نوشته شده توسط : ذهن نو

ترک خودارضایی و همچنین برطرف کردن وابستگی به آن، تاثیرات زیادی بر زندگی شخصی و همچنین جنسی افراد دارد. آیا در مورد اهمیت و روش های ترک خود ارضایی اطلاعی دارید. خود ارضایی به خودی خود امری است که در فرایند رشد و رسش جنسی اکثر افراد آن را تجربه می کنند.

با این حال تکرار مکرر این رفتار و تبدیل شدن آن به یک عادت می‌تواند منجر به نوعی وابستگی روانی شود. به همین خاطر متخصصین پرداختن وسواسی به خود ارضایی را به عنوان نوعی اعتیاد در نظر می گیرند و به کمک روش های گوناگون از جمله رویکرد شناختی رفتاری برای بهبود آن تلاش می‌کنند.برای دریافت مشاوره در زمینه ترک خودارضایی می‌توانید در هر ساعت از روز برای مشاوره تلفنی از طریق شماره 02191002360 و یا از طریق تلفن ثابت با شماره 9099070354 جهت ارتباط با برترین متخصصان در مرکز مشاوره روانشناسی ذهن نو تماس حاصل نمایید.

 منبع: ترک خودارضایی چه راه های دارد

 

تعریف خود ارضایی در دو جنس چیست؟

 

خود ارضایی به معنای انجام هرگونه فعالیت خود تحریکی است که بدون مشارکت فرد دیگر انجام می‌شود و می‌تواند به تجربه لذت جنسی، ارگاسم و انزال کمک کند. خود ارضایی در هر دو جنس و در سنین مختلف دیده می‌شود. بسیاری از افراد برای کشف لذت‌های جنسی از دوران بلوغ خود ارضایی را تجربه می‌کنند.

با این حال عواملی نظیر عدم دسترسی به شریک جنسی در سایر سنین و یا نارضایتی جنسی در رابطه با همسر باعث می‌شود که افراد این رفتار را تکرار نمایند. در این شرایط افراد باید به دنبال راهی برای ترک خودارضایی باشند و این عادت رفتاری مخرب را از بین ببرند. 

اهمیت ترک خودارضایی

خود ارضایی به نوبه خود امری است که بسیاری از افراد در فرایند رسش و رشد جنسی خود آن را تجربه می‌کنند. با این حال میزان و فواصل این رفتار اهمیت بسیاری دارد. چرا که عمل خودارضایی مدارهای پاداش در مغز را فعال می‌کند، پس ممکن است ذهن به آن عادت کرده و درگیر نوعی اعتیاد شود. در این شرایط فرد مشغولیت ذهنی بسیار زیادی با خودارضایی پیدا کرده و برای انجام آن نوعی فشار و اجبار در درون خود حس می‌کند.

این امر در نهایت می‌تواند از نظر روانی شما را به هم ریخته و عملکردتان را در زندگی روزمره با اختلال مواجه سازد. به همین دلیل بسیار مهم است که بتوانید رفتار خود ارضایی را مدیریت کرده و اجازه ندهید کنترل زندگی‌تان را به دست بگیرد. کمک گرفتن از یک متخصص در حوزه سلامت روان از جمله روانشناس و مشاور از جمله گزینه‌هایی است که می‌تواند به طور موثری در ترک خود ارضایی به شما کمک نماید. 

توصیه هایی برای ترک خودارضایی

 

اگر احساس می‌کنید که خود ارضایی برای شما به یک عادت غیرقابل کنترل تبدیل شده و در عملکرد روزمره‌تان به هر نحوی اختلال ایجاد کرده است؛ لازم است به برخی توصیه ها برای مدیریت این رفتار عمل کنید تا از تاثیر آن بر زندگی خود بکاهید. از جمله مهم‌ترین این نکات در زمینه ترک خودارضایی، به شرح زیر هستند.

????خودتان را مشغول نگه دارید

تلاش کنید فرصت‌های خود ارضایی را در طول روز برای خود محدود کنید. برای این امر بهتر است برنامه‌ای برای خود بچینید که به واسطه آن در فعالیت‌های هیجان بخش و درگیرکننده‌ای مشارکت داشته باشید. در حقیقت بسیار اهمیت دارد که انرژی روانی شما در جایی تخلیه شده و مشغولیت ذهنی کافی با مسائل دیگری داشته باشید. یکی از راه های موثر برای ترک خودارضایی، مشارکت و حتی یادگیری مهارت های جدید است. افراد از ای طرق کمتر به خودارضایی فکر کرده و حتی زمان کمتری برای آن دارند.

????ترک خودارضایی با ورزش کردن

ورزش کردن چه به صورت ورزش های هیجان انگیز و مفرح چه به صورت ورزش‌های آرام بخشی نظیر یوگا می‌تواند در کنترل خود ارضایی کمک کند. در واقع ورزش‌های هوازی از طریق تخلیه انرژی و یوگا از طریق افزایش احساس آرامش و کاهش تنش‌های جسمانی در ترک خود ارضایی کمک خواهند کرد. همچنین ورزش میزان هورمون ها نیز تنظیم کرده و در میل جنسی افراد نیز موثر خواهد بود.

????احساسات‌تان را با یک درمانگر در میان بگذارید

آنچه بیش از هر چیز خود ارضایی را دردسر ساز می کند احساس شرم یا گناهی است که افراد پس از آن تجربه می‌کنند. این احساسات می‌توانند ریشه در عقاید مذهبی، اخلاقی و فرهنگی داشته باشند. برای ترک خود ارضایی به روش صحیح، لازم است که بتوانید بر روی پیامدهای روانی منفی که برایتان به بار آورده نیز کار کنید و سلامت روان خود را مجددا بازیابید.

صحبت با یک درمانگر و در میان گذاشتن احساسات منفی خود در مورد خود ارضایی به شما کمک می‌کند تا فشار کمتری را تحمل کنید و با روش‌های مدیریت احساسات منفی آشنا شوید.

????کمتر تنها بمانید

کنترل رفتار آن هم زمانی که تنها هستید و در اوقات فراغت به سر می‌برید بسیار دشوارتر از سایر زمان هاست. در نتیجه بهتر است تلاش کنید کمتر تنها بمانید و زمان بیشتری را در جمع و با سایر افراد سپری کنید. برای مثال شما می‌توانید فعالیت‌های ساده‌ای نظیر دیدن یک بازی فوتبال یا تماشای یک سریال را به جای تنهایی در کنار دوستان‌تان انجام دهید و به این ترتیب دیگران را در اوقات فراغت خود شریک کنید.

یکی دیگر از روش ها برای ترک خودارضایی حضور در جمع و معاشرت بیشتر با افراد است. چرا که احتمال بروز این رفتار در تنهایی بیشتر بوده و افراد برای جلوگیری از آن می‌توانند در جمع دوستان و خانواده خود حضور پیدا کنند.

????تماشای پورنوگرافی را متوقف نمایید

یکی از عواملی که در ابتدا فرد را برای انجام خود ارضایی تحریک می‌کند دیدن تصاویر مستهجن و پورنوگرافی است. در واقع تا زمانی که فیلم‌ها و تصاویر با این محتوا در دسترس هستند ترک خودارضایی بسیار سخت خواهد بود. در نتیجه باید با تمام توان دسترسی خود را به این محتواها محدود کنید.

اگر به دیدن این محتواها عادت کرده‌اید تلاش کنید کامپیوتر شخصی خود را در محلی از خانه قرار دهید که دیگران نیز به آنجا رفت و آمد دارند. پس اوقاتی که با کامپیوتر کار دارید را در این مکان بگذرانید تا کمتر برای دیدن فیلم های پورن وسوسه شوید. همچنین برای ترک خودارضایی دسترسی خود را به اینترنت محدود کرده و حتی از دیگران نیز در این زمینه کمک بگیرید.

????زمان های دردسر ساز را شناسایی کنید

تلاش کنید با دقت در رفتارهای خود دریابید بیشتر در چه زمان‌هایی برای انجام خود ارضایی احساس فشار و اجبار می‌کنید. برای مثال ممکن است اکثرا شب‌ها قبل از خواب یا صبح هنگام و در حین دوش گرفتن دچار وسوسه برای خود ارضایی شوید. شناسایی دقیق زمان‌های دردسرساز به شما و درمانگرتان کمک می‌کند که بدانید چه زمان‌هایی باید مداخلات جدی‌تری انجام دهید. با اینکار قدم مهمی در راستای ترک خودارضایی برداشته اید و همچنین فرایند درمان را سریع تر خواهید کرد.

????عوامل تحریک کننده درونی را بشناسید

عوامل تحریک کننده خود ارضایی همواره مربوط به مسائل محیطی و پیرامونی نیستند. گاهی دچار شدن به برخی هیجانات و احساسات از درون ما را برای عمل خود ارضایی تحریک می‌کنند. برای مثال برخی افراد زمانی که تحت فشار هستند و تنش بسیاری تجربه می‌کنند بیش از سایر زمان‌ها برای خود ارضایی وسوسه می‌شوند.

شناسایی عوامل درونی به شما کمک می‌کند تا بدانید باید روی چه عواملی کار کنید و از درمانگرتان در مورد چه مسائلی کمک بگیرید. در واقع بخش بزرگی از فرایند ترک خودارضایی به این عامل بستگی دارد که شناسایی آنها با روش های مختلفی انجام می‌شود.

????پوشیدن لباس های بیشتر هنگام خواب

یکی از دلایل خودارضایی افراد برخورد بدن آنها با رختخواب و تحریک شدن است. به همین دلیل یکی از راهکارهای پیشنهاد شده برای ترک خودارضایی، پوشیدن لباس های بیشتر هنگام خواب است. در چنین شرایطی بدن افراد تماس کمتری با تخت  داشته و کمتر احتمال دارد که تحریک شوند. همچنین گاهی افراد در هنگام خواب لباس زیر به تن نمی‌کنند؛ که همین عاملی برای خودارضایی آنهاست.

????دارو درمانی

هیچ داروی مشخصی برای ترک خودارضایی وجود ندارد. اما به دلیل اینکه این رفتار بعد از مدتی حالت وسواس گونه برای افراد ایجاد می‌کند؛ می‌توانند با مراجعه به روانپزشک داروهای موثر در این زمینه را دریافت کنند. معمولا داروهایی که برای درمان این وابستگی تجویز می‌شوند؛ آرامبخش ها و ضداضطراب هاست. همچنین گاهی برخی از داروهای هورمونی نیز برای کنترل میل جنسی، تجویز می‌شوند.

