نوشته شده توسط : ذهن نو

اختلال بد ریخت انگاری بدن یا خود زشت پنداری یکی از انواع اختلالات مرتبط با وسواس است که در آن فرد در مورد وجود یک یا چند نقص در ظاهر خود مشغولیت ذهنی مداوم دارد. این نواقص برای بقیه قابل مشاهده نیست. یا آنقدر بی اهمیت‌اند که کسی متوجه آن نمی‌شود. گاهی این نواقص بر روی بدن فرد حتی زیبا هم جلوه می‌کند.

اگر دچار این اختلال هستید، به احتمال زیاد اعتماد به نفس پایینی دارید و دائم در حضور دیگران احساس زشتی و شرمساری می‌کنید. یا اگر دائم به دنبال عمل‌های زیبایی برای اقصی نقاط بدن‌تان هستید توصیه می‌کنیم یکبار حداقل این مقاله را مطالعه نمایید. با آگاهی هر چه بیشتر بهتر می‌توانید در مورد برنامه‌هایتان تصمیم‌گیری نمایید.

برای دریافت مشاوره در زمینه بد ریخت انگاری بدن می توانید در هر زمان از روز برای مشاوره تلفنی با برترین متخصصان در مرکز مشاوره روانشناسی ذهن نو از طریق شماره 02191002360 و یا از طریق تلفن های ثابت منزل با شماره 9099070354 تماس بگیرید.

 منبع: بد ریخت انگاری بدن | علائم و درمان اختلال خود زشت پنداری یا بد شکل انگاری

اختلال بد ریخت انگاری یا خود زشت انگاری بدن

اختلال بد شکل انگاری یا بد ریخت انگاری بدن (body dysmorphic disorder) یکی از انواع اختلالات مرتبط با وسواس است که در آن فرد در مورد وجود یک یا چند نقص ظاهری درباره خود، مشغولیت ذهنی زیادی دارد. این نواقص ظاهری اغلب از جانب اطرافیان قابل تشخیص نیستند یا چندان به چشم نمی‌آیند. با این حال فرد آن‌ها را به طور اغراق آمیزی بد یا مایه شرمندگی می‌داند.

بد ریخت انگاری بدن یک نوع اختلال است که فرد به شدت نگران نقص خیالی یا خیلی کوچک در بدن است. فرد مبتلا دائم به این مشکل خود ساخته فکر می‌کند و به مرور زمان این افکار افراطی باعث بروز اختلالات شدید می‌شود. این افراد بی اشتهایی عصبی را تجربه می‌کنند و در کنار آن دائم بر ناحیه خاصی از بدن مانند معده، مو، ران، صورت و باسن متمرکز می‌شوند.

با تمام این صحبت‌ها هر کسی هم که با ظاهر خود مشکل دارد، از جانب متخصصان تشخیص اختلال بد ریخت انگاری بدن را دریافت نمی‌کند؛ بلکه با مشخص شدن مجموعه‌ای از نشانگان و عوامل زمینه‌ای می‌توان وجود آن را تشخیص داد و برای درمان طبق دستورات متخصص پیش رفت. 

علائم اختلال بد ریخت انگاری بدن یا خود زشت پنداری

بد ریخت انگاری بدن با بررسی علائم که در ادامه ذکر کرده ایم؛ قابل تشخیص است.

???? اشتغال ذهنی زیاد در مورد وجود نواقصی در ظاهر بدن که از جانب دیگران قابل تشخیص نیستند یا بسیار ناچیز جلوه می‌کنند.

???? باور شدید به وجود نواقصی در ظاهر که زشت یا بد شکل دیده شود.

????فرد مبتلا به این اختلال معتقد است که دیگران همواره نگاهی منفی در مورد ظاهر او دارند، اما آن را پنهان می‌کنند.

???? تلاش‌های مکرر برای برطرف کردن نقص‌هایی که در خود ادراک می‌کند. برای مثال ایستادن بیش از حد در جلوی آینه یا مراجعه مکرر به پزشک‌های زیبایی

????با روش‌های مختلف نظیر نوع لباس ها یا آرایش بیش از حد، برای پوشاندن زشتی هایش تلاش می‌کند

???? نظرخواهی و جلب اطمینان افراطی از دیگران در مورد مناسب بودن ظاهر اندامش

چرا برخی دچار اختلال خود زشت پنداری می شوند؟

متخصصان در مورد علل ابتلا به اختلالات روانشناختی همواره بر این مسئله تاکید می‌کنند که یک علت واحد مسئول بروز این مشکلات نیست. بلکه مشکلات روانی از جمله اختلال بد ریخت انگاری بدن از تعامل عوامل مختلف با یکدیگر پدید می‌آیند، که می‌تواند ریشه در دوران‌های مختلف زندگی داشته باشد. از جمله این عوامل می‌توان به سابقه وجود اختلال در اعضای خانواده، وجود تفاوت‌هایی در ساختار یا شیمی مغز، داشتن انتظارات غیر واقع بینانه و ارزیابی‌های غیر منطقی از خود اشاره کرد.

برای عضویت در صفحه اینستاگرام ذهن نو کلیک کنید.

اختلال بد شکل انگاری بدن و عوامل خطر

وجود برخی عوامل می‌تواند ریسک ابتلا به اختلال بد ریخت انگاری بدن را افزایش دهد. از جمله این عوامل باید به موارد زیر اشاره کرد.

???? وجود سابقه اختلال بد ریخت انگاری بدن یا هرگونه اختلال وسواسی در اعضای خانواده

???? تجربیات منفی در گذشته نظیر تجربه سوء استفاده جسمانی، جنسی یا روانی (در دوران کودکی نادیده گرفته شدن)

???? برخورداری از برخی ویژگی‌های شخصیتی نظیر کمال گرایی

???? وجود فشارهای اجتماعی و محیطی که ملاک‌های سخت گیرانه‌ای را برای زیبایی در نظر می‌گیرند.

???? دچار بودن به سایر مشکلات روان شناختی نظیر افسردگی یا اضطراب

علائم DSM-5 بد ریخت انگاری بدن

بد ریخت انگاری بدن در DSM-5 رده چهارم را به خود اختصاص داده است. در این بخش مقاله به علائم بد ریخت انگاری بدن از نظر راهنمای تشخیصی و آماری اختلالات روانی اشاره کرده ایم.

???? این اشتغال ذهنی باعث رنج شخصی یا نابسامانی شدید در عملکرد اجتماعی، شغلی و … شود.

????  در مرحله ای از این اختلال، فرد، در واکنش به نگرانی های خود درباره ظاهرش، رفتارهای تکراری داشته است.

???? اشتغال ذهنی درباره ظاهر خود، علت دیگری نداشته باشد.

???? فرد به طور دایم نگران است و فکر می کنند یک یا چند نقص یا عبیب در ظاهر فیزیکی دارد. ولی دیگران این نقص ها را نمی بینند با آنها را بسیار جزئی می دانند.

پیامدهای بد ریخت انگاری بدن

اختلال بد ریخت انگاری بدن در سنین نوجوانی و جوانی شایع تر از زمان های دیگر است. به همین جهت والدین باید به نشانه ها توجه کنند. تا در صورت مشاهده فورا برای درمان اقدام کنند. این اختلال پیامدهایی را به همراه دارد که در ادامه ذکر کرده ایم.

???? وابستگی به الکل و مواد مخدر

???? افسردگی و اضطراب

???? احساس گناه، خجالت و شرم

???? احساس تنهایی مفرط

???? احساس مداوم نیاز به عمل زیبایی غیر ضروری

???? اختلال خوردن

???? اختلالات خواب

???? آسیب به خود

???? افکار خودکشی

???? افسردگی

???? اضطراب

???? فوبیای اجتماعی

???? وسواس فکری عملی

درمان اختلال بد شکل انگاری بدن

برای درمان اختلال بد ریخت انگاری بدن باید حتما به یک روانشناس مراجعه کنید. روانشناسان از رویکردهای مختلفی برای بهبود این مشکل استفاده می‌کنند که از جمله تاثیرگذارترین آن ها می‌توان به رویکرد شناختی رفتاری و استفاده از تکنیک های مواجه سازی تدریجی اشاره کرد.

در حقیقت درمانگران بر این باورند که باورهای هر کس در مورد ظاهر منشا تمامی احساسات و رفتارهای غلطی است که بروز می‌دهند. پس برای بهبود اضطراب‌ها و الگوهای رفتاری غلط پیش از هرچیز باید این افکار بررسی و اصلاح شوند. همچنین در مواجه سازی تدریجی ابتدا درمانگران تلاش می‌کنند تا بفهمند فرد به خاطر نواقصی که در خود می‌بیند از چه کارهایی پرهیز می‌کند و دست به چه اجتناب‌هایی می‌زند. روانشناسان معتقدند که اجتناب‌ ها عوامل تداوم بخش بیماری هستند. در نتیجه تلاش می‌کنند تا به مرور با ارائه تمرین‌های رفتاری این اجتناب‌ها را حذف کنند تا اختلال بد ریخت انگاری بدن به طور پایداری درمان شود. البته این چکیده یکی از روش‌های مورد استفاده است.

???? حساسیت زدایی منظم

حساسیت زدایی منظم یکی از روش های درمانی برای بد ریخت انگاری بدن است. در این روش از درمانجو خواسته می‌شود تا موقعیت های اجتماعی که از آنها اجتناب می‌کند؛ رده بندی کند. سپس گام به گام از کم شدت ترین تا ترسناک ترین با کمک روانشناس با این موقعیت ها مواجهه می‌شود.

???? روان درمانی

برای درمان بد ریخت انگاری بدن از روان درمانی کمک می‌گیرند. درمان شناختی رفتاری کمک می‌کند تا فرد اعمال و رفتارهای خود را شناسایی کند و به بینش مناسبی برسد. در نهایت با کمک درمانگر روش های مقابله با بیماری به آنها آموزش داده می‌شود.

????نیاز به مصرف داروی برای بد ریخت انگاری یا خود زشت پنداری

در صورتی که شدت اختلال بد ریخت انگاری بدن بسیار شدید باشد و به روان درمانی پاسخ ندهد یا شرایط پیچیده روان پزشکی دیگری وجود داشته باشد روانشناس شما را به یک روانپزشک ارجاع خواهد داد تا از دارو درمانی نیز در روند بهبودی خود کمک بگیرید.

اگر فقط چند نشانه از اختلال خود زشت انگاری را داشتیم چه کاری باید بکنیم؟

شاید برخی از نشانه های بالا را در خود ببینید و دچار اضطراب شوید. اما جای نگرانی نیست، اول از همه باید بدانید که با توجه به ملاک‌های زیبایی در این روزها خیلی از آدم‌ها احساس زیبایی نمی‌کنند. پس با وجود چند نشانه به خود برچسب اختلال بد ریخت انگاری بدن نزنید، هر چند حتی اگر به این اختلال دچار هم شده باشید، باز جای نگرانی نیست.

اگر به دنبال سلامتی و شادابی در زندگی خود هستید، تنها با چند اقدام ساده این مساله رو حل نمایید و از پیچیده شدن موضوع جلوگیری کنید. مشاور شما را در مورد اقدامات لازم راهنمایی خواهد کرد.

کلام آخر

اختلال بد ریخت انگاری در رده چهارم DSM-5 قرار دارد. افراد مبتلا به عضوی از بدن خود متمرکز می‌شوند و به شدت بر آن عضو حساست نشان می‌دهند. در واقع عضوی مانند صورت، معده، دست و … را بد شکل ترین عضو می‌دانند. حتی اگر این مورد کوچکترین ایرادی نداشته باشد.

اگر این روند ادامه پیدا کند، فرد مبتلا با پیامدهای بسیاری روبرو خواهد شد. به همین جهت هرچه سریع تر از روانشناس برای درمان کمک بگیرید. مرکز مشاوره ذهن نو به صورت تلفنی و حضوری به شما مراجعین گرامی خدمات ارائه می‌دهد. جهت کسب اطلاعات بیشتر با شماره زیر تماس حاصل فرمایید.

برای دریافت مشاوره در زمینه بد ریخت انگاری بدن می توانید در هر زمان از روز برای مشاوره تلفنی با برترین متخصصان در مرکز مشاوره روانشناسی ذهن نو از طریق شماره 02191002360 و یا از طریق تلفن های ثابت منزل با شماره 9099070354 تماس بگیرید.

 

سوالات متداول

اختلال بد ریخت انگاری با اعتماد به نفس پایین چه تفاوتی دارد؟

در اعتماد به نفس پایین فرد نه تنها در مورد ظاهر بلکه در جنبه های مختلف زندگی نسبت به عملکرد مناسب در خود تردید دارد و نمی تواند با اطمینان بالا عمل کند. اما در اختلال بد ریخت انگاری نوعی مشغولیت ذهنی شدید در مورد وجود نواقص ظاهری مطرح است که با اعمال وسواسی نمایان می شود.

منبع: بد ریخت انگاری بدن | علائم و درمان اختلال خود زشت پنداری یا بد شکل انگاری



:: برچسب‌ها: بد ریخت انگاری بدن | علائم و درمان اختلال خود زشت پنداری یا بد شکل انگاری ,
:: بازدید از این مطلب : 317
|
امتیاز مطلب : 6
|
تعداد امتیازدهندگان : 2
|
مجموع امتیاز : 2
تاریخ انتشار : چهار شنبه 6 دی 1402 | نظرات ()
نوشته شده توسط : ذهن نو

بندناف روانی یکی از عوامل وابستگی بین فرزندان و خانواده هاست. به طور کلی وابستگی یکی از مفاهیم بسیار مهم در دوران رشد کودک است. بندناف یکی از ارگان هایی است که وظیفه تغذیه کودک را داشته که در هنگام تولد از کودک جدا می‌شود. اما مفهوم آن از لحاظ روانی گاهی بیش تر از حد معمول ادامه یافته و فرزند و والدین او را از لحاظ روانی تغذیه می‌کند.

 

طبیعی است که در سالهای اولیه زندگی فرزندان برای انجام هر کاری به والدین خود وابسته هستند. اما بعد از مدتی، والدین باید به آنها استقلال و مسئولیت پذیری را آموخته و فاصله بین خودشان و آنها را حفظ نمایند. در واقع این وابستگی در ابتدا ضروری بوده؛ اما با گذشت زمان، حتی می‌تواند آسیب زننده هم باشد.

