. این افراد علائمی مانند فلج خواب، توهم پیشاخواب، توهم پیشابیداری و خواب آلودگی بیش از اندازه در طول روز دارد. در این مقاله سعی کرده ایم راجع به علائم، دلایل و درمان حمله خواب توضیح داده ایم.

انواع حمله خواب

حمله خواب به دو نوع وجود دارد. بر اساس طبقه بندی بین المللی اختلالات خواب، این نوع حمله به دو نوع تقسیم می‌شود. که در ادامه راجع به آن توضیح داده ایم.

???? حمله خواب نوع 1

حمله خواب نوع اول شایع ترین نارکولپسی است. که با بی اختیاری عضلات همراه می‌باشد. نوع یک با خواب آلودگی و هذیان نیز همراه است. در این حالت فرد فاقد نوعی انتقال دهنده عصبی به نام هیپوکرتین است.

???? حمله خواب نوع 2

حمله خواب نوع دو با خواب آلودگی شدید در طول روز همراه است. اما در این شرایط فرد احساس ضعف ندارد. زمانی این حمله رخ می‌دهد که در اثر فعالیت توده یا ضربه فیزیکی شدید، هیپوتالاموس دچار آسیب شده است.

علائم و نشانه های حمله عصبی خواب یا نارکولپسی

حمله خواب یا نارکولپسی یکی از انواع اختلالات خواب است. حملات خواب باعث می‌شوند بیمار در طول روز و در هر موقعیتی ناگهان کنترلش را از دست بدهد و برای مدتی به خواب برود. جالب است بدانید که بیمار هیچ کنترلی روی این حملات ندارد. هر زمانی که حملات شروع می‌شوند، ناچار به خوابیدن هست. اگرچه نارکولپسی اختلال چندان شایعی نیست اما پیامدهای منفی آن توجه به این بیماری را بسیار پراهمیت می‌کند. ازجمله نشانه‌های حمله خواب می‌توان به این موارد اشاره کرد:

???? بی‌نظمی در خواب

اولین نشانه برای حمله خواب این است که بیمار در طول روز احساس خستگی می‌کند. گاهی اوقات هم شب‌ها احساس خستگی و خواب‌آلودگی وجود ندارد. درواقع به دلیل خواب‌های کوتاه‌مدت در طول روز بدن شب‌ها خسته نیست. اما بی‌خوابی یا احساس خواب‌آلودگی اختلال شایعی است که به هزاران دلیل دیگر هم اتفاق می‌افتد. درنتیجه اگر با این مشکل مواجه شده‌اید پیش از قضاوت راجع به بیماری خود با مشاور صحبت کنید.

???? ضعف عضلات یا کاتاپلکسی

کاتاپلکسی حالتی از حمله خواب است که ماهیچه‌ها قوام و توانایی خود را از دست می‌دهند. درواقع ماهیچه‌ها و عضلات بدن شل می‌شوند. این حالت از مقدماتی است که برای ورود به خواب لازم است. کاتاپلکسی معمولاً به دنبال یک حالت هیجانی متوسط تا شدید مثل عصبانیت، ناراحتی یا خوشحالی بروز پیدا می‌کند.

???? توهم‌های بینایی و شنوایی

بیماران درگیر با حمله خواب معمولاً در زمان خواب‌آلودگی یا حتی بیداری ممکن است دچار توهم شوند. در بیشتر اوقات این توهم‌ها به‌صورت بینایی یا شنوایی هستند، اما ممکن است در حالت‌های دیگری مثل لامسه نیز اتفاق بیافتند.

???? فلج خواب

فلج خواب حالتی از حمله خواب است که به آن بختک هم می‌گویند. در این حالت کمی قبل از به خواب رفتن یا بعد از بیدار شدن بیمار احساس می‌کند که بدنش به‌طور کامل فلج شده و نمی‌تواند هیچ قسمتی از بدن خود را تکان دهد یا حتی صحبت کند. فلج خواب اختلالی است که می‌تواند بدون حملات خواب هم اتفاق بیافتد؛ به همین خاطر اگر تنها دچار همین نشانه هستید بهتر است راجع به آن با یک متخصص صحبت کنید.

عوارض و پیامدهای حمله خواب یا نارکولپسی

اینکه یک نفر در طول روز و زمانی که دارد کارهای روزمره را انجام می‌دهد ناگهان خوابش ببرد می‌تواند موضوع بسیار نگران‌کننده‌ای باشد. این اتفاق ممکن است در هر زمانی و در حین انجام هر کاری برای شما پیش بیاید. به همین خاطر احتمالاً زندگی عادیتان با مشکلات بسیاری مواجه می‌شود.

حمله خواب باعث می‌شود بیمار در طول روز دائما نگران این باشد که نکند خوابش ببرد و اتفاق بدی بیفتد. به همین خاطر به‌تدریج ترس و اضطراب و همین‌طور محدود کردن کارهای روزانه رخ می‌دهد. برای مثال بیمار از ترس حمله خواب دیگر رانندگی نمی‌کند.

در جلسه‌های مهم شرکت نمی‌کند؛ سعی می‌کند همیشه کسی را همراه خود داشته باشد که اگر خوابش برد از او مراقبت کنند. این شرایط به‌تدریج سلامت روان وی را هم تحت تأثیر خود قرار می‌دهد. به همین خاطر است که احتمال بروز بیماری‌هایی مثل اضطراب و نشانه های افسردگی در این افراد بیش از دیگران است.

علت و دلایل حمله خواب (نارکولپسی ) چیست؟

دلایل بروز نارکولپسی هنوز به‌درستی مشخص نشده است. تحقیقات نشان می‌دهد مغز بیماران مبتلا به حمله خواب دچار کمبود سلول‌هایی است که اورکسین یا هیپوکرتین را ترشح می‌کنند. هیپوکرتین ماده شیمیایی است که به شما در حفظ حالت هشیاری و بیداری کمک می‌کند. به همین خاطر طبیعی است که با کم شدن آن توانایی بیمار برای حفظ بیداری هم دچار مشکل می‌شود.

تشخیص اختلال حمله خواب یا نارکولپسی

بعضی از نشانه‌های حمله خواب مثل بی‌خوابی‌های شبانه، توهم‌ها و یا فلج خواب در اختلالات دیگری هم دیده می‌شود. به همین خاطر برای تشخیص قطعی اختلال خواب باید حتماً از یک متخصص کمک بگیرید. متخصصین با کمک گرفتن از روش‌های زیر راجع به بیماری شما نظر می‌دهند.

???? آزمون چندگانه خواب نهفته

این آزمون مدت‌زمانی که برای به خواب رفتن در طول روز نیاز دارید را اندازه‌گیری می‌کند. همان‌طور که گفته شد بیماران مبتلا به حمله خواب به‌صورت ناگهانی و بدون کنترل ارادی به خواب می‌روند.

???? آزمون چندگانه خواب یا پلی‌سومنوگرافی

این آزمون با استفاده از ابزارهای خاصی در طول خواب شبانه شما برای حمله خواب انجام می‌شود. دستگاه‌هایی به بدن وصل شده و ضربان قلب، فعالیت مغز، حرکت چشم‌ها و همین‌طور حالت عضلات را بررسی می‌کنند.

درمان حمله خواب یا نارکولپسی

 

متأسفانه حمله خواب هرگز به‌خودی‌خود بهتر نمی‌شود. با توجه به پیامدهای منفی بسیاری که این بیماری می‌تواند همراه خود داشته باشد بهتر است برای درمان آن از یک متخصص کمک بگیرید. تا امروز روش درمانی مشخصی که بتواند به‌طور کامل این بیماری را درمان کند پیدا نشده است. درمان‌های حمله خواب معمولاً بیشتر به این موضوع توجه می‌کنند که به شکلی شدت و تعداد حمله‌ها را کاهش دهند. تحقیقات نشان‌دهنده این است که تا حد زیادی در این مسیر موفق بوده‌اند. بعضی از این روش‌ها به شرح زیر است. 

⭕ دارو درمانی

همان‌طور که گفتیم داروی مشخصی برای درمان حملات خواب وجود ندارد؛ اما متخصصان از بعضی داروها به‌خصوص محرک‌ها برای درمان این بیماری استفاده می‌کنند. محرک‌ها را می‌توان اولین و اصلی‌ترین اقدام درمانی برای مبارزه با حمله خواب دانست. داروی مودافینیل یا پروویجیل یکی از معروف‌ترین این داروها است. محرک‌ها با افزایش سطح انرژی بیمار در طول روز از احساساتی مثل خواب‌آلودگی جلوگیری خواهند کرد.

ضدافسردگی‌هایی مانند فلووکسامین یا فلوکستین می‌توانند تا حد زیادی تأثیرات حمله خواب روی عضلات بدن مثل کاتاپلکسی یا فلج خواب را کنترل کنند.

⭕ مشاوره برای تغییر سبک زندگی

بیماران مبتلا به حمله خواب باید با این واقعیت روبه‌رو شوند که درگیر یک بیماری مزمن شده‌اند. پذیرش این واقعیت و تلاش برای تغییر سبک زندگی به آن‌ها کمک می‌کند. یکی از اقدامات اصلی مشاورین کمک به مراجع برای تطبیق و ایجاد تغییرات لازم در سبک زندگی و مقابله با افکار منفی و غم ناشی از بیماری است. ازجمله تغییراتی که می‌تواند در زندگی این بیماران مفید باشد عبارتند از

???? ساعت خواب‌وبیداری منظمی داشته باشید.

???? بیشتر از مواد غذایی تازه و سالم استفاده کنید و مصرف کافئین را به حداقل برسانید.

????سعی کنید در هر جمعی که هستید حداقل یک نفر را در جریان شرایط خود قرار دهید.

???? از رفتارهایی مثل رانندگی یا کار کردن با وسایل برنده در زمان‌هایی که تنها هستید خودداری کنید.

???? ورزش کردن را در برنامه روزانه خود قرار دهید.

????سعی کنید کارهایتان را به دسته‌های کوچک‌تر تقسیم کنید.

???? تمرینات ذهن آگاهی و مدیتیشن را جدی بگیرید.

???? مهارت‌هایی برای کنترل هیجانات و مدیریت احساساتتان آموزش ببینید.

⭕ روان‌ درمانی

اختلال حمله خواب برای بیمار و همین‌طور اطرافیان او بسیار سخت خواهد بود. به همین خاطر است که احتمال بروز بیماری‌های روحی در این افراد بیش از دیگران است. یکی از بخش‌های مهم درمان این است که به بیمار و خانواده او کمک شود تا با این شرایط کنار بیایند و از خطر بیماری‌هایی مثل اضطراب و افسردگی دور باشند.

کلام آخر

همانطور که گفته شد، حمله خواب به نوعی اختلال عصبی در دسته اختلالات خواب است. این اختلال به دو نوع 1 و 2 طبقه بندی می‌شود و برای هر کدام درمان مخصوص بر اساس تشخیص روانشناس و متخصص انتخاب می‌شود. برای رهایی از این اختلال حتما از روانشناس کمک بگیرید. مرکز مشاوره ذهن نو به صورت حضوری و تلفنی به مراجعان خدمات ارائه می‎دهد. برای کسب اطلاعات بیشتر با شماره درج‌شده تماس حاصل فرمایید.

برای دریافت مشاوره در زمینه حمله خواب مربوط به آن می توانید در هر زمان از روز برای مشاوره تلفنی با برترین متخصصان در مرکز مشاوره روانشناسی ذهن نو از طریق شماره 02191002360 تماس بگیرید.

 

 

سوالات متداول

اختلال حمله خواب چیست؟

نارکولپسی یک اختلال خواب است که باعث می‌شود بیمار در طول روز ناگهان و بدون اراده به خواب برود.

آیا درمانی برای اختلال حمله خواب وجود دارد؟

تاکنون هیچ درمان کامل و مشخصی برای این بیماری پیدا نشده است. بااین‌حال متخصصان با استفاده از برخی داروها و همین‌طور کمک به بیمار برای تغییر سبک زندگی تلاش می‌کنند تا تعداد و شدت این حملات را تحت کنترل دربیاورند.

منبع: حمله خواب | علت ، علائم و درمان نارکولپسی



:: برچسب‌ها: حمله خواب | علت ، علائم و درمان نارکولپسی ,
:: بازدید از این مطلب : 274
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : یک شنبه 29 مرداد 1402 | نظرات ()
نوشته شده توسط : ذهن نو

قرص تریازولام یکی از انواع داروهای آرام بخش بنزودیازپینی است که اغلب برای درمان اختلالات خواب نظیر بی خوابی تجویز می‌شود. از آنجایی که همه بنزودیازپین‌ها قابلیت اعتیادآوری جسمی و روانشناختی را دارند، مصرف آن‌ها حتما باید طبق تجویز و نظارت متخصص باشد. در بسیاری از موارد بی‌خوابی یا مشکلات اضطرابی بدون داروهای اعصاب و به کمک روان درمانی قابل بهبودی هستند. از همین رو باید در وهله اول از یک روانشناس کمک بگیرید. در صورتی که مصرف دارو الزامی باشد، روانشناس شما را به روانپزشک ارجاع خواهد داد. در ادامه توضیحات بیشتری در مورد موارد مصرف، عوارض جانبی و تداخلات دارویی تریازولام ارائه کرده‌ایم. 

منبع: قرص تریازولام

قرص تریازولام چیست؟

 

قرص تریازولام نوعی داروی آرام بخش بنزودیازپینی است که اغلب در درمان اختلالات خواب نظیر بی خوابی تجویز می‌شود. این دارو به بیماران کمک می‌کند تا سریع‌ تر به خواب روند، کمتر از خواب بپرند و مدت طولانی‌تری را در خواب بگذرانند. از این دارو معمولا برای درمان‌های کوتاه مدت در دوره‌های 1 الی 2 هفته‌ای استفاده می‌شود. اگر بی خوابی پس از این مدت بهبود پیدا نکرد، باید برای ادامه یا قطع مصرف دارو با پزشک مشورت نمایید.

در نظر داشته باشید که بنزودیازپین‌ها همگی قابلیت اعتیادآوری دارند. در نتیجه هرگونه مصرف سرخود قرص تریازولام ممنوع است. اگر دچار مشکلات خواب، تنش و استرس هستید، پیش از مصرف دارو حتما با متخصص روانشناس مشورت نمایید. در بسیاری از موارد روانشناس با روش‌های غیردارویی و در جریان رواندرمانی به شما کمک می‌کند تا بهبودی را تجربه نمایید. در صورتی که دریافت دارو ضروری باشد روانشناس شما را به یک روانپزشک ارجاع خواهد داد.

موارد مصرف قرص تریازولام

به طور کلی قرص تریازولام برای درمان مشکلات خواب و بی خوابی به بیماران تجویز می‌شود. مصرف قرص تریازولام به بیمار کمک می‌کند که دفعات بیدار ماندن در طول روز کاهش یابد و فرد سریعتر به خواب برود. تریازولام باعث آرامش مغز می‌شود. و در دوره های کوتاه مدت 1 الی 2 هفته ای استفاده می‌شود.

دوز مصرف قرص تریازولام

قرص تریازولام در دوز های 0/25 و 0/125 میلی گرم تجویز می‌شود. عموما برای بازه زمانی کوتاه مدت 7 تا 10 روز تجویز می‌گردد و مصرف طولانی مدت آن توصیه نمی‌گردد. تا جایی که به دلیل عوارض جانبی آن برخی کشورها مدت‌ها فروش آن را ممنوع اعلام کردند. با این حال برای برخی اختلالات مثل بی‌خوابی همچنان تجویز می‌شود. پس طبق دستور متخصص از دارو استفاده کنید. 15 الی 30 دقیقه تا اثر دارو طول می‌کشد و تا 6-7 ساعت در بدن باقی خواهد ماند.

عوارض جانبی مصرف تریازولام

مصرف قرص تریازولام همانند هر دارویی دیگری به طور بالقوه احتمال بروز برخی عوارض جانبی را به همراه خواهد داشت. با این حال همه کسانی که از این دارو استفاده می‌کنند دچار عوارض جانبی نمی‌شوند. از جمله رایج‌ترین عوارض مصرف تریازولام می‌توان به سرگیجه و بروز برخی ناهماهنگی‌های حرکتی اشاره کرد. اگر این علامت پس از گذشت چند روز ادامه پیدا کرد یا پایدار ماند حتما به پزشک خود اطلاع دهید.

همچنین استفاده از قرص تریازولام می‌تواند منجر به خواب آلودگی مفرط شود. اگر در طول روز بیش از حد چرت می‌زنید این موضوع را با متخصص در میان بگذارید. در این شرایط شاید لازم باشد دوز دارو مورد ارزیابی قرار گرفته و مجددا تعیین شود. اگر در پی مصرف تریازولام دچار عوارض جدی خاصی نظیر بروز مشکلات حافظه، افسردگی، افکار خودکشی، توهم، گیجی، بیقراری، اضطراب و پرخاشگری شدید سریعا با پزشک خود تماس گرفته و در مورد ادامه یا قطع مصرف دارو با او مشورت نمایید.

???? عوارض جانبی تریازولام

???? سر درد

???? استرس

????افسردگی

???? گیجی

???? خشکی پوست

????خواب آلودگی

???? اختلالات بینایی

???? احساس سبکی سر

????فراموشی

???? کابوس شبانه

???? انقباضات شکمی

????ناهماهنگی عضلات

???? فراموشی پیش رونده

???? واکنش های متناقض

????اختلال حافظه

???? رویای شبانه

نکاتی که هنگام مصرف‌ تریازولام باید به آن ها توجه کنید

اگر پزشک به شما قرص تریازولام تجویز کرده لازم است قبل از مصرف حتما به نکات زیر توجه نمایید:

???? اگر به داروهای بنزودیازپینی نظیر آلپرزولام یا دیازپام حساسیت دارید، حتما این موضوع را با پزشک خود در میان بگذارید.

???? در صورت داشتن سابقه هرگونه آلرژی موضوع را به پزشک خود اطلاع دهید.

????در صورت دچار بودن به بیماری‌های کبدی، کلیوی، مشکلات ریوی و هرگونه مشکل روانشناختی نظیر افسردگی یا اضطراب این مسئله را به پزشک اطلاع دهید.

???? در صورتی که سابقه اعتیاد در خانواده‌تان وجود دارد این موضوع را با پزشک در میان بگذارید.

???? از آنجایی که این دارو باعث خواب آلودگی می‌شود، پس از مصرف از انجام فعالیت‌هایی نظیر رانندگی که به سطح بالای هوشیاری نیاز دارند خودداری کنید.

????از مصرف همزمان این دارو با مواد مخدر یا الکل خودداری کنید.

???? قبل از انجام عمل جراحی یا هنگام مراجعه به دندانپزشک متخصص را در جریان مصرف تریازولام قرار دهید.

مصرف تریازولام در بارداری و شیردهی

در دوران بارداری مصرف قرص تریازولام حتما باید با تجویز پزشک صورت بگیرد. زیرا ممکن است باعث آسیب به نوزاد شود. در صورت مشاهده هرگونه از عوارض زیر در نوزاد تازه متولد شده به پزشک اطلاع دهید.

???? استفراغ

???? اسهال

????لرزش

???? تحریک پذیری

???? ضعف عضلات

????خواب آلودگی غیر معمول

???? تنفس آرام و کم عمق

???? گریه دائم و یکسره نوزاد

تداخلات داروی با قرص تریازولام

مصرف همزمان برخی داروها با قرص تریازولام می‌تواند بر متابولیسم دارو تاثیر گذاشته و یا منجر به افزایش احتمال بروز عوارض جانبی شوند. از جمله این داروها می‌توان به سدیم اکسی بات، داروهای ضدافسردگی نظیر فلوکستین و پاروکستین، برخی از آنتی بیوتیک‌ها مثل اریترومایسین، سایر داروهای ضداضطرابی نظیر لورازپام، آلپرزولام و داروهایی که در درمان ایدز به کار می‌روند اشاره کرد.

هشدار های تریازولام

 

قرص تریازولام هشدارهایی را به همراه دارد که در این بخش مقاله به آن اشاره کرده ایم.

???? فراموشی پیش رونده

???? افت فعالیت سیستم عصبی مرکزی

????اثر بر روی سیستم اعصاب مرکزی

???? افزایش حساسیت

????واکنش های متناقض

???? اختلالات مرتبط با خواب

درمان های جایگزین با تریازولام

همان طور که گفته شد از قرص تریازولام بیش از هرچیز در درمان بی خوابی استفاده می‌شود. از آنجایی که داروهای ضد اضطرابی عوارض جانبی مختلفی دارند و برای بدن وابستگی جسمانی ایجاد می‌کنند اکثر متخصصین قبل از تجویز آن‌ها توصیه دارند که ابتدا از درمان‌های غیردارویی کمک بگیرید. 

برای مثال در روان درمانی روانشناس با کمک تکنیک‌های خود آرام سازی نظیر ریلکسین، مدیتیشن، تکنیک‌های تنفسی و ذهن آگاهی به شما کمک می‌کند تا سطح تنش‌هایتان را کاهش داده و به این ترتیب شب‌ها خواب راحت‌تری داشته باشید.

در صورتی که این درمان‌ها اثر بخش نبوده یا سطح اضطرابتان بسیار بالا باشد، آن وقت درمانگر استفاده از داروها را مانند قرص تریازولام مد نظر قرار می‌دهد. نکته قابل توجه اینجاست که درمان‌های روان شناختی و غیردارویی معمولا اثربخشی پایدارتری دارند در حالی که بی خوابی پس از قطع دارو در اکثر موارد مجددا با شدت بیشتری بروز می‌یابد.

کلام آخر

به طور کلی قرص تریازولام برای درمان اختلالات و مشکلات خواب تجویز می‌شود. افرادی که از اختلالات بی خوابی رنج می‌برند، بر اساس تجویز پزشک مصرف این دارو را آغاز می‌کنند. البته توجه داشته باشید که علاوه بر دارو درمانی باید روان درمانی را برای درمان دائمی انتخاب کنید.

اختلالات خواب با مشاوره و کمک متخصصین روانشناس قابل درمان است. مرکز مشاوره ذهن نو به صورت تلفنی و حضوری به شما مراجعین گرامی خدمات ارائه می‌دهد. جهت کسب اطلاعات بیشتر با شماره زیر تماس حاصل فرمایید.

برای دریافت مشاوره در زمینه قرص تریازولام می‌توانید در ساعت از روز برای مشاوره تلفنی از طریق شماره 02191002360 و یا از طریق تلفن های ثابت منزل با شماره 9099070354 جهت ارتباط با برترین متخصصان در مرکز مشاوره روانشناسی ذهن نو تماس حاصل نمایید.