ترک خودارضایی به کمک درمان های روان شناختی

توصیه‌هایی که در مورد ترک خود ارضایی گفته شد زمانی بیشترین تاثیرگذاری را دارند که به کمک یک متخصص روانشناس اجرا شوند. شما در جریان جلسات روان‌درمانی می‌توانید ریشه مشکلات خود را شناسایی کنید تا با تکنیک‌های بیشتری برای غلبه بر وسوسه خود ارضایی آشنا شوید.

همچنین درمانگر به شما کمک می‌کند تا عوارض خودارضایی را نیز مورد توجه قرار داده و در صورت وجود مشکلاتی نظیر افسردگی و اضطراب آن‌ها را نیز مورد درمان قرار دهید. در نتیجه لازم است که برای گرفتن نتایج موثرتر از یک درمانگر برای حل مشکلات خود کمک بگیرید.

سخن پایانی

ترک خودارضایی یکی از دغدغه های افرادی است که به این رفتار، عادت کرده اند. چنین افرادی بعد از مدتی حتی دیگر با خودارضایی لذت جنسی را تجربه نکرده و چرخه جنسی بدن آنها نیز دچار تغییراتی می‌شود. به همین دلیل بهتر است افراد به کمک یک روانشناس عوامل موثر در این زمینه را شناسایی کرده و با راهکارهایی این رفتار را ترک نمایند. خودارضایی به تنهایی برای بدن مشکلی ایجاد نمی‌کند؛ اما وابستگی به آن سبب بروز پیامدهای روانی و جسمانی زیادی می‌گردد.

برای دریافت مشاوره در زمینه ترک خودارضایی می‌توانید در هر ساعت از روز برای مشاوره تلفنی از طریق شماره 02191002360 و یا از طریق تلفن ثابت با شماره 9099070354 جهت ارتباط با برترین متخصصان در مرکز مشاوره روانشناسی ذهن نو تماس حاصل نمایید.

 

سوالات متداول

آیا ترک خود ارضایی عوارض جسمانی آن را از بین می برد؟

برخلاف باورهای عمومی، پژوهش ها عوارض خودارضایی را تایید نمی کنند. در واقع مطالعات نشان می دهند تکرار بیش از حد خود ارضایی بیش از اینکه باعث مشکلات جسمانی شود ذهن و روان فرد را درگیر کرده و موجب آسیب های روان شناختی می شود. که با ترک آن باید از درمان های موجود استفاده کرد تا عوارض به طور کامل از بین بروند.

منبع: ترک خودارضایی چه راه های دارد



:: برچسب‌ها: ترک خودارضایی چه راه های دارد ,
:: بازدید از این مطلب : 399
|
امتیاز مطلب : 21
|
تعداد امتیازدهندگان : 7
|
مجموع امتیاز : 7
تاریخ انتشار : جمعه 19 آبان 1402 | نظرات ()
نوشته شده توسط : ذهن نو

آیا می‌دانید تمرینات کگل چیست و چه مزایایی دارد؟ تمرینات کگل تمریناتی هستند که سبب انقباض عضلات کف لگن شده و به همین دلیل در درمان و بهبود مشکلاتی همچون اختلال نعوظ، بی اختیاری ادرار و سایر مشکلات جنسی تاثیر بسیار زیادی می‌گذارد. با توجه به اینکه این تمرینات بسیار ساده هستند و هیچ هزینه و زمانی برای فرد ندارند، بهتر است که افراد این تمرینات را بلد باشند و از آن‌ها استفاده نمایند. این تمرینات برای زنان و مردان بسیار کابردی بوده و عضلات ذکر شده را تقویت خواهد کرد. در ادامه مقاله به بررسی کامل تمرینات کگل و موارد استفاده آن می‌پردازیم. 

برای دریافت مشاوره در زمینه تمرینات کگل می‌توانید در ساعت از روز برای مشاوره جنسی تلفنی از طریق شماره 02191002360 و یا از طریق تلفن های ثابت منزل با شماره 9099070354 جهت ارتباط با برترین متخصصان در مرکز مشاوره روانشناسی ذهن نو تماس حاصل نمایید.

منبع: تمرینات کگل | 7 فایده تمرینات کگل برای مردان و زنان 

تمرینات کگل در چه مواردی قابل اجراست؟

  • درصورتی که مثانه دچار بیش فعالی باشد
  • بی‌اختیاری در ادرار (مثلا هنگام خنده و یا عطسه) وجود داشته باشد
  • اختلال نعوظ در مردان
  • بروز زودانزالی در مردان
  • آمادگی برای بارداری
  • پایین بودن کیفیت رابطه جنسی برای خانم ها و آقایان
  • بعد از زایمان
  • در مواردی که (به خصوص مردان) دچار عفونت‌های اداری باشند

میزان موفقیت آمیز بودن نتایج تمرین کگل

به جهت اینکه تمرینات کگل بدون ابزار ورزشی خاصی انجام می‌گیرد و برای آموزش آن نیاز به پرداخت هزینه‌های زیادی جهت کلاس‌های آموزشی نیست باید گفت میزان موفقیت در انجام این تمرینات بستگی زیادی به عملکرد شخص دارد. این تمرین قابلیت اجرا در هر زمان و مکانی را دارد و وقت کمی برای انجام ان کافی است به همین دلیل هر چقدر بر انجام آن مداومت بیشتری شود، دستیابی به نتایج بهتر امکان‌پذیرتر خواهد بود.

مزایای استفاده از تمرینات کِگل برای زنان

1. سفت شدن واژن: این تمرین قابلیت این را دارد که از شل شدن واژن زن در اثر رابطه جنسی جلوگیری نماید و به اصطلاح آن را سفت کند.

2. درمان بی اختیاری ادرار: چنانچه زنان کنترلی بر روی ادرار خود ندارند و در هنگام خندیدن یا سرفه کردن متوجه دفع بدون کنترل ادرار می‌شوند، می‌توانند با انجام تمرینات کگل اقدام به بهبود مشکل خود نمایند.

3. بهبود و توانایی ارگاسم: به دلیل اینکه در هنگام ارگاسم، عضلات کف لگن نقش مهمی دارند، انجام تمرینات کگل باعث بهبود ارگاسم می‌شود. عضلات کف لگن باعث احساس لذت بیشتر در زمان ارگاسم شده و زمانی که سفت‌تر باشند ارگاسم طولانی‌تر انجام می‌گیرد و زنان لذت بیشتری را احساس می‌کنند.

4. افزایش خون رسانی به لگن: انجام تمرینات کگل حجم خون رسانی به لگن را تا حد زیادی بالا برده و سبب تقویت برانگیختگی‌های جنسی می‌شود.

5. آمیزش جنسی راحت‌تر: اگر زنان به افتادگی لگن دچار باشند در هنگام آمیزش جنسی و دخول درد وحشتناکی را متحمل خواهند شد، به همین دلیل انجام تمرینات کگل می‌تواند عضلات لگن را تقویت کرده و از شدت درد در هنگام دخول بکاهد.

مزایای استفاده از تمرینات کگل برای مردان

1. تقویت ماهیچه‌های لگن: مردانی که به دلایل خاص مجبور به عمل جراحی پروستات می‌شوند معمولا ضعیف شدن ماهیچه‌های کف لگن را تجربه خواهند نمود که در این موارد انجام مداوم تمرینات کگل توصیه می‌شود.

2. تسریع روند درمان دیابت و مثانه پیش فعال: چنانچه مردان دچار بیماری دیابت هستند و با پرکاری مثانه رو به رو شده‌اند، می‌توانند به واسطه انجام این تمرینات روند درمان را تسریع بخشند.

3. کمک کننده به درمان بی اختیاری ادراری: اگر مردان از بی اختیاری ادارای رنج می‌برند، می‌توانند با انجام تمرینات کگل به بهبود مشکل خود کمک کنند.

 

روش انجام تمرینات کگل

 

به منظور انجام تمرینات کگل بدن باید در حالتی آرام قرار بگیرد. بهتر است روی زمین یا تخت خواب دراز بکشید و مراحل زیرا انجام دهید.

_نفس عمیق کشیده و عضلات لگن را شل کنید.

_با منقبض کردن عضلات لگن به مدت 3 تا 6 ثانیه، هوای داخل شکم را به بیرون انتقال دهید. (همراه با دم و بازدم عمل منقبض و منبسط کردن عضلات لگن را انجام دهید)

_حداقل ده بار در طول روز این تمرینات را انجام دهید.

به همان نسبت که منقبض کردن را انجام می‌دهید باید زمانی را برای راحت گذاشتن عضلات لگن اختصاص دهید. به طور مثال اگر 3 تا 6 ثانیه به انقباض اختصاص می‌دهید به همین میزان باید عضلات لگن را راحت بگذارید.

چنانچه با 3 تا 6 ثانیه انجام این تمرین، متحمل درد نشده باشید و خستگی در قسمت لگن احساس نکرده‌اید، می‌توانید زمان 3 تا 6 ثانیه را به 6 تا 10 ثانیه افزایش دهید. فقط باید حتما به همان نسبت زمان صرف شده جهت انقباض عضلات لگن، به راحت گذاشتن عضلات این قسمت، زمانی را اختصاص دهید.

 

زمان مناسب برای انجام تمرینات کگل

به جهت اینکه انجام تمرینات کگل در هر شرایطی از جمله ایستاده یا نشسته قابل اجراست و محدودیتی در این مورد وجود ندارد، می‌توانید خود را ملزم کنید که در زمان مسواک زدن یا تلویزیون دیدن این تمرینات را انجام دهید. به این ترتیب انجام دادن این تمرینات را فراموش نخواهید کرد.

 

توصیه‌هایی خواندنی

_در زمان ادرار نمودن سعی کنید در پایان عضلات لگن را منقبض نمایید تا اطمینان حاصل شود که قطره‌ای از ادرار در مجاری ادرار باقی نمانده است.

_اگر فکر می‌کنید در زمان‌هایی مانند خندیدن یا سرفه کردن دچار بی‌اختیاری ادرار می‌شوید، قبل و بعد از این واکنش‌ها عضلات لگن را منقبض نمایید.

_برای آگاهی بیشتر در زمینه انجام صحیح تمرینات کگل می‌توانید با یک روانشناس متخصص در این زمینه صحبت کنید. برای کسب اطلاع بیشتر در زمینه مشاوره جنسی کلیک کنید. 

برای دریافت مشاوره در زمینه تمرینات کگل می‌توانید در ساعت از روز برای مشاوره جنسی تلفنی از طریق شماره 02191002360 و یا از طریق تلفن های ثابت منزل با شماره 9099070354 جهت ارتباط با برترین متخصصان در مرکز مشاوره روانشناسی ذهن نو تماس حاصل نمایید.

 

 

سوالات متداول

تمرینات کگل چه مزایایی دارد؟

این تمرینات برای زنان و مردان مزایای متعددی را به همراه دارد که از آن‌ها می‌توان به سفت شدن واژن، درمان بی‌اختیاری ادرار، بهبود و توانایی ارگاسم در زنان و تقویت ماهیچه‌های لگن و درمان بی‌اختیاری ادرار در مردان را اشاره کرد.