برای دریافت مشاوره در زمینه بندناف روانی می توانید در هر زمان از روز برای مشاوره تلفنی با برترین متخصصان در مرکز مشاوره روانشناسی ذهن نو از طریق شماره 02191002360 و یا از طریق تلفن های ثابت منزل با شماره 9099070354 تماس بگیرید.

منبع: بندناف روانی | راه های از بین بردن بند ناف روانی

بندناف روانی

شاید شما هم شنیده باشید که احتمال دارد که ماه های آخر بارداری، بندناف دور گردن کودک بپیچد و او را خفه کند. این موضوع در مورد بندناف روانی نیز صادق است. چرا که اگر این وابستگی بیش از حد باشد؛ هم برای فرزندان و هم برای والدین، تبدیل به بحران خواهد داشت. هر چه ارتباط و وابستگی بین والدین و فرزندان محکم تر باشد؛ جدا کردن آن هم سخت تر است.

به همین دلیل بسیاری از افراد از آن فرار کرده و یا امتناع می‌کنند. این موضوع به دلایل مختلفی اتفاق افتاده و مسائل زیادی در آن نقش دارند. بهتر است والدین در این مورد اطلاعات کافی را داشته و از آن جلوگیری کنند.

عوامل موثر در جدا نشدن بندناف روانی

اینکه در مورد جدا نشدن بندناف روانی، چه کسی را باید مقصر دانست؛ موضوعی است که در این قسمت به آن می‌پردازیم. البته مقصر دانستن افراد و از زیر بار مسئولیت پذیری فرار کردن، مشکلی را حل نمی‌کند. اما افراد با اطلاع از این موضوع، در سنی که وابستگی در کودک شکل می‌گیرد و یا در سنی که باید آن را کمتر کرد؛ به شکل موثرتری عمل می‌کنند.

????خانواده

در قدم اولف باید شرایط محیطی کودک، که خانواده او هستند؛ بررسی شوند. در واقع کودک بعد از تولد، هیچ گونه اراده و خودآگاهی ندارد و وابسته کردن بیش از حد او، کاملا به عهده والدین است. مشکلات خانوادگی، کمبود عزت نفس والدین و خلاهای عاطفی و روانی آنها، باعث جدا نکردن بندناف روانی فرزندان می‌گردد. آنها فرزند را تا آخر عمر متعلق به خود دانسته و به او به چشم یکی از دارایی های خود نگاه می‌کنند. و یا گاهی تصور می‌کنند که او باید جای همسر به آنها محبت کند. 

????ویژگی های شخصیتی فرزند

از طرفی با بزرگ شدن و شکل گرفتن ویژگی های شخصیتی کودک، خود او نیز در جدا شدن بندناف روانی موثر است. چرا که از این بابت احساس راحتی کرده و تمایلی ندارد که از خانواده خود، شخصیت مستقلی داشته باشد. در واقع او به دلیل نداشتن اعتماد به نفس، خود را به والدین وابسته دانسته و نمی‌تواند بدون آنها از پس کارهای خود برآید. این موضوع در زمان ازدواج فرزندان، بسیار پررنگ شده و باعث بروز مشکلاتی می‌گردد.

زمان جدا کردن بندناف روانی

فراموش نکنید که وابستگی کودک باید قبل از 12 سالگی از والدین قطع شود. سن شکل گیری دلبستگی فرزندان به والدین به صورت طبیعی تا قبل از 18 ماهگی است. اما بعد از آن فرزندان باید بیاموزند که به تدریج از والدین دور شده و کارهای خود را به صورت مستقل انجام دهند. این بدان معنی نیست که بعد از این سن، والدین دیگر نباید به کودک خود محبت کنند و یا به آنها نزدیک شوند. بلکه در این دوران والدین باید آزادی عملی بیشتری به فرزندان خود داده و آنها را در تصمیم گیری ها و مسائل دیگر مشارکت دهند. 

والدینی که در معرض جدا نکردن بندناف روانی هستند

در برخی از شرایط، والدین بیشتر احتمال دارد که بندناف روانی خود را از فرزندان جدا نکنند. برای مثال افرادی تنها یک فرزند دارند و یا والدینی که از یکدیگر طلاق گرفته اند. حتی طلاق عاطفی نیز افراد را مستعد وابستگی بیشتر به فرزندانشان می‌کند. از طرفی والدینی که شخصیت خودشیفته دارند نیز، فرزند را به خود وابسته کرده اما به او هیچ اهمیتی نمی‌دهند. والدین هلیکوپتری نیز با توجه و مراقبت بیش از حد از فرزندان شان استقلال و اعتماد به نفس را از آنها می‌گیرند.

رفتارهمسر گونه با فرزند یا بندناف روانی

جدا نشدن بندناف روانی می‌تواند منجر رفتارهمسرگونه با فرزند شود. چنین شرایطی مخصوصا در هنگام طلاق بسیار بروز می‌کند. یکی از والدین فرزند را به جای همسر قرار داده و یا محتاج به اوست و یا احساسات منفی خود را به وسیله او تخلیه می‌کنند. فرایند والدسازی یا همسرسازی از فرزند، می‌تواند تاثیرات بسیار مخربی بر رشد فرزند و همچنین آینده او داشته باشد. در برخی موارد، فرزندان از این بابت احساس گناه کرده و حتی تمایلی به دریافت محبت از سمت والدین خود ندارند.

⭕نشانه ها

موضوع همسرسازی از فرزند و جدا نکردن بندناف روانی آنها، نشانه هایی دارد که در شرایط مختلف بروز می‌کند. برخی از این نشانه ها شامل موارد زیر می‌شوند.

درد و دل کردن با فرزند و درمیان گذاشتن مسائلی که مناسب سن او نیست

داشتن درخواست های غیرمعقول از از فرزند، حتی در صورتی که ازدواج کرده باشد

مانع شدن برای جدایی و دوری او، حتی در صورت ازدواج

ابراز ناتوانی به شکل های مختلف برای برانگیختن روحیه همدلی و همراهی فرزند

ایفای نقش فرزند به عنوان دوست، همسر، اعضای خانواده، مشاور و…

این رفتارها گاهی دو طرفه بوده و فرزند نیز مایل به وابستگی و همراهی همیشگی والدین است. این چرخه ادامه پیدا کرده و فرزند نیز برای فرزندان و اعضای خانواده خود، چنین رفتاری دارد.

پیامدهای جدا نشدن بندناف روانی

اگر بندناف روانی به شکل درست و به موقع، جدا نشود؛ پیامدها و عوارض زیادی ایجاد می‌کند. فرزندان در تشکیل خانواده و ازدواج خود، دچار مشکلات زیادی شده و حتی در غیر این صورت، برای دوست یابی و مهارت های ارتباطی، نمی‌توانند به شکل درستی رفتار کنند. والدین نیز از طرف دیگر با یکدیگر به مشکل خورده و نمی‌توانند با یکدیگر روابط مناسبی داشته باشند. از طرفی گاهی وابستگی بیش از حد فرزند را کلافه کرده و او را مستعد بروز رفتارهای ناهنجار می‌کند.

سخن پایانی

به طور کلی مفهوم استقلال و همچنین وابستگی در فرایند رشد فرزندان و حتی زندگی والدین، بسیار مهم است. با اینکه محبت و مراقبت از فرزند بسیار ضروری است؛ اما از طرف دیگر اگر والدین در این مورد افراط کنند و یا آن را به درستی به کار نبرند؛ آسیب های زیادی را به خود و همچنین والدین وارد می‌کنند. در این مورد فرزندان نیز باید همکاری کرده و تصمیم به استقلال و مسئولیت پذیری بگیرند. اگر در کنترل این موضوع ناتوان هستید؛ بهتر است از یک روانشناس کمک گرفته و با او مشورت کنند.

برای دریافت مشاوره در زمینه بندناف روانی می توانید در هر زمان از روز برای مشاوره تلفنی با برترین متخصصان در مرکز مشاوره روانشناسی ذهن نو از طریق شماره 02191002360 و یا از طریق تلفن های ثابت منزل با شماره 9099070354 تماس بگیرید.

منبع: بندناف روانی | راه های از بین بردن بند ناف روانی



:: برچسب‌ها: بندناف روانی | راه های از بین بردن بند ناف روانی ,
:: بازدید از این مطلب : 269
|
امتیاز مطلب : 8
|
تعداد امتیازدهندگان : 4
|
مجموع امتیاز : 4
تاریخ انتشار : چهار شنبه 6 دی 1402 | نظرات ()
نوشته شده توسط : ذهن نو

شوهر نادان یا احمق هم معنی با زود باوری است و همسر خود را سر همین موضوع کلافه می‌کند. حقیقتا منظور از شوهر نادان چیست؟ به چه مردی می‌گویند نادان؟ آیا شوهر نادان و احمق رفتار های مشابه از خود بروز می‌دهند؟ به طور کل شوهر نادان به منظور احمق بودن، ساده لوحی، زود باور، لجباز، خنگ، گیج، دهن بین، ناتوانی در همدلی و … است.

شوهر نادان اغلب بدون سنجیدن و در نظر گرفتن مسائل، به صورت عجولانه تصمیم می‌گیرد و حرف های دیگران را ارزیابی نمی‌کند. این شوهر تفکر انقادی ندارد و همین موضوع زندگی مشترک او را تحت تاثیر قرار داده است. اگر منطقی فکر کنیم این همسر قابل اعتماد نیست و نمی‌توان مسئولیت های بزرگ را به او سپرد. 

برای دریافت مشاوره در زمینه امنیت شغلی می توانید در هر زمان از روز برای مشاوره تلفنی با برترین متخصصان در مرکز مشاوره روانشناسی ذهن نو از طریق شماره 02191002360 و یا از طریق تلفن های ثابت منزل با شماره 9099070354 تماس بگیرید.

منبع: شوهر نادان | 7 روش برخورد با شوهر احمق

شوهر نادان کیست؟

به نظر شما شوهر نادان چه کسی است؟ چه رفتارهایی از خود بروز می‌دهد و اغلب برای خانواده چه مشکلاتی را فراهم می‌کند؟ آیا به شوهر نادان می‌توان اعتماد کرد؟ اصلا دلیل این رفتارها چیست؟ پاسخ به تمام این سوالات را در مقاله کسب خواهید کرد. جدا از این موضوعات، خانم ها هیچ علاقه ای به مردان نادان و احمق ندارند. و همیشه دوست دارند فردی که به عنوان همسر آن ها شناخته می‌شود؛ قوی باشد. تا بتوان به راحتی به او تکیه کرد.

شوهر نادان گاهی به دلیل کمبود روابط اجتماعی و بی تجربگی که دارد زود باور می‌شود. آنها به همه اعتماد می‌کنند و حرف دیگران را بدون نقد و بررسی تائید می‌کنند. زندگی با این افراد بسیار سخت است. و شما را مجبور می‌کند که تمام مسئولیت های زندگی را به تنهایی به دوش بکشید. در این مقاله نحوه برخورد با  شوهر نادان را توضیح داده ایم تا راحت تر بتوانید زندگی را مدیریت کنید. جهت کسب اطلاعات بیشتر تا انتهای مقاله همراه ما باشید.

نحوه رفتار با شوهر نادان چگونه است؟

شوهر نادان همیشه زندگی را سخت می‌کند. به طوری که همیشه خانم باید حواسش به زندگی باشد و خراب کاری های همسر را جمع کند. اما جمع آوری همه این خراب کاری ها تا یک جایی قابل تحمل است. به همین دلیل روش های برخورد شوهر نادان را توضیح دادیم که بتوانید زندگی را به کام خود شیرین کنید.

???? نا محسوس در کنار تصمیمات او باشید

شوهر نادان بسیار زود باور است و قطعا تصمیماتی می‌گیرد که به ضرر او تمام می‌شود. برای اینکه تصمیم های او را مدیریت کنید؛ باید رفتار نامحسوسی داشته باشید. خیلی ساده و با آرامش نظر خود را اعلام کنید و از تنش جلوگیری کنید. 

???? از عزت نفس او مراقبت کنید

یکی از روش های برخورد با شوهر نادان، مراقبت از عزت نفس اوست. شوهر احمق و زودباور عزت نفس پایینی دارد. اگر شما نیز دائم او را تحقیر کنید و به توهین بپردازید؛ به سیر نزولی اعتماد به نفس همسر کمک کرده اید. بهتر است که به او و تصمیماتش احترام بگذارید و او را مرد محکمی در کنار خود در نظر بگیرید.

???? سرزنش نکنید | شوهر نادان

انسان جایز الخطا است و هر فردی ممکن است که خطا کند. همانطور هم که گفته شد این افراد از اعتماد به نفس کمی برخوردارند. بنابراین برای رهایی از عزت نفس پایین، نباید دائم او را مورد سرزنش قرار دهید و رفتار بدی داشته باشید. زمانی که سرزنش کنید؛ شوهر شما به دیگران وابسته می‌شود و حتی دیگر شما را از فعالیت های خود مطلع نمی‌کند. 

???? کمک کنید که افراد سمی اطرافش را حذف کند

برای اینکه به شوهر نادان خود کمک کنید؛ باید افراد سمی اطرافش را حذف کنید. برای شوهر خود شفاف کنید که افراد اطراف او به دلیل قلب مهربانی که دارد سوء استفاده می‌کنند. و همین رفتار آنها باعث بروز مشکلات زیادی در زندگی می‌شود. به همین دلیل اگر قصد بهبود زندگی مشترک را داری باید این افراد را حذف کنی.

???? تلقین منفی نکنید | شوهر نادان

یکی از کارهایی که باید برای برخورد با شوهر نادان انجام دهید، جلوگیری از تلقین منفی است. زود باوری همسر را جدی بگیرید. بنابراین نباید حرف هایی بزنید که بر مغز و روان او تاثیر بگذارد. اگر دائم به او بگویید احمق، ساده، زود باور و … حرف های شما را باور می‌کند و همچنین این رفتار های خود را تشدید می‌کند.