 

 

سوالات متداول

آیا مصرف تریازولام در دوران بارداری مجاز است؟

تریازولام ممکن است منجر به آسیب به کودک در دوران جنینی بشود. از همین رو برای مصرف این دارو هنگام حاملگی حتما باید زیر نظر متخصص قرار داشته باشید.

آیا تریازولام اعتیاد آور است؟

همه داروهای آرام بخش بنزودیازپینی قابلیت ایجاد ایجاد وابستگی را دارند. از همین رو هرگونه مصرف سرخود آن ها می‌تواند به اعتیاد بیانجامد.

منبع: قرص تریازولام



:: برچسب‌ها: قرص تریازولام ,
:: بازدید از این مطلب : 320
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : شنبه 28 مرداد 1402 | نظرات ()
نوشته شده توسط : ذهن نو

حفظ آرامش ذهن و روان در بسیاری از موقعیت ها ضروری است. از مشکلات رایج در بین انسان‌های عصر حاضر می‌توان به ناتوانی در حفظ آرامش ذهنی اشاره کرد. این موضوع در افراد مختلف باعث به وجود آمدن مشکلات جسمی و همچنین روانی متنوعی می‌شود. لذا آشنایی با علت بر هم خوردن آرامش روانی و نیز آگاهی یافتن از نحوه بهبود آن می‌تواند برای عده زیادی از مردم پراهمیت باشد. رسیدن به چنین آرامشی مسلما نیازمند تمرین و تکرار است تا بتوانید نتیجه مطلوبی بگیرید.

ذهن میمونی مانعی بر آرامش روان

حتماً برای شما هم پیش‌آمده که هنگام خواب، هجوم افکار متفاوت باعث شده تا نتوانید به آرامش و استراحت ذهنی و جسمی مناسبی برسید. این افکار می‌توانند مربوط به خود یا دیگری باشند، اما موضوع اینجاست که بی‌امان بودن این نوع تصورات منجر به درگیری‌های ذهنی زیادی برای فرد می‌گردند. در مکتب بودائی، این حالت ذهنی به‌عنوان «ذهن میمونی» یاد می‌شود. در این شرایط، شخص دچار شک و تردیدهای متنوع و درنتیجه نگرانی و رفتارهای وسواسی می‌شود.

مشکلات ناشی از ذهن میمونی و متلاطم

ناآرامی حاصل از ذهن میمونی باعث می‌شود تا مشکلات حل‌نشده و درگیری‌های ذهنی فرد به‌یک‌باره به وی هجوم‌آورند. درنتیجه شخص دچار حملات اضطرابی شده و آرامش ذهنی و روانی او به خطر می‌افتد. در صورتی که فرد نتواند تعادل روانی خود را برگرداند ممکن است دچار مشکلاتی به شرح زیر و با درجات شدت متفاوت شود.

  • مشکلات خواب ازجمله بی‌خوابی یا بدخوابی
  • ناتوانی در تصمیم‌گیری
  • مشکل در تمرکز
  • اختلالات اضطرابی
  • استرس حاد
  • افسردگی
  • افکار و رفتار وسواسی

در صورتی که شخص به دنبال راهکارهایی برای بهبود وضعیت خود نباشد، احتمال دارد این مشکلات تبدیل به مسائلی مزمن شده و از قابلیت درمانی آن‌ها کاسته می‌شود. لذا آشنایی با روش‌هایی برای بازگرداندن آرامش ذهنی برای این دسته از افراد بسیار لازم و ضروری است.

راهکارهایی برای به دست آوردن آرامش ذهن

لازم به ذکر است که ذهن میمونی تقریباً در تمام انسان‌ها با درجاتی وجود دارد. درنتیجه نمی‌توان انتظار داشت که این حالت به‌طورکلی در افراد از بین برود. بااین‌حال با استفاده از روش‌هایی برای آرام کردن روان و ذهن می‌شود از احتمال بروز مشکلات روانی شدید جلوگیری کرد. برخی از مفیدترین روش‌های آرام کردن ذهن به شرح زیر است.

مدیتیشن و مراقبه

به‌طورکلی اولین اقدام برای آرامش ذهنی را انجام دادن مراقبه‌های روانی بیان می‌کنند. انواع متنوعی مدیتیشن وجود دارد؛ اما همه آن‌ها باهدف رسیدن به تعادل ذهنی صورت می‌گیرد. با کمک این فنون می‌توان به تسلط مناسبی بر ذهن رسید و تمرکز و توجه خود را بهبود بخشید. 

تمرکز روی تنفس برای آرام کردن ذهن

در صورتی که تنفس‌مان سطحی باشد، در هر دم و بازدم اکسیژن کافی برای سوخت بدن تأمین نمی‌شود. درنتیجه، سطح عملکرد زیستی فرد به‌شدت پایین می‌آید. با تمرکز روی نحوه تنفس و دقت روی نفس‌های عمیق می‌توان این مشکل را برطرف کرد. به‌علاوه تکنیک‌های تنفسی اصولی باعث می‌شود نشانه‌های استرس و اضطراب کاهش بیابد. به همین صورت می‌توان میزان آرامش ذهن خود را بالا ببرید.

اشتغال به کارهای ادبی و هنری

ابراز هیجانات منفی و نگرانی‌های ذهنی از طریق انجام فعالیت‌های ادبی و هنری بسیار پرفایده است. کارهایی نظیر نویسندگی، نقاشی، گل‌دوزی، سفال‌گری و غیره سبب می‌گردند تا ذهن انسان برای مدتی از تشویش‌های درونی فراغت یابد؛ بنابراین بسیاری از متخصصین این روش‌ها را برای برگرداندن آرامش روانی به افراد توصیه می‌کنند.

کاهش استفاده از رسانه‌های گروهی و مجازی

رسانه‌های گروهی و شبکه‌های مجازی یکی از اصلی‌ترین عوامل کنترل‌کننده ذهنیت انسان‌ها در دهه‌های اخیر گشته‌اند. این موضوع سبب شده تا نگرش و عقیده بسیاری از افراد نسبت به آنچه در واقعیت وجود دارد، تحریف شود. به همین دلیل عده خیلی زیادی از مردم دچار آشفتگی‌های ذهنی و از بین رفتن آرامش در زندگی خود شده‌اند. با مدیریت و کاهش میزان استفاده از این قبیل رسانه‌ها می‌توان در حفظ آرامش روانی خود گام برداشت.

رسیدن به آرامش ذهن با ورزش

تمرینات بدنی و داشتن برنامه ورزشی مناسب باعث بهبود عملکردهای بدنی و درنتیجه کاهش علائم استرس می‌گردد. فعالیت‌های ورزشی کمک می‌کنند تا سیستم گردش خون در بدن کارکرد بهتری داشته باشد و مواد موردنیاز سلول‌ها به‌سرعت تأمین شود. همچنین، ورزش کردن با تحریک سیستم اعصاب و مغز انسان، سبب افزایش هورمون‌های شادی‌آور بدن می‌گردد. لذا شخص می‌تواند احساس سرزندگی و نشاط بیشتری در زندگی خود کرده و تعادل روانی بهتری را تجربه نماید.

گوش دادن به موسیقی‌های آرامش‌بخش

گوش دادن به موسیقی‌های ملایم یکی از بهترین روش‌ها برای داشتن آرامش ذهن است. آهنگ‌های سنتی، بی‌کلام و همچنین آواهای طبیعت تأثیر چشمگیری در احساس طراوت و تعادل ذهنی دارند. علاوه بر این موسیقی‌های کلاسیک همچون آثار بتهوون و باخ نیز می‌تواند دررسیدن به این مقصود مفید واقع شود.

عطر درمانی

استفاده از رایحه‌های ملایم و آرامش‌بخش به فرد کمک می‌کند تا ذهن و جسم خود را در تعامل باهم تنظیم کند. عطر گیاهانی مانند نعنا، اسطوخودوس، بابونه در این زمینه بسیار مطرح هستند. معمولاً توصیه می‌شود از افشانه‌ها یا عودهایی از این قبیل گیاهان برای تمدد اعصاب استفاده شود.

گذشت کردن

احساس یکی از بدترین و رایج ترین افکاری است که موجب برهم خوردن آرامش ذهن و روان می‌شود. انتقام و مقابله مثل هرگز نمی تواند آرامش از دست رفته را به شما برگرداند. در عوض با انتخاب “گذشت” می‌توانید آرامش درونی خود را بازیابید. البته وقتی از دست خودتان عصبانی باشید، شاید بخشش دشوارتر شود.

بهره گرفتن از مشاوره‌های روان‌شناختی

در مواردی که شدت استرس‌های ناشی از ذهن میمونی فراتر از کنترل فرد می‌شود، استفاده از راهنمایی‌های متخصصان حوزه سلامت روان ضرورت پیدا می‌کند. روانشناسان و مشاوران این زمینه با کمک تکنیک‌های اصولی و علمی می‌توانند ریشه‌های اصلی اضطراب شخص را یافته و به او دررسیدن دوباره به آرامش ذهنی یاری برسانند. برای آشنایی با سایر روش های درمان استرس کلیک کنید.

برای دریافت مشاوره در زمینه آرامش ذهن و روان می‌توانید در هر زمان از روز برای مشاوره تلفنی با برترین متخصصان در مرکز مشاوره روانشناسی ذهن نو از طریق شماره 02191002360 و یا از طریق تلفن های ثابت منزل با شماره 9099070354 تماس بگیرید.

منبع: آرامش ذهن و روان



:: برچسب‌ها: آرامش ذهن و روان ,
:: بازدید از این مطلب : 303
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : شنبه 28 مرداد 1402 | نظرات ()
نوشته شده توسط : ذهن نو

اختلاف فرهنگی در ازدواج یکی از عواملی است که حتما باید زوجین در نظر گرفته شود. این روزها با گسترده شدن ارتباطات، اهمیت فرهنگ تا حد زیادی نادیده گرفته می‌شود. طبق بررسی‌ها بسیاری از طلاق ها به دلیل تفاوت در اهداف، ارزش ها، آداب خانوادگی و…. رخ می‌دهد. اما گاه برای ازدواج شرایطی هم پیش می‌آید که از اختیار شما خارج است و برای‌تان قابل پیش بینی نبود؛ در این شرایط چطور، آیا اختلاف فرهنگی موجب ناموفق شدن آن ازدواج خواهد شد؟

برای جواب به این سوال باید عوامل متعددی را بررسی کنیم، گاه با چند راه حل ساده می‌توان به نتیجه دلخواه رسید و از همان اول رابطه‌ای سالم را شکل داد.

منبع: اختلاف فرهنگی در ازدواج | تاثیر عدم تناسب فرهنگی زوجین

اهمیت اختلاف فرهنگی در ازدواج

 

بعضی وقت‌ها زوجین تفاوت‌های فرهنگی زیادی با یکدیگر دارند. این تفاوت‌ها آنقدر بزرگ است که اطرافیان نیز آنها را گوشزد می‌کنند. اما با وجود اینکه همه به آنها می‌گویند که این اختلافات زیاد است، اصرار به ازدواج دارند. آنها چشمان‌شان را به روی همه تفاوت‌ها و ایرادات می‌بندند و فقط می‌خواهند به وصال برسند.

باید بدانید که عشق به دیدگاه‌ها و فرهنگی که همسرتان در آن زندگی می‌کند تا ابد باقی نخواهد ماند. این عشق مانع بروز اختلافات بین شما دو نفر نمی‌شود و ارزش‌ها، باورها و عقاید هر کس غیرقابل تغییر است. هر چقدر فرهنگ دو خانواده به هم نزدیک‌تر باشد، رابطه با چالش کمتری مواجه خواهد بود.

اختلاف فرهنگی چگونه بر ازدواج تاثیر می گذارد؟

فرهنگ مسئله پیچیده‌ای است که تحت تاثیر عوامل مختلف قرار می‌گیرد. به عنوان مثال جوانب مختلف زندگی مانند مذهب، قومیت، زبان گفتاری، میزان تحصیلات، عقاید و ارزش ها، دیدگاه فکری، نگرش در زندگی، وضعیت مالی خانواده، قوانین، سیاست و… همگی جوانب مختلف فرهنگ هستند.

اگر زوجین در برخی جوانب تضاد داشته باشند در ابتدای زندگی با چالش رو به رو شده و به مشکل می‌خورند. در گذشته به خاطر سنتی بودن فرهنگ‌ها و بعد مسافت، ازدواج‌ها معمولا درون فرهنگی بود؛ به همین علت کسی به دنبال کشف اختلافات فرهنگی نمی‌رفت. اما در این روزها شاهد ازدواج‌هایی با مسافت‌های دورتر و اقوام مختلف هستیم. همین مسئله توجه متخصصان را به اختلاف فرهنگی در ازدواج جلب کرده است.

زن و مردی که از دو فرهنگ کاملا متفاوت هستند، ممکن است حتی در نحوه معاشرت به مشکل بر بخورند. برای مثال برخی خانواده‌های سنتی در دورهمی‌های خانوادگی، زن و مرد در دو سالن جدا از هم می‌نشینند که این موضوع در خانواده‌های امروزی به دور از انتظار است، یا در برخی فرهنگ‌ها مرد حرف اول و آخر را می‌زند، اما در برخی دیگر زن و مرد با هم فکری تصمیمات مربوط به زندگی‌شان را می‌گیرند.

بنابراین اختلافات فرهنگی موجب سخت شدن زندگی و دوری زن و مرد از یکدیگر می‌شوند. برخی دیگر از مسائل مربوط به اختلاف فرهنگی در ازدواج به شرح زیر می‌باشد.

1️⃣سد خانواده ها

معمولا خانواده عروس و داماد هستند که مقدمات ازدواج را فراهم می‌کنند. نحوه برگزاری مراسم، صحبت‌های بین دو خانواده و قرار و مدارهایی که گذاشته می‌شود طبق آداب و رسومی صورت می‌گیرد. وقتی دو خانواده فرهنگ متفاوتی داشته باشند، سرگیری چنین ازدواجی از همان ابتدا با دشواری زیادی همراه خواهد بود. اختلاف فرهنگی در ازدواج حتی با وجود تصمیم گیری های عروس داماد نیز، بروز خواهد کرد. به همین دلیل تفاوتی نمی‌کند که ازدواج به صورت سنتی باشد؛ یا امروزی. در واقع عوامل مختلفی در این مورد دخیل هستند.

2️⃣اختلاف فرهنگی در ازدواج | تفاوت در زبان و گویش

زبان مهم‌ترین ابزار برای برقراری ارتباط هست. فرهنگ تاثیر زیادی بر اصطلاحات و کلماتی دارد که ما به زبان می‌آوریم. ممکن است دو فرهنگ تفاوت چشمگیری در ادبیات‌شان داشته باشند و یا اصلا از زبان دیگری استفاده کنند. در این شرایط برقراری ارتباط با دشواری رو به رو خواهد شد. پس شباهت زبان و گویش در ازدواج از بروز مشکلاتی در زمینه اختلاف فرهنگی در ازدواج، جلوگیری خواهد کرد.

3️⃣تفاوت در ارزش ها

در هر فرهنگی ارزش‌های به خصوصی پرورش داده می‌شود، برای مثال در یک فرهنگ تک همسری ارزش محسوب شده ولی در فرهنگی دیگر چند همسری ارزش است و یا در برخی فرهنگ ها کار کردن زن در بیرون خانه بسیار به دور از اندیشه است. بنابراین در چنین ازدواج‌هایی حتما باید به هدف از ازدواج، ارزش‌های اصلی طرفین در زندگی و خطوط قرمز هر دو طرف توجه ویژه کرد.

در صورتی که ارزش‌ها با هم مغایرت داشته باشند، نمی‌توان امید چندانی به آن ازدواج داشت. ارزش ها و هنجارها، عناصر مهم فرهنگی هستند که قطعا در اختلاف فرهنگی در ازدواج خود را نشان خواهند داد.

4️⃣اختلاف فرهنگی در ازدواج | فرزندان ثمره زندگی

یکی از اهداف ازدواج، فرزندآوری است. کودکی که در خانواده‌ای پر از تعارض بزرگ می‌شود، از نظر شخصیتی دچار دوگانگی‌های زیادی خواهد شد. هم رای نبودن پدر و مادر موجب سردرگمی شدیدی در ذهن کودک خواهد شد. معمولا در چنین خانواده‌هایی شاهدیم که کودک یا نوجوان برای رسیدن به خواسته‌هایش از این تفاوت‌ها به نفع خودش استفاده می‌کند. پس باید تفاوت فرهنگی در ازدواج را مدیریت کرد و تاثیر آن را بر تربیت فرزند کاهش داد.

اگر به اختلاف فرهنگی در ازدواج توجه نکنیم چه می شود؟

فرهنگ و تناسب فرهنگی مسئله‌ای است که به روی تمام جنبه‌های فردی و بین فردی تاثیر می‌گذارد. این که دو خانواده از جهان فرهنگی چقدر با یکدیگر تفاهم دارند یا متفاوت هستند، اینکه در برابر این اختلافات چگونه برخورد می‌کنند، قسمت مهمی از خوشبختی دو طرف را مشخص می‌کند.

اختلاف فرهنگی در ازدواج شامل طیف گسترده‌ای از نگرش‌ها، هنجارها، ارزش‌ها و… را شامل می‌شود. وجود اختلاف فرهنگی در ازدواج در مدت طولانی‌تر خود را نشان می‌دهد و متاسفانه موجبات بحث و دعوا بین دو طرف را فراهم می‌کند. این اختلاف فرهنگی در ازدواج موجب بروز نارضایتی دو طرف خواهد شد. به هر حال شخصیت همه ما در محیط خانواده و با توجه به فرهنگی که در آن رشد کرده‌ایم ساخته شده است.

بنابراین اختلاف فرهنگی در ازدواج بر سایر اختلافات نیز تاثیر می‌گذارد. آمار نشان داده بخش عمده‌ای از طلاق‌ها به خاطر عدم تناسب فرهنگی بوده که از دو منظر قابل بررسی است. در ادامه به بررسی اختلاف فرهنگی بین زوجین و بین خانواده‌های زوجین می‌پردازیم.

????اختلاف فرهنگی که بین خانواده ها وجود دارد

به عنوان مثال اگر آداب و رسوم و نحوه برگزاری مراسمات مختلف در بین دو فرهنگ متفاوت باشد، اختلاف بین خانواده ها بوجود می‌آید. ممکن است تصور کنید این اختلافات خیلی جزئی و کم اهمیت هستند، اما همین مسائل جزئی به بحث‌ها و مشاجره‌های طولانی مدت، قهر و تمام شدن رابطه منجر می‌شود. به طور کلی خانواده ها باید در مورد برگزاری مراسم ها و آداب و رسوم آسان گیر باشند؛ و اجازه ندهند که موضوعی مثل اختلاف فرهنگی در ازدواج سبب اتمام رابطه گردد.

????اختلاف فرهنگی که بین زوج ها وجود دارد

اختلاف فرهنگی اگر در بین دو طرف وجود داشته باشد، به عدم درک مقابل منجر می‌شود. اگر زوجین درک متقابل نداشته باشند، اختلاف در تمام زمینه‌ها خود را نشان می‌دهد. این اختلافات بیشتر از اختلاف در بین خانواده‌ها نگران کننده است. آسیبی که این اختلافات می‌زنند بسیار بیشتر از اختلاف بین خانواده‌ها می‌باشد.

به عنوان مثال یک آقا و خانم را تصور کنید که در جنبه‌های دینی، لباس پوشیدن، خرید کردن، مراسمات و… با یکدیگر تفاوت دارند. این دو زوج اغلب نمی‌توانند درک متقابلی از چیزهایی که موجب شادی طرف مقابل می شود را داشته باشد. همین تفاوت‌ها م‍ی‌توانند روز به روز بزرگ‌تر و منجر به فروپاشی رابطه شود. اختلاف فرهنگی در ازدواج، در چنین موارد جزئی را باید در نظر گرفته شوند. در واقع بهتر است زوجین در این مورد توافق کرده و قبل از ازدواج در مورد آنها تصمیم گیری کنند.

نتیجه گیری نهایی درباره اختلاف فرهنگی در ازدواج

اگر دو طرف ازدواج تفاوت هایی که بینشان وجود دارد را نبینند هیچ تعجبی ندارد. اما بعضا خانواده‌ها یا اطرافیان برخی موضوعات را جزئی می‌پندارند. غفلت آن‌ها باعث می‌شود آسیب شدیدی به ازدواج فرزندانشان وارد شود. بهتر است فردی بی طرف این اختلافات را به دو طرف انتقال و هشدار دهد.

مشاوره روانشناسی ازدواج و خانواده بدون جانب داری و قضاوت دلیل اختلاف فرهنگی در ازدواج را بررسی کرده و نکاتی که از انظار دور مانده‌اند را مشخص می‌کند. سپس برای اتفاق نظر و رسیدن به یک وجه مشترک راهکارهای عملی ارائه می‌دهد.

برای دریافت مشاوره در زمینه اختلاف فرهنگی در ازدواج می‌توانید در هر ساعت از روز برای مشاوره تلفنی از طریق شماره 02191002360  و یا از طریق تلفن ثابت با شماره 9099070354 جهت ارتباط با برترین متخصصان در مرکز مشاوره روانشناسی ذهن نو تماس حاصل نمایید.

سوالات متداول

برای تشخیص اختلاف فرهنگی در ازدواج از چه کسی کمک بگیریم؟

اختلافات فرهنگی مسائلی هستند که ممکن است خودتان یا خانواده تان به راحتی از کنار آن رد بشید. بهتر است تشخیص این موضوع را به کسی که از بیرون و بدون ترس از قضاوت شدن می تواند واقعیت را ببیند بسپارید. شما در این راستا می توانید از کمک مشاور و روانشناس بهره مند شوید. 

منبع: اختلاف فرهنگی در ازدواج | تاثیر عدم تناسب فرهنگی زوجین



:: برچسب‌ها: اختلاف فرهنگی در ازدواج | تاثیر عدم تناسب فرهنگی زوجین ,
:: بازدید از این مطلب : 343
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : شنبه 28 مرداد 1402 | نظرات ()
نوشته شده توسط : ذهن نو

هرزه خواری یا پیکا (pica) به خوردن مواد غیرخوراکی یا فاقد ارزش غذایی گفته می‌شود. در واقع این اختلال یکی از انواع اختلالات‌خوردن است که برای رفع آن باید اقدامات درمانی صورت بگیرد. در این وضعیت فرد شاید دست به مصرف هر ماده‌ای بزند که از جمله رایج‌ترین آن‌ها می‌توان به کاغذ، خاک، صابون، رنگ، چسب، خاکستر و زغال سنگ اشاره کرد.