منبع: تمرینات کگل | 7 فایده تمرینات کگل برای مردان و زنان



:: برچسب‌ها: تمرینات کگل | 7 فایده تمرینات کگل برای مردان و زنان ,
:: بازدید از این مطلب : 369
|
امتیاز مطلب : 18
|
تعداد امتیازدهندگان : 6
|
مجموع امتیاز : 6
تاریخ انتشار : جمعه 19 آبان 1402 | نظرات ()
نوشته شده توسط : ذهن نو

شوهرم با من هیچ جا نمیاد! یکی از مشکلات و شکایات خانم ها این است که همسرم با من جایی نمیاد. دلایل زیادی به این رفتار بستگی دارد و باید مورد بررسی قرار بگیرد. تعدادی از خانم ها به دلیل رفتارهای نامناسبی که با همسر دارند، بینشان فاصله می‌افتد. در این شرایط شوهر از رفت و آمد با خانم خود دوری می‌کنه؛ با همسر بیرون نمی‌ره و حتی خرید هم نمی‌کنه. حتی از حضور در مهمانی ها با همسر نیز پرهیز می‌کند.

دلایلی مانند تفاوت‌های فردی، ویژگی های شخصیتی، خجالتی بودن، سنت های خانوادگی، حسادت، مقایسه و … می‌توانند باعث فاصله در رفت و آمد با همسر شوند. برای رفع این رفتار راهکارهایی را در این مقاله توضیح داده ایم. جهت کسب اطلاعات بیشتر تا انتهای مقاله همراه ما باشید.

برای دریافت مشاوره در زمینه شوهرم با من هیچ جا نمیاد می توانید در هر زمان از روز برای مشاوره با برترین متخصصان در مرکز مشاوره روانشناسی ذهن نو از طریق شماره  02191002360 و یا از طریق تلفن ثابت با شماره 9099070354 تماس بگیرید.

منبع: شوهرم با من هیچ جا نمیاد | 7 دلیل اینکه شوهرم با من هیچ جا نمیاد

شوهرم با من هیچ جا نمیاد !

یکی از شکایات خانم ها این است که “شوهرم با من هیچ جا نمیاد” و باید چیکار کنم؟ گاهی دلایلی مانند تفاوت های فردی، عدم توانایی در برقراری ارتباط با دیگران، گوشه گیری، ویژگی های شخصیت، سنت های خانوادگی و … در بروز این رفتار نقش دارند. گاهی به قدری این رفتار آزار دهنده می‌شود که اختلافات بزرگی پدید می‌آید. برای حل این مشکل ابتدا باید موضوع مهمی مانند دلیل و ریشه اصلی مشکل بررسی شود.

تا زمانی که دلیل این رفتار مشخص نشود؛ نمی‌توان به دنبال حل مشکل بود. برای حل این موضوع نیز باید از روانشناس و مشاورین متخصص راهنمایی بگیرید. برای کسب اطلاعات بیشتر در زمینه “شوهرم با من هیچ جا نمیاد” تا انتهای مقاله همراه ما باشید.

دلیل اینکه شوهرم با من هیچ جا نمیاد چیست؟

همانطور که گفته شد؛ خانم ها در رابطه با موضوع “شوهرم با من هیچ جا نمیاد” شکایت دارند. این رفتار به دلایل بسیار زیادی بستگی دارد که در این بخش مقاله راجع به آن توضیح داده ایم.

???? ویژگی های شخصیتی

یکی از دلایل عمده شکایت خانم ها در زمینه شوهرم با من هیچ جا نمیاد، ویژگی های شخصیتی است. گاهی همسر شما فردی درونگرا است و علاقه بسیار زیادی به مهمانی ها و دورهمی ها ندارد. در این شرایط تنها باید با مکالمه و صحبت های مداوم به توافق برسید. حتی گاه آسیب های روانی مانند افسردگی و اضطراب در بروز این رفتار نقش دارند. 

???? مقایسه همسر با دیگران | شوهرم با من هیچ جا نمیاد

مقایسه همسر با دیگران از دیگر دلایل شکایت خانم ها در زمینه شوهرم با من هیچ جا نمیاد است. خانم هایی که دائم همسر خود را با افراد دیگری مقایسه می‌کنند؛ فاصله را بین خود و همسرشان زیاد می‌کنند. در این شرایط شوهر احساس حقارت را تجربه خواهد کرد و ترجیح می‌دهد که تنها بماند. 

???? بد رفتاری با همسر

از دیگر دلایل این شکایت که شوهرم با من هیچ جا نمیاد، بد رفتاری با همسر است. بسیاری از خانم ها با همسر خود بسیار بد رفتار هستند و به شیوه ای ناجور با او رفتار می‌کنند. مخصوصا اگر این شیوه رفتاری در جمع باشد؛ فرد تصمیم می‌گیرد که دیگر با همسر خود جایی نرود. 

???? شوهر خجالتی | شوهرم با من هیچ جا نمیاد

شوهر خجالتی از دیگر دلایل شکایت خانم ها در زمینه شوهرم با من هیچ جا نمیاد است. اگر همسری دارید که تمایلی به حضور در جمع ندارد و با دورهمی ها آرامش را دریافت نمی‌کند؛ بهتر است که او را به مهمانی ها دعوت نکنید. شخصیت او را بپذیرید تا این رفتار شما را آزار ندهند .

???? دیدارهای افراطی

یکی دیگر از دلایل شکایت خانم ها در زمینه شوهرم با من هیچ جا نمیاد، دیدار های افراطی است. امکان دارد که برخی از خانم ها علاقه به دیدارهای افراطی و غیر ضروری دارند. در طول هفته دائم در مهمانی ها هستند که این موضوع آزار دهنده است. و شوهر شما حق دارد که علاقه ای به حضور نداشته باشد. در واقع با این رفتار آرامش همسر را سلب می‌کند. 

???? اختلاف با خانواده همسر | شوهرم با من هیچ جا نمیاد

اختلاف با خانواده همسر از دیگر دلایل شکایت خانم ها در زمینه شوهرم با من هیچ جا نمیاد است. اگر همسرتان با خانواده شما مشکل دارد؛ باید این موضوع را با صحبت و کمک روانشناس حل کنید. باید وضعیت همسر را درک کنید و با درایت کامل برخورد کنید. همسرتان را حمایت کنید و جنبه مثبت رفتارهای او را بسنجید.

???? ارتباط های اشتباه

یکی از مشکلات در زمینه شوهرم با من هیچ جا نمیاد، ارتباط های اشتباه است. گاه شما با افرادی در رفت و آمد هستید که همیشه باعث آزار و اذیت می‌شوند. در این شرایط قطعا همسر شما علاقه ای به رفت و آمد نخواهد داشت. حتی ارتباط با افراد اشتباه آسیب های زیادی به زندگی شما وارد خواهد کرد. بنابراین بهتر است که در این زمینه به او اصرار نکنید و از آدم های سمی دور شوید.

راه حل برخورد با شکایت “شوهرم با من هیچ جا نمیاد”

ویژگی های شخصیتی، تفاوت رفتاری، سبک تربیت، نوع رفتار و … دلایلی هستند که باعث بروز شکایت خانم ها در زمینه “شوهرم با من هیچ جا نمیاد” می‌شود. در برخورد با این رفتار ابتدا باید دلیل را بررسی کنید. و همینطور شیوه رفتار خود را مورد بررسی قرار دهید که آیا این رفتار باعث بروز چنین خواسته ای شده است یا خیر! برای حل مشکل حتما از روانشناس راهنمایی بگیرید. زوج درمانگران به شما کمک می‌کنند که ریشه مشکلات را پیدا کنید و به حل آن بپردازید.

کلام آخر

همانطور که در این مقاله گفته شد، یکی از شکایت خانم ها این است که شوهرم با من هیچ جا نمیاد. باید حتما با کمک روانشناس و بررسی رفتار های خود ابتدا ریشه مشکلات را بررسی کنید؛ سپس شکایت خود را اعلام کنید. این شیوه رفتاری به دلایل مختلفی بستگی دارد و باعث آزار خانواده می‌شود. برای راهنمایی حتما از روانشناس کمک بگیرید. مرکز مشاوره ذهن نو به صورت تلفنی و حضوری به شما مراجعین گرامی خدمات ارائه می‌دهد. جهت کسب اطلاعات بیشتر با شماره زیر تماس حاصل فرمایید.

برای دریافت مشاوره در زمینه شوهرم با من هیچ جا نمیاد می توانید در هر زمان از روز برای مشاوره تلفنی با برترین متخصصان در مرکز مشاوره روانشناسی ذهن نو از طریق شماره 02191002360 و یا از طریق تلفن های ثابت منزل با شماره 9099070354 تماس بگیرید.

منبع: شوهرم با من هیچ جا نمیاد | 7 دلیل اینکه شوهرم با من هیچ جا نمیاد



:: برچسب‌ها: شوهرم با من هیچ جا نمیاد | 7 دلیل اینکه شوهرم با من هیچ جا نمیاد ,
:: بازدید از این مطلب : 411
|
امتیاز مطلب : 14
|
تعداد امتیازدهندگان : 7
|
مجموع امتیاز : 7
تاریخ انتشار : جمعه 19 آبان 1402 | نظرات ()
نوشته شده توسط : ذهن نو

تنظیم سیکل خواب و ساعت خوابیدن هم به سلامت جسم کمک کرده و هم موجب بهبود عملکرد فرد در طی روز می‌شود. حفظ سلامت روان نیز به کیفیت خواب ارتباط دارد. معمولا کسانی که ساعات معینی برای خواب ندارند، در اکثر اوقات روز خلق پایینی را تجربه می‌کنند، تحریک‌پذیری بالایی دارند و کوچک‌ترین محرکی باعث ناراحتی و عصبانیت‌شان می‌شوند. از همین رو بسیار اهمیت دارد که سیکل خواب خود را تنظیم نمایید. امروزه متخصصان راهکارهای روانشناختی مختلفی را در این زمینه ارائه می‌کنند که از جمله آن‌ها می‌توان به استفاده از فنون خودآرام سازی و آموزش تکنیک‌های تصویرسازی ذهنی اشاره کرد.

برای دریافت مشاوره در زمینه تنظیم سیکل خواب و ساعت خواب می توانید در هر زمان از روز برای مشاوره تلفنی با برترین متخصصان در مرکز مشاوره روانشناسی ذهن نو  از طریق شماره  02191002360 و یا از طریق تلفن ثابت با شماره 9099070354 تماس بگیرید.