???? برای “نه گفتن” به او کمک کنید

به شوهر نادان خود آموزش دهید که از کلمه “نه” در مواقع ضروری استفاده کند. اغلب افرادی که زود باور و احمق هستند، در نه گفتن مشکل دارند. باید کمک کنید که در مواقع ضروری از این کلمه استفاده کنند تا با چالش ها و مشکلات کمتری روبرو شوند.

???? از روانشناس کمک بگیرید

همه ما در زندگی های خود بالا و پایینی های فراوانی را تجربه می‌کنیم. گاه زندگی شوهر نادانی را در سرنوشت ما قرار می‌دهد که همین امر باعث بروز انواع چالش ها و مشکلات می‌شود. برای اینکه از این زندگی رهایی پیدا کنید باید از روانشناس کمک بگیرید. شوهر ساده لوح خود را با آموزش های مختلف به همسری زرنگ تبدیل کنید. تا با مسائل منفی کمتری روبرو شود. اگر به زندگی خود علاقه دارید و در تلاش برای بهبودی شرایط می‌باشید؛ کمک از روانشناس را جدی بگیرید.

کلام آخر

همه انسان ها از نقاط ضعف مختلفی برخوردار هستیم. اما با کمک برخی از نکات آموزشی می‌توانیم این نقاط را تقویت کنیم و به نقاط قوت خود تبدیل کنیم. همین طور زمانی که شوهر نادان دارید، با کمک برخی از تکنیک ها و روش های برخورد مناسب، به بهبودی او می‌توانید کمک کنید. برای آموزش و بررسی این افراد حتما از روانشناس راهنمایی بگیرید. مرکز مشاوره ذهن نو به صورت تلفنی و حضوری به شما مراجعین گرامی خدمات ارائه می‌دهد. جهت کسب اطلاعات بیشتر با شماره زیر تماس حاصل فرمایید.

برای دریافت مشاوره در زمینه امنیت شغلی می توانید در هر زمان از روز برای مشاوره تلفنی با برترین متخصصان در مرکز مشاوره روانشناسی ذهن نو از طریق شماره 02191002360 و یا از طریق تلفن های ثابت منزل با شماره 9099070354 تماس بگیرید.

منبع: شوهر نادان | 7 روش برخورد با شوهر احمق



:: برچسب‌ها: شوهر نادان | 7 روش برخورد با شوهر احمق ,
:: بازدید از این مطلب : 272
|
امتیاز مطلب : 12
|
تعداد امتیازدهندگان : 3
|
مجموع امتیاز : 3
تاریخ انتشار : چهار شنبه 6 دی 1402 | نظرات ()
نوشته شده توسط : ذهن نو

با همسر معتاد چگونه باید رفتار کرد؟ زندگی زناشویی در عین تجربه یک رابطه رمانتیک و عاشقانه گاهی می‌تواند به شکلی کاملا متفاوت اتفاق بیفتد و به جای ارتباط عاشقانه، رابطه‌ای پر تنش شکل بگیرد. عوامل بسیاری در شکل گیری یکه زندگی زناشویی پر از درگیری و استرس دخیل هستند که از جمله این عوامل می‌توان به اعتیاد اشاره کرد. روابط عاشقانه بسیاری وجود داشته که پس از بروز اعتیاد یکی از زوجین، به یک رابطه ملال‌آور تبدیل شده است.

 

چالش‌های ناشی از زندگی با همسر معتاد، پیامدها و عوارضی را به همراه خواهد داشت که قطعا در تصمیم گیری به ادامه روند زندگی زناشویی و یا تصمیم به ترک همسر و طلاق نقش بسزایی دارد. آگاهی از تمام جوانب زندگی با یک همسر معتاد به شما کمک می‌کند تا هنگام تصمیم گیری‌های مهم زندگی، با آگاهی بیشتری اقدام کرده و از بروز اتفاقات ناگوار جلوگیری نمایید.

برای دریافت مشاوره در زمینه همسر معتاد می توانید در هر زمان از روز برای مشاوره تلفنی با برترین متخصصان در مرکز مشاوره روانشناسی ذهن نو از  طریق شماره 02191002360 و یا از طریق تلفن های ثابت منزل با شماره 9099070354 تماس بگیرید.

منبع: همسر معتاد

همسر معتاد

ازدواج و شروع زندگی مشترک با همسر معتاد، ساده نیست. افراد باید در این مورد اطلاعات لازم را کسب کرده و همچنین به یکدیگر کمک کنند. به طور کلی اعتیاد عوارض بسیار بدی برای زندگی مشترک ایجاد می‌کند. بهتر است افراد یا همسر خود را تشویق به ترک کرده و این موضوع را بپذیرند و عوارض جانبی اعتیاد را بر زندگی مشترک خود کاهش دهند.

همسر فرد معتاد از جوانب زیادی تحت فشار قرار می‌گیرند. آن‌ها نه تنها باید از فرزندان خود در این مورد محافظت نمایند، بلکه کنترل فشارهای جامعه و مسائل محیطی نیز به عهده آنها‌ست. له همین دلیل تلاش آن ها بسیار تاثیر گذار است.

مشکلات ناشی از زندگی با همسر معتاد

زندگی با همسر معتاد مشکلات و چالش‌های زیادی با خود به همراه دارد که برخی از آن‌ها به شرح زیر هستند.

????عدم برقراری روابط صمیمانه

نکته بسیار حائز اهمیت در مورد زندگی با همسر معتاد این است که وی قادر نخواهد بود مانند یک فرد معمولی محبت خود را به همسر خویش ابراز نماید، چراکه جایگزین دیگری برای وابستگی خود یافته است. به عبارت ساده‌تر می‌توان گفت یک شخص نرمال دارای وابستگی به همسر خود است و سعی در کسب رضایت وی دارد. اگر به هر دلیلی مشکلی در برقراری ارتباط صمیمانه بین آن‌ها رخ دهد، سعی می‌کند مشکل را برطرف کرده و محبت همسر را به دست آورد.

این در حالی است که شخص معتاد وابستگی زیادی به مصرف مواد مخدر دارد و چنانچه به هر دلیلی نتواند آن را به دست بیاورد دچار آشفتگی خواهد شد. این آشفتگی می‌تواند تا حدی پیش رود که موجب درگیری با همسر گردد چراکه نسبت به واکنش و رفتار خود کنترلی ندارد. بنابراین مصرف مواد مخدر موجب تحت الشعاع قرار دادن روابط صمیمانه بین زن و شوهر خواهد شد.

????پدیدآیی مشکل در ارتباطات جنسی

اعتیاد به هر ماده‌ای از قبیل الکل، هروئین یا هر ماده افیونی دیگر بر روی هورمون‌های بدن تاثیر گذاشته و عملکرد آن‌ها را دچار مشکل می‌کند. ه

مسر معتاد به مرور زمان در برقراری رابطه جنسی خویش دچار مشکل شده و نمی‌تواند همسر خود را تمکین کند. در موارد حاد و شدید مصرف مواد مخدر این مشکل در برقراری رابطه جنسی تا حدی زیاد می‌شود که فرد معتاد تمام علاقه خود را نسبت به رابطه جنسی از دست داده و اگرچه تحریکات زیادی داشته باشند اما برقراری رابطه برایشان غیر ممکن خواهد شد.

????همسر معتاد | مشکلات مالی

زن و شوهر هر چقدر که از نظر مالی و ثروت شرایط خوبی داشته باشند اما با بروز پدیده اعتیاد، میزانی از هزینه‌های خانواده صرف خرید مواد مخدر می‌شود. با مرور زمان کم کم هزینه‌های اختصاص داده شده به خرید مصرف مواد مخدر افزایش یافته و خانواده را با مشکلات اقتصادی رو به رو می‌سازد.

????مشکلات روانی در زمینه زندگی با همسر معتاد

طبیعی است که با وجود همسر معتاد در زندگی زناشویی، همسر فرد مشکلات روانی زیادی را تجربه می‌کند. برای مثال همسر فرد اعتماد به نفس خود را از دست داده و همچنین از این بابت احساس شرم می‌کنند. به همین دلیل کیفیت سلامت روان آنها پایین آمده و همچنین منجر به بروز افسردگی و اضطراب می‌گردد.

همسر معتاد | نشانه های اعتیاد همسر

اگرچه این نشانه‌ها به معنای قطیعت در اعتیاد همسر نیست اما تا حد زیادی در تشخیص این موضوع که همسرتان دچار اعتیاد شده است، به شما کمک می‌کند.

????تغییرات ظاهری بدن

مصرف برخی از مواد مخدر به علت ماده سازنده آن‌ها می‌تواند موجب تغییرات ظاهری در بدن همسر معتاد شود. بیشتر تاثیرات ظاهری ناشی از مصرف مواد مخدر در چهره همسر نمایان می‌شود؛ چین و چروک، کاهش وزن زیاد، خستگی و احساس کسالت، عدم رعایت بهداشت شخصی از جمله تاثیرات مصرف مواد مخدر هستند.

????همسر معتاد | دروغ گویی و مخفی کاری

انسان‌ها در هنگام انجام خطا دچار دستپاچگی شده و از آشکار کردن خطای خود جلوگیری می‌کنند. در مورد گرایش همسر به اعتیاد نیز همین قضیه صدق می‌کند. وی تمام تلاش خود را به کار می‌برد که حقیقت را کتمان کرده و مصرف مواد مخدر را از همسر خود پنهان کند. دستپاچگی و دورغ‌ می‌تواند به عنوان شاخصی برای تشخیص اعتیاد وی باشد.

????پرخاشگری و عصبانیت

همسر معتاد به واسطه مصرف مواد مخدر، دوره‌های مختلفی را از نظر شرایط روحی سپری می‌کند. معمولا در هنگام استفاده کردن مواد مخدر، حالتی شاد و نرمال دارد اما به محض عدم دسترسی به مواد، دچار حملات عصبی شده و واکنش‌های پرخاشگرانه‌ای را نشان می‌دهد.

واکنش زنان و مردان در مقابل همسر معتاد

در هنگام برخورد با قضیه اعتیاد همسر، واکنش‌های مختلفی صورت می‌گیرد. برای بیشتر زنان یا مردان زندگی با همسر معتاد، موضوعی غیر قابل تصور است چراکه تحمل مشکلات و عواقب آن را ندارند. سریعا تصمیم به جدایی گرفته و بدون هیچ تلاشی برای درمان همسر، خانه را ترک کرده و اقدام به طلاق می‌نمایند. اما برخی دیگر از زنان یا مردان به دلیل وابستگی روحی که به همسر خود دارند، تمام سعی خود را به کار می‌برند و همسر خویش را به مراکز درمانی مرتبط برده و تا پایان دوره درمان با وی می‌مانند.

در این شرایط همسر دچار اعتیاد نیز انگیزه زیادی برای ادامه روند درمان می‌یابد. گروه دیگری از زنان یا مردان به دلیل وجود فرزند خویش ترجیح می‌دهند با همسر معتاد خود کنار آمده و با وجود تمام مشکلات، زندگی خود را ادامه می‌دهند. 

راهکارهایی برای زندگی با همسر معتاد

افرادی که با همسر معتاد زندگی می‌کنند؛ برای جلوگیری از پیامدهای ناشی از این موضوع و همچنین حمایت بیشتر از همسر و مراقبت از خود می‌توانند از روش های زیر استفاده کنند. البته که استفاده از این روش ها مسلتزم همکاری، همدلی و  ارتباطات موثر با یکدیگر است. اما این موارد نیز می‌توانند تا حدی موثر باشند.

????انکار نکردن و پذیرفتن اعتیاد همسر

در قدم اول باید اعتیاد همسر را پذیرفته و منکر این موضوع نشوید. در واقع برخی از افراد به قدری این موضوع را در مقابل اطرافیان پنهان کرده اند؛ حتی برای خودشان نیز تبدیل به باور شده و احساس می‌کنند که همسرشان هیچ مشکلی ندارد.

????کمک گرفتن از مشاور خانواده

کمک گرفتن از مشاور و به طور کلی استفاده از روش های روانشناختی میتواند تاثیر زیادی در کیفیت رابطه و همچنین زندگی با همسر معتاد داشته باشد. مشاور دلایل اعتیاد فرد را شناسایی کرده و برای ترک اعتیاد به او و همسرش کمک می‌کند.

????تشویق همسر برای ترک اعتیاد

یکی دیگر از روش هایی که افراد می‌تواند در مواجهه با همسر معتاد از آنها استفاده کنند؛ تشویق و ایجاد انگیزه برای ترک اعتیاد است. با اینکه اگر فرد به صورت ارادی و به خواسته خود ترک نکند؛ احتمال بازگش مجدد او بسیار زیاد است. اما به هر حال در این زمینه زوجین باید با یکدیگر همکاری کرده و از یکدیگر حمایت کنند.

????کسب اطلاعاتی در زمینه ترک اعتیاد

بهتر است همسر فرد معتاد، در زمینه مصرف مواد مخدر و همچنین ترک آن، اطلاعات کافی را کسب کرده و در این مورد تحقیقاتی را انجام دهند. برخی از همسران در این مورد اصلا دخالت نکرده و خود را کنار می‌کشند که این می‌تواند به ضرر همه اعضای خانواده تمام شود.

سخن آخر

اعتیاد نیز یک بیماری است و می‌تواند در سایه حمایت عاطفی همسر بهبود یابد. پس قبل از اقدام به جدایی و طلاق از همسر معتاد ، بهتر است تمام سعی خویش را در جهت درمان همسر خود که دچار اعتیاد شده به کار بگیرید. در جهت کمک به همسر خود می‌توانید به مراکز مشاوره مراجعه کرده و بهترین تصمیمات را اتخاذ نمایید.

برای دریافت مشاوره در زمینه همسر معتاد می توانید در هر زمان از روز برای مشاوره تلفنی با برترین متخصصان در مرکز مشاوره روانشناسی ذهن نو از  طریق شماره 02191002360 و یا از طریق تلفن های ثابت منزل با شماره 9099070354 تماس بگیرید.