بسیاری از مبتلایان کنترل بسیار کمی در برابر وسوسه انجام این کار دارند و با پنهان کاری به این کار ادامه می‌دهند. با بروز عوارض مسمومیت و مشکلات جسمانی معمولا اطرافیان متوجه وضعیت می‌شوند. با جدی گرفتن درمان و توجه به دستورات متخصص می‌توان با این اختلال مقابله کرد. در ادامه برای آشنایی با نشانه‌ها، علل و درمان پیکا با ما همراه باشید.

منبع: هرزه خواری یا پیکا

هرزه خواری یا پیکا چیست؟

 هرزه خواری یا پیکا به مصرف مواد بدون ارزش غذایی است. این غذاها شامل گچ، خاک، یخ و رنگ می‌باشد. در صورتی فرد به هرزه خواری مبتلا است که این نحوه مصرف مواد به مدت 1 ماه ادامه داشته باشد. این اختلال به دلایل مختلفی مانند کم خونی فقر آهن، کمبود روی، اختلالات روانی و … به وجود می‌آید.

منظور از پیکا یا پایکا به معنای زاغ است. دلیل نام گذاری به این شیوه است که پرنده ای به این نام به خوردن چنین چیزهایی معروف است. هرزه خواری به سه دسته خاک خواری، مواد زیان بار و مواد قندی- نشاسته ای  تقسیم می‌شود. برای درمان این اختلال حتما باید از روانشناس و مشاورین متخصص کمک بگیرید. دارو درمانی، رفتار درمانی، ممانعت فیزیکی، روان درمانی و … از روش های درمانی اختلال هرزه خواری می‌باشد. در ادامه تمامی جوانب اختلال پیکا را توضیح داده‌ایم.

نشانه ها و علائم اختلال هرزه خواری

هرزه خواری که با نام پیکا نیز شناخته می‌شود یک اختلال روانپزشکی است که در راهنمای تشخیصی و آماری اختلالات روانی در دسته اختلالات خوردن قرار می‌گیرد. مبتلایان به هرزه خواری علاقه زیادی به خوردن مواد غیرخوراکی یا فاقد ارزش غذایی دارند و از همین رو اقدام به خوردن چیزهایی می‌کنند که برای سلامتی آن‌ها مضر است. البته در نظر داشته باشید که تشخیص اختلال پیکا زمانی مطرح می‌شود که رفتار فرد با سن رشدی او تناسب نداشته باشد.

از همین رو در بچه‌های کوچک که هنوز فرق خوراکی‌ها و غیرخوراکی‌ها را نمی‌دانند و ممکن است هرچیزی را در دهان بگذارند، این مسئله مطرح نمی‌گردد. در واقع حداقل سن برای تشخیص گذاری اختلال پیکا دو سالگی است. از دیگر علائم هرزه خواری این است که رفتار فرد علاوه بر سن با زمینه فرهنگی او نیز تناسب ندارد.

برای مثال در هرزه خواری ممکن است خوردن برخی موادی که از نظر ما غیرخوراکی هستند در برخی فرهنگ‌ها پذیرفته شده باشد. در نتیجه تنها زمانی می‌گوییم فرد دچار اختلال پیکا شده است که او دست به مصرف چیزهایی بزند که از نظر اطرافیان و بافت فرهنگی نیز امری غیر معمول باشد.

انواع اختلال هرزه خواری

اختلال هرزه خواری به سه دسته کلی تقسیم می‌شود که در ابتدای مقاله به آن اشاره کرده‌ ایم. اما در این بخش موادی که این افراد مصرف می‌کنند را توضیح داده‌ایم.

???? مصرف وسایل چوبی

???? خوردن مو

????خوردن یخ یا نوشیدنی های بسیار یخ

???? خوردن شیشه

???? خوردن خاک

????خوردن مواد نشاسته ای و قندی

???? مصرف گچ

در اختلال هرزه خواری فرد چه چیزهایی می خورد؟

همانطور که از اسم این اختلال پیداست مبتلایان به پیکا یا هرزه خواری شاید به هرگونه مواد غیرخوراکی یا فاقد ارزش غذایی علاقه مند باشند و اقدام به خوردن آن‌ها نمایند. مواد معمولی که اغلب در این شرایط بلعیده می‌شوند، متناسب با سن و میزان دسترس پذیری متفاوت‌اند. از جمله این مواد می‌توان به کاغذ، صابون، لباس، مو، نخ، پشم، خاک، گچ، پودر تالک، رنگ، چسب، سنگ، ریگ، زغال، زغال سنگ، یخ، نشاسته، خاکستر و خاک رس اشاره کرد.

پیامدها و عوارض پیکا

مسلما خوردن مواد غیرخوراکی قابلیت ایجاد پیامدهای منفی گسترده‌ای در بدن انسان دارد. از جمله پیامدهایی که در این شرایط گزارش می‌شود، باید به مشکلات مکانیکی روده، ابتلا به انواع عفونت‌ها نظیر توکسوپلاسموزیس و توکسوکاریازیس در اثر بلع مدفوع یا کثافات، انسداد روده (اغلب به دلیل بلعیدن اجسام خارجی) سوراخی روده و ابتلا به مسمومیت اشاره کرد. بنابراین هرزه خواری با پیامدها و عوارض زیادی روبرو است.

علل ابتلا به هرزه خواری

با توجه به خطراتی که در پی ابتلا به اختلال پیکا گریبان‌گیر افراد می‌شود، این نگرانی پیش می‌آید که اصلا منشا و علت بروز آن چیست و چرا افراد درگیر آن می‌شوند؟ در پاسخ به این سوال باید گفت که متخصصان در سبب شناسی هرزه خواری یک عامل واحد را معرفی نمی‌کنند. بلکه معتقدند عوامل زیستی، محیطی و روانشناختی گوناگونی در تعامل با یکدیگر می‌توانند در شروع این مشکل نقش داشته باشند.

برای مثال در برخی موارد کمبود ویتامین‌ها یا مواد معدنی نظیر آهن و روی با بروز هرزه خواری همراه می‌شوند. همچنین درگیری با استرس‌های شدید و ناتوانی در تحمل اضطراب نیز می‌تواند باعث شود که افراد برای کنترل هیجانات خود به راه‌حل‌های ناسالمی نظیر مصرف مواد غیرخوراکی روی بیاورند.

نحوه تشخیص اختلال پیکا

برای تشخیص اختلال هرزه خواری در ابتدا پزشک با بررسی سابقه پزشکی و دریافت گزارش از سایر اعضای خانواده آغاز می‌کند. سپس آزمایشاتی برای تشخیص دقیق تر تجویز می‌کند که شامل موارد زیر است.

???? آزمایش خون برای بررسی کم خونی و تعیین میزان آهن و روی

???? تصویربرداری از روده‌ها جهت بررسی انسداد روده‌ها

????آزمایش بررسی وجود انگل یا باکتری

???? تهیه نمونه مدفوع جهت بررسی خونریزی معده

???? ارزیابی کاهش وزن

????آزمایش ارزیابی میزان سرب

???? ازمایش کمبود ویتامین و مواد معدنی ضروری

درمان اختلال هرزه خواری یا پیکا

قدم اول در درمان اختلال هرزه خواری کاهش آسیب‌های وارد آمده است. در نتیجه فرد باید تحت ارزیابی‌های پزشکی قرار بگیرد. تا مشخص شود در اثر خوردن مواد غیرخوراکی دچار چه مشکلاتی شده است. سپس درمان‌های لازم برای رهایی از مشکلاتی نظیر مسمومیت یا انسداد روده در دستور کار قرار می‌گیرند. در قدم بعدی و با عبور از علائم بحرانی به علل بروز مشکل پرداخته می‌شود.

اگر متخصص تشخیص دهد که کمبود ویتامین‌ها و مواد معدنی در بروز اختلال پیکا یا هرزه خواری نقش دارند، استفاده از مکمل‌ها در دستور کار قرار خواهند گرفت. در کنار همه این‌ها پیگیری جلسات روان درمانی نیز از اهمیت بسزایی برخوردار است. در این جلسات روانشناس قدرت کنترل استرس در بیمار را ارزیابی کرده و با آموزش تکنیک‌های رفتاری به او یاد می‌دهد تا بتواند مقاومت بیشتری در برابر اضطراب‌ها از خود نشان دهد و راه حل‌های سالمی را برای کنترل خود به کار بگیرد.

کلام آخر

برای تشخیص هرزه خواری با پیکا حتما باید آزمایش های خون جهت شناسایی کم خونی و اندازه گیری مایعات بدن انجام دهید. حتی در برخی موارد رادیوگرافی شکم نیز تجویز می‌شود. درمان برای افراد مبتلا به این اختلال باید از طریق دارو درمانی و روان درمانی صورت بگیرد. اگر درمان نشود پیامد ها و عواقب شدیدی را به دنبال خواهد داشت.

برای روان درمانی حتما از روانشناس و مشاورین متخصص راهنمایی بگیرید. مرکز مشاوره ذهن نو به صورت تلفنی و حضوری به شما مراجعین گرامی خدمات ارائه می‌دهد. جهت کسب اطلاعات بیشتر با شماره زیر تماس حاصل فرمایید.

برای دریافت مشاوره در زمینه هرزه خواری می‌توانید در ساعت از روز برای مشاوره تلفنی از طریق شماره 02191002360  با برترین متخصصان در مرکز مشاوره روانشناسی ذهن نو تماس حاصل نمایید. 

سوالات متداول

آیا تمایل زن ها در دوران بارداری به خوردن چیزهایی نظیر خاک و مهر جزء هرزه خواری محسوب می شود؟

بله، این مسئله در بسیاری از موارد از کمبود ویتامین‌ها و مواد معدنی در دوران بارداری و افزایش استرس‌ها ناشی می‌شود. از آنجایی که هرزه خواری در حاملگی می‌تواند سلامت مادر و جنین را تهدید کند، باید هرچه زودتر برای کنترل آن به یک متخصص مراجعه نمایید.

آیا هرزه خواری مربوط به افراد عقب مانده است؟

لزوما خیر، با این حال این مشکل در مبتلایان به کم توانی‌های ذهنی بیش از سایرین دیده می‌شود.

منبع: هرزه خواری یا پیکا



:: برچسب‌ها: هرزه شخواری یا پیکا ,
:: بازدید از این مطلب : 297
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : شنبه 28 مرداد 1402 | نظرات ()
نوشته شده توسط : ذهن نو

استرس در رابطه تاثیر مخربی بر کیفیت آن خواهد داشت. به طورکلی استرس و اضطراب می‌توانند جنبه های مختلف زندگی را تحت تاثیر قرار دهند که رابطه جنسی نیز شامل آن خواهد شد. از طرفی رابطه استرس با مشکلات رابطه جنسی مستقیم دو طرفه است. فیزیولوژی بدن ما طوری طراحی شده که تنش را احساس می‌کند و نسبت به شدت آن واکنش نشان می‌دهد. از طرفی استرس یکی از هیجانات لازم و ضروری است و در برخی موارد سبب واکنش های درست می‌شود. اما اگر این احساسات برای طولانی مدت ادامه یابند تاثیرات بدی بر سلامت روانی و جسمانی خواهد داشت.

منبع: استرس در رابطه | اضطراب داشتن حین رابطه جنسی

استرس در رابطه

حالات روحی افراد در میل و عملکرد جنسی آنها موثراست. استرس در رابطه گاهی هیچ دلیل مشخصی نداشته و یا حتی به دلیل ضعف در سیستم بدنی نیست. این احساس به هیچ عنوان خوشایند نبوده و دلایل مختلفی رخ می‌دهد. واکنش افراد و حتی شریک جنسی نسبت به این موضوع بسیار مهم است. جالب است بدانید رابطه جنسی فراتر از برطرف کردن یک نیاز جسمانی است و نیاز به توجه و استفاده از روش های مختلفی دارد. زوجین باید در این زمینه با یکدیگر همکاری داشته و همدل باشند.

علائم استرس در رابطه

شروع استرس در رابطه با علائمی همراه خواهد بود که افراد را متوجه آن خواهد کرد. همچنین با بروز این علائم احتمالا استرس شدت می‌یابد و فرد رابطه را رها کرده و یا نمی‌تواند عملکرد موثری داشته باشد. گاهی فرد حتی با فکر کردن به رابطه جنسی نیز دچار اضطراب می‌شود. برخی از نشانه های وجود این نوع از استرس، شامل موارد زیر می‌شود.

????عصبی شدن و تحریک پذیری

????عدم توانایی تمرکز

????تعریق

????لرزش بدن

????احساس خستگی

????درد در ناحیه معده

البته شدت این علائم در افراد مختلف متفاوت خواهد بود. همچنین با مشاهده این نشانه ها در شریک خود بهتر است به او برای ادامه رابطه فشار نیاورده و سعی در آرام کردن او داشته باشید.

دلایل استرس در رابطه

استرس در رابطه معمولا از مشکل بزرگتری نشات می‌گیرد. اتفاقاتی که در گذشته فرد رخ داده و یا تغییرات در زندگی او همگی زمینه ساز بروز اضطراب خواهند بود. شناسایی علت دقیق این موضوع، گامی مهم برای درمان است. همچنین شایع ترین دلایلی که افراد را به این حالت دچار می‌کند؛ شامل موارد زیر می‌شود.

????تجریبات تلخ گذشته

گاهی عدم عملکرد مناسب در رابطه جنسی و یا مورد سواستفاده جنسی قرارگرفتن در گذشته، سبب بروز استرس در رابطه می‌شوند. این حالت معمولا فرد برای مدت زمان طولانی رابطه جنسی نداشته و با رویارویی با آن دچار اضطراب می‌شود. تعمیم گذشته به حال سبب بروز این مشکل می‌شود و افراد را آسیب پذیر می‌کند. همچنین شاید در حین رابطه جنسی برای آنها خاطراتی مرور شود که برای آنها خوشایند نیست.

????نداشتن تصویر خوب بدنی | استرس در رابطه

وقتی افراد به بدن و ظاهر خود احساس خوبی نداشته باشند؛ استرس در رابطه ایجاد می‌شود. داشتن تصویر بدنی مناسب در رابطه جنسی بسیار مهم است. گاهی وجود برخی از زخم ها و یا معلولیت جسمانی سبب این موضوع می‌شود. اما در بسیاری از موارد افراد بدون هیچ دلیل خاصی بدن خود را دوست ندارند. در چنین شرایطی مدام از داشتن رابطه جنسی امتناع کردن و در صورت اجبار در حین آن دچار اضطراب زیادی می‌شوند.

????اختلالات روانی

ابتلا به اختلالات روانی مختلف از جمله افسردگی و اضطراب فراگیر، عوارضی مثل استرس در رابطه جنسی را نیز خواهد داشت. اضطراب فراگیر در بخش های مختلف زندگی تاثیر می‌گذارد. مشکلات سلامت روان، نه تنها میل جنسی را کاهش داده بلکه تمرکز را در حین رابطه از بین می‌برند. اختلالات روانی تاثیر مستقیم بر سلامت جنسی دارند و آن را تحت تاثیر قرار می‌دهند.

????بیماری های جسمانی | استرس در رابطه

افراد به دلیل بیماری های جسمانی مختلف مثل دیابت، فشار خون، مشکلات تنفسی و… استرس در رابطه را تجربه می‌کنند. در واقع ترس آنها از بروز علائم جسمانی مختلف در حین رابطه است. گاهی افراد از ترس اینکه در حین رابطه دچار مشکلی نشوند؛ از داشتن رابطه جنسی خودداری می‌کنند. در واقع رابطه جنسی برای آنها هیچ مشکلی ایجاد نمی‌کند و آنها فقط تحت تاثیر این استرس و ترس هستند.

????ترس از بارداری یا ابتلا به بیماری های مقاربتی

یکی دیگر از علل بروز استرس در رابطه، ترس از ابتلا به بیماری های مقاربتی و یا بارداری ناخواسته است. معمولا افراد دچار وسواس فکری همیشه اضطراب ابتلا به بیماری های مختلف را دارند. بارداری نیز یکی از عوامل استرس زا در رابطه است. افراد باید موارد بهداشتی مختلف را رعایت کرده و به این دلیل فعالیت جنسی خود را متوقف نکنند. 

????تغییرات ناگهانی در روند زندگی

به طور کلی عوامل روانی مختلف از جمله تغییراتی که در زندگی افراد رخ می‌دهند؛ تاثیر زیادی در روند زندگی جنسی آنها دارند. برای مثال عوض کردن شغل و یا محل زندگی، طلاق، از دست دادن عزیزان و…همگی باعث استرس در رابطه خواهند شد.

درمان استرس در رابطه

برای درمان استرس در رابطه جنسی، روش های مختلفی وجود دارند. در واقع ترس از درمان نشدن این مشکل خود سبب تشدید استرس خواهد شد. اما زوجین نباید این اختلال را تبدیل به یک مشکل بزرگ در رابطه کنند. از طرفی هم نباید آن را نادیده گرفته و حل نشده باقی بگذارند. فراموش نکنید که درمان این مشکل نیاز به زمان و انرژی کافی دارد؛ پس در این مدت با شریک خود همدل باشید.

⭕کمک گرفتن از روانشناس برای استرس در رابطه

روانشناس با ارائه راهکارهایی در جهت کاهش استرس در رابطه و همچنین بالابردن کیفیت رابطه جنسی سبب درمان این مشکل می‌شود. تکنیک های آرام سازی و یا تنظیم تنفس برای کاهش استرس بسیار موثر هستند. همچنین گاهی این حالت از باور افراد نسبت به رابطه جنسی نشات می‌گیرد که مشاور قادر به تغییر آنها خواهد بود. در صورت افزایش شدت علائم اضطراب فرد باید درمان دارویی را آغاز کند که با کمک روانپزشک امکانپذیر است.

⭕اصلاح سبک زندگی

زوجین می‌توانند با رعایت نکات ساده ای در طول روز، استرس در رابطه را کاهش دهند. مراقبه، ترک خودارضایی، تماشا نکردن فیلم های پورن، عدم مصرف سیگار و مشروبات الکی، ورزش و… همگی از راهکارهای موثر برای کاهش استرس هستند. تغذیه سالم نیز می‌تواند نقش مهمی در سلامت جسمانی و روانی افراد داشته باشد.

⭕ارتباط موثر با همسر

در مورد استرس در رابطه، نقش همسر بسیار پررنگ است. در واقع او اولین فردی است که باید بتوانید در این مورد با او صحبت کرده و یا کمک بخواهید. اگر صحبت کردن در این مورد با شریک جنسی برای شما دشوار است و یا قادر به برقراری رابطه موثر با او نیستید؛ می‌توانید از یک مشاور یا سکستراپیست کمک بگیرید. اما به هر حال بهبود کیفیت رابطه جنسی و یا درمان مشکلات جنسی، نیاز به همکاری و همراهی هر دو نفر دارد.

سخن پایانی

در صورت عدم توانایی افراد در کنترل اضطراب و یا عدم برخورداری از مهارت های مختلف، استرس در رابطه به بیرون از اتاق خواب نیز منتقل خواهد شد و بر میزان صمیمیت زوجین نیز تاثیرگذار است. به همین دلیل افراد باید نسبت به نشانه های این اختلال حساس بوده و برای درمان آن اقدام نمایند. در این زمینه زوجین می‌توانند از روش های مختلفی استفاده کرده و از یک درمانگر نیز کمک بگیرند. سلامت رابطه جنسی از هر نظر مهم است و بر جنبه های مختلف زندگی مشترک تاثیر دارد. همین موضوع لزوم پرداختن به آن را به خوبی نشان می‌دهد.

برای دریافت مشاوره در زمینه استرس در رابطه می‌توانید در هر ساعت از روز برای مشاوره زناشویی از طریق شماره 02191002360  و یا از طریق تلفن ثابت با شماره 9099070354 جهت ارتباط با برترین متخصصان در مرکز مشاوره روانشناسی ذهن نو تماس حاصل نمایید.

منبع: استرس در رابطه | اضطراب داشتن حین رابطه جنسی



:: برچسب‌ها: استرس در رابطه | اضطراب داشتن حین رابطه جنسی ,
:: بازدید از این مطلب : 279
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : شنبه 28 مرداد 1402 | نظرات ()
نوشته شده توسط : ذهن نو

حس ششم به منظور احساسی فراتر از حواس عادی است. این حس به صورت های مختلفی نمود پیدا می‌کند. برای مثال مشاهده چیزی که دیگران نمی‌توانند ببینند. صداهایی که دیگران نمی‌توانند بشنوند و حادثه ای که قرار است رخ دهد که شما متوجه آن خواهید شد. اثبات حس x غیر قابل انکار است. زیرا مغز به شیوه ای عمل می‌کند که به سختی می‌توانید از آن آگاهی پیدا کنید.

همه افراد دارای این حس هستند، اگرچه عده ای آن را احساس نکرده و نسبت به آن آگاهی پیدا نمی‌کنند. اما به طور کل همه افراد در طول روز و زندگی از حس ششم خود استفاده می‌کنند. برای اطلاع بیشتر از حس x، حتما از روانشناس و مشاورین متخصص کمک بگیرید.

منبع: حس ششم | 4 نشانه حس ششم و پیشگویی

حس ششم چیست؟

حس ششم در عمل از خود 4 نشانه نشان می‌دهد. این حس معمولا به عنوان حس ناشناخته به وجود می‌آید. اما امروزه که راجع به حس x اطلاعات کسب کرده ایم، این حس را به عنوان حس x در نظر می‌گیریم. اما این حس همچنان به عنوان حسی ناشناخته و مجهول وجود دارد. به طور کلی تعریف این حس به اختصار ادراک فراحسی یا امکان درک موادری با حواس 5گانه نیست. 

در واقع مواردی را می‌توان در حس ششم شناخت که به حواس 5 گانه وابسته نیست. این حس اطلاعات مورد نیاز در ذهن انسان را استخراج و دریافت می‌کند. مثلا فرد باید در آرامش کامل باشد و به درک درستی از احساسات خود برسد. آنها را در جایی یادداشت کند و برای تقویت آن در کلاس های ذهن آگاهی شرکت کند. در این بخش مقاله نشانه های وجود حس x و راهکارهای تقویت این حس را توضیح داده ایم.

نشانه های وجود حس ششم عمل چیست؟

افرادی که دارای حس ششم هستند، نشانه هایی دارند که در این بخش مقاله به آن اشاره کرده ایم.

???? احساس حضور شخص دیگر

یکی از نشانه های حس ششم، احساس حضور شخص دیگر است. افرادی که دارای حس x بالایی هستند، حرکات و سایه های غیر قابل انکار را مشاهده می‌کنند. در واقع حضور شخص دیگر در مکان فعلی را به راحتی حس می‌کنند. 