 منبع: تنظیم سیکل خواب

اهمیت تنظیم سیکل خواب

داشتن خواب منظم و با کیفیت یکی از فاکتورهای بسیار موثر و تعیین کننده برای سلامت روان است. متخصصین هنگام توضیح سبک زندگی سالم همواره بر اهمیت داشتن خواب کافی و منظم تاکید می‌کنند. در همین راستا بررسی‌ها نشان می‌دهند کسانی که دچار بی‌خوابی هستند یا ساعات خواب به هم ریخته‌ای دارند، نسبت به سایرین بیشتر در معرض اختلالاتی نظیر افسردگی و اضطراب قرار می‌گیرند. بنابراین یکی از اقدامات درمانگران ارائه راهکارهایی برای تنظیم سیکل خواب است.

هم چنین اکثر آن‌ها در طول روز خلق پایینی تجربه می‌کنند، تحریک پذیری بالایی دارند، سریع‌تر عصبانی می‌شوند و مشکلاتی را در زمینه توجه و تمرکز گزارش می‌دهند. از همین رو بسیار اهمیت دارد که اگر دچار مشکلات خواب هستید هرچه زودتر برای بهبود آن اقدام نمایید تا به این ترتیب از سایر مشکلات احتمالی نیز پیشگیری کنید.

توصیه هایی برای تنظیم سیکل خواب

اگر ساعت خواب‌تان بهم ریخته و آشفتگی‌های زیادی در این مورد تجربه می‌کنید، 7 راهکاری که در ادامه برای تنظیم سیکل خواب آورده‌ایم را در نظر بگیرید. در صورتی که موثر نبود حتما از کمک متخصصان روانشناسی استفاده نمایید.

1️⃣ هر شب در یک ساعت خاص به رختخواب بروید

یکی از اصلی‌ترین دلایلی که سیکل خواب انسان را به هم می‌زند این است که برنامه خاصی برای ساعت خواب‌تان نداشته باشید. برای مثال اگر از آن دست آدم‌هایی هستید که برخی شب‌ها تا صبح بیدار می‌مانید و شب‌های دیگر تلاش می‌کنید زود بخوابید بیش از همه احتمال دارد که با مشکلاتی نظیر بی‌خوابی رو به رو شوید. در اولین قدم برای بهبود این مسئله باید تلاش کنید یک برنامه زمانی مشخص برای خواب خود تعیین کنید و هر شب در همان بازه زمانی به تختخواب بروید.

2️⃣ برای تنظیم سیکل خواب بیش از نیازتان نخوابید

انسان‌های بالغ و بزرگسال اغلب قریب به 8 ساعت نیاز به خواب دارند. در این میان برخی ممکن است با 6 یا 7ساعت خوابیدن نیز سر حال شوند و برخی دیگر با 9 ساعت خواب احساس کنند که خستگی‌شان برطرف شده است. بسیار مهم است که خود را زیر نظر گرفته و ببینید برای اینکه در طول روز عملکرد بالایی داشته باشید به چه مقدار خواب نیاز دارید. سعی کنید هر شب زمانی به رختخواب بروید که تا صبح به اندازه نیازتان خوابیده باشید. اگر صبح‌ها مجبور نیستید ساعت خاصی از خواب بیدار شوید، بازهم برای خود ساعت کوک کنید و بیش از نیازتان در رختخواب نمانید.

3️⃣ یک برنامه تدریجی برای تنظیم خوابتان در نظر بگیرید

اگر دچار پرخوابی شده‌اید و ساعات زیادی را در رختخواب می‌مانید باید برای تغییر سبک زندگی خود یک برنامه تدریجی در پیش بگیرید. تنظیم سیکل خواب و بیداری در کنار هم معنا پیدا می‌کنند. شما نمی‌توانید به یک باره ساعات خواب خود را تا حد زیادی کاهش دهید. این کار به مغز و بدن شما فشار زیادی وارد می‌کند و باعث می‌شود دیرتر با شرایط سازگار شوید. در عوض باید تلاش کنید هر روز نیم ساعت تا 1 ساعت از طول مدت خواب خود کم کنید تا در نهایت به ساعت دلخواه خود دست پیدا کنید.

4️⃣ از خوردن کافئین زیاد به خصوص در طول شب خودداری کنید

کافئین از جمله مواد خوراکی است که فعالیت سیستم عصبی مرکزی انسان را بالا برده و در نتیجه ریتم خواب را مختل می‌کند. اگر به دنبال تنظیم سیکل خواب و ساعات خواب تان هستید باید از خوردن بیش از حد خوراکی‌هایی نظیر چای، قهوه و نوشیدنی‌های انرژی زا در طول روز خودداری کنید. بررسی‌ها نشان می‌دهند خوردن مقادیر کم کافئین در طی شب نیز بی خوابی می‌آورد. در نتیجه اگر این نوشیدنی‌ها در برنامه غذایی‌تان وجود دارد، بهتر است بعد از عصر دیگر از آن‌ها استفاده نکنید.

5️⃣ نور اتاق را تنظیم نمایید

یکی از عوامل بسیار مهمی که سیکل خواب را در بدن انسان تنظیم می‌کند نور است. از همین رو بهتر است در طول شب نور اتاق خواب‌تان را کم کرده و آن را به حداقل برسانید. در مقابل در طول روز نباید اتاق‌تان بیش از اندازه تاریک باشد، چرا که  این کار موجب جابه جا شدن ساعات خواب می‌شود.

6️⃣ از تکنیک های خود آرام سازی استفاده کنید

یکی از دلایل عمده به هم ریختن چرخه خواب درگیری زیاد با اضطراب و تنش است. چرا که اضطراب فعالیت سیستم عصبی مرکزی انسان را افزایش داده و اجازه نمی دهد که در حالت استراحت قرار بگیرد. روانشاسان در این شرایط استفاده از تکنیک‌های خود آرام سازی را بیش از هرچیزی برای تنظیم ساعات خواب مناسب می‌دانند.

از جمله این تکنیک ها می توان به ریلکسیشن و مراقبه اشاره کرد. این روش های برای تنظیم سیکل خواب بسیار مفید شناخته شده‌اند. برای یادگیری این تکنیک‌ها بهتر است به یک روانشناس مراجعه کنید. روانشناس به شما می‌آموزد که چگونه به کمک تنفس عمیق نیروی توجه و تمرکز را در خود بالا ببرید و با رفع تنش‌های عضلانی به آرامش روانی بالاتری نیز دست پیدا کنید.

7️⃣ از قدرت تخیل و تصویرسازی ذهنی کمک بگیرید 

حتما شما هم تا به حال این موضوع را تجربه کرده‌اید که قبل از خواب مشغله‌ها و دغدغه‌های ذهنی که در طول روز داشتید به سرتان هجوم بیاورند و باعث شوند غرق در فکر و خیال شوید. اگر افکار بار منفی زیادی داشته باشند منجر به تجربه اضطراب می‌شوند و ریتم خوابتان را مختل می‌کنند. برای تنظیم سیکل خواب ذهن تان را باید آرام کنید.

در این شرایط با قوه تخیل و استفاده از تکنیک تصویرسازی ذهنی تا حد زیادی به کمک شما می‌آید. برای این کار باید یک مکان آرامش بخش را در ذهن خود تجسم کرده و سعی کنید آن را با جزئیات تصور نمایید و این تصویرها با دور کردن افکار منفی و رفع تنش می‌تواند در رفع مشکلات خواب نیز به شما کمک کند (تنظیم سیکل خواب به یکباره رخ نمی‌دهد، پس برای دریافت نتیجه در انجام تمرینات صبور باشید).

8️ از خوردن غذاهای پر چرب و پر کالری پرهیز کنید

هضم غذاهای پرچرب و پرکالری برای دستگاه گوارشی شما سخت تر بوده و زمان بیشتری را می‌طلب. این نوع رژیم موجب خستگی و احساس کرختی شده و شما را در طول روز بی حال می‌کند. گردش خون را کاهش داده و فعالیت بدنی شما را پایین می‌آورد. این وضعیت باعث می شود که خواب بیشتری در طول روز داشته باشید. و یا صبح به سختی از رختخواب بلند بشوید. پس در ساعاتی پایانی شب دچار بی خوابی می‌شوید. ادامه این سیکل ساعات خواب تان را به هم می‌ریزد. پس با یک رژیم غذایی کم چرب (مثل سبزیجات، غذاهای آب پز یا بخار پز، میوه و…) به تنظیم سیکل خواب خود کمک کنید.

9️⃣ به برنامه خواب پایبند بمانید

تنظیم سیکل خواب در روزهای اول کار آسانی نیست. اما برای رسیدن به این برنامه باید در طول روز بیدار بمانید. انجام این کار تا چند روز شما را به ساعات جدید خواب عادت می دهد. البته باید نسبت به ساعت بیدار شدن هم هشیار باشید. بدن یک بزرگسال بین 6 تا 8 ساعت نیاز به خواب دارد. پس برای بیدار شدن هم از زنگ ساعت و یا اطرافیان کمک بگیرید.

???? برای تنظیم سیکل خواب عجله نکنید

تغییر ساعات خواب به راحتی رخ نمی‌دهد. شما باید برای تنظیم سیکل خواب خود صبور باشید. شاید در روزهای اول نتوانید به برنامه از پیش تنظیم شده برسید. ایرادی ندارد. صبور باشید و به خود برای تطبیق با روند جدید زندگی وقت بدهید.

سخن آخر

همانطور که از این مقاله پیداست، خواب نقش مهمی در سلامت جسم و روان ما آدم‌ها دارد. از این رو درمانگران روانشناسی وضعیت خواب و رویاهای بیمار را هم در نظر می‌گیرند. حتی تعبیر خواب نیز در حیطه درمانی آن‎ها قرار می‌گیرد. از این رو روش های درمانی متعددی در جهت تنظیم سیکل خواب نقش دارند. برای مثال بیماری هایی مثل افسردگی، اضطراب، وسواس، پی تی اس دی، اعتیاد و… با تنظیم سیکل خواب از علائم شان کاسته می‌شود. پس خیلی اوقات تنها با دریافت خدمات روانشناختی در حوزه نظم دهی به ساعات خواب تان می‌توانید خیلی راحت آن مساله را پشت سر بگذارید.

برای دریافت مشاوره در زمینه تنظیم سیکل خواب و ساعت خواب می توانید در هر زمان از روز برای مشاوره تلفنی با برترین متخصصان در مرکز مشاوره روانشناسی ذهن نو  از طریق شماره  02191002360 و یا از طریق تلفن ثابت با شماره 9099070354 تماس بگیرید.