منبع: همسر معتاد



:: برچسب‌ها: همسر معتاد ,
:: بازدید از این مطلب : 304
|
امتیاز مطلب : 13
|
تعداد امتیازدهندگان : 5
|
مجموع امتیاز : 5
تاریخ انتشار : چهار شنبه 6 دی 1402 | نظرات ()
نوشته شده توسط : ذهن نو

انگیزه زنان برای ازدواج مسئله‌ای بسیار مهم و حساسی است. این مهم نه تنها برای زنان بلکه برای مردان هم حائز اهمیت است. از این رو قبل از اینکه ازدواجی انجام شود باید انگیزه‌های زوجین مورد بررسی قرار گرفته و بعد اقدامات لازم برای ازدواج صورت بگیرد. در این بین بیشترین قشری که معمولاً انگیزه‌ آن‌ها آنطور که باید مورد توجه و بررسی قرار نگرفته است، زنان هستند. باید به این موضوع توجه داشت که اگر یک زندگی بدون توجه به انگیزه‌های واقعی آغاز شود، نمی‌تواند دوام زیادی داشته باشد. در نتیجه شناخت انگیزه‌های درست و غلط از اهمیت بسزایی برخوردار است. برای آگاهی بیشتر در این زمینه تا انتهای مطلب همراه ما باشید.

 

برای دریافت مشاوره در زمینه انگیزه زنان برای زنان می توانید در هر زمان از روز برای مشاوره تلفنی ازدواج با برترین متخصصان در مرکز مشاوره روانشناسی ذهن نو از طریق شماره 02191002360 و یا از طریق تلفن های ثابت منزل با شماره 9099070354 تماس بگیرید.

منبع: انگیزه زنان برای ازدواج

انگیزه زنان برای ازدواج

همسر گزینی یکی از مهم‌ترین و حساس‌ترین انتخاب‌هایی است که فرد باید در زندگی خود انجام دهد. از این رو یک انتخاب دقیق و حساب شده که با آگاهی بالا صورت بگیرد، می‌تواند زوجین را در شرایط خوبی قرار دهد. از مهم‌ترین مؤلفه‌هایی که باید قبل از ازدواج به آن پرداخته شود، انگیزه زن یا مرد از تشکیل خانواده است. شاید زنان و مردان در بیشتر موارد انگیزه‌های یکسانی برای ازدواج داشته باشند، اما برخی از انگیزه‌ها برای زنان از اهمیت بسیار بالایی برخوردار است. در ادامه به بررسی مهمترین انگیزه زنان برای ازدواج خواهیم پرداخت. 

1️⃣ رشد ابعاد شخصیتی از انگیزه زنان برای ازدواج

یکی از مهم‌ترین انگیزه زنان برای ازدواج، رشد ابعاد شخصیتی است. رشد شخصیت مجموعه‌ای سازمان یافته از خصوصیات و جنبه‌های مختلف وجودی انسان است که زنان با ازدواج به دنبال تکامل ابعاد مختلف آن هستند. در واقع ازدواج محیط و بستر تعامل دو طرفه را برای زنان فراهم می‌کند. در این تعامل دو طرف امکان گفت‌وگو و هم اندیشی در زمینه‌های مختلف را ایجاد می‌کنند. از این رو رشد ابعاد شخصیتی زنان با ازدواج نیز رشد خوبی را خواهد داشت.

2️⃣ تأمین نیازهای عاطفی و روانی 

همه می‌دانیم که ازدواج می‌تواند نیازهای جنسی هر دو طرف را برطرف کند اما یکی از مهم‌ترین نیازهای زنان تأمین عاطفی و روانی است. در واقع نیاز به همدردی، همراهی، شنیده شدن و دیده شدن از جمله مهم‌ترین نیازهای روانی در زنان است که باید به صورت اصولی و درست پاسخ داده شود.

زنان دوست دارند طرف مقابلشان آنان را درک کند و با عمق وجود شنونده صحبت‌هایشان باشد. از این رو مهم ترین انگیزه زنان برای ازدواج تأمین نیازهای عاطفی توسط همسر است. البته این موضوع باید دو طرف باشد، اما زنان با توجه به روحیات لطیف‌تری که دارند، بیشتر به دنبال تأمین نیازهای عاطفی و روانی هستند.

3️⃣ دوستی و صمیمیت با همسر از انگیزه زنان برای ازدواج

زنان دوست دارند که فقط همسر، شوهرشان نباشند، آن‌ها نیازمند یک دوست هستند و به همین دلیل ترجیح می‌دهند که همسرشان بهترین دوستشان باشد. متاسفانه در ذهن عموم جامعه حک شده که فقط زن باید نیازهای مرد را برطرف کند و در جهت آرامشش تلاش کند؛ اما بهتر است آن طرف داستان را هم نیم نگاهی بیندازیم.

زنان دوست دارند با ازدواج، همسرشان به عنوان بهترین دوستشان باشد و به همان اندازه که با دوستان همسال خود راحت هستند، با او هم راحت باشند. همانطور که می‌دانید دوستی بین زوجین از دلایل اصلی بقای یک زندگی مشترک است که هر دو باید برای حفظ آن تلاش کنند. به همین دلیل حس دوستی صمیمی با همسر از جمله اولویت ها و انگیزه زنان برای ازدواج است.

4️⃣ رسیدن به منبع آرامش

رسیدن به منبع آرامش یکی دیگر از انگیزه زنان برای ازدواج است. البته نقش آرامش دادن به یکدیگر باید دو طرفه باشد، از این رو زنان دوست دارند همانطوری که به همسرشان آرامش می‌دهند او هم در این زمینه کوتاهی نکند. هر چقدر زوجین بتوانند آرامش بیشتری برای زندگی مشترکشان فراهم کنند، پایه‌های زندگی خود را محکم‌تر خواهند کرد.

5️⃣ برطرف کردن نیاز جنسی از انگیزه زنان برای ازدواج

بر طرف کردن نیاز جنسی با همسر نیز انگیزه زنان برای ازدواج است. باید به این نیاز در زمان درستی پاسخ داده شود. از آن جا که ازدواج راهی اصولی برای رفع نیاز جنسی است، پس این انگیزه زنان برای ازدواج کاملا سالم تلقی می‌شود. (البته نباید رفع نیاز جنسی تنها انگیزه تان باشد). فراموش نکنید که اگر بتوانید این نیاز همسرتان را به خوبی برطرف کنید به پایداری زندگی مشترکتان کمک کرده‌اید.

6️⃣ مادر شدن

مادر شدن از جمله زیباترین و بهترین حسی است که زنان می‌توانند آن را تجربه کنند. حس در آغوش گرفتن فرزند دلبند و تشکیل یک خانواده با فرزندانی زیبا و دوست داشتنی، انگیزه زنان برای ازدواج است.

7️⃣ دوست داشته شدن از طرف مرد

زنان ذاتا به دوست داشته شدن علاقه دارند. این حس وقتی شدید شود، موجب بروز شخصیت نمایشی یا وابسته می‌گردد. اما طبق بررسی ها، زنان بیشتر از مردان نیاز به دوست داشته شدن و محبت دارند. آن ها در ازدواج می‎‎‌توانند به این تمایل ذاتی شان پاسخ دهند. البته زنانی که احساس دوست داشته شدن را از طرف همسرشان دریافت نمی‌کنند، دچار سرخوردگی و شکست می‌شود. بنابراین مردان باید به نحوی رفتار کنند که همسرشان این احساس را از آن ها دریافت کند. انگیزه زنان برای ازدواج با معنا بخشی به این مفهوم کامل می‌شود.

 8️⃣ شنیده شدن و زمان کافی برای توجه هر چه بیشتر

انگیزه زنان برای ازدواج ایجاد فرصتی برای حضور در کنار مردی است که مجذوب اوست. زنان در ازدواج این فرصت را دارند که زمان کافی و با کیفیتی را در کنار مردی باشند که به آن ها توجه می‌کند. پس در ازدواج انتظار دارند که به حرف هایشان توجه شده و در کنارش حضور پیدا کنید.

9️⃣ استقلال و تشکیل خانواده

جدایی از والدین و اصطلاحا “خانم خانه خودت شدن” از انگیزه زنان برای ازدواج است. دختران در خانه خود احساس استقلال کرده و اختیار امور مختلف زندگی شان را به دست بگیرند. آن ها با پذیرش مسئولیت های جدید شاید، آزادی عمل کمتری داشته باشند، اما جدایی از خانه پدری موجب احساس رضایت برای آن ها خواهد شد.

انگیزه‌های اشتباه برای ازدواج

در این بین انگیزه‌های اشتباهی هم برای ازدواج وجود دارد که افراد و به خصوص زنان باید در مورد آن تجدید نظر کنند. در ادامه به بررسی این انگیزه‌های غلط خواهیم پرداخت.

1. ازدواج دوستان

گاه انگیزه زنان برای ازدواج، متأهل شدن دوستان و همسالان شان است. باید در نظرداشته باشید که شرایط هیچ کس شبیه دیگری نیست. شاید آن‌ها با توجه به شرایطشان و در نظر گرفتن انگیزه‌های خود در زمان درستی ازدواج کرده‌اند. در حالی که شما باید زمان بهتر و دیگری را برای ازدواج خود در نظر بگیرید و هنوز نیاز دارید که بیشتر خودتان را بشناسید. به همین دلیل چشم و هم چشمی از اینکه چون دوستم ازدواج کرده و من هم باید ازدواج کنم، نمی‌تواند انگیزه درستی برای شروع زندگی مشترک باشد.

2. ممکن است شرایط بهتر ایجاد نشود

برخی فکر می‌کنند اولین فردی که سر راهشان قرار گرفت، همان مرد رویاهایشان است. از این رو به این باور اعتقاد دارند که باید با اولین خواستگار ازدواج کرد چون مورد بهتری هرگز پیدا نخواهد شد. از این رو بدون تفکر، بررسی شرایط و شناخت نسبت به فرد مورد نظر ازدواج می‌کنند و حاصل آن طبیعتاً تنش و در نهایت طلاق خواهد بود. به همین دلیل باور به این افکار نمی‌تواند انگیزه مناسبی برای ازدواج باشد.

3. تأمین نیازهای مالی از انگیزه اشتباه زنان برای ازدواج

برخی دیگر فقط به این عقیده ایمان دارند که ازدواج باید برای برطرف کردن تأمین مالی از طرف فرد مقابل باشد. از طرفی با این تفکر نیازهای دیگر خود را نادیده می‌گیرند و وقتی زندگی مشترک خود را آغاز می‌کنند می‌فهمند که پول نتوانسته آن‌ها را خوشبخت کند. طبیعتاً پول و تأمین مالی در زندگی مهم است اما اگر انگیزه کسی از ازدواج فقط مسئله مالی باشد، این ازدواج نمی‌تواند به جای خوبی ختم شود.

وقتی بتوانید قبل از ازدواج خودتان درآمد کسب کنید، آن وقت متوجه خواهید شد که پول در کنار سایر عوامل می‌تواند انگیزه مناسبی برای ازدواج باشد و نباید به عنوان تنها انگیزه مطرح شود.

4. دور شدن از مشکلات خانوادگی

دختران به دلیل محدودیت ها و فشارهای خانوادگی، تنها راه حل خود را ازدواج می‌دانند. بله ازدواج می‌تواند شما را از خیلی از مشکلاتی که در خانه پدری دارید، دور بکند. اما وقتی بدون توجه به پارامترهای همسریابی هر کسی را به عنوان شریک زندگی آینده خود قبول می‎‌کنید؛ با دشواری های بیشتری مواجه خواهید شد. هر چقدر هم که خانه پدری سخت باشد، انگیزه زنان برای ازدواج نباید فرار از خانواده باشد. 

سخن پایانی…

ازدواجی که سالم و با انگیزه‌های اصولی آغاز شود می‌تواند از ما فردی مسئولیت‌پذیر، متعهد و وفادار بسازد. با ازدواج می‌توانیم خوشبخت شویم به شرطی که دلایلی که برای آن در نظر می‌گیریم در جهت رشد و تعالی ما باشد. بنابراین از همین حالا روی انگیزه‌های خود برای ازدواج بیشتر تأمل فرمایید.

برای دریافت مشاوره در زمینه انگیزه زنان برای زنان می توانید در هر زمان از روز برای مشاوره تلفنی ازدواج با برترین متخصصان در مرکز مشاوره روانشناسی ذهن نو از طریق شماره 02191002360 و یا از طریق تلفن های ثابت منزل با شماره 9099070354 تماس بگیرید.

سؤالات متداول

چگونه بفهمیم که انگیزه‌هایی که داریم برای ازدواج مناسب هستند؟

می‌توانید با کمک یک روانشناس به این موضوع پی ببرید که انگیزه‌هایی که در ذهن دارید برای ازدواج مناسب است یا خیر.

آیا پر کردن خلاء تنهایی می‌تواند انگیزه مناسبی برای ازدواج باشد؟

اگر این موضوع دلیل اصلی شما برای ازدواج است، نشان می‌دهد که شما دچار کمبود اعتماد به نفس هستید. در واقع شاید شما فکر می‌کنید به تنهایی نمی‌توانید از پس کارهایتان برآیید و احساس بی کفایتی می‌کنید، به همین دلیل ازدواج را به عنوان راه چاره انتخاب می‌کنید. بهتر است با مراجعه به مشاوره روی سطح اعتماد به نفس خود کار کنید و بعد دوباره در مورد انگیزه‌های ازدواج خود تصمیم گیری کنید.

منبع: انگیزه زنان برای ازدواج



:: برچسب‌ها: انگیزه زنان برای ازدواج ,
:: بازدید از این مطلب : 305
|
امتیاز مطلب : 9
|
تعداد امتیازدهندگان : 3
|
مجموع امتیاز : 3
تاریخ انتشار : چهار شنبه 6 دی 1402 | نظرات ()
نوشته شده توسط : ذهن نو

تاثیر دوستان در اعتیاد تا چه حد است؟ آیا داشتن دوستان ناباب لزوما به اعتیاد و انجام رفتارهای پرخطر منجر می‌شود؟ از نظر روانشناسان فشار گروه دوستان به خصوص در دوران نوجوانی تاثیر زیادی در گرایش به مواد و اعتیاد دارد. با این حال با گذشت سن هرچقدر افراد بتوانند شخصیت محکم تر و اعتماد به نفس بالاتری را شکل دهند می‌توانند از تاثیر دوستان بر رفتارهای خود تا حد زیادی بکاهند.

فهما در ادامه این مقاله در مورد تاثیر دوستان در اعتیاد و راه‌های مقابله با این موضوع توضیحات بیشتری ارائه کرده‌ایم. بهره بردن از مشاوره روانشناسی به خانواده‌ها کمک می‌کند تا در کاهش مشکلات خود با فرزندانشان گام بردارند و رفتار صحیحی با آنان داشته باشند.