???? احساس خطر در حس ششم

بارزترین نشانه حس ششم، احساس خطر است. در این شرایط موقعیت های خطر آفرین به فرد الهام می‌شود. در این شرایط احساسات نباید نادیده گرفته شود و فرد باید فورا خود را از این موقعیت دور کند. 

???? بی اعتمادی به فرد غریبه

از نشانه های دیگر حس ششم، بی اعتمادی به فرد غریبه است. اگر در ملاقات با شخص جدید احساس خوبی دریافت نکردید؛ حس x شما در حال هشدار دادن به شما می‌باشد. به حس x خود اعتماد کنید.

???? وجود صدا در سر شما | حس ششم

وجود صدا در سر از دیگر نشانه های حس ششم است. افرادی که دارای حس x بالایی هستند، مکالمه های گوناگونی را احساس می‌کنند.

راهکارهای تقویت حس ششم

حس ششم راه و روش هایی نیز برای تقویت دارد. برای تقویت حس x در این بخش مقاله به روش هایی توصیه کرده ایم که کارآمد می‌باشد.

???? به نگرش ها، ایده ها و برداشت های خود توجه کنید

برای تقویت حس ششم لازم است که به برداشت های خود در رابطه با جهان پیرامون توجه کنید. به دلیل اینکه مغز قادر به دریافت اطلاعات است، تمامی احساسات و حواس را درک کرده و پردازش می‌کند. به همین دلیل بهترین گزینه این است که به احساسات و اطلاعات درونی توجه کنید. 

???? به ندای درونی خود گوش دهید

افرادی که حس ششم قوی دارند، همیشه به ندای درونی خود گوش می‌دهند. به همین دلیل باید به صداهای درونی خود گوش دهید و ارتباط برقرار کنید. صداهای درون خود را یادداشت کنید و در صورت لزوم به آنها عمل کنید.

???? از حس ششم خود درخواست کمک کنید

برای تقویت حس ششم باید از او درخواست کمک کنید. به جای اینکه منتظر خبر و احساس باشید، از حس x خود بخواهید که شما را راهنمایی کند و به سوی اقدام مناسب حرکت دهد. 

???? به خودتان اعتماد داشته باشید

معمولا افرادی که از حس ششم بالایی برخوردارند، اعتماد زیادی به خود دارند. به احساسات خود اعتماد کنید و اگر صدای درون شما چیزی درخواست کرد، به او اعتماد کنید.

???? عجول نباشید

عجول بودن باعث کاهش حس ششم می‌شود. عجول بودن باعث خطا در درک احساسات می‌شود. هرگونه تصمیمی که می‌گیرید باید آرامش خود را حفظ کنید و بر حس x متمرکز شوید.

???? در کلاس های تقویت ذهن شرکت کنید

برای تقویت حس ششم لازم است که در کلاس های ذهن آگاهی و تقویت ذهن شرکت کنید. این کلاس ها به تقویت حس x بسیار کمک کرده و باعث کاهش استرس و اضطراب می‌شود. حتی در افزایش اعتماد به نفس نیز نقش پررنگی را ایفا می‌کند. 

کلام آخر

حس ششم یکی از حواس ناشناخته است که امروزه به عنوان حس x شناخته می‌شود. این حس جدا از حواس 5گانه است و نشانه های هیجان انگیزی از خودبروز می‌دهد. افرادی که حس x قوی دارند به راحتی صداهایی را از درون خود می‌شنوند، گاه به شخص جدید حس بی اعتمادی می‌گیرند، برخی مواقع سایه یا افرادی را در موقعیت حس می‌کنند و برخی اوقات احساس خطر می‌کنند.

روش هایی برای تقویت حس ششم وجود دارد که روانشناسان می‌توانند به شما آموزش دهند. مرکز مشاوره ذهن نو به صورت تلفنی و حضوری به شما مراجعین گرامی خدمات ارائه می‌دهد. جهت کسب اطلاعات بیشتر با شماره زیر تماس حاصل فرمایید.

برای دریافت مشاوره در زمینه حس ششم می توانید در هر زمان از روز برای مشاوره تلفنی با برترین متخصصان در مرکز مشاوره روانشناسی ذهن نو از طریق شماره 02191002360 و یا با تلفن های ثابت منزل با شماره 9099070354 تماس بگیرید.

منبع: حس ششم | 4 نشانه حس ششم و پیشگویی



:: برچسب‌ها: حس ششم | 4 نشانه حس ششم و پیشگویی ,
:: بازدید از این مطلب : 313
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : پنج شنبه 26 مرداد 1402 | نظرات ()
نوشته شده توسط : ذهن نو

نقش مخرب ترحم و دلسوزی در روابط امروزه در روابط شناسای شده اند. بسیاری از ما از سر دلسوزی کارهایی را انجام می‌دهیم که به مرور باعث رشد رابطه ترحم آمیز می‌شود. در نهایت رابطه را با مشکلات و مسائل زیادی روبرو می‌کند. در واقع در رابطه ای که بر اثر دلسوزی ادامه دار می‌شود؛ قطعا یک طرف رابطه شرایط سخت آسیب زایی را تحمل خواهد کرد.

روابطی که بر پایه ترحم و دلسوزی باشد پایدار نخواهد ماند. بسیاری از افراد به دلیل ترحم و دلسوزی شان وارد رابطه با افراد مطلقه، افراد در حال ترک و … می‌شوند. این روابط به مرور زمان آسیب های روحی زیادی به دنبال خواهد داشت. علل مختلفی در رفتار دلسوزی و ترحم وجود دارد که برای رهایی از آن باید تحت درمان روانشناس قرار بگیرید.

منبع: نقش مخرب ترحم و دلسوزی در روابط | 9 پیامد ترحم

نقش مخرب ترحم و دلسوزی در روابط

بر اساس تحقیقات، مهربانی و دلسوزی فواید زیادی را به همراه دارد. برای مثال کمک به شریک احساسی در شرایط گوناگون، خرید هدیه کوچک و … همگی نشان از مهربانی و دلسوزی شماست. بروز محبت و مهربانی باعث افزایش روابط عاطفی می‌شود. اما هر چیزی حد و حدود خودش را دارد.

نقش مخرب ترحم و دلسوزی در روابط اگر زیاد باشد، همراه با عدم پایداری رابطه و خستگی یکی از زوجین می‌شود. به همین دلیل باید به خاطر داشته باشید که از ترحم بیش از اندازه خودداری کنید و عملکرد های دلسوزانه خود را در زمان های مناسب بروز دهید.

به طور کلی نقش مخرب ترحم و دلسوزی در روابط تنها برای یک طرف رابطه خوشایند است. طرف دیگر عذاب، مشکلات و آسیب هایی را به مرور زمان در رابطه تجربه خواهد کرد که باعث آزرده خاطری می‌شود. ترحم و دلسوزی زیاد نیازمند درمان است. علل مختلفی در بروز این ترحمات وجود دارد که قبل از درمان باید ریشه یابی شود. در این مقاله به دلایل، عواقب و روش های درمان نقش مخرب ترحم و دلسوزی در روابط اشاره کرده ایم.

دلیل ترحم و دلسوزی در رابطه

نقش مخرب ترحم و دلسوزی در روابط به دلایل مختلفی رخ می‌دهد. زمانی که روابط خود را بررسی می‌کنید؛ به این نتیجه خواهید رسید که تمامی روابط شما بر اساس کمک و دلسوزی به دیگران بنا شده است. و به همین روند نیز ادامه دارد. برای نجات و رهایی خود از این رفتار باید حتما با دلایل آن آشنا شوید. در این بخش مقاله راجع به دلایل نقش مخرب ترحم و دلسوزی در روابط توضیح داده ایم.

???? خودتان نقش یک نجات دهنده را بازی می‌کنید و یاری رسانی که برای شما نیامده است را به فراموشی سپرده اید. اما نجات دهنده باید در زندگی خود یاری رسان باشد.

???? نیازمند حس برتر، قدرت، مهم بودن و قوی بودن دارید. که با این روش به ارضای نیازهای خود خواهید رسید.

???? معمولی ترین و البته مهم ترین دلیل این است که به خودتان علاقه مند نیستید. و حاضر به انجام کارهای مهم برای خود نیستید. برای رفع این حالت نیز در رابطه نقش ترحم و دلسوزی را ایفا می‌کنید.

???? رابطه با افراد درمانده راحت تر است و کافی است که برای آنها دلسوزی کنید.

???? کودک درون شما دلش می‌خواست که روزی پدر، مادر و اعضای خانواده خود را نجات دهد. و حال در حال حکمرانی است.

???? مراقب باشید که ترحم را با عشق اشتباه نگیرید. افرادی که این دو را باهم اشتباه می‌گیرند؛ بسیار دلسوزانه در زندگی رفتار خواهند کرد.

???? در پی اتمام کارهای نیمه تمام و باقی مانده دوران کودکی هستید. در واقع با ترحم و دلسوزی در حال انجام و ادامه دادن خیالات کودکی هستید.

???? بر اساس اثرات ضمیر ناخودآگاه خود چنین رفتارهایی را بروز می‌دهید.

عواقب و نقش مخرب ترحم و دلسوزی در روابط چیست؟

نقش مخرب ترحم و دلسوزی در روابط و عواقب آن در دسته های مختلفی قرار دارند. که زندگی افراد را تحت تاثیر قرار می‌دهد. در این بخش مقاله راجع به عواقب و نقش مخرب ترحم و دلسوزی در روابط اشاره کرده ایم.

???? خودتان را به مرور زمان فراموش خواهید کرد.

???? رابطه به جای دلبستگی به وابستگی تبدیل می‌شود.

????استقلال شخصیت از بین می‌رود و به جای رابطه بالغانه، خانواده دوم آن باشید.

???? عقده های کودکی باز شده و به مرور شما طرد می‌شوید.

???? رفتارهای طرف مقابل برای شما زننده خواهد شد. و در نهایت از او متنفر خواهید شد.

???? با وجود تنفر هرچقدر سعی در اتمام رابطه داشته باشید، احساس گناه خواهید کرد.

???? مدام نگران هستید که به او صدمه وارد کنید.

????در روابط به دنبال فردی مجروح و درمانده هستید.

???? به مرور زمان خودتان دچار مشکلات زیادی می‌شوید و روابط اجتماعی خود را از دست خواهید داد.

روش رهایی از نقش مخرب ترحم و دلسوزی در روابط

همانطور که با عواقب و نقش مخرب ترحم و دلسوزی در روابط آشنا شده اید؛ برای نجات خود باید به فکر چاره باشید. بیش از هر چیزی باید نگران زندگی و نجات خود باشید. برای درمان و رهایی از نقش ترحم و دلسوزی حتما باید به درجه بالایی از خودشناسی برسید. ویژگی های خوب و مورد علاقه تان را بیابید و برای پیشرفت تلاش کنید.

در روش های درمانی جلوگیری از ترحم و دلسوزی بهترین گزینه استفاده از لیست ساختاری است. جهت درمان حتما از روانشناس و متخصص کمک بگیرید. درمان باید با ریشه یابی انجام شود. با خود درمانی پس از گذشت مدت کوتاهی اثرات ترحم و دلسوزی دوباره نمایان خواهد شد. به همین دلیل کمک و مشورت با روانشناس را جدی بگیرید.

کلام آخر

همانطور که در رابطه با نقش مخرب ترحم و دلسوزی در روابط توضیح دادیم؛ متوجه عواقب و پیامدهای دلسوزی ها شده اید. افراد زیادی وجود دارند که در رابطه همیشه به دنبال افراد قربانی هستند. تا قوی و قدرتمند به نظر برسند. هر کاری را از روی دلسوزی و نگرانی انجام می‌دهند.

اما نگران عواقب و پیامدهای رفتار خود نیستند. به همین منظور باید در رابطه به فکر آرامش و سلامت روان خود نیز باشید. جهت رهایی و جلوگیری از این رفتار حتما از روانشناس کمک بگیرید. مرکز مشاوره ذهن نو به صورت تلفنی و حضوری به شما مراجعین گرامی خدمات ارائه می‌دهد. جهت کسب اطلاعات بیشتر با شماره زیر تماس حاصل فرمایید.

برای دریافت مشاوره در زمینه نقش مخرب ترحم و دلسوزی در روابط می توانید در هر زمان از روز برای مشاوره تلفنی با برترین متخصصان در مرکز مشاوره روانشناسی ذهن نو از طریق شماره 02191002360  و یا از طریق تلفن ثابت با شماره 9099070354 تماس بگیرید.

منبع: نقش مخرب ترحم و دلسوزی در روابط | 9 پیامد ترحم



:: برچسب‌ها: نقش مخرب ترحم و دلسوزی در روابط | 9 پیامد ترحم ,
:: بازدید از این مطلب : 289
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : پنج شنبه 26 مرداد 1402 | نظرات ()
نوشته شده توسط : ذهن نو

روانشناسی جنایی یکی از زیر شاخه های روانشناسی محسوب می‌شود که بیشتر با مجرمان و بزهکاران سروکار دارد. از آنجایی که روانشناسی علم مطالعه رفتار و افکار است؛ می‌تواند به خوبی در زمینه رفتارهای جنایی و فرایندهای ذهنی موثر در این زمینه، نقش داشته باشد. در واقع پیدا کردن چرایی ارتکاب جرم به عهده روانشناسان خواهد بود.

روانشناس در این رشته با متخصصان پزشکی قانونی در ارتباط بوده و در حوزه های مختلفی با یکدیگر همکاری می‌کنند. مشاوره با مجرمان به معنای بازجویی نیست و حتی نباید شباهتی با آن داشته باشد. در این مقاله به بررسی این رشته و جنبه های گوناگون آن خواهیم پرداخت

منبع: روانشناسی جنایی | بازار کار و گرایش روانشناسی جنایی

روانشناسی جنایی

پیدا کردن انگیزه ارتکاب جرم و همچنین جلوگیری از بروز مجدد آن، از وظایف روانشناسی جنایی محسوب می‌شود. همچنین آنها تا حد زیادی می‌توانند صداقت مجرمین را در مورد اظهارات شان، مورد بررسی قرار دهند. نکته حائز اهمیت اینجاست که این فرایند بسیار سخت و زمان بر بوده و با آنچه در برنامه های تلویزیونی مشاهده می‌کنید؛ متفاوت است. دانش جرم شناسی نیز در اینجا بسیار کاربرد خواهد داشت. در واقع این رشته پل ارتباطی میان روانشناسی و جرم شناسی است.

چگونه می‌توان در رشته روانشناسی جنایی تحصیل کرد؟

برای تحصیل در رشته روانشناسی جنایی باید مدرک کارشناسی شما نیز در رشته روانشناسی باشد. سپس با ادامه تحصیل و اقدام برای دوره کارشناسی ارشد، رشته روانشناسی قانونی یا پزشکی قانونی را می‌توان انتخاب کرد. این رشته در برخی از کشورها مثل آمریکا وجود ندارد.

در واقع در حوزه روانشناسی جای نمی‌گیرد و افراد برای تحصیل در این رشته باید از طریق رشته های دیگر اقدام کنند. اما این رشته در ایران تا مقطع دکتری وجود دارد. همچنین موقعیت های شغلی برای افرادی که دارای مدرک دکتری هستند؛ بیشتر است.

بازار کار و درآمد روانشناس جنایی

برای افرادی که در حوزه روانشناسی جنایی تحصیل کرده اند؛ امکان فعالیت در موسسات و نهاد های مختلفی فراهم است. در ایران آنها می‌توانند در نیروی انتظامی، دادگاه ها، موسسات قضایی، دانشگاه ها و… مشغول کار شوند. به طور کلی درآمد آنها از روانشناسان عادی بیشتر است.

اما بازهم میزان درآمد بستگی به مکان فعالیت آنان دارد. اگر آنان به طور مستقیم برای یک سازمان مشخص کار کنند؛ حقوق ماهیانه آنها از یک روانشناس خصوصی کمتر خواهد بود. حتی میزان تحصیلات آنان نیز در میزان درآمد و بازارکاری این رشته موثر است. اما با توجه به میزان فعالیت و سختی کار آنان حقوق دریافتی، منصفانه خواهد بود.

حوزه فعالیت روانشناسی جنایی

حوزه فعالیت روانشناسی جنایی طیف وسیعی از فعالیت ها را در بر می‌گیرد. آنها باید در حوزه های مختلفی تخصص و مهارت داشته و با دیگران نیز همکاری داشته باشند. بسیاری تصور می‌کنند که تنها وظیفه آنان صحبت کردن با مجرم و گرفتن شرح حالی مختصر از او است. اما اینگونه نیست و آنان وظایف مختلفی دارند.

✅ارزیابی

اولین قدم برای شروع تحقیقات در مورد مظنون پرونده، ارزیابی اوست. ارزیابی سلامت روان فرد با کمک روانشناسی جنایی و انجام تست های مختلف در این زمینه، آغاز می‌شود. در این مرحله مشخص خواهد شد که او وضعیت پایداری دارد و یا اینکه ویژگی های شخصیتی او با جرم انجام شده متناسب است یا خیر!

✅پژوهش

یکی دیگر از وظایف رشته روانشناسی جنایی انجام پژوهش و تحقیق خواهد بود. آنان باید به جمع آوری مدارک در زمینه شهادت شاهدان عینی، اعترافات، نحوه عملکرد بازپرسان و حتی قاضی پرونده و تاثیر آن بر فرد، بپردازند. همچنین صحبت کردن با خانواده و جست و جو در گذشته مظنون نیز در حیطه پژوهش است.

✅شهادت در دادگاه | روانشناسی جنایی

متخصصین حوزه روانشناسی جنایی، اغلب برای شهادت، به دادگاه احضار می‌شوند. آنان باید شهادت خود را بر اساس نتایج مراحل قبلی و همچنین میزان همکاری مجرم مطر کنند. در برخی موارد حضور آنان برای شهادت نیست بلکه فقط برای ارزیابی نحوه عملکرد و زیر نظر گرفتن رفتارهای مجرم است. یا آنها حضور می‌یابند تا نظر تخصصی خود را در مورد موضوع مطرح شده بیان کنند.

✅روان درمانی

بیشتر افرادی که دست به جرم و جنایت می‌زنند؛ از سلامت روانی برخوردار نبوده و نیاز به روانکاوی دارند. روانشناسان جنایی در چنین شرایطی موظف هستند که شرایط رواندرمانی را برای آنان فراهم کرده و خود یا متخصص دیگری را برای شروع این فرایند در نظر بگیرند.

آنان کاملا باید به فنون مشاوره تسلط داشته باشند و استفاده از شخص دیگر، به معنی عدم صلاحیت آنان نیست. گاهی شاید مجرم با فرد مورد نظر ارتباط کافی را نگرفته و باید شخص دیگری حضور پیدا کند.

✅آموزش

مجرم بعد از گذراندن مراحل مختلف، رواندرمانی و حتی اندکی مجازات آماده دریافت آموزش های لازم در جهت حضور موثر در اجتماع و حتی نحوه صحیح رفتار کردن، خواهد شد. قطعا باید رفتارهای مناسبی جایگزین عادات قبلی شوند تا فرد به فکر تکرار مجدد آنها نیافتد. این آموزش با روش های مختلفی انجام می‌شود. و تا حد زیادی به همکاری و آمادگی مظنون بستگی دارد. اما به هر حال روانشناسی جنایی باید در این حوزه این مداخله کند.

مهارت های لازم برای روانشناسی جنایی

برای کارکردن و یا تحصیل در رشته روانشناسی جنایی، افراد باید از برخی ویژگی ها و مهارت ها برخوردار باشند. قطعا آینده کاری آنان آسان نیست و معمولا آنان با آسیب پذیرترین و همچنین خطرناک ترین اقشار جامعه در ارتباط هستند. بهتر است قبل از ورود به این حوزه به اندازه کافی در مورد آن تحقیق کرده و توانایی های خود را نیز در نظر بگیرند.

⭕تفکر انتقادی و توانایی استنتاج

برخورداری از توانایی تفکر انتقادی و همچنین استنتاج، از مهم ترین بخش های روانشناسی جنایی است. چرا که آنان باید به خوبی در مورد اظهارات مجرم فکر کرده و به یک نتیجه درست برسند. قطعا نظر آنان در فرایند پرونده و مجازات مظنون تاثیر خواهد داشت. و همین موضوع حساسیت این رشته را به خوبی نشان می‌دهد. افراد زودباور و یا کسانی که هیچ دانشی در زمینه زبان بدن و حیطه های مختلف روانشناسی ندارند؛ نمی‌توانند در اینکار موفق شوند.

⭕روحیه قوی و تاب آوری بالا | روانشناسی جنایی

از آنجایی که متخصصین رشته روانشناسی جنایی با تبهکاران  مجرمین در ارتباط هستند؛ باید روحیه قوی و تاب آوری بالایی داشته باشند. اینکار شاید خطرات جسمانی و روانی زیادی برای این افراد داشته باشند. پس باید آستانه تحمل خود را بالا برده و نترسند. حتی ممکن است خود و خانواده های شان مورد تهدید قرار گیرند؛ اما این موضوع نباید سبب تسلیم آنها شود.

⭕نکته بینی و توجه به جزئیات

آنان برای اینکه به حقیقت دست یابند باید نکته بین بوده و جزییات را در نظر بگیرند. گاهی کوچک ترین حرکت و نشانه ای سبب آشکار شدن حقیقت خواهد شد. البته وظیفه روانشناسی جنایی بازجویی و پیدا کردن مقصر نیست. اما به هرحال تلاش های آنان در مورد کیس مورد نظر مسائل زیادی را روشن خواهد کرد. پس دقت و توجه آنان در جریان کار، نیز بسیار موثر است.

سخن پایانی

با توجه به ماهیت رشته روانشناسی جنایی، باید با بسیاری از حقایق و تلخی های جامعه امروزی مواجه شوید. به همین خاطر حتما قبل از ورود به این حیطه، علاوه بر علاقه، روحیات خود را نیز در نظر داشته باشید. اینکار احتمالا برای شما استرس و احساسات منفی زیادی را به همراه خواهد داشت. به همین دلیل باید قبل از هرچیز تکنیک های روانشناسی را برای خود اجرا کرده و روان سالمی داشته باشید. می‌توانید با افرادی که در این زمینه فعالیت می‌کنند، صحبت کرده و از تجربیات آنان نیز استفاده کنید.

برای دریافت مشاوره در زمینه روانشناسی جنایی می‌توانید در هر ساعت از روز برای مشاوره شغلی از طریق شماره 02191002360  و یا از طریق تلفن ثابت با شماره 9099070354 جهت ارتباط با برترین متخصصان در مرکز مشاوره روانشناسی ذهن نو تماس حاصل نمایید.