 

 

 

سوالات متداول

آیا برای تنظیم شدن ساعت خواب باید از دارو کمک گرفت؟

استفاده از داروهای خواب آور به دلیل عوارض جانبی مختلفی که دارند در وهله اول پیشنهاد نمی‌شوند. بهتر است برای تنظیم ریتم خواب خود ابتدا با یک روانشناس مشورت کرده و از تکنیک‌های روانشناختی کمک بگیرید. در صورتی که این تکنیک‌ها راهگشا نبودند درمانگر شما را به یک روانپزشک ارجاع خواهد داد.

منبع: تنظیم سیکل خواب



:: برچسب‌ها: تنظیم سیکل خواب ,
:: بازدید از این مطلب : 390
|
امتیاز مطلب : 21
|
تعداد امتیازدهندگان : 8
|
مجموع امتیاز : 8
تاریخ انتشار : جمعه 19 آبان 1402 | نظرات ()
نوشته شده توسط : ذهن نو

ازدواج با دختری که دوست پسر یا نامزد داشته آیا درست است؟ این سؤال برای بسیاری از آقایان پیش می‌آید. به‌طورکلی فرهنگ کشور ما روابط پیش از ازدواج را خصوصاً برای دختران نمی‌پسندد. همین موضوع باعث می‌شود دخترانی که این روابط را تجربه می‌کنند برای ازدواج تا حدودی دچار مشکل شوند.

بااین‌حال مشاورین خانواده معتقدند داشتن دوست پسر به معنای این نیست که قرار است زندگی شما شکست بخورد. این رابطه‌ها گاهی اوقات باعث شناخت بیشتر و بهتر از جنس مخالف می‌شود. اما بعضی مواقع هم احتمال خیانت را بالاتر می‌برد. به همین خاطر شاید بهترین تصمیم این باشد که قبل از ازدواج از یک مشاور خانواده راجع به این موضوع کمک بگیرید. 

برای دریافت مشاوره در زمینه ازدواج با دختری که دوست پسر داشته در هر ساعت از روز برای مشاوره تلفنی ازدواج با برترین متخصصان در مرکز مشاوره روانشناسی ذهن نو از طریق شماره 02191002360 و یا از طریق تلفن های ثابت منزل با شماره 9099070354 تماس بگیرید.

منبع: ازدواج با دختری که دوست پسر داشته

مزایای ازدواج با دختری که قبلا نامزد داشته

اگرچه اکثر مواقع ما از نکات منفی ازدواج با دختری که دوست پسر داشته صحبت می‌کنیم اما این روابط می‌تواند در زندگی شما تأثیرات مثبتی هم داشته باشد. برای مثال دخترانی که روابط پیش از ازدواج را تجربه کرده‌اند معمولاً شناخت بهتری از جنس مخالف دارند.

این موضوع می‌تواند بسیاری از مشکلات اوایل ازدواج را کاهش دهد. زیرا این مسائل تا حد زیادی به این خاطر اتفاق می‌افتد که دو طرف شناخت مناسبی از روحیات یکدیگر و تفاوت‌های دو جنس با هم ندارند. به همین خاطر شناخت یک دختر خانم از آقایان می‌تواند از این نظر کمک‌کننده باشد.

معایب ازدواج با دختری که نامزد یا دوست پسر داشته

تحقیقات نشان می‌دهد به‌طورکلی زنان و مردانی که روابط پیش از ازدواج را تجربه می‌کنند نگاه آسان‌گیرانه‌تری نسبت به روابط فرازناشویی دارند. درواقع وقتی شما چندین بار برقراری رابطه عاطفی و جداشدن را تجربه می‌کنید به این باور می‌رسید که ارتباط عاطفی موضوع خیلی خاصی نیست و شما می‌توانید این رابطه را با هرکسی داشته باشید. به همین خاطر احتمالاً در زندگی زناشویی هم تعهد کمتری خواهید داشت.

این موضوع یکی از معایب ازدواج با دخترانی است که رابطه پیش از ازدواج را تجربه کرده‌اند. وقتی آنها حداقل یک‌بار یک رابطه عاطفی را تمام کرده‌اند راحت تر می‌توانند از یک رابطه عاطفی دیگر خارج شوند. 

نکات مهم در ازدواج با دختری که دوست پسر داشته

اگر شما با دختری آشنا شده‌اید که قبلاً دوست پسر داشته و می‌خواهید بدانید که آیا او گزینه مناسبی برای ازدواج است باید به چند نکته دقت داشته باشید. از جمله این نکات عبارتند از:

⬅️ تعداد روابط

دختری که تصمیم دارید با او ازدواج کنید چند رابطه را تجربه کرده است؟ همان‌طور که گفتیم روابط پیش از ازدواج به‌طورکلی می‌تواند زنگ خطری برای خیانت‌های زناشویی باشد. به میزانی که تجربه‌های طرف مقابل شما از روابط دوستانه بیشتر باشد، این احتمال بیشتر خواهد شد. زیرا پایان‌دادن به چند رابطه و دوباره وارد رابطه شدن نشان‌دهنده این است که طرف مقابل شما تعهد چندانی به روابطی که برقرار می‌کند ندارد.

⬅️ هنگان ازدواج با دختری که دوست پسر داشته از پایان روابط مطمئن شوید

آیا رابطه طرف مقابل شما با کسی که در زندگیش بوده به طور کامل تمام شده است؟ این، یکی از مهم‌ترین سؤالاتی است که باید به آَن جواب بدهید. یادتان باشد که تمام شدن یک رابطه تنها به این معنی نیست که آنها دیگر تماسی با هم ندارند؛ بلکه طرف مقابل می‌بایست به‌طورکلی نفر سوم را از ذهن و قلبش پاک کرده باشد. در غیر این صورت شما نمی‌توانید رابطه سالمی را با یکدیگر شروع کنید.

⬅️ به شرایط فرهنگی توجه داشته باشید

یکی از نکات مهمی که باید به آَن توجه داشته باشید شرایط فرهنگی محیطی است که در آن زندگی می‌کنید. بعضی از مناطق کشور یا بعضی از خانواده‌ها نگاه سنتی‌تری نسبت به دوستی‌های پیش از ازدواج دارند. در این شرایط ازدواج شما با دختری که قبلاً دوست پسر داشته یکی از موضوعاتی است که می‌تواند مشکلات بسیاری را برای‌تان به همراه بیاورد. برای مثال ممکن است خانواده شما همسرتان را نپذیرند. پس بهتر است خودتان را برای تمامی این مسائل آماده کنید.

چگونه بفهمیم دختری قبلا دوست پسر داشته است؟

✅ صحبت کنید

ساده‌ترین راه این است که راجع‌به این موضوع با خود دختر خانم صحبت کنید. اگرچه بعضی از دختران این مسائل را مخفی می‌کنند با این حال بعضی از آن‌ها نیز به راحتی و صادقانه راجع به گذشته خود صحبت می‌کنند. 

✅ به اعتقادات طرف مقابل نگاه کنید

اگر فکر می‌کنید صحبت‌کردن شما را به جایی نمی‌رساند راه دیگر این است که به اعتقادات و دیدگاه‌های طرف مقابل‌تان نگاه کنید. دخترانی که ارتباط با جنس مخالف را تجربه کرده‌اند معمولا نگاه بازتری نسبت به مسائل دارند. در حالی که دخترانی که اعتقادات مذهبی قوی‌تری دارند کمتر به سراغ این روابط می‌روند. البته به این نکته دقت داشته باشید که این ملاک برای تصمیم‌گیری به هیچ عنوان قطعی نیست.

اهمیت کمک‌ مشاور درباره ازدواج با دختری که دوست پسر داشته

تصمیم گرفتن راجع به ازدواج با دختری که قبلاً دوست پسر داشته موضوع ساده‌ای نیست. همان‌طور که گفتیم شما برای این تصمیم‌گیری باید نکات مختلفی را در نظر بگیرید. اما بسیاری از مواقع برای ما سخت است که همه این نکات را در کنار هم ببینیم. یا شاید درگیرشدن با احساسات باعث شود که فکر کنیم می‌توانیم همه مشکلات را حل کنیم. برای بعضی دیگر نیز برعکس است.

گاهی اوقات ما ازدواج با این افراد را آن‌قدر بد می‌دانیم که حاضر نمی‌شویم حتی به این موضوع فکر کنیم؛ و این می‌تواند شانس یک ازدواج خوب را برای شما از بین ببرد. به همین خاطر بهتر است در چنین شرایطی و قبل از اینکه هر تصمیمی بگیرید از یک مشاور کمک بخواهید.

مشاوره‌های پیش از ازدواج با انجام آزمون‌های مختلف و همین‌طور بررسی شخصیت شما و طرف مقابل می‌توانند در تصمیم‌گیری به شما بهتر کمک کنند. چرا که نداشتن دوست پسر شاید تنها یک ملاک باشد و شما باید به سایر جوانب هم توجه کنید. 

آیا با دختری که دوست پسر داشته ازدواج بکنیم؟

اگر به دنبال پاسخ بله یا خیر برای این سؤال هستید باید بگوییم که هیچ‌کس نمی‌تواند این جواب را به شما بدهد. ازدواج با دختری که قبلاً دوست پسر داشته مانند هر موضوع دیگری جنبه‌های مثبت و منفی خواهد داشت. به همین خاطر این شما هستید که باید راجع به این موضوع تصمیم بگیرید.

تنها توصیه‌ای که می‌توانیم درمورد این موضوع داشته باشیم این است که هرگز تنها به این دلیل که طرف مقابل قبل از شما چنین روابطی را تجربه کرده است شانس شناخت او را از خودتان نگیرید. بسیاری از مواقع دخترانی که این دوستی قبل از ازدواج را تجربه کرده‌اند نکات مثبت قوی در شخصیت‌شان دارند که می‌تواند این موضوع را کم‌رنگ کند.

سخن آخر

ازدواج با دختری که دوست پسر داشته همیشه برای همه یک معنا نمی‌دهد. حدود رابطه و عمق وابستگی عاطفی چیزی است که برخی مردان به آن اهمیت می‌دهند. گاه می‌بینیم که مردان نمی‌توانند به این دست دختران اعتماد کنند و یا سوالاتی در ارتباط با روابط خانم برایشان پیش می‌آید. در چنین مواردی زوج درمانگران می‌توانند به دختر و پسر برای تصمیم گیری درباره آینده رابطه تاش کمک کنند. شما با دریافت خدمات مشاوره پیش از ازدواج بهتر است این دست مسائل را حل و فصل کنید. قطعا واگذاری این نوع تردیدها به بعد از ازدواج صلاح هیچ کدام تان نیست.

برای دریافت مشاوره در زمینه ازدواج با دختری که دوست پسر داشته در هر ساعت از روز برای مشاوره تلفنی ازدواج با برترین متخصصان در مرکز مشاوره روانشناسی ذهن نو از طریق شماره 02191002360 و یا از طریق تلفن های ثابت منزل با شماره 9099070354 تماس بگیرید.