برای دریافت مشاوره در زمینه تاثیر دوستان در اعتیاد می توانید در هر زمان از روز برای مشاوره ترک اعتیاد تلفنی با برترین متخصصان در مرکز مشاوره روانشناسی ذهن نو از طریق شماره 02191002360 و یا از طریق تلفن های ثابت شهری با شماره 9099070354 تماس بگیرید.

 منبع: تاثیر دوستان در اعتیاد

تاثیر دوستان در اعتیاد

یکی از پارامترهای مهم در گرفتار شدن افراد به اعتیاد، دوستان و محیط است. طبق بررسی های انجام شده تاثیر دوستان در اعتیاد به خصوص گروه های نوجوان نقش پررنگی دارد. با این حال عوامل فردی و خانوادگی باز هم بیشتر از تاثیر دوستان در اعتیاد است.

تاثیر دوستان در اعتیاد | گروه دوستان چگونه می‌توانند باعث اعتیاد فرد شوند؟

داشتن دوستان مصرف کننده مواد یکی از عوامل خطر مهمی است که در گرایش افراد به اعتیاد نقش مهمی ایفا می‌کند. این مسئله به خصوص در دوره نوجوانی بیش از هر زمان دیگری خود را نشان می‌دهد چرا که در این زمان افراد برای یافتن هویت دلخواه خود تا حد زیادی به گروه دوستان وابسته هستند.

آن‌ها بیش از هر زمانی نیازمند این می‌باشند که در بین همسالان خود یا سایر گروه‌های دوستانه‌ای که با آن‌ها ارزش مشترکی دارند پذیرفته شوند. در این شرایط اگر فرد از اعتماد به نفس کافی برخوردار نباشد یا تمام هویت خود را به دوستانش گره بزند احتمال دارد درخواست انجام هر کاری را از جانب آن‌ها بپذیرد. در واقع ترس از طرد شدن، تمسخر و مواردی از این دست باعث می‌شود که افراد نتوانند به دوستان خود برای مصرف مواد نه بگویند و به همین خاطر ناخواسته در فرایند اعتیاد درگیر شوند.

از بین بردن تاثیر دوستان در اعتیاد

برای اینکه بتوانید از تاثیر دوستان بر رفتارهای خود بکاهید در نظر گرفتن برخی توصیه‌ها می‌تواند بسیار کمک کننده باشد. ما در ادامه به مهم‌ترین عوامل از بین برنده تاثیر دوستان در اعتیاد اشاره کرده‌ایم.

1- تقویت اعتماد به نفس

اعتماد به نفس که به معنای اعتقاد به توانمندی‌ها و ارزشمندی وجود خود است در تاثیرگذاری دوستان بر رفتارهای ما نقش بسزایی ایفا می‌کند. در واقع افرادی که اعتماد به نفس پایین تری دارند در برابر دوستان ناباب آسیب پذیرتر هستند و بیشتر احتمال دارد که درخواست‌های نامعقول آن‌ها را نیز بی چون و چرا بپذیرند چرا که این افراد در باطن بر این باورند که همواره دیگران تصمیم‌های بهتری می‌گیرند و رفتارهای درست‌تری انجام می‌دهند. همین امر باعث می‌شود که نتوانند به خود برای مقاومت کردن در برابر مصرف مواد اعتماد کنند.

2- تاثیر دوستان در اعتیاد | آموختن مهارت نه گفتن

عدم برخورداری از مهارت جرات مندی و توانایی کافی برای “نه” گفتن یکی از عوامل بسیار مهمی است که باعث می‌شود دوستان به راحتی بتوانند رفتارهای ما را کنترل کنند. بسیار اهمیت دارد که افراد از همان سنین پایین در مورد حقوق خود در روابط بین فردی آموزش ببیند و در صورت لزوم بتوانند با قاطعیت با درخواست‌های نامعقول پیرامون خود مخالفت کنند.

در واقع در بسیاری از موارد افراد می‌دانند که مصرف مواد می‌تواند خطرناک باشد اما وقتی پیشنهاد این کار از جانب دوستان مطرح می‌شود نمی‌دانند که چگونه باید با این موضوع مخالفت کنند. تاثیر دوستان در اعتیاد این افراد کاملا غیر قابل انکار است.

گفتن جملات ساده‌ای نظیر “نه نمی‌خواهم امتحان کنم”، تکرار صریح آن و ترک کردن به موقع محیط در صورت وجود فشار زیاد از جمله رفتارهای بسیار موثری است که در این زمینه می‌تواند به شما کمک کند. اگر احساس می‌کنید خود یا فرزندتان از مهارت جرات مندی کافی برخوردار نیستید و نمی‌توانید به راحتی نه بگویید برای افزایش مهارت خود در این حوزه می‌توانید از یک روانسناس کمک بگیرید.

همچنین شرکت در کارگاه‌های آموزش مهارت‌های زندگی و مطالعه کتاب‌های خودیاری که در این زمینه نوشته شد‌ه‌اند می‌توانند تا حد زیادی به شما کمک کنند.

3- امتحان کردن مسیرهای جدید

برخی افراد از امتحان کردن مسیرهای جدید می‌ترسند. همین موضوع باعث می‌شود که به مسیرهای غلط ادامه دهند و احساس کنند هیچ راهی به جز طی آن‌ها ندارند. برای مثال بعضی از نوجوانان یا حتی بزرگسالان فکر می‌کنند در صورتی که از جانب گروه دوستان خود طرد شوند هرگز نمی‌توانند افراد جدیدی را در زندگی خود بیابند. از همین رو حاضرند به درخواست‌های نامعقول آن‌ها برای مصرف مواد نیز تن بدهند. در واقع ترس از تنها ماندن و پذیرفته نشدن از جانب دوستان، اجازه ابراز وجود صحیح را از آن‌ها می‌گیرد.

این در حالی است که هیچ چیز به جز باورهای خود شما نمی‌تواند مانع از این شود که بخواهید مسیرهای جدید را امتحان کنید. کافی است مهارت‌های ارتباطی خود را تقویت کرده و با اعتماد به نفس بیشتری در زندگی پیش بروید. آن وقت خواهید دید که تاثیر دوستان در اعتیاد چقدر بی معنی خواهد بود.

4- تاثیر دوستان در اعتیاد | کمک به هویت یابی نوجوانان

نوجوانان در این برهه حساس از زندگی خود به کمک دوستانشان می‌خواهند به تعریف جدیدی از خود دست یابند. اگر فرزند نوجوانی دارید لازم است به او کمک کنید تا علایق و استعدادهایش را کشف کند و علاوه بر گروه دوستان به دستاوردهای خود نیز تکیه کند. این امر به او کمک می‌کند که احساس توانمندی و خودکارآمدی بالاتری را درونش شکل بدهد و به این ترتیب راحت تر بتواند در برابر دوستان ناباب مقاومت به خرج دهد.

5- تامین نیاز به تعلق

افراد به خصوص در نوجوانی نیاز دارند که به افراد مهم زندگی خود تعلق داشته باشند. بسیار مهم است که بتوانید منبع امنی برای فرزند خود باشید و به او نشان دهید کانون خانواده همواره محل امنی برای ارضای نیازهای عاطفی اش خواهد بود. این امر به او کمک می‌کند که برای رفع تنش‌ها و برطرف کردن نیازهای روانی خود به سمت گروه‌های ناسالم و رفتارهای پرخطر پناه نبرد. تاثیر دوستان در اعتیاد با تلاش برای عضویت بین آن ها مشهود است.

6- تاثیر دوستان در اعتیاد | جدا شدن از دوستان ناباب

با شروع دوران بلوغ نیاز به استقلال در نوجوانان بیشتر از پیش می شود. از طرفی گروه هم سن ها نقش مهم تر و پررنگ تری در تصمیم گیری ها ایفا می کنند و نمی توان تاثیر دوستان در اعتیاد را نادیده گرفت. در این شرایط والدین به دلیل ارتباطی که پیشتر با فرزندشان داشتند، انتظار دارند بی چون و چرا از اوامر آن ها پیروی شود. با رد شدن اوامر والدین و سرپیچی های پنهان و عیان فرزند، شعله های نزاع بیشتر شده و شاهد از دور شدن هر چه بیشتر والدین از فرزندان هستیم.

اقدامات لازم توسط والدین برای از بین بردن تاثیر دوستان در اعتیاد

پس والدین در قدم اول باید بدانند با بزرگ تر شدن فرزندشان نوع ارتباط و حتی کلام آن‌ ها نیز باید تغییر کند. جدا کردن و تلاش برای دور کردن فرزندتان از دوستانش او را در مقابل شما قرار خواهد داد. در عوض با شناختی که از فرزندتان دارید باید در این برهه بیشتر از پیش احساس همدردی و درک را در او پرورش دهید.

این گونه زحمات شما در تربیت او اتلاف نخواهد شد. توصیه می‌کنیم در صورتی که متوجه هر نوع تغییر رفتار و یا ظن در اعتیاد او شدید تنها با متخصص در این باره صحبت کنید. برای دریافت مشاوره ترک اعتیاد کلیک کنید. اما به طور خلاصه به نکات زیر برای از بین بردن تاثیر دوستان در اعتیاد توجه کنید.

  • فرزندتان را درک کنید و با او همدلی داشته باشید.
  • باید ونبایدها را با توجه به سن او تغییر دهید.
  • در مقابل خواسته های او حد تعادل را رعایت کنید.
  • به دوستانش احترام بگذارید.
  • روش تربیتی تان را تغییر دهید.
  • به او مسئولیت هایی متناسب سن و توانش بدهید.
  • با او به مانند کودک برخورد نکنید.
  • برای او وقت بگذارید.
  • قضاوت اش نکنید و به حرفایش گوش فرا دهید.
  • مشکلات خود را با او مطرح نکنید.
  • او را در جریان امور خانه و خانواده قرار دهید.
  • نظر او را در مورد مسائل مختلف بپرسید و به نظرات مخالفش اهمیت دهید.

برای دریافت مشاوره در زمینه تاثیر دوستان در اعتیاد می توانید در هر زمان از روز برای مشاوره ترک اعتیاد تلفنی با برترین متخصصان در مرکز مشاوره روانشناسی ذهن نو از طریق شماره 02191002360 و یا از طریق تلفن های ثابت شهری با شماره 9099070354 تماس بگیرید.

 

 

چگونه می‌توانم بر دوستان فرزندم در دوره نوجوانی کنترل داشته باشم بدون اینکه با مقاومت او مواجه شوم؟

بسیار اهمیت دارد که در مقابل فرزندتان از دوستانش بدگویی نکنید و برای شخصیت آن‌ها ارزش قائل باشید. به جای تلاش برای کنترل سعی کنید نظارت غیر مستقیمی را اتخاذ کنید. برای مثال می‌توانید با دوستان فرزندتان آشنا شوید، گاهی آن‌ها را به منزل دعوت کرده و در تلاش باشید تا با خانواده‌های آن‌ها نیز ارتباط برقرار کنید.

منبع: تاثیر دوستان در اعتیاد



:: برچسب‌ها: تاثیر دوستان در اعتیاد ,
:: بازدید از این مطلب : 308
|
امتیاز مطلب : 6
|
تعداد امتیازدهندگان : 3
|
مجموع امتیاز : 3
تاریخ انتشار : چهار شنبه 6 دی 1402 | نظرات ()
نوشته شده توسط : ذهن نو

شب ماندن خانه پدری نامزد (همسر) یکی از دغدغه های زوجینی است که به تازگی با یکدیگر نامزد کرده و یا حتی عقد کرده اند. در واقع افراد در این مورد احساس راحتی نکرده و گاهی دچار سردرگمی می‌شوند که آیا اینکار درست است یا خیر! فراموش نکنید که خوابیدن در خونه خانواده همسر، حتما به معنی برقراری رابطه جنسی و یا با این هدف نیست. این موضوع می‌تواند بخشی از فرایند شناخت بیشتر بوده و افراد را به یکدیگر نزدیک تر کند.

از طرفی خانواده ها نیز می‌تواند در مورد موضاعاتی مطلع شوند. البته این موضوع به ارزش ها و قوانین خانوادگی نیز بستگی دارد؛ چرا که برخی از خانواده ها نمی‌توانند به راحتی این موضوع را بپذیرند و با به فرزند خود اجازه چنین کاری را بدهند. 

برای دریافت مشاوره در زمینه شب ماندن خانه پدری نامزد می‌توانید در هر ساعت از روز برای مشاوره تلفنی از طریق شماره 02191002360 و یا از طریق تلفن های ثابت شهری با شماره 9099070354 جهت ارتباط با برترین متخصصان کلینیک تخصصی ذهن نو تماس حاصل نمایید.

منبع: شب ماندن خانه پدری نامزد (همسر)

شب ماندن خانه پدری نامزد

از طرفی در برخی مواقع زوجین از این شرایط استفاده کرده و رابطه جنسی خود را در چنین شرایطی آغاز می‌کنند. برخی از افراد خانه ای در این دوران نداشته و برای ملاقات و یا حتی برقراری رابطه جنسی با همسر مجبور به شب ماندن خانه پدری نامزد خود هستند. به این دلیل شاید این موضوع خواسته قلبی آنها نباشد.

حتی گاهی یکی از طرفین از این موضوع بسیار ناراضی بوده و اصلا راضی به چنین کاری نمی‌شوند. این شرایط تنها به دلیل نداشتن حریم شخصی برای رابطه جنسی نیست. بلکه آنها احساس خجالت و شرم کرده یا از این بابت معذب هستند. 

معایب و مزایای شب ماندن خانه پدری نامزد

به طور کلی شب ماندن خانه پدری نامزد، معایب و مزایای مختلفی دارد. در واقع افراد قبل از انجام اینکار باید به خوبی در مورد احساسات خود و حتی پیامدهای آن فکر کرده و بعد از آن اینکار را انجام دهند. در دوران نامزدی اگر دو طرف به یکدیگر محرم نباشند؛ معمولا بسیار کم پیش می‌آید به چنین کاری رضایت داده و یا حتی خانواده ها موافقت کنند. اما در دوران عقد، افراد باید با خانواده های یکدیگر احساس راحتی کرده و در این مورد مقاومت چندانی نکنند. به هر حال برخی از مزایا و معایب این موضوع، شامل موارد زیر می‌شود.