منبع: روانشناسی جنایی | بازار کار و گرایش روانشناسی جنایی



:: برچسب‌ها: روانشناسی جنایی | بازار کار و گرایش روانشناسی جنایی ,
:: بازدید از این مطلب : 451
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : پنج شنبه 26 مرداد 1402 | نظرات ()
نوشته شده توسط : ذهن نو

درمان وسواس فکری شدید امروزه با روش های مختلفی انجام می‌شود. اما موثرترین و شناخته شده ترین آن ها درمان روانشناختی با رویکرد شناختی رفتاری هستند. وسواس ها درگیری ذهنی مکرر با یک یا چند موضوع به خصوص است. علت این درگیری فکری نیز اغلب اضطراب و مسائل حل نشده‌ای است که ناخودآگاه بیمار را تحت الشعاع قرار می‌دهد. این اختلال به قدری مخرب است که تمام زندگی اجتماعی، فردی، شغلی، تحصیلی و حتی عملکرد روزانه او را مختل می کند. شیوع آن در خانم ها بیشتر بوده و تقریبا 1.2% جمعیت به آن مبتلا هستند. در ادامه در مورد این اختلال و روش‌های درمان آن توضیحات کامل‌تری ارائه کرده ایم.

منبع: درمان وسواس فکری شدید چیست؟

درمان وسواس فکری شدید

وسواس فکری یک اختلال مرتبط با اضطراب است و علائمی مانند افکار تهاجمی، نگرانی راجع به صدمه دیدن خود و اطرافیان، ترس از آلودگی، ترس از میکروب، نیاز به تقارن، ماهیت جنسی خشونت آمیز، تثبیت موضوعات تابو و … دارد. اختلال وسواس فکری معمولا به دلیل فشار روانی، ژنتیک، آسیب مغزی و عفونت باکتریایی ایجاد می‌شود.

وسواس فکری به اشکال مختلف مثل چک کردن، آلودگی، نظم، نشخوار فکری و احتکار تظاهر می‌یابد. در این شرایط اگر برای درمان وسواس فکری شدید به روانشناس مراجعه نکنید، با مشکلات بیشتری روبرو خواهید شد. و وسواس فکری تا همیشه با شما همراه خواهد شد و زندگی شخصی شما را به طور کل مختل خواهد کرد.

برای درمان وسواس فکری شدید فورا به روانشناس مراجعه کنید تا درمان مناسب با نشانه های شما انجام شود. در این مقاله روش‌های درمانی برای وسواس فکری را توضیح داده ایم.

انواع وسواس فکری عملی

وسواس فکری عملی انواع مختلفی دارد. برای درمان وسواس فکری شدید بر اساس نوع آن، روانشناس شیوه درمانی به خصوصی را پیاده می‌کنند. 4 نوع اصلی وسواس فکری به شرح زیر هستند. گاهی افراد چندین نوع وسواس را همزمان با هم دارند. در این موارد درمان طولانی تر خواهد شد. هر چه سریع تر برای درمان اقدام کنید زودتر به نتیجه خواهید رسید.

???? وسواس چک کردن: در این نوع از وسواس فکری، فرد دائم در حال چک کردن چیزهای مختلف مانند قفل بودن درها، خاموش کردن چراغ ها و … هستند.

???? وسواس تقارن: وسواس تقارن به معنای درگیری فرد در ترتیب و تقارن است. و فرد به خرافاتی مانند اعداد، ترتیب خاص و رنگ ها اعتقاد دارد.

???? وسواس احساس گناه: این افراد هراس دارند که کارها خوب و مرتب انجام نشود، و رویدادهای هولناک اتفاق بی‌افتد.

???? وسواس اندوزش: افراد مبتلا به وسواس اندوزش، می‌ترسند که چیزی را دور بی‌اندازند و به خاطر نبود آن شی اتفاق بدی رخ دهد. این افراد به شیوه جبری به دنبال نگهداری از چیزهای غیر قابل استفاده هستند.

اگر نشانه های هر کدام از وسواس های ذکر شده را در خود می‌بینید نگران نباشید، می توانید با کمک مجرب ترین متخصصان در مجموعه ذهن نو در کوتاه ترین زمان از پس این بیماری برآیید.

روش های درمان وسواس فکری شدید

همانطور که گفته شد، درمان وسواس فکری شدید عمدتا به دو شیوه دارودرمانی و روان درمانی به صورت توام انجام می‌شود. در ادامه روش های درمان وسواس فکری شدید را به طور خلاصه توضیح داده ایم.

???? روان درمانی

یکی از روش های موثر درمان وسواس فکری شدید، روان درمانی است. در روان درمانی معمولا از رویکرد رفتاری-شناختی (CBT) استفاده می‌کنند. درمان شناختی-رفتاری نوعی درمان جهت مواجهه و پیشگیری از پاسخ است. این روش درمانی در سراسر جهان بسیار موثر و قابل استفاده است. و همیشه اولین شیوه درمانی جهت درمان وسواس فکری شدید است. طبق نظریه CBT، وسواس فکری بر اساس فرایندهای فکری ناکارآمد و ریشه دار تشدید و ایجاد شده است. که باعث تغییر رفتارهای سالم به رفتارهای ناسالم می‌شود.

هدف از درمان وسواس فکری شدید به روش شناختی-رفتاری، پرداخت به الگوهای فکری منفی است که وسواس فکری را شکل می‌دهد. و هدف اصلی کاهش اضطراب فرد با وسواس فکری است. در CBT برای مقابله با ترس‌ها،  روش های کنترل اضطراب و دوری از رفتارهای اجباری را به فرد آموزش می‌دهند. این روش درمانی بلند اثر است، یعنی احتمال بازگشت نشانه ها در بلند مدت بسیار پایین می‌آید. و گاه بر اساس تشخیص درمانگر، فرد به صورت فردی و یا گروهی درمان می‌شود.

???? دارو درمانی | درمان وسواس فکری شدید

یکی دیگر از راه های تسریع درمان وسواس فکری شدید، دارو درمانی است. زمانی که علائم فرد بسیار شدید باشد، همزمان با روان درمانی، دارو تجویز می‌شود. برای درمان وسواس فکری شدید از داروهای ضد افسردگی مثل بازدارنده بازجذب سروتونین (SSRI) استفاده می‌کنند. این دسته دارویی می‌تواند با افزایش سطح یک ماده شیمیایی به نام سروتونین، به کاهش علائم وسواس فکری کمک کند.

در دارو درمانی اکثر افراد باید به مدت 1 سال تحت درمان باشند. اگر پس از یک سال دارو درمانی علائمی وجود نداشت، دارو متوقف می‌شود. اما برخی افراد هم سالها تحت دارو درمانی قرار می‌گیرند. حتی در صورت بازگشت و افزایش علائم، دوز دارو افزایش می‌یابد.

برای درمان وسواس فکری شدید، معمولا دارودرمانی را در کنار درمان شناختی-رفتاری انجام می‌دهند که نشانه های فرد به حداقل برسد و اضطراب او کاهش یابد. داروهای دسته SSRI ها اعتیاد آور نیستند و اثرات آن تنها در چند هفته قابل مشاهده است.

???? درمان TMS

TMS از روش های دیگر درمان وسواس فکری شدید می‌باشد. بیمارانی که به درمان های سنتی مقاوم هستند، درمان امیدوار کننده جایگزین و بی خطر به نام TMS دارند. این روش درمانی به عنوان درمان کمکی برای افراد مبتلا به وسواس فکری مورد استفاده قرار می‌گیرد. بر اساس نتیجه گیری ها، این روش درمانی راه سومی برای کاهش علائم وسواس فکری است.

درمان وسواس فکری شدید با روش TMS، درمانی غیر تهاجمی تحریک مغز است. و از سال 2008 در ایالات متحده برای اختلال افسردگی اساسی آغاز شده است. در اروپا از این روش درمانی برای اخلالات روانشناختی و پزشکی از جمله اضطراب، پارکینسون، آلزایمر، سکته مزی، اعتیاد به مواد، ترک سیگار، مدیریت درد مزمن و اختلال استرس پس از سانحه مورد استفاده قرار می‌گیرد.

به طور کلی درمان وسواس فکری شدید با روش TMS، مسیرهای عصبی مغز را هدف اصلی قرار می‌دهد. به این دلیل که شدت، مکان و طول دوره درمان برای نشانه های وسواس فکری از فرد به فرد دیگر متفاوت است.

???? گروه های حمایتی

یکی از روش های درمان وسواس فکری شدید، گروه های حمایتی است. در این روش درمانی زمانی که فرد با روش شناختی- رفتاری و دارو درمانی با کاهش علائم روبرو نشد، روش گروه های حمایتی وارد عمل می‌شود. بسیاری از افراد به دلیل مزایای زیر، این روش درمانی را مفید می‌دانند.

???? فرصتی را برای معاشرت با دیگران ایجاد می‌کند.

????باعث کاهش احساس انزوا می‌شود.

???? توصیه های مقابله ای و اطمینان خاطر ارائه می‌دهد.

???? اطلاعات و مشاوره برای اعضای خانواده و دوستان ارائه خواهد داد.

مجموعه ذهن نو با فراهم آوری تمامی امکانات توانسته بهترین مرکز ارائه دهنده خدمات درمانی وسواس بشود.

کلام آخر

روش درمان وسواس فکری شدید بر اساس تشخیص درمانگر صورت می‌گیرد. اما به طور کلی برای درمان از تلفیق روان درمانی و دارو درمانی استفاده می‌کنند. شناخته شده ترین روش برای درمان، رویکرد شناختی رفتاری به همراه داروهای ضد افسردگی است. از آنجا که وسواس فکری باعث اختلال در فعالیت های روزانه می‌شود، حتما باید از روانشناس برای درمان کمک بگیرید. مرکز مشاوره ذهن نو به صورت تلفنی و حضوری به شما مراجعین گرامی خدمات ارائه می‌دهد. جهت کسب اطلاعات بیشتر با شماره زیر تماس حاصل فرمایید.

برای دریافت مشاوره در زمینه درمان وسواس فکری شدید می توانید در هر زمان از روز برای مشاوره تلفنی با برترین متخصصان در مرکز مشاوره روانشناسی ذهن نو از طریق شماره 02191002360 و یا با تلفن های ثابت منزل با شماره 9099070354 تماس بگیرید.

منبع: درمان وسواس فکری شدید چیست؟



:: برچسب‌ها: درمان وسواس فکری شدید چیست؟ ,
:: بازدید از این مطلب : 310
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : پنج شنبه 26 مرداد 1402 | نظرات ()
نوشته شده توسط : ذهن نو

پارک بردن کودک و بازی در فضای باز فواید بسیاری دارد. و موجب رشد کودک می‌شود. کودک در این شرایط با همسالان خود بازی می‌کند و مهارت های اجتماعی او رشد پیدا می‌کند. بازی و فعالیت خارج از خانه از اهمیت بالایی برخوردار است. کودکتان را هر چند وقت یکبار به پارک ببرید و این موضوع را به عادت تبدیل کنید. اما همانطور که پارک بردن کودک فواید بسیاری دارد، خارج کردن کودک از پارک نیز دردسر های خود را دارد. به همین دلیل باید روش های خروج کودک از پارک را نیز آموزش ببینید.

هر کودکی قلق مخصوص به خود را دارد و با روش مختص به خود راضی به انجام کارهای متفاوت می‌شود. به همین دلیل باید شخصیت کودک خود را شناسایی کنید و سپس بر اساس آن با او رفتار کنید. برای اطلاع از ویژگی های رفتاری کودک حتما از روانشناس کمک بگیرید. 

منبع: پارک بردن کودک | 7 تکنیک خارج کردن کودک از پارک

پارک بردن کودک

پارک بردن کودک در سلامتی و رشد کودک نقش پررنگی دارد. بر اساس تحقیقات، رشد جسمی و مهارت های حرکتی کودک به خوبی اتفاق می‌افتد و مهارت های اجتماعی او نیز پرورش می‌یابد. تمامی کودکان بازی کردن را دوست دارند. و بازی را لذت بخش ترین کارهای دنیا تلقی می‌کنند. اما عده ای از والدین پارک بردن کودک را سرشار از استرس و حال بد می‌دانند. و برای جلوگیری از خطر آفرینی؛ مانع رفتن به پارک می‌شوند.

عده ای نیز خارج کردن کودک از پارک را دشوار می‌دانند و ترجیح می‌دهند که کودک در خانه بماند. روش هایی وجود دارد که خروج کودک از پارک را برای والدین راحت می‌کند. جهت اطلاع از این تکنیک ها تا ادامه همراه ما باشید.

فواید پارک بردن کودک چیست؟

فواید پارک بردن کودک بسیار است. والدین اگر از فواید پارک بردن کودک خبر دار باشند، بیشتر مشتاق می‌شوند که کودکان خود را به پارک و فضای سبز ببرند. در ادامه راجع به فواید پارک بردن کودک توضیح داده ایم.

???? افزایش مهارت های اجتماعی

یکی از فواید پارک بردن کودک، افزایش مهارت های اجتماعی است. بازی در پارک باعث تعامل و پیدا کردن دوستان جدید می‌باشد. و با برقراری ارتباط در پارک، کودک تجربه های جدید را آموزش می‌بیند و حتی به مرور رفتارهای خجالتی خود را کنار می‌گذارد.

???? تفریح در کنار همسالان

فضای پارک مخصوص کودکان است. و کودک شما می‌تواند به راحتی با همسالان ارتباط بگیرد. و روابط صمیمی و نزدیکی با همسالان پیدا می‌کند. به همین دلیل پارک بردن کودک و تفریح با همسالان باعث افزایش اشتیاق ایجاد تعامل با کودکان دیگر می‌شود. 

???? افزایش مهارت های حرکتی

افزایش مهارت های حرکتی یکی از فواید پارک بردن کودک است. مهارت های حرکتی به منظور برقراری ارتباط هماهنگ اعضای بدن است. زمانی که کودک با وسایل بازی در پارک بازی می‌کند، تلاش می‌کند تا اعضای بدن خود را به خوبی و هماهنگ باهم حرکت دهد. 

???? افزایش مهارت های سلامتی

بر اساس تحقیقات، پارک بردن کودک باعث رشد جسمی او می‌شود. باعث افزایش یادگیری، سلامت دید، سلامت ذهنی و جذب ویتامین D می‌شود. وسایل بازی در پارک ها باعث ایجاد شادی و نشاط می‌شود و تمرکز کودکان را در مسائل مختلفی افزایش می‌دهد.

???? انجام فعالیت های مناسب کودک در پارک

بازی های الکترونیکی امروزه بیشتر کودکان را به خود معتاد کرده است. با پارک بردن کودک او را از این وسایل دورتر خواهید کرد. و همچنین باعث پرورش مهارت های مختلف در رشد او می‌شوید. جدای از این موضوع کودک به فعالیت های مناسب خود در پارک می‌پردازد. و سلامت روانی بهتری را تجربه خواهد کرد.

???? انجام مسابقه ورزشی

با پارک بردن کودک می‌توانید مسابقات ورزشی ترتیب دهید. مثلا مسابقاتی مانند دو، توپ بازی و … باعث برقراری ارتباط کودک خواهد شد. هم چنین کودکان کار گروهی را در این شرایط و با پارک رفتن آموزش خواهند دید. 

تکنیک های خارج کردن کودک از پارک

خارج کردن کودک از پارک همیشه یکی از دغدغه های والدین است. برخی از والدین از  پارک بردن کودک اجتناب می‌کنند به این دلیل که خروج کودک دشوار است. کودکان در این شرایط فرار می‌کنند، رفتارهای غیر قابل کنترل دارند و دائم در حال جیغ کشیدن هستند. برای خروج کودک از پارک والدین باید به برخی از نکات توجه کنند که در این بخش مقاله توضیح داده ایم.

???? در اقدام اول باید به کودک زمان بدهید تا از پارک خارج شود.

???? والدین قبل از ترک پارک باید به کودکان هشدار دهند و او را آماده کنند.

????سپس 5 دقیقه مانده به خروج از کودک درخواست کنند که با دوستان خود خداحافظی کند.

???? از کودک بخواهید که با پارک نیز خداحافظی داشته باشد.

???? به او بگویید که بازهم به پارک خواهید رفت و این آخرین دفعه نیست.

????برای حواس پرتی کودک راجع به بقیه روز با او صحبت کنید. زیرا لحظه جدایی کودک از پارک دشوار است.

???? اگر استفاده از تکنیک های بالا جوابگو نبود؛ حتما از روانشناس یا مشاور کودک کمک بگیرید. تا با بررسی ویژگی های رفتاری کودک، روش مناسبی را برای شما ارائه دهد.

کلام آخر

همانطور که در این مقاله راجع به پارک بردن کودک صحبت کردیم. متوجه شدید که بازی در فضای باز چه فوایدی دارد و باعث ارتقاء مهارت های مختلف در کودک می‌شود. همچنین کودکان با همسالان خود به بازی می‌پردازند و از بازی های الکترونیکی فاصله می‌گیرند. اما خروج از پارک کودک همیشه برای والدین دشوار است. به همین دلیل بهتر است که روش های مناسب و اصولی خارج کردن کودک از پارک را با کمک روانشناس پیاده کنید.

مرکز مشاوره ذهن نو به صورت تلفنی و حضوری به شما مراجعین گرامی خدمات ارائه می‌دهد. جهت کسب اطلاعات بیشتر با شماره زیر تماس حاصل فرمایید.

برای دریافت مشاوره در زمینه پارک بردن کودک می توانید در هر زمان از روز برای مشاوره تلفنی با برترین متخصصان در مرکز مشاوره روانشناسی ذهن نو از طریق شماره 02191002360 و یا با تلفن های ثابت منزل با شماره 9099070354 تماس بگیرید.

منبع: پارک بردن کودک | 7 تکنیک خارج کردن کودک از پارک



:: برچسب‌ها: پارک بردن کودک | 7 تکنیک خارج کردن کودک از پارک ,
:: بازدید از این مطلب : 309
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : چهار شنبه 25 مرداد 1402 | نظرات ()
نوشته شده توسط : ذهن نو

بردن کودک سرکار یکی از اشتباهات والدین است که البته نمی‌توان آنها را به طور کامل مقصر دانست. برقرار کردن تعادل میان زندگی شخصی وکاری، دشوار است. والدین گاهی مجبور به اینکار هستند. مخصوصا مادران شاغلی که نمی‌دانند کودک خود را به چه کسی بسپارند. امروزه اقدامات موثری در این زمینه برداشته شده و بسیاری از شرکت ها و یا سازمان های بزرگ مجهز به مهدکودک یا زمین بازی برای فرزندان کارمندان هستند.

 

اما هنوز هم بسیاری از پدر و مادرها با این مشکل دست و پنجه نرم می‌کنند. آنها باید بدانند که اینکار تاثیرات خوبی در آینده کودک نخواهد داشت. در این مقاله به بررسی نتایج و راهکارهایی برای این موضوع ، خواهیم پرداخت. 

منبع: بردن کودک سرکار | معایب و مزایای حضور کودک در محل کار

بردن کودک سرکار

برخی از تحقیقات حاکی از آنند که بردن کودک سرکار، تغییر در روند شغلی، ایجاد نخواهد کرد و در بیشتر موارد باعث خوشحالی دیگر همکاران نیز خواهد شد. اما به هر حال والدین باید برای حضور فرزندان در محل کارشان، نکاتی را رعایت کنند. هر محل کاری قوانین خاص خودش را دارد؛ و در برخی مکان ها اصلا نمی‌توان کودکان را برد. خود کودکان هم از این وضعیت راضی نیستند و در بیشتر موارد در محل کار والدین خود احساس راحتی نمی‌کنند.

مشکلات بردن کودک سرکار

همانطور که قبلا هم ذکر شد؛ بردن کودک سرکار مشکلاتی را هم برای کودک هم برای والدین او ایجاد خواهد کرد. والدین باید در این مورد به خوبی فکر کنند و همه جوانب را در نظر بگیرند. برخی از مشکلاتی که حضور کودک در محل کار ایجاد خواهد کرد؛ شامل موارد زیر می‌شود.

????حواسپرتی برای والدین در محل کار

با بردن کودک سرکار، بخشی از تمرکز والدین معطوف به فرزندشان و محافظت از او خواهد شد و دیگر تمرکز کامل بر کار خود ندارند. آنها مجبور هستند به نحوی کودک خود را سرگرم کنند تا مزاحم دیگران نشود. همچنین باید به او غذا هم بدهند یا شرایط استراحت او را هم فراهم کنند. گاهی همه این مسائل فراهم نیست؛ و همین موضوع والدین را آزرده خواهد کرد. این مورد باعث خواهد شد تا پدر و مادر در محل کار، استرس زیادی را تحمل کنند.

 ????اختلال در زندگی کودک

یکی دیگر از مشکلاتی که سرکار بردن کودک، ایجاد خواهد کرد؛ اختلال در زندگی خود فرزند خواهند بود. برای مثال او دوست دارد که بعد از تایم مدرسه یا مهدکودک استراحت کند و یا با اسباب بازی هایش بازی کند. اما این فعالیت ها در محیط کار امکانپذیر نیست.

او حتی احتمالا نمی‌تواند لباس های خود را عوض کند و یا به راحتی بخوابد. همی عامل باعث خستگی زیاد او شده و عوارضی برای او ایجاد خواهد کرد. یکی دیگر از اتفاقاتی که ممکن است برای کودک در محیط کار رخ دهد؛ مورد تعرض قرار گرفتن است. والدین باید در این مورد بسیار دقت کرده و کودک خود را از خطرات احتمالی حفظ کنند.

????هرج و مرج در محل کار

اگر قوانین مشخصی در این زمینه در محل کار وجود نداشته باشد یا مکانی برای آنها در نظر نگرفته شود؛ بردن کودک سرکار، باعث بروز هرج و مرج در محیط کاری خواهد شد. کودکان شاید سروصدا داشته باشند و یا منجر به آلودگی هایی در محیط شوند.

همچنین وقتی یکی از کارمندان فرزند خود را به محل کار می‌آورد؛ دیگران نیز این توقع را خواهند داشت و هر فردی می‌خواهد کودک خود را با خود همراه کند. اما این امکانپذیر نیست و سبب بروز بی نظمی در فضای شغلی می‌شود. در این زمان، مدیریت باید چاره ای در این مورد بیاندیشد.

راهکارهایی برای بردن کودک سرکار

والدین بعد از مدتی متوجه تاثیرات بردن کودک سرکار خواهند شد. در شرایطی که هیچکس توانایی نگهداری از کودک را ندارد و یا نمی‌توان او را در مهدکودک و مدرسه ثبت نام کرد؛ والدین چاره ای جز بردن فرزند خود به فضای شغلی ندارند. اما می‌توان این موضوع را به شکل دیگری مدیریت کرد. برخی از راهکارهایی که والدین می‌توانند از آنها استفاده کنند؛ به شرح زیر هستند.