سؤالات متداول

چرا ازدواج با دختری که دوست پسر داشته اشتباه است؟

اینکه یک دختر قبل از شما با کسی در ارتباط بوده به معنای اشتباه بودن ازدواج شما نیست. اما بهتر است نکاتی مثل تعداد رابطه‌ها، دلیل تمام شدن رابطه و میزان تعهد طرف مقابل به خودتان را با دقت بررسی کنید.

منبع: ازدواج با دختری که دوست پسر داشته



:: برچسب‌ها: ازدواج با دختری که دوست پسر داشته ,
:: بازدید از این مطلب : 410
|
امتیاز مطلب : 40
|
تعداد امتیازدهندگان : 12
|
مجموع امتیاز : 12
تاریخ انتشار : جمعه 19 آبان 1402 | نظرات ()
نوشته شده توسط : ذهن نو

ازدواج با دختری که دوست پسر یا نامزد داشته آیا درست است؟ این سؤال برای بسیاری از آقایان پیش می‌آید. به‌طورکلی فرهنگ کشور ما روابط پیش از ازدواج را خصوصاً برای دختران نمی‌پسندد. همین موضوع باعث می‌شود دخترانی که این روابط را تجربه می‌کنند برای ازدواج تا حدودی دچار مشکل شوند.

بااین‌حال مشاورین خانواده معتقدند داشتن دوست پسر به معنای این نیست که قرار است زندگی شما شکست بخورد. این رابطه‌ها گاهی اوقات باعث شناخت بیشتر و بهتر از جنس مخالف می‌شود. اما بعضی مواقع هم احتمال خیانت را بالاتر می‌برد. به همین خاطر شاید بهترین تصمیم این باشد که قبل از ازدواج از یک مشاور خانواده راجع به این موضوع کمک بگیرید. 

برای دریافت مشاوره در زمینه ازدواج با دختری که دوست پسر داشته در هر ساعت از روز برای مشاوره تلفنی ازدواج با برترین متخصصان در مرکز مشاوره روانشناسی ذهن نو از طریق شماره 02191002360 و یا از طریق تلفن های ثابت منزل با شماره 9099070354 تماس بگیرید.

منبع: ازدواج با دختری که دوست پسر داشته

مزایای ازدواج با دختری که قبلا نامزد داشته

اگرچه اکثر مواقع ما از نکات منفی ازدواج با دختری که دوست پسر داشته صحبت می‌کنیم اما این روابط می‌تواند در زندگی شما تأثیرات مثبتی هم داشته باشد. برای مثال دخترانی که روابط پیش از ازدواج را تجربه کرده‌اند معمولاً شناخت بهتری از جنس مخالف دارند.

این موضوع می‌تواند بسیاری از مشکلات اوایل ازدواج را کاهش دهد. زیرا این مسائل تا حد زیادی به این خاطر اتفاق می‌افتد که دو طرف شناخت مناسبی از روحیات یکدیگر و تفاوت‌های دو جنس با هم ندارند. به همین خاطر شناخت یک دختر خانم از آقایان می‌تواند از این نظر کمک‌کننده باشد.

معایب ازدواج با دختری که نامزد یا دوست پسر داشته

تحقیقات نشان می‌دهد به‌طورکلی زنان و مردانی که روابط پیش از ازدواج را تجربه می‌کنند نگاه آسان‌گیرانه‌تری نسبت به روابط فرازناشویی دارند. درواقع وقتی شما چندین بار برقراری رابطه عاطفی و جداشدن را تجربه می‌کنید به این باور می‌رسید که ارتباط عاطفی موضوع خیلی خاصی نیست و شما می‌توانید این رابطه را با هرکسی داشته باشید. به همین خاطر احتمالاً در زندگی زناشویی هم تعهد کمتری خواهید داشت.

این موضوع یکی از معایب ازدواج با دخترانی است که رابطه پیش از ازدواج را تجربه کرده‌اند. وقتی آنها حداقل یک‌بار یک رابطه عاطفی را تمام کرده‌اند راحت تر می‌توانند از یک رابطه عاطفی دیگر خارج شوند. 

نکات مهم در ازدواج با دختری که دوست پسر داشته

اگر شما با دختری آشنا شده‌اید که قبلاً دوست پسر داشته و می‌خواهید بدانید که آیا او گزینه مناسبی برای ازدواج است باید به چند نکته دقت داشته باشید. از جمله این نکات عبارتند از:

⬅️ تعداد روابط

دختری که تصمیم دارید با او ازدواج کنید چند رابطه را تجربه کرده است؟ همان‌طور که گفتیم روابط پیش از ازدواج به‌طورکلی می‌تواند زنگ خطری برای خیانت‌های زناشویی باشد. به میزانی که تجربه‌های طرف مقابل شما از روابط دوستانه بیشتر باشد، این احتمال بیشتر خواهد شد. زیرا پایان‌دادن به چند رابطه و دوباره وارد رابطه شدن نشان‌دهنده این است که طرف مقابل شما تعهد چندانی به روابطی که برقرار می‌کند ندارد.

⬅️ هنگان ازدواج با دختری که دوست پسر داشته از پایان روابط مطمئن شوید

آیا رابطه طرف مقابل شما با کسی که در زندگیش بوده به طور کامل تمام شده است؟ این، یکی از مهم‌ترین سؤالاتی است که باید به آَن جواب بدهید. یادتان باشد که تمام شدن یک رابطه تنها به این معنی نیست که آنها دیگر تماسی با هم ندارند؛ بلکه طرف مقابل می‌بایست به‌طورکلی نفر سوم را از ذهن و قلبش پاک کرده باشد. در غیر این صورت شما نمی‌توانید رابطه سالمی را با یکدیگر شروع کنید.

⬅️ به شرایط فرهنگی توجه داشته باشید

یکی از نکات مهمی که باید به آَن توجه داشته باشید شرایط فرهنگی محیطی است که در آن زندگی می‌کنید. بعضی از مناطق کشور یا بعضی از خانواده‌ها نگاه سنتی‌تری نسبت به دوستی‌های پیش از ازدواج دارند. در این شرایط ازدواج شما با دختری که قبلاً دوست پسر داشته یکی از موضوعاتی است که می‌تواند مشکلات بسیاری را برای‌تان به همراه بیاورد. برای مثال ممکن است خانواده شما همسرتان را نپذیرند. پس بهتر است خودتان را برای تمامی این مسائل آماده کنید.

چگونه بفهمیم دختری قبلا دوست پسر داشته است؟

✅ صحبت کنید

ساده‌ترین راه این است که راجع‌به این موضوع با خود دختر خانم صحبت کنید. اگرچه بعضی از دختران این مسائل را مخفی می‌کنند با این حال بعضی از آن‌ها نیز به راحتی و صادقانه راجع به گذشته خود صحبت می‌کنند. 

✅ به اعتقادات طرف مقابل نگاه کنید

اگر فکر می‌کنید صحبت‌کردن شما را به جایی نمی‌رساند راه دیگر این است که به اعتقادات و دیدگاه‌های طرف مقابل‌تان نگاه کنید. دخترانی که ارتباط با جنس مخالف را تجربه کرده‌اند معمولا نگاه بازتری نسبت به مسائل دارند. در حالی که دخترانی که اعتقادات مذهبی قوی‌تری دارند کمتر به سراغ این روابط می‌روند. البته به این نکته دقت داشته باشید که این ملاک برای تصمیم‌گیری به هیچ عنوان قطعی نیست.

اهمیت کمک‌ مشاور درباره ازدواج با دختری که دوست پسر داشته

تصمیم گرفتن راجع به ازدواج با دختری که قبلاً دوست پسر داشته موضوع ساده‌ای نیست. همان‌طور که گفتیم شما برای این تصمیم‌گیری باید نکات مختلفی را در نظر بگیرید. اما بسیاری از مواقع برای ما سخت است که همه این نکات را در کنار هم ببینیم. یا شاید درگیرشدن با احساسات باعث شود که فکر کنیم می‌توانیم همه مشکلات را حل کنیم. برای بعضی دیگر نیز برعکس است.

گاهی اوقات ما ازدواج با این افراد را آن‌قدر بد می‌دانیم که حاضر نمی‌شویم حتی به این موضوع فکر کنیم؛ و این می‌تواند شانس یک ازدواج خوب را برای شما از بین ببرد. به همین خاطر بهتر است در چنین شرایطی و قبل از اینکه هر تصمیمی بگیرید از یک مشاور کمک بخواهید.

مشاوره‌های پیش از ازدواج با انجام آزمون‌های مختلف و همین‌طور بررسی شخصیت شما و طرف مقابل می‌توانند در تصمیم‌گیری به شما بهتر کمک کنند. چرا که نداشتن دوست پسر شاید تنها یک ملاک باشد و شما باید به سایر جوانب هم توجه کنید. 

آیا با دختری که دوست پسر داشته ازدواج بکنیم؟

اگر به دنبال پاسخ بله یا خیر برای این سؤال هستید باید بگوییم که هیچ‌کس نمی‌تواند این جواب را به شما بدهد. ازدواج با دختری که قبلاً دوست پسر داشته مانند هر موضوع دیگری جنبه‌های مثبت و منفی خواهد داشت. به همین خاطر این شما هستید که باید راجع به این موضوع تصمیم بگیرید.

تنها توصیه‌ای که می‌توانیم درمورد این موضوع داشته باشیم این است که هرگز تنها به این دلیل که طرف مقابل قبل از شما چنین روابطی را تجربه کرده است شانس شناخت او را از خودتان نگیرید. بسیاری از مواقع دخترانی که این دوستی قبل از ازدواج را تجربه کرده‌اند نکات مثبت قوی در شخصیت‌شان دارند که می‌تواند این موضوع را کم‌رنگ کند.

سخن آخر

ازدواج با دختری که دوست پسر داشته همیشه برای همه یک معنا نمی‌دهد. حدود رابطه و عمق وابستگی عاطفی چیزی است که برخی مردان به آن اهمیت می‌دهند. گاه می‌بینیم که مردان نمی‌توانند به این دست دختران اعتماد کنند و یا سوالاتی در ارتباط با روابط خانم برایشان پیش می‌آید. در چنین مواردی زوج درمانگران می‌توانند به دختر و پسر برای تصمیم گیری درباره آینده رابطه تاش کمک کنند. شما با دریافت خدمات مشاوره پیش از ازدواج بهتر است این دست مسائل را حل و فصل کنید. قطعا واگذاری این نوع تردیدها به بعد از ازدواج صلاح هیچ کدام تان نیست.

برای دریافت مشاوره در زمینه ازدواج با دختری که دوست پسر داشته در هر ساعت از روز برای مشاوره تلفنی ازدواج با برترین متخصصان در مرکز مشاوره روانشناسی ذهن نو از طریق شماره 02191002360 و یا از طریق تلفن های ثابت منزل با شماره 9099070354 تماس بگیرید.