◀صمیمیت بیشتر

گاهی شب ماندن خانه پدری نامزد یا همسر، باعث ایجاد صمیمیت بیشتر افراد با یکدیگر می‌گردد. افراد با عادات و رفتارهای یکدیگر بیشتر آشنا شده و می‌توانند ارتباط صمیمانه تری با یکدیگر داشته باشند. البته باید در هر صورت ادب و احترام را رعایت کرده و به مرزهای اخلاقی پایبند باشند. بعد از مدتی پدر و مادر همسر مانند پدر و مادر خود فرد می‌شوند و نباید در مقابل آنها معذب بود.

◀آشنایی با خانواده نامزد

گاهی فرد به طور مرتب با خانواده نامزد و یا همسر خود در ارتباط نیست. به همین دلیل به خوبی آنها را نمی‌شناسد. این موضوع مخصوصا در دوران نامزدی بیشتر دیده می‌شود. افراد بهتر است وقتی را برای گذراندن با یکدیگر اختصاص داده و حتی با شب ماندن خانه پدری نامزد، آنها را بشناسد. این موضوع حتی در رابطه با همسر یا نامزد نیز تاثیر گذار است و نوعی احترام به او محسوب می‌شود.

◀بروز دخالت های اطرافیان

از طرفی شب ماندن خانه پدری نامزد یا همسر، گاهی منجر به بروز دخالت های بی جا دیگران می‌گردد. البته اگر این موضوع به طور مکرر تکرار شود؛ احتمال آن بیشتر است. از طرفی برخی از والدین کنترلگر بوده و انتظار دارند که در رابطه فرد با همسر و نامزد خود تسلط داشته باشند. در واقع اصلا به این دلیل است که طرف مقابل را مجبور به شب ماندن می‌کنند.

◀جریحه دار شدن احساسات

برخی از افراد به دلیل غرور خود علاقه ای به شب ماندن خانه دیگران مخصوصا شب ماندن خانه پدری نامزد را ندارند. این موضوع مرتبط به عزت نفس آنها و یا ترس از مسئولیت پذیری است. به هر حال ویژگی های شخصیتی افراد نیز در این مورد دخیل هستند که باید به خاطر همسر، آنها را کنترل کنند.

بایدها و نباید های شب ماندن خانه پدری نامزد

در مورد شب ماندن خانه پدری نامزد اصول و قواعدی وجود دارد که بهتر است آنها را رعایت کرده و به آنها پایبند ماند. احساس صمیمیت بیش از حد نیز منجر به بروز مشکلاتی می‌گردد؛ به همین دلیل افراد باید نکاتی را در نظر داشته باشند.

????خوابیدن در کنار یکدیگر

در مورد خوابیدن در کنار یکدیگر، مخصوصا اگر در دوران قبل از محرمیت هستید؛ بهتر است طبق اصول و قوانین خانوادگی عمل کنید. اینکار نوعی احترام و حرمت به خانواده محسوب می‌شود. همچنین از بروز بارداری ناخواسته نیز جلوگیری می‌گردد. در این مورد با یکدیگر و خانواده صحبت کرده؛ از بروز مشکلات جلوگیری کنید.

????رعایت ادب و احترام

اگر به شب ماندن خانه پدری نامزد، علاقه دارید؛ بهتر است در این دوران ادب و احترام را رعایت کرده و همواره فاصله خود را حفظ کنید. این به معنی معذب بودن و یا دوری از خانواده خود نیست. این موضوع باید هم در مورد رفتارها و هم کلامی، مورد توجه قرار گیرد. حتی انجام برخی از رفتارها با نامزد نیز در مقابل خانواده اش و یا خانواده خود صحیح نیست.

????زیاده روی نکردن در این مورد

با اینکه در مورد شب ماندن خانه پدری نامزد، احتمالا زمان خوبی را سپری می‌کنید؛ اما بهتر است در این مورد زیاده روی نکنید. این بدین است که به طور مکرر برای خوابیدن به خانه خانواده همسر مراجعه نکنید. اجازه دهید آنها به طور رسمی شما را دعوت کرده و یا برنامه مشخصی برای اینکار داشته باشید. برای مثال در هفته یکبار در یک روز مشخص، به آنها سر بزنید. در این دوران می‌توانید نامزد خود را در مکانهای دیگر ملاقات کنید؛ اما بهتر است به طور مکرر به خانه ها مراجعه نکنید.

????برقراری تعادل بین خانواده ها

از طرفی باید برای شب ماندن خانه پدری نامزد، به صورت دوطرفه عمل کنید. برای مثال اگر یک شب به خانه پدری نامزد با همسر خود می‌روید؛ شما نیز برای دفعه بعدی او را دعوت کنید. در این زمینه با خانواده های خود مشورت کرده و به صورت خودسرانه عمل نکنید. 

سخن پایانی

باید به عقاید و اصول طرف مقابل در مورد شب ماندن خانه پدری نامزد یا همسر احترام گذاشته و او را مجبور به کاری نکنید. از طرفی در این زمان به اصول پایبند بوده و از اعتماد خانواده ها سواستفاده نکنید. راه های زیادی برای شناخت پیدا کردن از همسر وجود دارد که مراجعه به خانه پدری و گذراندن زمان با آنها، یکی از آنهاست و می‌تواند بسیار موثر واقع شود. افراد بهتر است در این زمینه با یکدیگر صحبت کرده و توافق کنند؛ خانواده ها را در جریان گذاشته از طرفی از مشاور نیز کمک بگیرند.

برای دریافت مشاوره در زمینه شب ماندن خانه پدری نامزد می‌توانید در هر ساعت از روز برای مشاوره تلفنی از طریق شماره 02191002360 و یا از طریق تلفن های ثابت شهری با شماره 9099070354 جهت ارتباط با برترین متخصصان کلینیک تخصصی ذهن نو تماس حاصل نمایید.

منبع: شب ماندن خانه پدری نامزد (همسر)



:: برچسب‌ها: شب ماندن خانه پدری نامزد (همسر) ,
:: بازدید از این مطلب : 335
|
امتیاز مطلب : 18
|
تعداد امتیازدهندگان : 5
|
مجموع امتیاز : 5
تاریخ انتشار : سه شنبه 5 دی 1402 | نظرات ()
نوشته شده توسط : ذهن نو

تعبیر خواب گربه زمانی معنا دارد که رویا را در نزدیکی سحر ببینید و موضوع خواب برگرفته از حوادث روز نباشد. از نظر روانشناسان رویا شاهراهی به ضمیر ناخودآگاه محسوب می‌شود و در نزدیکای سحر که خواب عمیق شده، گویا دریچه‌های ورود به ناخودآگاه هم باز می‌شوند و شاید همان بخشی از ذهن باشد که معبران باستانی آن را دروازه‌ای به سوی عالم غیب می‌دانند. بنابراین هر رویا را از دو جنبه می‌توان تعبیر کرد؛ بعد روانشناسی و بعد عرفانی. تعبیر خواب هر آنچه که باشد حال و برداشت شما از آن خواب هم تاثیر بسیاری بر معنای آن دارد. گاه خوابی معنای بدی دارد، اما شما هم در خواب و هم در بیداری احساس خوبی از دیدن آن خواب دارید، بنابراین علی رغم توضیحات زیر می‌توان گفت برداشت‌تان بسیار اهمیت دارد.

برای دریافت مشاوره در زمینه تعبیر خواب گربه می توانید در هر زمان از روز برای مشاوره تلفنی با برترین متخصصان در مرکز مشاوره روانشناسی ذهن نو از  طریق شماره 02191002360 و یا از طریق تلفن های ثابت منزل با شماره 9099070354 تماس بگیرید.

 منبع: تعبیر خواب گربه چیست

تعبیر خواب گربه از نظر معبران باستانی

دیدن گربه در خواب از دیرباز مورد توجه بسیاری از معبران بوده و تعبیرهای مختلفی برای آن ذکر شده است. در ادامه تعبیر خواب گربه را از منظر معبران باستانی و اسلامی مرور کرده ایم:

تعبیر خواب گربه از نظر امام جعفر صادق (ع)

از نظر امام صادق (ع) دیدن گربه در خواب می‌تواند 5 معنی داشته باشد. اول دزد، دوم وجود فردی عیب جو و طعنه زن در زندگی، سوم دچار شدن به بیماری، چهارم وجود یک زن دلسوز و مهربان و در آخر جنگ یا خصومت بین فردی.

✨گربه از نظر یوسف پیامبر

حضرت یوسف (ع) در زمان خود به برخورداری از علم تعبیر خواب مشهور بودند. از همین رو امروزه نیز بسیاری از افراد وقتی یک خواب نمادین می‌بینند به دنبال تفسیر آن از نظر حضرت یوسف (ع) می‌گردند. از ایشان نقل شده است که دیدن خواب گربه می‌توان نمادی از فقر یا بدبختی باشد. البته حضرت یوسف (ع) تاکید داشتند که تعبیر خواب متناسب با زمان دیده شدن می‌تواند بسیار متفاوت باشد و همواره معنی خواب‌ها یکسان نخواهد بود.

✨تعبیر خواب  گربه از نظر ابن سیرین

از نظر ابن سیرین گربه در خواب نماد مردی دزد یا مفسد است. بر همین اساس اگر در خواب بینید که گربه ای از منزل شما چیزی می خورد یا می برد به وقوع دزدی تعبیر می‌شود و اگر ببینید گربه‌ای را می‌کشید یعنی بر دزد غلبه پیدا می‌کنید.

✨گربه از نظر منوچهری تهرانی

از نظر منوچهری تهرانی تعبیر خواب گربه نماد زنی است که می‌تواند دزد هم باشد. اگر در خواب بینید که گربه‌ای در حال موش گرفتن است می‌تواند به این شکل تعبیر شود که زنی برای شما کار یا خدمتی انجام می‌دهد، اما ممکن است این زن نیت خاصلانه‌ای نداشته باشد و نیرنگ و فریبی در رفتارش مشاهده شود. همچنین دیدن چند گربه در خواب می‌تواند به عنوان زنانی تعبیر شود که پشت سر شما بدگویی می‌کنند. اگر ببینید گربه‌ای در خواب وارد خانه‌تان می‌شود می‌تواند نماد زنی دزد باشد که در واقعیت به خانه‌تان راه می یابد.

✨تعبیر خواب گربه از نظر آنلی بیتون

آنلی بیتون در مورد تعبیر خواب گربه می‌گوید اگر نتوانستید گربه ای را در خواب از خود دور کنید؛ بدین معنا است به زودی بدشانسی در زندگی به سراغ شما خواهد آمد. از طرفی اگر گربه به شما حمله ور شد بدین معنی است که دشمنان در حال تلاش برای نزدیک شدن و شکست دادن شما هستند. به طور کلی او در مورد شرایط مختلفی که گربه به افراد در خواب نزدیک می‌شود؛ نظرات متفاوتی دارد.

✨نظر ابراهیم کرمانی در مورد تعبیر خواب گربه

ابراهیم کرمانی تعبیر خواب گربه را در شرایط مختلف، به گرفتن و پوست ان را کندن، دیدن او در هنگام اذان صبح و همچنین خوردن گوشت گربه است. که در حالت اول به معنی به دست آوردن پول حرامی مانند دزدی است. دیدن گربه در هنگام اذان صبح به معنی شش روز بیماری و کسالت، و در حالت آخر به معنی رفتن به مسافرت و کسب درآمد است.

✨تعبیر شیخ طوسی از خواب گربه

شیخ طوسی نیز سه حالت برای تعبیر خواب گربه در نظر می‌گیرد:

نزدیک شدن بچه گربه ای سفید رنگ و زخمی به معنی شنیدن اخبار و اتفاقاتی ناگوار و ناراحت کننده است.

وقتی شما در حال آسیب زدن به گربه هستید؛ به معنی تلاش برای از بین بردن موانع و همچنین  دام پهن کردن برای دوستان است.

و در حالت آخر مرگ بچه گربه در اثر بیماری و جراحت در مقابل شما، به معنی بیماری و مشکل جسمانی شدید است.

تعبیر خواب از نظر روانشناسان

روانشناسان با مطالعاتی که بر خواب و رویا داشته‌اند، متوجه فعالیت‌های روانی ناخودآگاه در هنگام خواب شده‌اند. ناخودآگاه همان بخشی است که در عالم بیداری سکوت کرده، ولی تاثیر زیادی بر باورها، شناخت و حتی رفتار ما دارد. وقتی که به خواب می‌روید، ناخودآگاه کنترل را به دست گرفته و هر آنطور که می‌خواهد رفتار می‌کند. ناخودآگاه مانند راهرویی که پر از در هست در خود ساکنانی دارد که از کودکی تا به امروز این راهرو بلندتر و پرجمعیت‌تر گشته است. در عالم خواب گویی این ساکنان بیرون آمده و گاه خاطرات و گاه ترس‌ها و گاهی هم آرزوها را مرور می‌کنند. 

اما گاهی هم رویاهایی می‌بینیم که هرگز اتفاق نیافتاده وی ا به آن فکر نشده.  برای مثال ممکن است زمانی خواب گربه ببینید که در طول روز اصلا به آن فکر نکردید یا هیچ گونه مشغله ذهنی در مورد آن نداشتید. روانشناسان به خصوص آن‌هایی که با رویکردهای روان کاوی کار می کنند بر این باورند که اشیاء مختلف در خواب می‌توانند نماد و بازتاب یک موضوع خاص باشند. آن‌ها از طریق کاوش در مورد نوع هیجانی که در خواب وجود داشته و کمک گرفتن از تکنیک‌هایی نظیر تداعی آزاد در مورد رویا تلاش می کنند به معنای نهفته در خواب مثل تعبیر خواب گربه پی ببرند. 