????دورکاری یا کار نیمه وقت

والد بودن، خود یک شغل تمام وقت محسوب می‌شود. مخصوصا در سالهای اولیه که  کودکان به طور کامل به والدین وابسته هستند؛ نمی‌توان آنان را برای مدت زمان طولانی تنها گذاشت. از طرفی دیگر بردن کودک سرکار نیز راه حل دائمی نیست.

والدین شاغل در این زمان می‌توانند با در نظر گرفتن شرایط، مدت زمان کوتاه تری را در محل کار حضور یابند و یا به طورکلی از خانه کار کنند. امروزه مشاغل زیادی را می‌توان در خانه پیش برد. با اینکار والدین علاوه بر نگهداری از فرزند خود، به زندگی حرفه ای خود نیز ادامه می‌دهند.

????پیدا کردن مراقبی قابل اعتماد

سپردن کودک به پرستار یا مراقب، بسیار به سن و روحیات او بستگی دارد. همیشه نمی‌توان از پدربزرگ و مادر بزرگ کمک گرفت. از طرف دیگر هزینه های استخدام پرستار نیز زیاد است و والدین باید خود درآمدی داشته باشند. نمی‌توان به طور مکرر پرستار کودک را عوض کرد چرا که حضور چند مراقب برای او باعث دلبستگی ناایمن خواهد شد.

والدین در انتخاب پرستار برای کودک خود وسواس و زمان زیادی ا به خرج دهند؛ چرا که کودک مدت زمان زیادی را مراقب می‌گذراند.

????آمادگی کودک

همه کودکان با سرکار رفتن والدین خود، به یک شکل برخورد نمی‌کنند. مخصوصا وقتی بعد از مدت زمان طولانی قرار است که این اتفاق بی‌افتد. به همین دلیل توصیه می‌کنیم؛ که حتما والدین قبل از حضور مجدد در محل کار، کودک را برای این موقعیت آماده کنند. برای مثال با تعریف کردن داستانهایی در این مورد، یا تنها گذاشتن او برای مدت زمان کوتاه، کودک را از لحاظ ذهنی آماده خواهد کرد. اگر مجبور به بردن کودک سرکار شدید؛ در این زمینه نیز به او آموزش های لازم را بدهید.

????با محل کار خود هماهنگ باشید

برای بردن کودک سرکار، حتما با مدیر و محل کار خود هماهنگ باشید؛ و اینکار را بدون اطلاع قبلی انجام ندهید. اگر هیچ راه جایگزین دیگری پیدا نکردید؛ کودک خود را به محل کار ببرید. چراکه اینکار مشکلات زیادی را برای همه افراد ایجاد خواهد کرد. در این مورد با همسر خود نیز همکاری داشته و تقسیم وظایف کنید. حتما این نکته را در نظر بگیرید که اجازه حضور کودک در محیط کار برای مدتی موقت است و بعد از آن باید فکر اساسی تری در این زمینه بکنید.

سخن پایانی

در موردن بردن کودک سرکار و والدین شاغل، اقدامات موثری انجام شده است. اما هنوز هم نمی‌توان آن را یک راه حل قطعی در نظر گرفت. مراقبت از کودک در هرشرایطی به عهده والدین است و نباید از دیگران انتظار داشت تا شرایط را فراهم کنند. برای زندگی خود برنامه ریزی داشته و در صورت نیاز از یک مشاورکودک نیز کمک بگیرید.

با همسر خود همراه باشید و مشکلات خود را با او در میان بگذارید. طبیعی است که دچار اضطراب و نگرانی شوید؛ اما فراموش نکنید که فرزند شما به زودی مستقل خواهد شد و از زمان حال لذت ببرید.

برای دریافت مشاوره در زمینه بردن کودک سرکار می‌توانید در هر ساعت از روز برای مشاوره تلفنی از طریق شماره 02191002360  و یا از طریق تلفن ثابت با شماره 9099070354 جهت ارتباط با برترین متخصصان در مرکز مشاوره روانشناسی ذهن نو تماس حاصل نمایید. 

 

سوالات متداول

آیا بردن کودک سرکار معایبی خواهد داشت؟

قطعا بردن کودک سرکار برای طولانی مدت، هم برای کودک و هم برای والدین او عوارضی، ایجاد خواهد کرد. حواسپرتی والدین، برهم خوردن نظم زندگی کودک و بی نظمی در محل کار، بخشی از این مشکلات هستند که والدین باید به آنها رسیدگی کنند.

منبع: بردن کودک سرکار | معایب و مزایای حضور کودک در محل کار



:: برچسب‌ها: بردن کودک سرکار | معایب و مزایای حضور کودک در محل کار ,
:: بازدید از این مطلب : 263
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : چهار شنبه 25 مرداد 1402 | نظرات ()
نوشته شده توسط : ذهن نو

اسکیزوافکتیو یکی از انواع اختلالات روان پریشی است که براساس طبقه بندی انجمن روان پزشکی آمریکا در دسته اختلالات طیف اسکیزوفرنیا قرار می‌گیرد. مبتلایان به اسکبزوافکتیو علائم روان پریشی نظیر هذیان و توهم را در کنار علائم خلقی نظیر افسردگی یا مانیا تجربه می‌کنند. این مسئله می‌تواند بسیاری از متخصصان را در تشخیص بیماری به اشتباه بیاندازد. با این حال مراجعه به مراکز روانشناسی معتبر و کمک گرفتن از متخصصین باتجربه کمک می‌کند که به بینش صحیح‌تری در مورد مشکل خود دست یابید و هرچه زودتر اقدامات درمانی مناسب را انجام دهید. عدم توجه به درمان موجب آسیب به خود و سایر اعضای خانواده خواهد شد.

اسکیزوافکتیو چیست؟ 

اختلال اسکیزوافکتیو یک اختلال روانی است که با احساسات بدون قاعده و فرایندهای تفکر غیر طبیعی تشخیص داده می‌شود. افرادی که به اسکبزوافکتیو مبتلا هستند، زمانی تشخیص داده می‌شوند که دارای اختلال خلق و اسکیزوفرنی باشد. این اختلال دو نوع دارد که شامل نوع دو قطبی و نوع افسردگی است. نوع دو قطبی با علائمی مانند شیدایی و نوع افسردگی با علائم افسردگی مشخص می‌شود.

اختلال اسکیزوافکتیو علائمی مانند توهم، هذیان، گفتار و تفکر بی نظم دارد. که توهم شنیداری متداول ترین نوع این علائم است. که شروع علائم نیز از ابتدای بزرگسالی آغاز می‌شود. از علل اسکیزوافکتیو می‌توان به ساختار مغز، ژنتیک، مصرف مواد و عوامل استرس زا اشاره کرد.

علائم و نشانه های اسکیزوافکتیو چیست ؟

اسکیزوافکتیو یکی از انواع اختلالات روان پریشی یا همان سایکوتیک است که براساس طبقه بندی انجمن روانپزشکی آمریکا در دسته اختلالات طیف اسکیزوفرنیا قرار می‌گیرد. متخصصان برای تشخیص این مشکل وجود علائم زیر را در بیمار ضروری می‌دانند. 

???? تجربه یک دوره بیماری خلقی (افسردگی اساسی یا مانیا) همراه با علائمی از اسکیزوفرنیا شامل توهم، هذیان، رفتار آشفته، گفتار آشفته و علائم منفی

???? در طول بیماری، بیمار اسکیزوافکتیو دست کم به مدت دو هفته در غیاب علائم خلقی نیز علائم روان پریشی نظیر توهم و هذیان را تجربه می‌کند.

????علائمی از یک اختلال خلقی در بخش اعظمی از بیماری مشاهده می‌شود.

???? این اختلال در اثر مصرف یک ماده یا وجود یک بیماری طبی دیگر بروز نمی‌یابد.

انواع مختلف اختلال اسکیزوافکتیو

 

همانطور که گفته شد اسکیزوافکتیو اختلال سایکوتیکی است که در دوره‌هایی از آن علائم حداقل یک اختلال خلقی دیگر هم دیده می‌شود. بر اساس اینکه این اختلال خلقی افسردگی ماژور باشد یا افسردگی دوقطبی اسکیزوافکتیو به دو دسته نوع افسرده و نوع دوقطبی تقسیم می‌شود.

???? نوع افسرده

در نوع افسرده، مبتلایان به اسکیزوافکتیو در کنار علائم روان پریشی نظیر توهم و هذیان تنها حملات افسردگی ماژور یا همان افسردگی اساسی را گزارش می‌کنند. علائم افسردگی اساسی احساس غمگینی مفرط، از دادن علاقه و اشتیاق، تغییراتی در الگوی خواب و اشتها، کندی روانی حرکتی، دشواری در تمرکز، خستگی مفرط، احساس گناه یا بی ارزشی و افکار مرگ را شامل می‌شوند. از میان علائم مذکور وجود دست کم پنج مورد از آن‌ها برای تشخیص افسردگی اساسی ضروری می‌باشد.

???? اسکیزوافکتیو نوع دوقطبی

اسکیزوافکتیو از نوع دوقطبی زمانی از جانب متخصصان مطرح می‌شود که بیمار در کنار علائم سایکوتیک علائم مانیا را نیز از خود نشان دهد. همچنین در این شرایط دوره‌هایی از افسردگی اساسی نیز ممکن است بروز یابند. از جمله علائم دوره مانیا باید افزایش خلق، بالا رفتن سطح فعالیت‌های هدفمند، افزایش غیرمعمول انرژی، افزایش اعتماد به نفس و دچار شدن به خودبزرگ بینی،  کاهش نیاز به خواب، پرحرفی، پرش افکار، حواس پرتی، انجام تکانشی فعالیت‌هایی که می‌توانند پیامدهای ناخوشایند در پی داشته باشند نظیر ولخرجی و درگیر شدن در فعالیت‌های جنسی پرخطر را مثال زد.

 برای کسب اطلاعات بیشتر در زمینه انواع اسکیزوفرنی کلیک کنید.

علل و عوامل خطرساز بروز اختلال اسکیزوافکتیو

اسکیزوافکتیو از آن دست اختلالات روانپزشکی است که متخصصان هنگام توضیح علل خطرساز آن بیش از همه به نقش وراثت، ژنتیک و به طور کل عوامل فیزیولوژیکی تاکید می‌کنند. در همین راستا پژوهش‌ها نشان می‌دهند که احتمال بروز اسکیزوافکتیو در خویشاوندان درجه یک مبتلایان به اسکبزوافکتیو بیشتر است.

همچنین احتمال بروز این اختلال در کسانی که یکی از بستگان درجه یکشان مبتلا به اسکیزوفرنیا، اختلال دوقطبی یا اختلال اسکیزوافکتیو باشد، بیشتر است. توجه به این نکته نیز حائز اهمیت است که افراد با آسیب پذیری ژنتیکی بالا در برابر اختلال اسکیزوافکتیو، اگر در محیط‌های پرتنش و در تعامل با موضوعات استرس زا قرار بگیرند، بیش از دیگران احتمال دارد که علائمی از اختلالات طیف اسکیزوفرنیا را از خود بروز دهند.

میزان شیوع اختلال اسکیزوافکتیو

براساس گزارش‌های آخرین ویراست راهنمای تشخیصی و آماری اختلالات روان پزشکی شیوع طول عمر اختلال اسکیزوافکتیو حدود 0/3 درصد برآورد می‌شود. این اختلال در زن‌ها از شیوع بالاتری برخوردار است که علت آن به احتمال قوی شیوع بالاتر علائم افسردگی در زنان است.

تشخیص اختلال اسکیزوافکتیو

برای تشخیص اختلال اسکیزوافکتیو، باید حتما از پزشک و روانشناسان کمک بگیرید. ملاک هایی در تشخیص این اختلال وجود دارد که در ادامه راجع به آن توضیح داده ایم.

???? نشانه هایی که ملاک های دوره اختلال خلقی اساسی را برآورده می‌کنند، در بخش عمده از کل مدت قسمت های فعال و باقی مانده بیمار وجود دارند.

???? هذیان ها توهمات به مدت 2 هفته یا بیشتر در غیاب دوره خلقی اساسی در کل مدت بیماری روی دهد.

???? دوره بدون وقفه بیماری که در آن دوره خلق اساسی (افسردگی اساسی و مانیا) همراه با ملاک اسکیزوفرنی روی دهد.

درمان اختلال اسکیزوافکتیو

درمان اختلال اسکیزوافکتیو به همکاری روانشناسان و روانپزشکان نیاز دارند. چرا که مبتلایان به این اختلال برای بهبودی همزمان به دارو درمانی و روان درمانی نیاز دارند. داروهایی که در اکثر موارد برای اسکیزوافکتیو تجویز می‌شود قرص‌های ضدافسردگی، داروهای آنتی سایکوتیک و تثبیت کننده‌های خلقی را در برمی‌گیرد.

در این میان روانشناس با ارائه درمان‌های حمایتی تلاش می‌کند تا سطح توانمندی بیمار را بالا ببرد و به او کمک نماید تا بتواند سطح عملکرد خود را افزایش داده و برای پیشبرد زندگی روزمره خود کمتر به حضور دیگران وابسته باشد. درمانگران با برگزاری جلسات گروه درمانی در محیط های بیمارستانی نیز به بیمار اسکیزوافکتیو کمک می‌کنند که بر علائم خلقی خود کنترل بیشتری داشته باشد و برای غلبه بر بیماری منابع حمایتی جدیدی پیدا کند. برای آشنایی با انواع روش‌های درمان اسکیزوفرنی کلیک کنید.

کلام آخر

اختلال اسکیزوافکتیو یکی از اختلالات قابل درمان است. در این اختلال همزمان علائم افسردگی و دوقطبی وجود دارد. تشخیص این اختلال نیز باید توسط روانشناس و متخصصین انجام شود. حتما درمان این افراد باید به شیوه دقیق انجام شود که معمولا با دارو درمانی و روان درمانی صورت می‌گیرد. برای درمان حتما از روانشناس و مشاورین کمک بگیرید. مرکز مشاوره ذهن نو به صورت تلفنی و حضوری به شما مراجعین گرامی خدمات ارائه می‌دهد. جهت کسب اطلاعات بیشتر با شماره زیر تماس حاصل فرمایید.

برای دریافت مشاوره در زمینه اسکیزوافکتیو می‌توانید در هر زمان از روز برای مشاوره تلفنی با برترین متخصصان در مرکز مشاوره روانشناسی ذهن نو از طریق شماره 02191002360 و یا از طریق تلفن های ثابت منزل با شماره 9099070354 تماس بگیرید. 

سوالات متداول

آیا کسانی که مبتلا به اسکیزوافکتیو هستند باید در بیمارستان اعصاب و روان بستری شوند؟

همه افرادی که دچار این اختلال هستند لزوما نیازی به بستری در بیمارستان ندارند. بستری زمانی ضرورت می یابد که متخصص تشخیص دهد علائم افسردگی بسیار شدید هستند و خطر خودکشی وجود دارد. هم چنین در دوره های بروز مانیا افزایش انرژی می تواند خود را با تحریک پذیری و پرخاشگری نشان دهد که در این شرایط نیز پزشک دستور بستری را صادر می کند.

منبع: اسکیزوافکتیو چقدر طول عمر دارد



:: برچسب‌ها: اسکیزوافکتیو چقدر طول عمر دارد ,
:: بازدید از این مطلب : 422
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : چهار شنبه 25 مرداد 1402 | نظرات ()
نوشته شده توسط : ذهن نو

فرونشینی جنسی مرحله ای بعد از ارگاسم است که در آن افراد تقریبا حس آرامش و بی حالی را تجربه خواهند کرد. از زمان شروع رابطه جنسی تا پایان آن مراحل مختلفی وجود دارد که واکنش های بدنی و روانی افراد نسبت به آنها متفاوت است. حتی زمان تجربه فرونشینی نیز در افراد متفاوت است و به عوامل مختلفی بستگی دارد. در این مرحله بدن به حالت قبل از برانگیختگی برگشته و شاید حتی دیگر تمایلی به رابطه جنسی مجدد نداشته باشند.

فرونشینی در برخی بسیار سریع و در برخی دیگر شاید حتی تا ساعت ها طول بکشد. فرونشینی جنسی در مردان گاها تا چند روز طول کشیده و نمی‌توانند مجدد رابطه جنسی داشته باشند.

منبع: فرونشینی جنسی چگونه در مردان و زنان احساس می شود؟

فرونشینی جنسی

 

فرونشینی جنسی نیز مانند دیگر مراحل رابطه جنسی در زنان و مردان دارای تفاوت هایی است که به عوامل مختلفی بستگی دارد. شاید بدن در این مرحله تحریک پذیری را تجربه کند و واکنش های مختلفی نسبت به محرک های مختلف نشان دهد. در چرخه پاسخ جنسی که دارای 4 مرحله است؛ بسیار اهمیت دارد که همه مراحل به ترتیب انجام شوند.

این چهار مرحله شامل برانگیختگی، اوج لذت جنسی، ارگاسم و فرونشینی جنسی می‌شود. همه افراد این مراحل را طی می‌کنند. اما ترتیب مراحل در آنها متفاوت است. شناخت زمان و ترتیب این مراحل در کیفیت رابطه جنسی بسیار اهمیت خواهد داشت.

تغییرات در مرحله فرونشینی جنسی

در هر مرحله ای از چرخه پاسخ جنسی، بدن تغییرات مختلفی را تجربه خواهد کرد. در این مرحله نیز اتفاقات مختلفی در سیستم تناسلی وبه طور کلی در بدن رخ می‌دهد. حتی از لحاظ روانی نیز افراد در مرحله فرونشینی جنسی تغییراتی را احساس می‌کنند. برای مثال شاید شنیده باشید که یکی از زوجین بعد از پایان رابطه جنسی، دیگر تمایلی ندارد که همسر خود را ببیند و دوست دارد که تنها باشد. در این قسمت به توضیح برخی از این تغییرات خواهیم پرداخت.

????تغییرات جسمانی

رطوبت واژن تمام می‌شود.

نعوظ از بین می‌رود.

هورمون ها به حالت اولیه بر می‌گردند.

احتقان عروق نیز به پایان می‌رسد.

????تغییرات روانی

تغییرات روانی در مرحله فرونشینی جنسی در مردان و زنان، بستگی به کیفیت رابطه جنسی و همچنین رابطه عاطفی آنها باهم دارد. برخی در این مرحله احساس سرخوشی و لذت کرده و برخی دیگر خستگی را تجربه می‌کنند. خوابیدن در این مرحله، یکی از رفتارهای شایع است که گاهی باعث ناراحتی شریک جنسی می‌شود.

بعضی از زنان در مرحله فرونشینی احساس ناامیدی و سرخوردگی کرده و حتی تمایل به گریه کردن دارند. آنها عموما علاقه دارند که مورد توجه شریک خود قرار گرفته و تنها نباشند. اگر زوجین به قدر کافی از یکدیگر شناخت داشته باشند؛ از رفتارهای یکدیگر ناراحت نشده ودر این مورد با هم صحبت می‌کنند.

تفاوت های مردان و زنان در مرحله فرونشینی جنسی

طبیعی است که افراد در مرحله فرونشینی جنسی بی حال شوند. اما در این مورد مردان این خستگی را بیشتر از زنان تجربه می‌کنند. همچنین مرحله فرونشینی در آنان گاهی طولانی تر می‌شود. این مدت شاید از چند ساعت تا چند روز متغیر باشد. اما در زنان چنین مشکلی وجود ندارد.

یکی دیگر از تفاوت های میان مردان و زنان، نحوه تفکر آنهاست. زنان علاقه دارند بعد از رابطه جنسی در مورد این موضوع حرف زدن و یا فکر کنند. اما مردان اینگونه نیستند و بعد از اتمام رابطه جنسی به مسائل دیگری فکر می‌کنند. به طور زوجین باید این تفاوت ها را پذیرفته و همسر خود را درک کنند.

واکنش های مناسب در مرحله فرونشینی جنسی

برای بالا بردن کیفیت رابطه زناشویی و همچنین رضایت جنسی، یادگیری برخی از واکنش ها و رفتار ها ضروری خواهد بود. اگر افراد از علایق یکدیگر مطلع شوند؛ رابطه ی بهتری را تجربه خواهند کرد. برخی از این واکنش های مناسب در مرحله فرونشینی جنسی شامل موارد زیر خواهند شد.

????تخت خواب را ترک نکنید

ترک کردن تخت خواب بلافاصله بعد از رابطه جنسی ، یکی از رفتارهایی است افراد را ناراحت می‌کند. زنان در این مورد حساس تر هستند و بعد از اتمام رابطه نیاز به توجه و ابراز احساسات بیشتری دارد. از آنجایی که در حین رابطه جنسی تعادل هورمون ها به هم خورده و افراد بی ثباتی خلق را تجربه می‌کنند؛ احتمالا واکنش های مختلفی به این موضوع نشان دهند.

????گفت و گو و پس نوازی

پیشنهاد می‌شود بعد از رابطه جنسی و در مرحله فرونشینی جنسی در مورد مسائل مختلف با شریک خود صحبت کرده و پس نوازی داشته باشید. همانقدر که پیش نوازی برای شروع رابطه مهم است؛ پس نوازی نیز برای اتمام آن اهمیت خواهد داشت. صحبت کردن نیز می‌تواند موضوعات مختلفی داشته باشد و لزوما نباید در مورد رابطه جنسی باشد.

حتی اگر مشکلی در رابطه جنسی وجود دارد؛ می‌توانید در زمان دیگری در مورد آن صحبت کنید. حرف زدن در مورد مسائل روزانه هم برای مردان و هم برای زنان خوشایند است و می‌تواند موضوع خوبی باشد. برای پس نوازی نیز باید در مورد بدن بدن خود شناخت کافی را داشته باشید.

????ماساژ همسر

ماساژ همسر یکی از راه های بسیار موثر در بالا بردن کیفیت رابطه جنسی قبل از آن و حتی در مرحله فرونشینی جنسی خواهد بود. برای ماساژ می‌توانید از روغن های مخصوص ماساژ استفاده کرده و فضا را برای آن آماده کنید. گوش کردن به یک موسیقی آرامش بخش و یا استفاده از خوشبو کننده های محیط، تاثیر ماساژ را بیشتر خواهند کرد.

این مورد مخصوصا در مردان که که در مرحله فرونشینی، خستگی بیشتری را تجربه می‌کنند؛ می‌تواند راهکار بسیار خوبی باشد. 