سؤالات متداول

چرا ازدواج با دختری که دوست پسر داشته اشتباه است؟

اینکه یک دختر قبل از شما با کسی در ارتباط بوده به معنای اشتباه بودن ازدواج شما نیست. اما بهتر است نکاتی مثل تعداد رابطه‌ها، دلیل تمام شدن رابطه و میزان تعهد طرف مقابل به خودتان را با دقت بررسی کنید.

منبع: ازدواج با دختری که دوست پسر داشته



:: برچسب‌ها: ازدواج با دختری که دوست پسر داشته ,
:: بازدید از این مطلب : 424
|
امتیاز مطلب : 17
|
تعداد امتیازدهندگان : 6
|
مجموع امتیاز : 6
تاریخ انتشار : جمعه 19 آبان 1402 | نظرات ()
نوشته شده توسط : ذهن نو

حس شوخ طبعی به عنوان یکی از مفاهیم کاربردی در علم روانشناسی است. به طور کلی ریشه شوخ طبعی از Humere گرفته شده است که به معنای جاری کردن و رطوبت داشتن است. اندیشمندان و فلاسفه معتقد هستند که شوخ طبعی از خلط های چهار گانه بدن می‌باشد که علائم روانی و جسمی به همراه دارد. برای مثال اگر فردی ترشحات کبد که صفرای سیاه است، غالب فرد شود؛ او از نظر خلقی حساس، زودرنج، افسرده و کج خلق خواهد شد.

از نظر روانی حس شوخ طبعی با عزت نفس، خلاقیت، انعطاف پذیری، خلق مثبت و تفکر جانبی مرتبط می‌دانند. در این شرایط می‌توانیم اندکی سبک شویم؛ تنش های خود را کم کنیم و شادی را دریافت کنیم. به همین دلیل می‌توانیم به عنوان ابزار مراقبت از خود تعریف کنیم. این رفتار سیستم ایمنی را قوی می‌کند و انرژی زیادی را در فرد ایجاد می‌کند. در این مقاله حس شوخ‌طبعی را از تمامی جوانب بررسی کرده ایم.

برای دریافت مشاوره در زمینه حس شوخ طبعی می توانید در هر زمان از روز برای مشاوره با برترین متخصصان در مرکز مشاوره روانشناسی ذهن نو از طریق شماره  02191002360 و یا از طریق تلفن ثابت با شماره 9099070354 تماس بگیرید.

منبع: حس شوخ طبعی | 2 فایده مهم شوخ طبعی

حس شوخ طبعی چیست؟

حس شوخ طبعی چیست؟

به اعتقاد توماس هابز حس شوخ طبعی در درجه اول روشی برای ابراز خشم و غضب افراد است. و هدف از آن توهین و تحقیر فرد مقابل است. اما راهنمای تشخیص اختلالات روانی، شوخ طبعی را به عنوان مکانیسم دفاعی توسعه یافته تعریف کرده است. در DSM توضیح داده شده است که حس شوخ‌طبعی به افراد کمک می‌کند تا با تعارضات، استرس ها و اهمیت به جنبه های طنز افراد مقابله کنیم.

حس شوخ طبعی حالتی است که ما می‌توانیم شادی را احساس کنیم؛ تنش های خود را کم کنیم و اندکی سبک شویم. در واقع این حس را می‌توان به عنوان وسیله ای جهت مراقبت از خود در نظر گرفت. در این مقاله تمامی جوانب حس شوخ‌طبعی را توضیح داده ایم. برای کسب اطلاعات بیشتر تا انتهای مقاله همراه ما باشید.

حتما از صفحه اینستاگرام ذهن نو و کانال تلگرامی ذهن نو دیدن نمایید.

اهمیت حس شوخ طبعی

روانشناسی مثبت جدیدا توجه زیادی به حس شوخ طبعی داده است. به این باور دارند که شوخ طبعی در سلامت روان، خوشبینی، ایمان و شجاعت موثر است. و همچنین نقش مهمی در روابط بین فردی دارد. در واقع باعث کاهش تنش، خود افشایی، تعاملات مثبت و … می‌شود. علاوه بر اینکه روابط بین فردی را تحت تاثیر قرار می‌دهد؛ برای روابط درون فرد نیز مفید است. به طور کلی حس شوخ طبعی در سلامت روان و روابط اجتماعی موثر است. این افراد زندگی را ساده تر می‌گیرند و راحت تر از دیگران از سختی ها عبور می‌کنند.

چرا عده ای از افراد ذاتا شوخ طبع هستند؟

به طور کل اجداد ما بر این باور بودند که خلق انسان ها را 4 مزاج تعیین می‌کند. این مزاج ها شامل صفرا، بلغم، سودا و دم می‌باشد. در نتیجه برخی از افراد عصبانی هستند؛ برخی خونسردند و عده ای نیز شوخ طبع شده اند. این حس به دلیل اینکه بتوان موقعیت های سخت را آسان کرد پدید آمده است.

انسان ها با کمک حس شوخ طبعی از استرس و فشار های روانی دور می‌شوند. سعی می‌کنند مسائل را ساده تر بگیرند و مسائل سخت را آسان کنند.

فواید حس شوخ طبعی

افرادی که از حس شوخ طبعی بالایی برخوردار هستند؛ چند هیچ از مابقی جلو تر می‌باشند. و این موضوع به دلیل فوایدی است که حس شوخ طبعی با خود به همراه دارد. به طور کل شوخ طبعی دو فایده بزرگ به همراه دارد که عبارت است از.

???? ترس افراد را از بین می‌برد.

???? یادگیری را بهتر می‌کند.

ویژگی های افراد شوخ طبع

ویژگی های افراد شوخ طبع

حس شوخ طبعی در هر فردی که وجود داشته باشد؛ دارای برخی از ویژگی های مشخص است. این افراد از هر دو نیم کره مغز خود استفاده می‌کنند. و جنبه های عاطفی و منطقی مغز آنها فعال است. در این بخش مقاله نیز قصد داریم تا شما را با ویژگی های افراد شوخ طبع آشنا کنیم.

???? بسیار خلاق هستند

افراد دارای حس شوخ طبعی، بسیار خلاق هستند. آنها به شیوه ای ماهرانه تناقص ماجرا را کشف می‌کنند و به روش های جالب و خنده دار به دیگران تعریف می‌کنند. همیشه متفاوت از دیگران و از دیدگاه های دیگر مشکلات را حل می‌کند. این افراد علاوه بر اینکه از خلاقیت در شوخ طبعی استفاده می‌کنند، برای حل مسائل زندگی نیز می‌توانند از این خلاقیت استفاده کنند.

???? به راحتی دوست پیدا می‌کنند

از دیگر ویژگی های افراد با حس شوخ طبعی؛ یافتن دوست به راحتی آب خوردن است.این افراد به دلیل اینکه توانایی خنداندن دیگران را دارند؛ به راحتی می‌توانند دیگران را به خود جذب کنند و به سرعت ارتباط برقرار کنند. 

???? از هوش کلامی بالایی برخوردارند

یکی از ویژگی های حس شوخ طبعی، این است که فرد از هوش کلامی بالایی برخوردار است. این افراد تسلط قوی در انتخاب کلمات، بداهه گوی و لحن دارند. حافظه کلامی بالای دارند و در بازی با کلمات رقیب ندارند. افراد با حس شوخ طبعی مفهوم ساده را چنان خوب بیان می‌کنند که اطرافیان دائم از نحوه حرف زدن او تقدیر می‌کنند. آنها علاوه بر اینکه از هوش کلامی بالا برخوردارند، از هوش زبانی بالایی نیز برخوردار هستند.

???? مثبت نگر هستند | حس شوخ طبعی

یکی از ویژگی های افراد با حس شوخ طبعی، مثبت نگری است. معمولا افرادی که از حس شوخ طبعی بالایی برخودار هستند، بدون مشکل نیستند. اما این افراد راحت تر از دیگران به حل مسائل می‌پردازند. زندگی را آنقدر که دیگران سخت می‌گیرند؛ سخت نمی‌گیرند. و با شوخی و خنده از سخت ترین مسائل زندگی نیز گذر می‌کنند. این ویژگی باعث شده است که فرد حساسیت و برداشت های منفی نداشته باشد.

کلام آخر

فراموش نکنید که حس شوخ طبعی با لودگی متفاوت است. افرادی که لودگی می‌کنند دائم در حال مسخره کردن دیگران هستند و اتفاقات بد را نیز به مسخره می‌گیرند. همیشه مرز باریکی بین این دو وجود دارد که از یکدیگر متمایز می‌کند. مهم است که حتما برای ازدواج و یا انتخاب دوست به این موضوع توجه کنید. در این زمینه حتما از روانشناس راهنمایی بگیرید. مرکز مشاوره ذهن نو به صورت تلفنی و حضوری به شما مراجعین گرامی خدمات ارائه می‌دهد. جهت کسب اطلاعات بیشتر با شماره زیر تماس حاصل فرمایید.

برای دریافت مشاوره در زمینه حس شوخ طبعی می توانید در هر زمان از روز برای مشاوره تلفنی با برترین متخصصان در مرکز مشاوره روانشناسی ذهن نو از طریق شماره 02191002360 و یا از طریق تلفن های ثابت منزل با شماره 9099070354 تماس بگیرید.

منبع: حس شوخ طبعی | 2 فایده مهم شوخ طبعی



:: برچسب‌ها: حس شوخ طبعی | 2 فایده مهم شوخ طبعی ,
:: بازدید از این مطلب : 409
|
امتیاز مطلب : 26
|
تعداد امتیازدهندگان : 8
|
مجموع امتیاز : 8
تاریخ انتشار : چهار شنبه 17 آبان 1402 | نظرات ()
نوشته شده توسط : ذهن نو

خود بیمار انگاری از جمله اختلالات روانی نیازمند درمان است. این اختلال فرد را آشفته و سردرگم می‌کند. مراجعه به روانشناس برای درمان این اختلالات لازم و ضروری است. این اختلال با نام‌های هیپوکندریا یا اضطراب‌بیماری نیز شناخته می‌شود. شخص مبتلا همواره اضطراب داشته و خیال می‌کند به بیماری خطرناکی مبتلا شده یا قرار است در آینده مبتلا گردد. او به نتایج و آزمایشات پزشکی مبنی بر نبود بیماری‌ها را باور نمی‌کند. و همواره به دنبال کشف بیماری‌ها و مشکلات سلامتی در خود است.

 

برای دریافت مشاوره در زمینه افسردگی ناشی از بیکاری می‌توانید در هر ساعت از روز برای مشاوره تلفنی از طریق شماره 02191002360 و یا از طریق تلفن ثابت با شماره 9099070354 جهت ارتباط با برترین متخصصان در مرکز مشاوره روانشناسی ذهن نو تماس حاصل نمایید.