تعبیر خواب گربه در روانشناسی | نگاهی به تعبیر رویا به روش یونگ

یونگ یکی از بزرگ‌ترین نظریه پردازان علم روانشناسی است که مطالعات زیادی در زمینه رویا و تعبیر آن انجام داد. در کتاب تعبیر رویا به روش یونگ آمده است که دیدن گربه در خواب به طور کلی بیانگر نیاز به توجه عاطفی و برقراری ارتباط صمیمانه است. چرا که در زندگی روزمره اکثرا گربه‌های خانگی ارتباطی عاطفی با صاحب خود برقرار می‌کنند. با این حال گربه در خواب زن و مرد می‌تواند تعابیر متفاوتی داشته باشد.

⭕تعبیر خواب گربه برای زنان از نظر یونگ

از آنجایی که برخی زنان در زندگی روزمره گربه را جایگزین فرزند خود می‌کنند و با نگهداری از گربه‌های خانگی نیاز خود به مراقبت را برآورده می‌سازند. دیدن گربه در خواب نمادی از این نیاز در نظر گرفته می‌شود. همچنین به خصوص در زنانی که گربه دارند این خواب می‌تواند از میل به بچه دار شدن نیز حکایت داشته باشد.

⭕تعبیر خواب گربه برای مردان از نظر یونگ

در نظریه یونگ گربه در خواب به جنبه‌های شهودی طبیعت مردان اشاره می‌کند. همچنین گربه تا حد زیادی می‌تواند به عنوان نماد زن و یا به طور کل جنس ماده در نظر گرفته شود. در نتیجه آن تعابیری که در مورد رویای گربه برای زنان گفته شد برای مردان صدق نمی‌کند.

⭕سایر تعابیر خواب گربه در نظریه یونگ

یونگ تعابیر بسیاری را برای گربه در نظر گرفته است که علاوه بر موارد گفته شده احساس وجود یک خطر ناشناخته در سطح ناخودآگاه، احساس خشم یا حسادت، انتقام جویی در رابطه، تمایل به استقلال و دزدی را شامل می‌شود. همچنین گربه سیاه نماد واضحی از احساس ترس به خصوص نسبت به شنیدن اخبار بد در نظر گرفته می‌شود. بعد از یونگ پیروان او بر این باورند که گربه در خواب از یک عمیق روانی و طبیعت پنهان آدمی خبر می‌دهد.

تعبیر خواب گربه در شرایط مختلف

افراد احتمال دارد که گربه را در حالت های مختلف در خواب ببینند که هر کدام از آنها معانی مختلفی دارد. برای مثال دیدن گربه بارداری در خواب به معنی افزایش تعداد دشمنان و رقیبان شما است. تعبیر خواب گربه ای که در حال خرخر کردن است به معنی بروز تغییراتی مثبت و سازنده در زندگی تان است. از طرفی فرار کردن از گربه در خواب می‌تواند نشانه احساس زندانی بودن در زندگی واقعی و همچنین حالت کنونی شما باشد.

سخن پایانی

به طور کلی نمی‌تواند به تعبیر خواب گربه به شکل های مختلف سندیت داد. افراد نظرات مختلفی را در این زمینه مطرح کرده اند. بهتر است افراد این موضوع را زیاد برای خود بزرگ نکرده و یا نگران نشوند. در این زمینه می‌تواند از مشاور نیز کمک گرفت و در صورت تکرار شدن این موضوع، آن را پیگیری کرد.

برای دریافت مشاوره در زمینه تعبیر خواب گربه می توانید در هر زمان از روز برای مشاوره تلفنی با برترین متخصصان در مرکز مشاوره روانشناسی ذهن نو از  طریق شماره 02191002360 و یا از طریق تلفن های ثابت منزل با شماره 9099070354 تماس بگیرید.

 

سوالات متداول

 

دیدن گربه در خواب چه اطلاعاتی در مورد ناخودآگاه انسان می دهد؟

از نظر رویکردهای روان تحلیلی نظیر مکتب یونگ دیدن گربه در خواب می تواند معانی مختلفی داشته باشد که از جمله آن ها می توان تمایل ناخودآگاه برای بچه دار شدن، میل به مراقبت، وجود ترس های عمیق و رازهای درونی را مثال زد.

منبع: تعبیر خواب گربه چیست



:: برچسب‌ها: تعبیر خواب گربه چیست ,
:: بازدید از این مطلب : 308
|
امتیاز مطلب : 2
|
تعداد امتیازدهندگان : 1
|
مجموع امتیاز : 1
تاریخ انتشار : سه شنبه 5 دی 1402 | نظرات ()
نوشته شده توسط : ذهن نو

نحوه برخورد با گریه کودک باید چگونه باشد؟ کودکان عمدتا از شیوه غیر کلامی برای بیان خواسته‌ها و بروز احساسات و عواطفشان استفاده می‌کنند. گریه کردن در کودکان یک امر طبیعی محسوب می‌شود اما اگر این مسئله شدت زیادی پیدا کند و به دفعات متعدد تکرار شود نیاز به بررسی‌های بیشتر وجود دارد. بهانه‌گیری و گریه کودک می‌تواند به دلایل مختلفی بروز یابد اما آنچه که اهمیت دارد شیوه صحیح برخورد والدین با گریه کردن کودک است چراکه برخورد نامناسب از طرف والدین می‌تواند باعث افزایش مشکلات رفتاری و عادت‌های ناهنجار در کودک شود.

در ادامه درباره بهترین شیوه برخورد با گریه کودکان صحبت خواهیم کرد. در همین راستا بهره بردن از مشاوره کودک کمک می‌کند تا بتوانید آگاهی خود را درباره کودکان و نیازها و مشکلات آنان افزایش دهید.

برای دریافت مشاوره در زمینه نحوه برخورد با گریه کودک می‌توانید در هر ساعت از روز برای مشاوره تلفنی کودک از طریق شماره 02191002360 و یا از طریق تلفن های ثابت منزل با شماره 9099070354 جهت ارتباط با برترین متخصصان کلینیک تخصصی ذهن نو تماس حاصل نمایید.

 منبع: برخورد با گریه کودک | 10 روش بند آوردن گریه کودک

علت گریه کودک

قبل از اینکه کودکان بتوانند سخن بگویند یاد می‌گیرند تا از طریق مهارت‌های غیر کلامی نظیر خندیدن و گریه کردن ارتباط برقرار کنند. عمدتا گریه کودک نشان دهنده نارضایتی و شکایت کودک از یک وضعیت است. بنابراین می‌توان گفت که گریه کودک هیچگاه بدون علت رخ نمی‌دهد. از جمله برخی از مهمترین‌ دلایل گریه کردن کودک می‌توان به احساس گرسنگی، خواب‌آلودگی، لجبازی، وجود درد در بدن، بیماری، پوشیدن لباس نامناسب، اضطراب، ناکامی، کسل شدن، کنترل و نظارت شدید والدین، ناتوانی در بیان خواسته‌ها، خستگی و… اشاره کرد. 

نحوه برخورد با گریه کودک

شما برای آرام کردن فرزند خود به جای عصبی شدن بهتر است به دنبال راهکاری موثر باشید. با روش های زیر شما سریعتر به نتیجه رسیده و دچار تنش نخواهید شد. در ادامه رایج ترین روش ها برای برخورد با گریه کودک را آورده‌ایم.

1️⃣ بررسی شرایط و وضعیت کودک

اولین گام در ارتباط با شیوه برخورد با گریه کودک این است که وضعیت و شرایط کودک را بررسی کنید تا علت گریه کردن او مشخص شود. در اکثر مواقع گریه کردن کودک نشان دهنده یک اعتراض یا وجود یک وضعیت ناخوشایند است که با برطرف کردن آن مسائل گریه کودک هم تمام می‌شود. گاهی نیز گریه می‌تواند نشان دهنده وجود مشکلی خاص باشد. به طور مثال کولیک یا قولنج نوزادی یکی از همین وضعیت‌هاست که راهکار درمانی ندارد و تنها با طی شدن دوره آن گریه و بی قراری کودک کاهش می‌یابد. به همین خاطر لازم است که آگاهی والدین در ارتباط با سلامت فرزندشان افزایش یابد.

2️⃣ نحوه برخورد با گریه کودک | ماساژ دادن او

در برخی موارد کودکان به دلیل داشتن درد در نواحی مختلفی از بدنشان شروع به گریه کردن می‌کنند. ماساژ دادن این نواحی می‌تواند باعث ایجاد احساس آرامش و کاهش درد شود.

3️⃣ ابراز علاقه

در برخی موارد برای اینکه کودک به گریه خود پایان دهد باید با او قاطعانه و مقتدرانه صحبت کنید. بهتر است همیشه پس از آرام شدن شرایط با کودک خود مهربان باشید و او را در آغوش بگیرید و ابراز محبت کنید. تشویق کردن رفتارهای خوب کودک و محبت کردن به او باعث می‌شود تا به مرور زمان لجبازی و گریه کردن آموخته شده را کاهش دهد. نحوه برخورد با گریه کودک در چنین مواردی نباید تبدیل به متدی برای جلب توجه او شود. پس در این زمینه توجه بیشتری نمایید و از متخصصین کودک مشورت بگیرید.

4️⃣ نحوه برخورد با گریه کودک | پرت کردن حواس

كودک ممكن است به دلايل مختلفی شروع به لجبازی و گريه كند. اگر مشكل كودک ناشی از بيماری يا مريضی نباشد تكنيک پرت كردن حواس در نحوه برخورد با گریه کودک بسیار موثر است. می‌توانید از هر روشی برای پرت کردن حواس کودک استفاده کنید، به عنوان مثال می‌توان به استفاده از اسباب‌بازی‌های صدا دار، بیرون رفتن با کودک، در اختیار گذاشتن خوارکی مورد علاقه او، پخش کردن موسیقی، بازی کردن، انجام حرکات خنده دار و… اشاره کرد. برای شناخت بیشتر درباره رفتار با کودک کلیک کنید.

5️⃣ نحوه برخورد با گریه کودک | فرصت دادن به کودک

گاهی کودک صرفاً بهانه می‌گیرد و دلیلی برای گریه کردنش وجود ندارد. در چنین شرایطی بهتر است به او زمان بدهید تا بتواند بهانه‌گیری و گریه کردنش را کنترل کند. می‌توانید کودک را برای چند دقیقه تنها بگذارید تا آرام باشد و به پیامدهای رفتارش فکر کند. با این حال به یاد داشته باشید که این روش برای کودکان زیر دو سال مناسب نیست. همچنین می‌توانید کودک را به یک مکان آرام ببرید و با او در ارتباط با این مسئله گفتگو کنید.

حتما از صفحه اینستاگرام ذهن نو و کانال تلگرامی ذهن نو دیدن نمایید.

6️⃣ نحوه برخورد با گریه کودک | کنترل احساسات

زمانی که کودکان با شور و هیجان زیادی بازی می‌کنند یا در یک محیط با محرک‌های زیاد و مختلف قرار می‌گیرند ممکن است شروع به لجبازی و شیطنت کنند. در این شرایط معمولاً والدین مانع از لجبازی و شیطنت بیش از حد کودک می‌شوند، همین مسئله می‌تواند کودک را به گریه کردن وا دارد. از این جهت آموزش کنترل و مدیریت هیجانات برای کودکان می‌تواند برخورد موثری با گریه کردن کودک باشد.

7️⃣ اجتناب از موقعیت‌ها و شرایط ناخوشایند

کودکان در موقعیت‌هایی که احساس ناراحتی و پریشانی دارند گریه و بدخلقی می‌کنند. این مسئله می‌تواند در وضعیت‌های مختلفی در طول زندگی رخ دهد. برای اینکه بتوانید برخورد صحیحی در ارتباط با گریه کودک داشته باشید، بهتر است این موقعیت‎‌ها و شرایط را بشناسید. به عنوان مثال برخی از کودکان هنگامی که گرسنه شوند عصبی شده و گریه می‌کنند، در این شرایط بهتر است والدین قبل از اینکه کودک کاملا گرسنه شود یک وعده غذایی سبک در اختیار او قرار دهند و مانع از گریه کردن فرزندشان شوند.

مثال دیگری که می‌توان در نحوه برخورد با گریه کودک بیان کرد برای خوابیدن کودک است، ممکن است کودک برای خوابیدن لجبازی و گریه کند، در این شرایط برای جلوگیری از گریه کودک بهتر است قبل از خواب با او بازی کنید تا کاملاً خسته شود و سپس او را برای خوابیدن آماده کنید. مسائل این چنینی می‌تواند به وفور در طول زندگی رخ دهد، والدین باید این موقعیت‌ها و شرایط را شناسایی کنند و متناسب با آن وضعیت برخورد نمایند.

8️⃣ نحوه برخورد با گریه کودک | کاهش استرس و اضطراب

در برخی موارد علت گریه کردن و بهانه‌گیری کودک می‌تواند به دلیل اضطراب و استرس باشد. در نتیجه تکنیک‌ها و روش‌های کاهش و مدیریت استرس و اضطراب کودک و برطرف کردن منبع اضطراب می‌تواند منجر به بهبود وضعیت خلقی کودک و گریه نکردن او شود. با این حال اگر اضطراب و استرس کودک بسیار زیاد است بهتر است از یک روانشناس کمک بخواهید. شما باید در نحوه برخورد با گریه کودک خود شرایط متعددی را در نظر بگیرید. دریافت خدمات مشاوره به شما کمک می کند تا شرایط را بهتر مدیریت کنید.

9️⃣ برای بند آمدن گریه کودک باج ندهید

والدینی که صبور نیستند، در برخورد با گریه کودک اولین و راحت ترین اقدام؛ یعنی برآورده کردن خواسته های کودک را انتخاب می‌‌کنند. کودک در محیط های مختلف این رویه را تکرار می‌کند؛ او با گریه و قشقرق خواسته های خود را برآورده می‌کند. در چنین شرایطی روش نامناسب شما در برخورد با گریه کودک باعث شده تا او روش دیگری برای نیازهایش را یاد نگیرد. حال برای تغییر این رویه شما باید تلاش و انرژی بیشتری صرف کنید. به دلیل سختی این مساله توصیه داریم که حتما از مشاور کودک کمک بگیرید.

???? از زور و خشونت اجتناب کنید

تحت هیچ شرایطی کتک و خشونت نمی‌تواند برخورد مناسبی با گریه های کودک دلبندتان باشد. مخصوصا برای کودکان زیر دو سال، تنبیه بدنی واکنش عکس می‌دهد و کودک بیش از پیش داد و فریاد می‌کند. برای کودکان بالاتر از دوسال هم شاید بتوانید در لحظه گریه های او را بند بیاورید، اما آسیبی که به او وارد کرده اید را نمی‎‌توانید جبران کنید. پس هرگز از خشونت برای بند آوردن گریه کودک استفاده نکنید.