????حمام دو نفره

برخی از افراد بلافاصله بعد از مرحله فرونشینی جنسی و یا اتمام رابطه به حمام می‌روند. این عادت خوبی است و یکی از موارد رعایت بهداشت خواهد بود. اما برای بالا بردن صمیمت و یا جلوگیری از ناراحتی همسر می‌توانید به او پیشنهاد یک حمام دو نفره را بدهید. و یا فضای حمام را برای او فراهم کنید تا لذت بیشتری ببرد.

این موارد همگی نشان دهنده اهمیت به همسر و همچنین علاقه به او است. فراموش نکنید که ادامه یافتن رفتارهای جنسی میان زوجین بدون حضور علاقه و احترام میان آنها امکانپذیر نخواهد بود.

سخن پایانی

بسیاری از افراد در مرحله فرونشینی جنسی دچار ملال یا ناراحتی پس از مقاربت و یا سردرد پس از مقاربت می‌شوند که کاملا طبیعی بوده و یکی از واکنش های طبیعی بدن محسوب می‌شود. همچنین وجود استرس و اضطراب نیز در حین رابطه جنسی بر کیفیت مراحل مختلف چرخه جنسی اثرگذار است. بهتر است افراد در این زمینه از مشاور یا سکستراپیست کمک گرفته و با او مشورت کنند. همچنین صحبت کردن با همسر و در میان گذاشتن مسائل مختلف با او نیز بسیار موثر است.

برای دریافت مشاوره در زمینه فرونشینی جنسی می‌توانید در هر ساعت از روز برای مشاوره تلفنی از طریق شماره 02191002360 و یا از طریق تلفن ثابت با شماره 9099070354 جهت ارتباط با برترین متخصصان در مرکز مشاوره روانشناسی ذهن نو تماس حاصل نمایید.

 

سوالات متداول

رفتارهای مناسب برای مرحله فرونشینی جنسی کدام اند؟

رفتارهای مورد علاقه هر فردی متفاوت است و افراد باید در این مورد با همسر خود صحبت کنند. اما به طور کلی بهتر است در این مرحله سریعا رختخواب را ترک کرده و در این مورد صحبت کنند و پس نوازی داشته باشند. ماساژ و حمام دو نفره نیز از راهکار های موثر در این دوران هستند.

منبع: فرونشینی جنسی چگونه در مردان و زنان احساس می شود؟

 


:: برچسب‌ها: فرونشینی جنسی چگونه در مردان و زنان احساس می شود؟ ,
:: بازدید از این مطلب : 297
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : چهار شنبه 25 مرداد 1402 | نظرات ()
نوشته شده توسط : ذهن نو

افزایش طول عمر خواسته همه افراد است. تقریبا اکثر انسان ها علاقه دارند تا عمر زیادی داشته باشند و تمامی تجربه های دنیا را کسب کنند. برای افزایش طول عمر روش هایی وجود دارد که اگر از امروز آغاز کنید؛ طول عمر بیشتری را تجربه خواهید کرد. به طور کلی هیچ راه قطعی برای افزایش طول عمر وجود ندارد، اما کسانی که به دنبال تغییر سبک زندگی و تنوع هستند، بیش از بقیه عمر می‌کنند.

 

منظور از تغییر سبک زندگی، تنظیم رژیم غذایی سالم، فعالیت های فیزیکی و تحرک مناسب و حفظ یا افزایش تعاملات اجتماعی است. زمانی که این موارد را به بهترین نحو خود انجام دهید، طول عمر بیشتری خواهید داشت. البته که روش هایی برای سلامت روان جهت افزایش طول عمر نیز باید انجام دهید. جهت کسب اطلاعات بیشتر در این زمینه، حتما از روانشناس کمک بگیرید.

منبع: افزایش طول عمر | 8 راه برای افزایش طول عمر.

افزایش طول عمر

امروزه با تغییراتی که در سبک زندگی به وجود آمده، میانگین عمر افراد نیز کاهش پیدا کرده است. اما همچنان افرادی نیز هستند که به دنبال راه هایی برای افزایش طول عمر هستند. در ابتدا این افراد باید به این نکته توجه کنند که هیچ راه قطعی برای افزایش طول عمر وجود ندارد. اما با تغییر سبک های زندگی می‌توانید عمر مفید تر، طولانی تر و البته سالم تری را سپری کنید. شایان ذکر است که تنها با رعایت مواردی که در مقاله ذکر شده است؛ نباید انتظار قطعی از افزایش طول عمر داشته باشید.

افزایش طول عمر به منظور تغییر روند زندگی است. اگر شما فردی هستید که زندگی ناسالمی را پیش رو گرفته اید؛ نباید انتظار طول عمر بالا داشته باشید. در این مقاله سعی کرده ایم مواردی که باعث افزایش طول عمر می‌شود را ذکر کنیم.

راه و روش های افزایش طول عمر

اگر به دنبال راه قطعی افزایش طول عمر هستید؛ باید به شما بگوییم که متاسفانه چنین چیزی ممکن نیست. اما راه و روش هایی برای افزایش طول عمر وجود دارد. که در این بخش مقاله به توضیح آن پرداخته ایم.

???? ورزش روزانه را فراموش نکنید

برای افزایش طول عمر حتما باید به صورت روزانه ورزش کنید. امید به زندگی زمانی افزایش می‌یابد که برای سلامت جسمانی خود اهمیت و ارزش قائل باشید. افرادی که به طور منظم در طول هفته 3 ساعت ورزش می‌کنند؛ 7 سال بیشتر از افراد دیگر عمر می‌کنند.

???? برای افزایش طول عمر، نخ دندان را به فراموشی نسپارید

شاید برای شما جالب باشد، اما یکی از روش های افزایش طول عمر، استفاده از نخ دندان است. با استفاده از نخ دندان، از بیماری لثه و تجمع باکتری در دهان جلوگیری می‌کنید. اگر باکتری ها افزایش یابد، به داخل خون وارد شده و عفونت بدن را فرا می‌گیرد. بیماری لثه ششمین بیماری شایع است که 11 درصد جمعیت دنیا را در بر می‌گیرد. بیماری لثه علاوه بر افرایش بیماری های قلبی؛ خطر مرگ و میر زیادی نیز دارد.

???? با دوستان خود وقتان را سپری کنید

برای افزایش طول عمر و افزایش امید به زندگی، با دوستان و خانواده وقت سپری کنید. هرچه ارتباط مناسب تری با خانواده و عزیزان داشته باشید، مرگ و میر نیز کاهش می‌یابد. صله رحم و ارتباط دیگران باعث کاهش استرس می‌شود. حتی افرادی که دارای روابط هدفمند و معنادار هستند، طول عمر بیشتری دارند. 

???? مدیریت استرس را آموزش ببینید

به طور کلی استرس باعث ترشح هورمونی به نام کورتیزول می‌شود. که این هورمون نیز باعث افزایش ضربان قلب و تنگی نفس می‌شود. اگر استرس در طولانی مدت وجود داشته باشد، باعث بروز اضطراب، افسردگی، بیماری قلبی و فشار خون بالا می‌شود. به همین دلیل برای افزایش طول عمر، بهترین راه کنترل و مدیریت استرس است. از درمان هایی مانند ذهن آگاهی، یوگا، مدیتیشن و تمرینات تنفسی کمک بگیرید.

???? جهت افزایش طول عمر، خود را از خورشید محروم نکنید

یکی از راه های افزایش طول عمر، استفاده از نور خورشید است. بدن همه انسان ها نیازمند ویتامین D است. بنابراین باید به صورت روزانه بیرون بروید و بیشتر در معرض نور خورشید باشید. البته استفاده بیش از حد نور خورشید نیز خوب نیست. و باعث پیری پوست یا بیماری های دیگر می‌شود. اما کمبود ویتامین د نیز خطر مرگ و میر را افزایش می‌دهد. ویتامین د برای رشد استخوان ها، انقباضات غیر ارادی عضلات، تبدیل گلوکز خون به انرژی و … لازم است. و کمبود این ویتامین باعث پوکی استخوان، بیماری های قلبی، ام اس، سرطان و دیبابت نوع 2 می‌شود.

برای افزایش طول عمر بهترین راه استفاده از نور خورشید به مدت 15 الی 20 دقیقه است. و مصرف مکمل های ویتامین د و غذاهای سرشار از این ویتامین نیز موثر است.

???? قند کمتری مصرف کنید

معمولا افرادی که گیاهخواری اصولی در پیش گرفته اند، طول عمر بیشتری دارند. البته گیاهخواری به منظور حذف گوشت از سبد غذایی نیست. با کاهش قند و شکر، کاهش چربی های اشباع شده در غذاهای حیوانی و جلوگیری از چاقی، به افزایش طول عمر خود کمک خواهید کرد.

???? از رفتارهای پر خطر اجتناب کنید

شایع ترین علل مرگ و میر در انسان ها، انجام رفتارهای پر خطر است. برای افزایش طول عمر باید از چنین رفتارهایی دوری کنید. در ادامه به رفتارهای پر خطر اشاره کرده ایم.

???? فشار خون بالا 4 تا 5 سال عمر را کاهش می‌دهد.

???? سیگار باعث کاهش 5 تا 7 سال عمر می‌شود.

????بی تحرکی طولانی مدت 2 تا 4 سال عمر را کاهش می‌دهد.

???? مواد مخدر 5 تا 7 سال عمر را کاهش می‌دهد.

???? عدم تحرک بدنی 5 تا 7 سال عمر را کاهش می‌دهد.

????دیابت نوع 2 باعث کاهش عمر به مدت 7 تا 10 سال می‌شود.

???? تلویزیون را خاموش کنید | افزایش طول عمر

برای افزایش طول عمر بهتر است که تماشای تلویزیون را به حداقل برسانید. تماشای بیش از اندازه تلویزیون باعث افزایش وزن شده و شما را نیز غیر فعال می‌کند. عدم تحرک و تماشای تلویزیون در ساعات طولانی باعث آسیب به گردن و کمر می‌شود. و در نهایت منجر به افسردگی و اضطراب می‌شود. بر اساس تحقیقات، افرادی که 6 ساعت در روز را صرف تماشای تلویزیون می‌کنند؛ 5 سال کمتر از افراد دیگر عمر می‌کنند.

کلام آخر

برای افزایش طول عمر راه و روش های زیادی وجود دارد. اما نباید توقع عمر جاودان داشته باشید. در این مقاله روش هایی را برای طول عمر به شیوه جسمانی و روحی نام بردیم. اما به این موضوع توجه کنید که اگر به سلامت روانی خود اهمیت بیشتری دهید، طول عمر بیشتری نیز خواهید داشت. در زمینه سلامت روان حتما از روانشناس کمک بگیرید. مرکز مشاوره ذهن نو به صورت تلفنی و حضوری به شما مراجعین گرامی خدمات ارائه می‌دهد. جهت کسب اطلاعات بیشتر با شماره زیر تماس حاصل فرمایید.

برای دریافت مشاوره در زمینه افزایش طول عمر می توانید در هر زمان از روز برای مشاوره تلفنی با برترین متخصصان در مرکز مشاوره روانشناسی ذهن نو از طریق شماره 02191002360  و یا از طریق تلفن ثابت با شماره 9099070354 تماس بگیرید.

منبع: افزایش طول عمر | 8 راه برای افزایش طول عمر



:: برچسب‌ها: افزایش طول عمر | 8 راه برای افزایش طول عمر ,
:: بازدید از این مطلب : 293
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : چهار شنبه 25 مرداد 1402 | نظرات ()
نوشته شده توسط : ذهن نو

وزن کوله پشتی دانش آموز رابطه مستقیمی با سلامت جسمانی او خواهد داشت. معمولا دانش آموزان و خانواده‌ها در خرید کوله پشتی به صورت سلیقه ای عمل کرده و هیچ توجهی به استاندارد بودن آن نمی‌کنند. کوله پشتی یکی از وسایل ضروری برای حضور در مدرسه است. دانش آموزان معمولا از سنگین بودن آن شکایت کرده؛ اما نمی‌دانند راهکار صحیح چیست. کیف نامناسب برای مدرسه، مشکلات زیادی را برای دانش آموز به وجود خواهد آورد.

 

بسیاری از دانش آموزان مسیر مدرسه تا خانه را به صورت پیاده می‌روند؛ و مجبور هستند که کل مسیر کوله پشتی را حمل کنند. در این مقاله به بررسی ویژگی های یک کوله پشتی مناسب خواهیم پرداخت

منبع: وزن کوله پشتی دانش آموز | وزن کوله چقدر باشد تا سلامتی کودک به خطر نیافتد

وزن کوله پشتی دانش آموز

برخی از دانش آموزان علاوه بر کتاب ها و وسایل ضروری، وسایل دیگری نیز در کیف خود قرار می‌دهند که همین عامل باعث بالارفتن وزن کوله پشتی دانش آموز خواهد شد. مناسب ترین نوع کیف برای مدرسه کوله پشتی خواهد بود. چراکه دو بند دارد و تعادل وزن را بر بدن تنظیم می‌کند. البته نحوه استفاده از این کیف نیز در جلوگیری از بروز مشکلات موثر خواهد بود. 

تاثیرات وزن کوله پشتی دانش آموز

وقتی کوله پشتی دانش آموز غیراستاندارد باشد؛ ناخودآگاه تاثیرات بدی بر سلامتی خواهد داشت. دانش آموز مجبور می‌‌شود برای تحمل وزن آن، شرایط بدنی خود را تغییر دهد. این تاثیرات در دوران بلوغ که وضعیت بدنی فرد در حال شکل گیری است؛ شدت بیشتری پیدا می‌کند. در واقع احتمال دارد که این تغییرات به صورت دائمی اتفاق بی‌افتند. برخی از عواقب استفاده از چنین کیف هایی شامل موارد زیر خواهد شد.

????درد در ناحیه گودی کمر و یا بیشتر شدن انحنای آن

????شکل گیری قوز

????انحراف ستون فقرات

????دردهای عضلانی

????خستگی مزمن

????افتادگی شانه ها

????صافی کف پا

????اختلال در حفظ تعادل

????شکل گیری اختلال پا پرانتزی یا ایکس در زانوها

ویژگی های کوله پشتی مناسب برای دانش آموز

علاوه بر وزن باید به ویژگی های دیگر کوله پشتی نیز توجه کرد. در واقع اگر دیگر موارد کیف استاندارد باشند؛ وزن آن نیز توزیع خواهد شد و فشار زیادی به دانش آموز وارد نمی‌شود. از آنجایی یک دانش آموز، روزانه زمانی را به حمل کوله پشتی خود می‌پردازد؛ باید به رعایت نکاتی در این مورد نیز بپردازد. عوامل دیگر موثر بر وزن کوله پشتی دانش آموز، شامل موارد زیر می‌شود.

????نوع و جنس کوله پشتی

بهترین نوع کیف مدرسه، ارگونومیک است. برخی از دانش آموزان به خصوص در سنین پایین به کوله پشتی های چرخ دار علاقمند هستند. اما این نوع از کیف ها به دلیل وزن بیشتر و سختی حمل و نقل، توصیه نمی‌شود. همچنین جنس نیز در وزن کوله پشتی دانش آموز، نقش خواهد داشت. جنس کوله پشتی باید محکم و ضد آب باشد تا بتواند وزن وسایل را تحمل کند. کیف هایی که جنس پارچه آنها نرم بوده و ضخامت کمی دارند؛ شکل پذیر هستند. وسایل از آنها بیرون زده و به ستون فقرات آسیب می‌زند.

????اندازه | وزن کوله پشتی دانش آموز

حداکثر عرض کوله پشتی، باید به اندازه عض بدن باشد. همچنین طول آن نیز باید تا انتهای کمر برسد. شاید کیف هایی با اندازه بزرگتر هم وجود داشته باشد که وسایل بیشتری هم بتواندر آنها گذاشت؛ اما آنها قطعا برای مدرسه طراحی نشده اند. کوله پشتی با توجه به وضعیت بدنی باید سه سانتی متر بالاتر از گودی کمر و پایین تر از مهره های گردنی قرار گیرد. این بدان معنا نیست که افرادی که جثه بزرگتری دارند باید از کیف های بزرگتر استفاده کنند. بلکه وزن کوله پشتی دانش آموز تعیین کننده اندازه آن خواهد بود.

????وزن کوله پشتی

وزن کوله پشتی دانش آموز باید 10 تا 20 درصد وزن او باشد. دانش آموزان باید به این مورد توجه کرده و هر روز مقدار زیادی از وسایل را با خود به مدرسه حمل نکنند. بهتر است برای جلوگیری از آسیب های ناشی از وزن زیاد کوله پشتی، مدارس کمدهایی را برای دانش آموزان تعبیه کنند تا وسایل غیرضروری خود را در آنها قرار دهند. با افراد بردن وسایل دیگر به مدرسه را به روزهایی موکول کنند که کتاب های زیادی را با خود به مدرسه نمی‌برند.

????ویژگی های ظاهری

همه ما هنگام خریداری کوله پشتی، بندها یا جیب هایی را در آنها مشاهده می‌کنیم؛ که شاید کاربرد آنها را ندانیم. اما اگر از تمام آنها استفاده کنیم؛ آسیب کمتری را تجربه خواهیم کرد. برای مثال بستن بند کمتری کوله پشتی باعث خواهد شد تا وزن کوله پشتی دانش آموز کمتر حس شده و فرد تعادل بیشتری هنگام راه رفتن خواهد داشت. از طرف دیگر وجود جیب های متععد و قرینه باعث توزیع وزن به صورت مساوی در دو طرف ستون فقرات خواهد شد و عوارض حاصل را کاهش خواهد داد.

نحوه حمل کوله پشتی | وزن کوله پشتی دانش آموز

برای پیشگیری از آسیب های ناشی از وزن کوله پشتی دانش آموز، باید این کیف را به درستی نیز حمل کرد. برخی از روزها بردن کیفی پر از کتاب و وسایل مختلف به مدرسه اجتناب ناپذیر خواهد بود. به همین دلیل با رعایت نکاتی می‌توان عوارض را به حداقل رساند. بهتر است از تمام ظرفیت و جیب های کوله پشتی به صورت یکسان استفاده کنید.

وسایل را به ترتیب وزن درون کیف قرار دهید؛ به شکلی که وسایل سنگین نزدیک گودی کمر و وسایل سبک تر در وسط قرار گیرند. اگر وسایل سنگین تر را جیب های خارجی قرار دهید؛ باعث خمیدگی کمر به سمت بیرون خواهد شد. وسایل را طوری درون کیف قرار دهید که موقع راه رفتن جابجا نشوند.

????نکات دیگر در مورد وزن کوله پشتی دانش آموز

????سعی کنید همیشه دو بند کوله پشتی را روی شانه های خود قرار دهید.

????اندازه دو بند کوله پشتی را به صورت مساوی تنظیم کرده به شکلی که به یکی از شانه ها فشار بیشتری وارد نشود.

????ترجیحا بندهای کمری و سینه ای کوله پشتی را نیز ببندید.

????اگر مدت زمان زیادی است که کوله پشتی را حمل می‌کنید؛ دقایقی بایستید و کوله پشتی را زمین بگذارید.

????در هنگام پوشیدن و درآوردن کوله پشتی نیز دقت کنید که فشار زیادی به کمرتان وارد نشود. می‌توانید ابتدا کوله پشتی را روی سطح بلندتری قرار داده و سپس آن را بپوشید.

سخن پایانی

تنوع زیاد کوله پشتی ها در طرح ها و اندازه های گوناگون، انتخاب را برای دانش آموزان سخت خواهد کرد. اما اگر در کنار ویژگی های ظاهری به عوامل دیگر نیز توجه کنید؛ تصمیمات بهتری خواهد گرفت. وزن کوله پشتی دانش آموز در طول تحصیل می‌تواند آثار جبران ناپذیری برای او داشته باشد. از طرفی دانش آموزان نیز به دلیل عادات رفتاری غلط، این خطرات را تشدید خواهند کرد. دانش آموزان باید در مورد وسایلی که هر روز با خود به مدرسه می‌برند؛ برنامه ریزی داشته و از حمل وسایل غیر ضروری با خود، خودداری کنند.

برای دریافت مشاوره در زمینه وزن کوله پشتی دانش آموز می‌توانید در هر ساعت از روز برای مشاوره کودک از طریق شماره 02191002360  و یا از طریق تلفن ثابت با شماره 9099070354 جهت ارتباط با برترین متخصصان در مرکز مشاوره روانشناسی ذهن نو تماس حاصل نمایید.

 

سوالات متداول

وزن کیف دانش آموز چقدر باید باشد؟

وزن کیف دانش آموز با توجه به اندازه و نوع کیف، حداکثر باید 10 تا 20 درصد وزن او باشد.

منبع: وزن کوله پشتی دانش آموز | وزن کوله چقدر باشد تا سلامتی کودک به خطر نیافتد



:: برچسب‌ها: وزن کوله پشتی دانش آموز | وزن کوله چقدر باشد تا سلامتی کودک به خطر نیافتد ,
:: بازدید از این مطلب : 290
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : چهار شنبه 25 مرداد 1402 | نظرات ()
نوشته شده توسط : ذهن نو

علت بی خوابی چیست؟ این سؤال حداقل در یک دوره‌ از زندگی برای همه ما پیش می‌آید. ناراحتی‌های روحی، دردهای جسمانی و استفاده از داروها می‌توانند علت بی‌خوابی باشند. بی‌خوابی مشکل آزاردهنده‌ای است که پیامدهای منفی زیادی به همراه دارد. به همین خاطر پیدا کردن علت و راهی برای درمان آن موضوعی حیاتی است و باید برایش جوابی پیدا کنیم.

گاهی اوقات می‌دانیم که اختلالات خواب به دلیل تغییر در شرایط زندگی ایجاد شده است؛ اما درعین‌حال علت بی‌خوابی می‌تواند بسیار پیچیده باشد؛ اگر احساس می‌کنید دلایل اختلال خواب خود را پیدا نمی‌کنید؛ یا راهی برای درمان آن ندارید بهتر است راجع به این موضوع از یک مشاور کمک بگیرید.

علت بی خوابی

به طور میانگین هر کسی باید 7 الی 8 ساعت خواب شبانه روز داشته باشد. بی خوابی به صورت حاد و مزمن وجود دارد. بی خوابی حاد معمولا به دلیل استرس یا حادثه آسیب زا به مدت چند روز یا چند هفته به وجود می‌آید. اما بی خوابی مزمن به دلیل عادات، حوادث زندگی و نتیجه استرس است و به مدت یک ماه یا بیشتر وجود دارد. علت بی خوابی نیز در دسته های مختلفی وجود دارد. که در این مقاله به تمامی موارد اشاره کرده ایم. برای کسب اطلاعات بیشتر تا انتهای مقاله همراه ما باشید.