سخن آخر

هر مادری و پدری از گریه های بی امان فرزندش به ستوه آمده و به دنبال راهی برای اتمام آن است. اگر می‌خواهید فرزندی آرام و مودب داشته باشید، نسبت به روش های خودتان برای آرام کردن او در موقعیت های مختلف دقت کنید. آیا این روش ها تا به حال موثر بوده است؟ یا نه در هر بار رفتار کودک بدتر از قبل شده و شما مجبور شده اید با شدت بیشتری با او برخورد کنید؟ آیا با ادامه روش های اختصاصی خودتان می‌توانید آنچه را که می‎خواهید به فرزندتان یاد بدهید؟

با پرسیدن این سوالات از خودتان خواهید فهمید که آیا روش تان درست است یانه. شما می‌توانید به کمک کتاب ها و ویدیوهای آموزشی برای والدین روش هایی کاربردی یاد بگیرید. در این خصوص می‌‌توانید از خدمات مجموعه روانشناسی ذهن نو نیز استفاده کنید.

برای دریافت مشاوره در زمینه نحوه برخورد با گریه کودک می‌توانید در هر ساعت از روز برای مشاوره تلفنی کودک از طریق شماره 02191002360 و یا از طریق تلفن های ثابت منزل با شماره 9099070354 جهت ارتباط با برترین متخصصان کلینیک تخصصی ذهن نو تماس حاصل نمایید.

 

سوالات متداول

آیا تنبیه کردن کودک برای پایان دادن به گریه امری موثر است؟

تنبیه کردن هیچگاه نتیجه مطلوبی به همراه ندارد. شاید در کوتاه مدت تنبیه کردن موثر واقع شود، اما در بلند مدت همیشه نتیجه معکوس به همراه دارد.

منبع: برخورد با گریه کودک | 10 روش بند آوردن گریه کودک



:: برچسب‌ها: برخورد با گریه کودک | 10 روش بند آوردن گریه کودک ,
:: بازدید از این مطلب : 288
|
امتیاز مطلب : 13
|
تعداد امتیازدهندگان : 4
|
مجموع امتیاز : 4
تاریخ انتشار : دو شنبه 4 دی 1402 | نظرات ()
نوشته شده توسط : ذهن نو

سندرم خستگی مزمن اختلالی روانشناختی است که مشخصه آن فقدان انرژی و خستگی مفرط است به طوری که این خستگی با گذشت زمان و استراحت نیز برطرف نمی‌شود. متخصصان هنوز علت دقیق بروز این مشکل را پیدا نکرده‌اند اما براین باورند که سندروم خستگی مزمن می‌تواند از تعامل فاکتورهای زیستی و روانی مختلف ایجاد شود. در اکثر موارد فشارهای شغلی، درگیری با بیماری‌های مزمن و تجربه استرس‌های طولانی مدت در بروز این سندروم نقش دارند. در ادامه علائم، علل و روش های درمان خستگی‌مزمن را مورد بررسی قرار داده‌ایم. برای کسب اطلاعات بیشتر تا انتها همراه ما باشید. برای دریافت مشاوره در زمینه سندروم خستگی مزمن می توانید در هر زمان از روز برای مشاوره تلفنی با برترین متخصصان در مرکز مشاوره روانشناسی ذهن نو از  طریق شماره 02191002360 و یا از طریق تلفن های ثابت منزل با شماره 9099070354 تماس بگیرید.

منبع: سندرم خستگی مزمن

آشنایی با علائم و نشانه های سندرم خستگی مزمن

سندرم خستگی مزمن نوعی مشکل روانشناختی است که مشخصه اصلی آن احساس خستگی مفرط و فقدان انرژی است. زمانی تشخیص خستگی مزمن از جانب متخصصان مطرح می‌شود که مشکل بیمار از مسائل طبی نظیر کم خونی یا فقر آهن نشات نگرفته باشد. همچنین خستگی مزمن با خستگی‌هایی که در سایر شرایط اتفاق می‌افتند متفاوت است. به طوری که تحت تاثیر مشکلات جسمانی بدتر می‌شود اما با استراحت بهبود نمی‌یابد. سایر علائمی که در این سندرم مشاهده می‌شود موارد زیر را در برمی‌گیرد. 

  • بروز مشکلاتی در حافظه
  • از دست دادن تمرکز
  • سردردهای مکرر
  • گلو درد
  • بزرگ شدن غدد لنفاوی در ناحیه زیر بغل یا گردن
  • تجربه دردهای عضلانی و مفصلی بدون دلیل
  • سرگیجه‌ای که با حرکت از حالت خوابیده یا نشسته به حالت ایستاده بدتر می‌شود
  • عدم احساس سرزندگی پس از بیدار شدن از خواب (با وجود ساعات خواب کافی)
  • احساس خستگی بیش از حد بعد از فعالیت‌های بدنی

علل بروز سندرم خستگی مزمن

علت دقیق بروز سندرم خستگی مزمن مشخص نیست با این حال متخصصان برای مفهوم پردازی این مشکل علل و عوامل مختلفی را دخیل می‌دانند که از جمله آن‌ها می‌توان به ویروس‌ها، ضعیف بودن سیستم ایمنی، مشکلات هورمونی، درگیری با استرس‌های مزمن یا شدید را مثال زد. همچنین ممکن است برخی افراد از نظر ژنتیکی در برابر خستگی مزمن آسیب پذیرتر باشند. در اکثر موارد این سندروم در اثر تعامل فاکتورهای زیستی و روانشناختی مختلف پدید می‌آید.

????اختلال در خواب

طبیعی است که افراد مبتلا به سندرم خستگی، بیشتر از دیگران مشکلاتی در خواب را تجربه کنند. در واقع این دو با یکدیگر در ارتباط بوده و هم اختلالات خواب منجر به خستگی مزمن می‌گردند و هم ابتلا به این سندرم باعث بروز مشکلاتی در خوابیدن می‌شود. درمان هریک از بیماری ها باعث کاهش علائم در دیگری می‌گردد.

????عوامل عفونی

یکی دیگر از دلایل ابتلا به سندرم خستگی مزمن، ابتلا به برخی از عفونت هاست. ویروس اپشتین بار، کوکس ساکی گروه B، لتفوتروفیک سلول T، هرپس انسانی و… همگی منجر به بروز این سندرم می‌گردند. البته برخی از تحقیقات این موضوع را رد کرده و تنها معتقدند که خستگی یکی از نشانه های ابتلا به این ویروس هاست. به هر حال بهتر است سیستم ایمنی بدن را تقویت کرد و از ابتلا به انواع بیماری ها و عفونت ها جلوگیری نمود.

????سن و جنسیت

سن و جنسیت افراد نیز در ابتلا به این سندم دخیل هستند. سندم خستگی مزمن بیشتر در سنین 40 تا 50 سال و زنان دیده می‌شود. افراد بهتر است با داشتن چنین شرایطی، بیشتر از بدن خود محافظت کرده و از بروز علائم آن پیشگری کنند.

عوامل خطر بروز سندرم خستگی مزمن

وجود برخی عوامل درونی می‌تواند ریسک بروز سندروم خستگی‌مزمن را تا حد زیادی افزایش دهد که از جمله مهم‌ترین آن‌ها می‌توان به سن و جنسیت اشاره کرد. در واقع پژوهش‌ها نشان می‌دهند که زنان، به خصوص در سنین جوانی تا میانسالی بیش از دیگران احتمال دارد که درگیر سندروم خستگی مزمن شوند.

روش های درمان سندرم خستگی مزمن

تاکنون یک درمان خاص برای درمان قطعی سندرم خستگی مزمن پیشنهاد نشده است. در عوض متخصصین بر این باورند که باید برای هر بیمار متناسب با نیازهای منحصر به فردی که دارد یک برنامه درمانی در نظر گرفت. از جمله اقداماتی که به طور کل برای بهبود علائم خستگی مزمن پیشنهاد می‌شوند باید به موارد زیر اشاره کرد.

 ✅ایجاد تغییراتی در سبک زندگی

برای درمان فقدان انرژی اگر یک مشکل جسمی یا روانشناختی خاص نظیر افسردگی وجود نداشته باشد، درمانگران پیش از هرچیز بر اصلاح سبک زندگی تاکید می‌کنند. برای مثال در این شرایط بسیار اهمیت دارد که میزان استفاده از کافئین خود را کاهش دهید و از مصرف نیکوتین و الکل خودداری نمایید.

همچنین از چرت زدن در طول روز بپرهیزید چرا که این کار می‌تواند باعث بی خوابی شده و در طی روز انرژی شما را بگیرد. گنجاندن ورزش‌های سبک در برنامه روتین نیز از جمله دیگر اقداماتی است که می‌تواند در کنترل علائم خستگی مزمن موثر باشد. 

 ✅دارو درمانی

بسیاری از کسانی که به سندرم خستگی مزمن مبتلا هستند بیش از هرچیز دنبال یک درمان دارویی سریع برای رفع مشکل خود می‌گردند. این در حالی است که هیچ داروی خاصی تا به حال برای درمان این وضعیت پیشنهاد نشده است. توجه به این مسئله بسیار حائز اهمیت است که این سندروم وضعیتی مزمن دارد و برای بهبودی به زمان، صبر و شکیبایی نیاز دارد.

متاسفانه بسیاری از افراد سودجو در این شرایط داروهای محرک سیستم عصبی نظیر شیشه و کوکائین را به بیماران توصیه می‌کنند که این در نهایت با ایجاد اعتیاد و عوارض مرتبط با آن به پیچیدگی هرچه بیشتر اوضاع می‌انجامد. در نتیجه هرگز به طور سرخود ازهیچ گونه دارو یا موادی استفاده نکنید و اگر نیازمند دریافت کمک هستید به روانشناس یا روانپزشک مراجعه نمایید. متخصصان در برخی موارد ممکن است تجویز داروهای ضدافسردگی را به صلاح بیمار ببینند و از آن‌ها برای تسریع روند بهبودی کمک بگیرند. برای اطلاع از نشانه های خستگی از کار کلیک کنید.

 ✅روان درمانی

در روان درمانی روانشناسان تلاش می‌کنند تا دریابند سندرم خستگی مزمن در پاسخ به چه موقعیتی ایجاد شده است. از آنجایی که در بسیاری از موارد این مشکل با استرس و فشارهای مزمن در ارتباط است درمانگران استفاده از تکنیک‌های آرام سازی نظیر ریلکسیشن، فنون تنفسی و ذهن آگاهی را در دستور کار خود قرار می‌دهند. فراگیری این تکنیک‌ها به بیمار کمک می‌کند تا بتوانند با محیط خود سازگاری بالاتری پیدا کنند و از نظر جسمی و روانی انرژی بالاتری داشته باشند.

شیوع سندرم خستگی مزمن

در طی پژوهش هایی که در زمینه شیوع سندرم خستگی مزمن انجام شده است؛ مشخص گردید که این بیماری بیشتر در بین بزرگسالان شایع است و کمتر در میان کودکان و نوجوانان دیده می‌شود. این آمار همچنین در میان سفیدپوستان نیز بیشتر دیده می‌شود. برخی از افراد این موضوع را به میزان دسترسی .و استفاده از امکانات درمانی مرتبط می‌دانند. 

همپوشانی علائم سندرم خستگی مزمن با دیگر بیماری ها

علائم سندرم خستگی مزمن با بسیاری از بیماری های دیگر همپوشانی دارد. به همین دلیل تشخیص درمان آن، کمی دشوار است و گاهی به دلیل اینکه با دیگر بیماری ها اشتباه گرفته می‌شود؛ روش های درمانی درستی برای آن استفاده نمی‌شود. برخی از بیماری هایی که با این سندوم اشتباه گرفته می‌شوند؛ شامل فیبرومیالژیا، سندرم روده تحریک پذیر، حساسیت های شیمیایی و اختلال مفصل گیجگاهی فک پایین، می‌شود. بهتر است افراد برای تشخیص دقیق و همچنین شروع درمان به صورت اصولی از متخصص کمک بگیرند.

سخن پایانی

با اینکه همه افراد خستگی را تجربه می‌کنند و در واقع یکی از نشانه های سلامت بدن است؛ اما ماندگاری آن برای مدت زمان طولانی نشانه خوبی نبوده و باید پیگیری شود. این نوع از خستگی زندگی شخصی و اجتماعی فرد را تحت تاثیر قرار داده و باعث مشکلات زیادی در زمینه جسمانی و روانی می‌گردد. با اینکه هنوز علت دقیقی برای آن مشخص نشده است؛ اما موضوعات زیادی در ابتلا به آن موثر هستند. تشخیص به موقع و درمان درست این بیماری می‌تواند فرد را به زندگی عادی برگردانده و از بسیاری از عوارض جانبی جلوگیری کند. بهتر است افراد در این زمینه با یک متخصص مشورت کنند.

برای دریافت مشاوره در زمینه سندروم خستگی مزمن می توانید در هر زمان از روز برای مشاوره تلفنی با برترین متخصصان در مرکز مشاوره روانشناسی ذهن نو از  طریق شماره 02191002360 و یا از طریق تلفن های ثابت منزل با شماره 9099070354 تماس بگیرید.

 

سوالات متداول

آیا خستگی مزمن به طور خود به خود بهبود می‌یابد یا باید حتما برای درمان آن از متخصص کمک گرفت؟

خستگی مزمن همان طور که از نامش پیداست اگر تحت درمان قرار نگیرد می‌تواند برای مدت طولانی شما را درگیر خود کرده و عملکردتان را کاهش دهد. در نتیجه برای مدیریت بهتر این اوضاع باید به یک رواشناس یا روان پزشک مراجعه نمایید.

منبع: سندرم خستگی مزمن



:: برچسب‌ها: سندرم خستگی مزمن ,
:: بازدید از این مطلب : 304
|
امتیاز مطلب : 6
|
تعداد امتیازدهندگان : 3
|
مجموع امتیاز : 3
تاریخ انتشار : دو شنبه 4 دی 1402 | نظرات ()