رابطه علت بی خوابی با انواع آن

بی‌خوابی یکی از شایع‌ترین اختلالات خواب است. بسیاری از مردم جهان هر شب با این موضوع درگیر می‌شوند و زمان خواب برای آن‌ها تبدیل به مسئله‌ای زجرآوری شده است. درعین‌حال گروه دیگری هستند که شب‌ها به‌راحتی می‌خوابند اما صبح‌ چند ساعت زودتر بیدار می‌شوند و دیگر نمی‌توانند بخوابند. در کنار این دو گروه کسانی هم هستند که در ساعت خواب و بیداری مشکلی ندارند؛ اما در طول شب بارها از خواب بیدار می‌شوند.

تمام این شرایط باعث می‌شود که در طول روز احساس خستگی داشته باشید و نتوانید با تمرکز کافی به برنامه‌هایتان رسیدگی کنید. پیدا کردن علت بی خوابی شاید بتواند تا حد زیادی این مشکلات را برطرف کند. بعضی از مهم‌ترین دلایل اختلال در خواب را در ادامه با یکدیگر بررسی می‌کنیم. 

علت بی خوابی برای گروه های مختلف

 

گاهی اوقات علت بی خوابی پیچیده‌تر از آن هستند که به‌راحتی بتوانید تشخیص‌اش دهید. بعضی مواقع هم بیش از یک علت برای بی‌خوابی وجود دارد. برای مثال ممکن است به خاطر برنامه کاری‌تان برای مدتی نتوانید شب‌ها خواب کافی داشته باشید و کمبود خواب‌تان را در طول روز جبران کنید.

بعد از مدتی به شرایط جدید عادت خواهید کرد و حتی اگر زمان کاری‌تان به حالت عادی برگردد، بازهم شب‌ها دچار بی‌خوابی خواهید شد. تحقیقات روانشناسان نشان می‌دهد که مهم‌ترین دلایل بی‌خوابی عبارتند از:

???? بیماری‌های روحی

بیماری های روانی یکی از دسته های علت بی خوابی است. بیماری‌های روحی مانند اضطراب و افسردگی تأثیر بسیاری در اختلالات خواب دارند. این مشکلات باعث می‌شوند شما به‌خصوص در هنگام به خواب رفتن یا نخستین ساعات پس از بیداری دچار افکار منفی و پراضطراب شوید. درگیری با این افکار طبیعتاً توانایی خواب راحت را از شما خواهد گرفت. به‌علاوه این بیماری‌ها باعث تغییر در نظم مواد شیمیایی که از مغز ترشح می‌شوند خواهد شد. این تغییرات بدن شما را از حالت آرامشی که برای خواب به آن نیاز دارد خارج می‌کند.

???? مشکلات جسمانی

همه ما تجربه این موضوع را داریم که وقتی دچار درد و ناراحتی هستیم به‌راحتی خوابمان نمی‌برد. مشکلات تنفسی، احساس درد یا تب بالا تأثیر بسیاری روی کیفیت خواب ما خواهند گذاشت. بنابراین مشکلات جسمانی را نیز علت بی خوابی می‌دانیم.

???? سبک زندگی نامناسب

بعضی از عادت‌های اشتباه زندگی می‌توانند خواب شما را تحت تأثیر قرار دهند و علت بی خوابی باشند. خوردن غذاهای چرب در آخرین ساعات شب، استفاده زیاد از نوشیدنی‌هایی مثل چای و قهوه یا نداشتن فعالیت بدنی باعث دشواری در خواب شبانه می‌شود.

استفاده از تلفن همراه پیش از خواب هم یکی دیگر از عادت‌های اشتباهی است که در دهه‌های اخیر اضافه رواج یافته. نور صفحه تلفن همراه یا تلویزیون باعث می‌شود مغز شما بیش‌ازحدی که باید نور دریافت کند و این کار ترشح ملاتونین یا هورمون خواب را تحت تأثیر قرار می‌دهد. انجام فعالیت‌هایی مثل درس خواندن در آخرین ساعات شب میزان فعالیت مغز شما را افزایش می‌دهد و به همین خاطر نمی‌توانید خواب راحتی داشته باشید.

???? علت بی خوابی | عادات خواب اشتباه

دیر وقت خوابیدن و دیرتر بیدار شدن در صبح (برای جبران کمبود خواب) یکی از علت بی خوابی است. به‌طور میانگین بدن ما به 8 ساعت خواب در طول شبانه‌روز نیاز دارد. گاهی اوقات دلیل بی‌خوابی این است که در زمان اشتباهی می‌خوابیم. عادت‌های اشتباهی مثل خوابیدن‌های طولانی‌مدت در میانه روز یا دیر بیدار شدن صبح باعث می‌شود که شب‌ها دچار بی‌خوابی باشیم.

هیچ چیز نمی‌تواند خواب شب را جبران کند. طبق تحقیقات مشخص شده بدن انسان از ساعت 10 شب تا 5 صبح بهترین کیفیت خواب را می‌تواند داشته باشد.

???? نامناسب بودن محیط خواب

محیطی که برای خواب انتخاب می‌کنیم باید ازنظر نور، دما و سکوت در شرایط مناسبی باشد. وجود محرک‌های اضافی باعث می‌شود که نتوانید به‌ راحتی بخوابید. به همین خاطر خیلی موقع‌ها استفاده از وسایل تزئینی نامناسب در اتاق‌ خواب علت بی خوابی می‌شوند.

یک نکته دیگر راجع به محیط خواب این است که باید از این محیط صرفاً برای خوابیدن استفاده کنید. انجام کارهای دیگری مثل درس خواندن یا غذا خوردن در رختخواب باعث می‌شود نتوانید به‌خوبی در این مکان استراحت کنید.

???? علت بی خوابی | برنامه کاری

برنامه های کاری در دسته علت بی خوابی قرار می‌گیرد. شیفت‌های کاری شبانه نظم خواب شما را به هم می‌ریزند. در این شرایط مجبور هستید در شب بیدار باشید و به همین خاطر احتمالاً در طول روز خواب‌آلود هستید یا زمانی را به خواب اختصاص می‌دهید. این موضوع به‌تدریج نظم خواب شما را به هم می‌زند و باعث خواهد شد تا حتی شب‌هایی که امکان استراحت دارید نتوانید به‌راحتی بخوابید.

???? استفاده از داروها و مواد مخدر

بعضی از داروها به‌ خصوص داروهای ضد افسردگی مثل بوپروپیون باعث دشواری در خواب و حتی علت بی خوابی می‌شوند. درواقع این داروها به‌گونه‌ای ساخته شده که احساس سستی و کسالت را در بیماران افسرده از بین ببرد و به همین خاطر استفاده از آن‌ها قبل از خواب باعث دشواری در به خواب رفتن می‌شود. بعضی از مواد مخدر به‌خصوص شیشه نیز نیاز مصرف‌کننده به خواب را کاهش می‌دهند.

???? علت بی خوابی | سفرهای بین‌قاره‌ای

سفر رفتن در شرایطی که اختلاف‌ زمانی بالایی بین مبدأ و مقصد وجود داشته باشد برای مدتی باعث اختلال در خواب می‌شود که طی چند روز از بین خواهد رفت. اختلاف ساعات برای کسانی که شغلشان ایجاب می‌کند که در سفر باشند تبدیل به معضل بزرگی می‌شود. با تنظیم برنامه‌های کاری می‌توان با این پدیده مقابله کرد. بنابراین سفرهای بین قاره ای را علت بی خوابی می‌شماریم.

???? افزایش سن

افزایش سن از دیگر علت بی خوابی شمرده می‌شود. روانشناسان معتقدند به‌طورکلی با افزایش سن اختلالات خواب بیشتر می‌شوند. زیرا بدن در این دوره نیاز کمتری به خواب دارد. این موضوع به معنای آن نیست که همه آدم‌ها با رسیدن به سن خاصی اختلالات خواب را تجربه می‌کنند. بلکه زندگی شما در سالمندی تا حد زیادی به کیفیت زندگی‌تان در سال‌های جوانی بستگی دارد.

???? مصرف وعده سنگین غذایی قبل از خواب

مصرف وعده غذایی سنگین در دسته علت بی خوابی قرار دارد. زمانی که وعده های سنگین غذایی مصرف کنید به معده شما فشار وارد می‌شود. و همین فشار معده از دلایل بی خوابی می‌شود. با مصرف زیاد غذا احساس ناراحتی خواهید کرد و این احساس شامل سوزش معده، برگشت اسید معده و … می‌شود.

???? کمبود ویتامین

از علت بی خوابی می‌توان به کمبود ویتامین اشاره کرد. کمبود برخی از ویتامین ها باعث کم خوابی می‌شود و این ویتامین ها شامل موارد زیر است.

???? ویتامین D

???? ویتامین C

????ویتامین E

???? ویتامین B6

بی‌خوابی شبانه منجر به چه مشکلاتی می‌شود؟

بدن در طول شبانه‌روز نیاز به 7 تا 9 ساعت خواب دارد. بیشتر این نیاز توسط خواب شبانه تأمین می‌شود. تنها فایده خواب شبانه به دست آوردن انرژی برای روز بعد نیست. کسانی که به هر دلیلی شب‌ها خواب راحتی ندارند بیش از دیگران درخطر بروز بیماری‌هایی مثل افسردگی، کاهش سطح ایمنی بدن و یا اختلالات حافظه هستند.

به همین خاطر اگر شما یا هر یک از اطرافیانتان درگیر اختلالات خواب شده بهتر است برای علت بی خوابی و درمان آن از یک متخصص کمک بگیرید. برای اشنایی با انواع روش‌های درمان بی خوابی کلیک کنید.

کلام آخر

در این مقاله راجع به علت بی خوابی اشاره کرده ایم. بی خوابی به دلایل مختلفی در افراد به وجود می‌آید که بستگی به شرایط زندگی فرد دارد. بی خوابی را جدی بگیرید و برای درمان به دنبال راهکار باشید. در اقدام اول باید از روانشناس و مشاورین کمک بگیرید تا علت بی خوابی را تشخیص دهند و سپس برای درمان اقدام کنند.  مرکز مشاوره ذهن نو به صورت تلفنی و حضوری به شما مراجعین گرامی خدمات ارائه می‌دهد. جهت کسب اطلاعات بیشتر با شماره زیر تماس حاصل فرمایید.

برای دریافت مشاوره در زمینه علت بی خوابی می توانید در هر زمان از روز برای مشاوره تلفنی با برترین متخصصان در مرکز مشاوره روانشناسی ذهن نو از طریق شماره 02191002360 و یا از طریق تلفن های ثابت منزل با شماره 9099070354 تماس بگیرید.

 

 

سوالات متداول

مهم‌ترین دلیل بی‌خوابی چیست؟

بی‌خوابی با توجه به شرایط و سبک زندگی شما می‌تواند دلایل بسیاری داشته باشد که از مهم‌ترین آن‌ها می‌توان به سبک زندگی نامناسب، عادت‌های اشتباه در خواب‌وبیداری و همین‌طور بیماری‌های روحی مثل افسردگی و اضطراب اشاره کرد.

آیا دارویی برای درمان بی‌خوابی وجود دارد؟

بله؛ برای درمان اختلالات خواب به‌خصوص از داروهای ضد اضطراب استفاده می‌شود.

منبع: علت بی خوابی چیست



:: برچسب‌ها: علت بی خوابی چیست ,
:: بازدید از این مطلب : 303
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : چهار شنبه 25 مرداد 1402 | نظرات ()
نوشته شده توسط : ذهن نو

مرد بودن در معنای مردانگی اصطلاحی است که در ادبیات عامیانه به جنسیت خاصی محدود نمی‌شود. چرا که طبق این اصطلاح مرد بودن به رعایت اصول جوان مردی و اخلاق مداری اطلاق می‌گردد. در نتیجه برای بررسی آن باید به هردو جنس زن و مرد پرداخت. اما مرد بودن را می‌توان از بعد دیگری نیز بررسی کرد و آن هم نقش‌ها یا انتظاراتی است که منحصرا به جنس مذکر اختصاص دارد. در این مقاله هردو بعد این موضوع را مورد بررسی قرار داده‌ایم.

مرد بودن و مردانگی

مرد بودن و مردانگی لزوما با یکدیگر هم معنی نیستند. چرا که مردانگی در اصطلاح عامیانه مفهومی فراتر از جنسیت مذکر را در برمی‌گیرد. مردانگی خصوصیتی است که به جوان مردی، رعایت انصاف و اخلاق مداری اشاره دارد. در نتیجه می‌توان گفت که این اصطلاح یک خصلت انسانی است که نیازمند آموزش دیدن و تمرین است. صرف مذکر بودن، مردانگی را تضمین نمی کند. زنان و مردان همگی باید برای پرورش اخلاق و صفات انسانی در خود تلاش کنند و برای تربیت نسل بعدی نیز همواره آن را در نظر داشته باشند.

مرد بودن و انتظارات اجتماعی

 

فرهنگ و جامعه انتظارات جنسیتی خاصی را از زنان و مردان دارد که این انتظارات در بسیاری از موارد ناشی از عدم آگاهی و باورهای غلط کلیشه‌ای هستند و فشارهای مضاعفی را وارد می‌کنند. در ادامه به چند مورد از مهم‌ترین انتظارات جامعه از مردان و در مورد مرد بودن، اشاره کرده‌ایم.

????عدم ابراز احساسات (مرد که گریه نمی کنه!)

یکی از انتظارات بسیار آسیب زایی که در اکثر فرهنگ‌ها از مردان می‌رود این است که احساسات خود را بروز ندهند. این مسئله بیش از همه در مورد احساس غم و اندوه صدق می‌‍کند. حتما شما هم شنیدید که میگن “مرد که گریه نمی کنه” با این جمله به مردان برای تجربه هیجانات منفی اجازه داده نمی‌شود و باعث می شود که نتوانند به موقع بحران‌های روانی خود را پشت سر بگذارند و در بسیاری از موارد دچار رنج‌ها و آسیب‌های روانی مزمن شوند. برای مرد بودن نیازی به گریه نکردن و یا عدم بروز احساسات نیست. همه افراد با هر جنسیتی باید بتوانند هیجانات خود را نشان دهند.

????مرد بودن و تظاهر به نداشتن ضعف

همه می‌دانیم که هیچ انسانی کامل نیست، در نتیجه هرکسی نقاط قوت و ضعف مخصوص به خودش را دارد. با این حال در بسیاری از موارد جامعه و اطرافیان از مرد انتظار دارند که نوعی قابلیت همه توانی را از خود نشان دهد و در هر زمینه‌ای که پیش رویش قرار گرفت با قدرت و عالی عمل کند.

این مساله فشار روانی مضاعفی را به مردان وارد می‌کند. به طوری که ممکن است در اثر یک شکست جزئی احساس ناتوانی کرده و اعتماد به نفس خود را از دست رفته ببینند. برخی جوامع در تبیین مفهوم مرد بودن زیاده روی کرده و در مورد آن دچار اشتباهاتی می‌شوند.

????محدود کردن علایق

مردان از همان سنین اولیه کودکی همانند دختران با محدودیت‌هایی برای دنبال کردن علایق خود رو به رو هستند. چرا که جامعه به طور قراردادی برخی فعالیت‌ها را زنانه در نظر می‌گیرد و اجازه نمی‌دهد که مردان به سمت آن‌ها بروند. مردان هنگامی که به سمت مشاغل یا فعالیت‌های زنانه (از نظر جامعه) می‌روند ممکن است با واکنش شدید خانواده رو به رو شوند یا دوستان و همسالانشان با رفتارهایی نظیر طرد کردن آن‌ها را بیازارند.

برای مثال آشپزی، گریم و آرایشگری، خانه داری، منشی گری، مربی مهد کودک و …. از جمله مشاغل و فعالیت‌های زنانه از دید جامعه هستند. که شاید مرد بودن افراد را تحت شعاع قرار دهد.

????تحمل فشارهای مالی و اقتصادی

در دیدگاه سنتی این مرد است که وظیفه تامین مالی خانواده را به عهده دارد و زن تنها باید به امور مرتبط با خانه و فرزندان رسیدگی کند؛ و مرد بودن به معنای انجام تمام کارهای دشوار است. با افزایش هزینه‌ها در جامعه امروز بسیاری از مردان مجبور هستند ساعات طولانی به انجام مشاغل مختلف بپردازند تا بتوانند از پس هزینه‌های زندگی بربیایند. امروزه با تغییر دیدگاه‌ها بسیاری از زنان و مردان تلاش می‌کنند پا به پای هم در خانه و محیط بیرون فعالیت داشته باشند و به این طریق نمی‌گذارند که تمام فشارهای زندگی مشترک بر دوش یک نفر بیافتد.

نحوه کاهش فشارهای جنسیتی

برای اینکه فشارهای جنسیتی از هر دو جنس زن و مرد برداشته شود باید فرهنگ سازی از سطوح ابتدایی در این زمینه انجام گیرد. دختران و پسران باید از کودکی یاد بگیرند که تنها معیار قضاوت‌شان انسانیت باشد و دیگری را صرفا براساس جنسیت قضاوت نکنند.

همچنین باید والدین با باورهای غلطی که در مورد مرد بودن یا زن بودن وجود دارند آشنا باشند و آن‌ها را به نسل بعد انتقال ندهند. به این ترتیب نسل بعدی که پرورش می‌یابد تا حد زیادی از آسیب‌های روانی مرتبط با جنسیت در امان خواهد بود.

برای اینکه در مورد نحوه تربیت فرزندان در این زمینه آگاهی بیشتری پیدا کنید، باید از یک روانشناس متخصص در حیطه کودک و نوجوان کمک بگیرید و برای آشنایی با نحوه برخورد با جنس مخالف مشاوره رابطه دختر و پسر دریافت کنید. دوری از کلیشه های جنسیتی و یا مرز بندی تا حد زیادی از ای مورد جلوگیری خواهد کرد. والدین باید خود این را آموخته و به فرزندان شان نیز انتقال دهند.

پیش از هر چیز در مورد تفاوت های مردان و زنان به صورت علمی و در زمینه های مختلفی برای کودک خود توضیح داده و به آنان نیز اجازه سوال پرسیدن بدهید. همچنین آنان را در بازی کردن با کودکان غیرهمجنس، محدود نکنید. با تحت فشار قرار دادن فرزند خود در این زمینه او بیشتر کنجکاو شده و یا درگیر مسائل جنسیتی خواهد شد. برای اطلاع از نحوه شکل گیری هویت جنسیتی کلیک کنید.

از طرفی اگر خود با این مشکلات دست و پنجه نرم می‌کنید؛ با یک مشاور در این زمینه مشورت کرده و همچنین سعی کنید استعدادهای خود را شناسایی کنید. خود را محدود به یک نقش واحد نکرده و اصول انسانیت را بیاموزید.

چالش های مرد بودن

مرد بودن نیز کار راحتی نیست. در واقع این فقط ویژگی های بیولوژیکی ما نیست که تعیین کننده جنسیت ماست. مردان به دلیل انتظارات و باورهای اشتباهی که در این زمینه وجود دارد؛ همواره با مشکلاتی روبرو هستند. از طرفی با نشان دادن ضعف از خود نیز مورد قضاوت قرار می‌گیرند.

برخی از چالش هایی که مردان با آن سروکار دارند؛ شامل انتظارات زیاد و غیر واقعی، وجود مشکلات فراوان در محل کار، ناتوانی در برطرف کردن مشکلات روان، فشار و تنش های فزاینده و… . این مشکلات از گذشته تا کنون زندگی مردان زیادی را تحت تاثیر قرار داده و آنان را در معرض خطرات زیادی قرار داده است. عوامل زیادی بر شکل گیری و بروز این پیامدها نقش دارند که باید آنها را کنترل و مدیریت کرد.

مزایای مرد بودن

 

البته فارغ از مشکلاتی که مرد بودن برای افراد ایجاد می‌کند؛ نباید مزایای آن را نیز نادیده گرفت. قطعا مردان آزادی بیشتری در انتخاب شغل، رفتار و بسیاری دیگر از مسائل دارند. از طرف دیگر ویژگی های ذاتی آنها به شکلی است که کمتر حساس و نکته بین هستند. طبیعتا به همین دلیل میزان ابتلای آنها به بیماری روان هم کمتر است. با اینکه معمولا طول عمر کوتاه تری نسبت به زنان دارند؛ که آن هم به دلیل فشار بیشتر بر آنهاست.

اما امید به زندگی در آنها بالاتر است. قدرت تمرکز بیشتری داشته و معمولا قادر به انجام چندکار به طور همزمان  نیستند. در این مورد باید به تفاوت های بنیادین میان زنان و مردان نیز توجه داشت. با اینکار از مقایسه های افراطی نیز جلوگیری خواهد شد.

سخن پایانی

شناخت و توجه به ویژگی های مرد بودن و زن بودن و حتی مقایسه آنها در مواردی به ما کمک خواهد کرد تا روابط بهتری با همجنسان و یا افراد غیر همجنس خود داشته باشیم. افراد باید با خصوصیات مختلفی در این زمینه آشنا شده و مطابق با آنها رفتار کنند. البته این به معنی پایبندی بی قید و شرط به این اصول نیست.

اما نباید هنجارشکنی کرد. در هر شرایطی ابتدا به علاقه خود در نظر داشته و در قدم بعدی به عواقب آن نیز فکر کنید. کمک گرفتن برای مردان اصلا نشانه ضعف نبوده و بسیار منطقی است. افراد می‌توانند برای جلوگیری از بروز مشکلات ناشی از مرد بودن از یک روانشناس نیز کمک بگیرند.

برای دریافت مشاوره در زمینه مرد بودن می‌توانید در هر ساعت از روز برای مشاوره تلفنی از طریق شماره 02191002360  و یا از طریق تلفن ثابت با شماره 9099070354 جهت ارتباط با برترین متخصصان در مرکز مشاوره روانشناسی ذهن نو تماس حاصل نمایید.

 

سوالات متداول

چرا برخی افراد با وجود اینکه از نظر فیزیکی مرد هستند و مشکلی ندارند خصلت‌های زنانه از خود بروز می‌دهند؟

این مسئله می‌تواند نشان دهنده مشکلی در هویت یابی جنسی باشد. این که فرد چه جنسیتی داشته باشد از همان ابتدا مشخص است اما هویت جنسی نگرشی است که هر کس به عنوان مرد یا زن از خودش دارد. اگر به هر دلیلی از این هویت راضی نباشید ممکن است دچار مشکلات مختلفی شوید که از جمله رایج‌ترین آن‌ها باید به اختلال ملال جنسیتی اشاره کرد.

منبع: مرد بودن یعنی ..



:: برچسب‌ها: مرد بودن یعنی , , ,
:: بازدید از این مطلب : 297
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : چهار شنبه 25 مرداد 1402 | نظرات ()