منبع: خود بیمار انگاری | علائم و درمان خود بیمارانگاری

اختلال خود بیمار انگاری

اختلال خود بیمار انگاری یا هیپوکندریا (Hypochondriasis) یک اختلال روانی بلند مدت است. در خلال این اختلال، فرد مدام فکر می‌کند به بیماری مبتلا شده یا قرار است در آینده اتفاق خطرناکی برای سلامتی او بیافتد. این افراد در واقع ترسی دائمی نسبت به بیماربودن یا بیمارشدن در آینده دارند.

شدت این اختلال در هر فرد متفاوت بوده و در طول مدت تغییر می‌کند. هم‌چنین شدت خود بیمار انگاری با افزایش سن و بالا رفتن استرس‌ها ‌و فشارهای زندگی بیشتر می‌شود.

اکثر افراد مبتلا به این اختلال با مشاهده کوچک‌ترین نشانه، بیماری خطرناکی را به خود نسبت می‌دهند. مثلا یک سردرد ساده را که در زندگی روزمره آن‌ها خللی وارد نمی‌کند، به تومور مغزی تعبیر می‌کنند. گاهی حتی بدون هیچ علامتی تصور می‌کنند به بیماری مبتلا شده‌اند.

معمولا علائم جسمانی آنقدر جزئی است که هیچگونه خللی به زندگی او وارد نمی‌کند. ولی استرس و اضطراب ناشی از این علائم به قدری در فرد بالا است که آرامش روانی او را به هم می‌ریزد.

انواع خود بیمار انگاری

خودبیمار انگارها معمولا علائم یکسانی را تجربه می‌کنند. اما برخورد آن‌ها در برابر این بیماری متفاوت است. در ادامه دو نوع خودبیمار اگار را توصیف کرده‌ایم.

????تیمار جو

شخص هزینه زیادی برای خدمات درمانی، آزمایشگاهی و تشخیصی می‌پردازد و به طور افراطی از خدمات درمانی و داروها استفاده می‌کنند. هیچ‌گاه به پزشکان و نتایج آزمایشات اعتماد نمی‌کنند. و مطمئنند که به بیماری خطرناکی مبتلا هستند که پزشکان قادر به تشخیص آن نیستند. این دسته از بیماران مبتلا به خود بیمار انگاری همواره به دنبال افرادی هستند که از آنها مراقبت کنند با به آنها توجه کنند.

????تیمار گریز

برخلاف گروه قبل از انواع خود بیمار انگاری، افراد تیمار گریز به ندرت به پزشک مراجعه می‌کنند. این افراد با حضور در مراکز درمانی، صحبت با پزشک، انجام آزمایشات، سونوگرافی، رادیوگرافی، MRI، CT scan و سایر روش‌های تشخیصی دچار اضطراب غیر قابل تحملی می‌شوند. در نتیجه از مراجعه خودداری می‌نمایند.

علل ابتلا به خود بیمارانگاری

علت دقیق ابتلا به این اختلال، تاکنون شناخته نشده است. برخی از مهم‌ترین علل ابتلا به خود بیمار انگاری به شرح زیر است.

????والدین محافظه کار

خانواده در تشکیل تفکرات و شخصیت فرد نقش مهمی ایفا می‌کند. والدینی که مدام نگران سلامتی کودک خود بوده و او را برای مشاهده علائم بیماری بررسی می‌کنند؛ شاید این حساسیت و محافظه کار بودن خود را به کودک منتقل کنند.

????تجارب ناخوشایند گذشته

احتمالا درگذشته بیماری یا اتفاق ناخوشایندی در زمینه سلامتی برای فرد یا یکی از اعضای خانواده‌اش افتاده است. بنابراین فرد با گذشت سال‌ها از آن بیماری، نگران وضعیت سلامت خود بوده و از ابتلا به بیماری می‌ترسد. در نتیجه به خود بیمار انگاری مبتلا می‌شود.

????از بیماری منافعی دارد

گاه فرد برای جلب دلسوزی، همدلی و مراقبت اطرافیان خود به ایفای نقش بیمار بپردازد. همچنین شخص با داشتن نقش بیمار، از انجام مسئولیت‌ها و وظایف روزانه خود شانه خالی می‌کند. این مسئله به تقویت خود بیمار انگاری کمک می‌کند.

علائم و نشانه های خود بیمار انگاری

1_ اشتغال ذهن فرد در رابطه با ابتلا به بیماری یا مبتلاشدن در آینده

2_ اختلال در فعالیت‌های روزانه

3_ مشکلات شغلی

4_ نگرانی شدید حتی با مشاهده عملکرد طبیعی بدن

5_ مراجعه بیش از حد به پزشک (نوع تیمار جو)

6_ عدم مراجعه به پزشک به دلیل ترس از تشخیص احتمالی بیماری (نوع تیمار گریز)

7_ اجتناب از حضور در جمع و مکان‌های مختلف به دلیل ترس از بیماری

8_ بیش از حد راجع‌به وضعیت سلامت خود صحبت می‌کنند.

9_ نشانه‌های جسمانی بیماری وجود ندارد یا نشانه‌های خفیف و ناچیزی وجود دارد.

10_ تایید سلامتی توسط پزشک را نمی‌پذیرند.

پیامدهای اختلال خود بیمار انگاری

از آنجایی که فرد از فکر کردن مداوم به انواع بیماری ها و همچنین جستجوی نشانه های آنها اضطراب زیادی را تحمل می‌کند؛ به همین دلیل در معرض ابتلا به بیماری های مختلفی قرار دارد. همچنین احتمالا مشکلات زیادی را در زندگی شخصی و کاری تجربه می‌کند. برخی از این مشکلات شامل موارد زیر می‌شوند.

بروز مشکلات مالی به دلیل غیبت مداوم از محل کار و اخراج شدن. همچنین فرد احتمالا برای خدمات درمانی نیز هزینه های زیادی را متحمل می‌شود.

اختلال در روابط اجتماعی و خانوادگی مانند انزوا و گوشه گیری و عدم حضور در جمع

ابتلا به دیگر اختلالات روان مانند اضطراب فراگیر، افسردگی یا اختلالات شخصیت. 

تشخیص خود بیمار انگاری

بیماران مبتلا به خود بیمار انگاری معمولا به روانشناس یا متخصصین سلامت روان مراجعه نمی‌کنند. به همین دلیل تشخیص زودهنگام و شروع فرایند درمان، در مورد آنان کمی دشوار است. اما به طور کلی برحسب نشانه هایی که گفته شد؛ احتمالا در ابتدا روانشناس نیز از وضعیت جسمانی فرد اطمینان پیدا کرده و در قدم بعدی به سراغ تاریخچه پزشکی و خانوادگی او می‌رود. اگر علائم به مدت حداقل شش ماه بدون وقفه ادامه داشته باشند؛ تشخیص خود بیمار انگاری داده می‌شود. 

پیشگیری از خود بیمار انگاری

هیچ راهکار قطعی برای پیشگیری از اختلال خود بیمار انگاری وجود ندارد. اما به طور کلی با وجود برخی از عوامل می‌توان بروز آن را پیش بینی کرد. به همین دلیل بهتر است افراد با اطلاع از این عوامل در صورت مشاهده، در جهت رفع آنها اقدام کنند.

برای مثال اگر افراد زیاد دچار اضطراب می‌شوند باید دلایل آن را شناسایی کرده و یا در صورت ابتلا به اختلال وسواس فکری عملی آن را درمان کنند. راه های کاهش استرس را آموخته و در صورت بروز نشانه های این اختلال در خود، سریعا به روانشناس یا روانپزشک مراجعه کنند. با این روش ها می‌توان تا حدی از بروز یا پیشروی این اختلال، جلوگیری کرد.

درمان اختلال خود بیمار انگاری

خود بیمار انگاری مشکلی روانی به شمار می‌رود. تشخیص این اختلال به عهده روانشناس بوده و درمان آن نیز توسط روانشناس انجام می‌شود. استرس و اضطراب را می‌توان منشا اصلی اختلال خود بیمار انگاری دانست و درمان‌گر در جهت کاهش اضطراب فرد تلاش می‌کند. 

روان درمانی

جلسات روان درمانی با حضور روانشناس و بیمار آغاز می‌گردد. طی این جلسات به فرد چگونگی غلبه بر استرس و کاهش اضطراب بدون مصرف دارو آموزش داده می‌شود. هم‌چنین روانشناس در جهت تغییر دیدگاه  بیمار نسبت به بیماری تلاش می‌کند. و از این طریق به بهبود کیفیت زندگی او کمک می‌کند.

یکی از روش هایی که برای درمان خود بیمار انگاری، استفاده می‌شود؛ روش رفتاری شناختی بوده که در آن تفکرات فرد را در مورد موضوع نظر تغییر می‌دهند. در نتیجه رفتارهای او نیز تحت تاثیر قرار گرفته و از مراجعه مکرر به پزشک پرهیز می‌کند.

دارو درمانی

نوع شدید اختلال خودبیمارانگاری ابتدا به کمک داروها درمان می‌شود. داروهای ضداضطراب یا ضدافسردگی رایج‌ترین داروها برای درمان دارویی اختلال خود بیمار انگاری است. کمک گرفتن از داروها به کاهش علائم کمک می‌کند. پس از کاهش علائم، می‌توان جلسات روان درمانی را آغاز نمود تا فرد به نتایج بهتری در درمان خود بیمار انگاری دست یابد.

◀درمان خانگی خود بیمار انگاری

بسیاری برای درمان یا کنترل نشانه های خود بیمار انگاری به دنبال روش های سریع و آسان هستند. فراموش نکنید که برای درمان این بیماری باید از یک متخصص کمک بگیرید و نمی‌توان به صورت خودسرانه در این زمینه عمل کرد. برخی از محققین پرهیز از مصرف الکل، سیگار و نوشیدنی های محرک مثل قهوه را توصیه کرده و افراد را برای مراقبه تشویق می‌کنند. این روش ها در کنار روش های درمانی موثر هستند و به تنهایی منجر به بهبودی نمی‌شوند.

سخن پایانی

خود بیمار انگاری یکی از بیماری های روان است که تا حد زیادی از اضطراب نشات می‌گیرد. استرس ریشه بسیاری از اختلالات است. به همین دلیل در ابتدا افراد باید علت اضطراب خود را پیدا کرده و سپس متناسب با آن برای درمان اقدام کنند. البته عوامل دیگری نیز در این زمینه موثر هستند. با اینکه این اختلال تاثیرات زیادی بر زندگی افراد در ابعاد مختلف دارد؛ اما قابل کنترل بوده و جای نگرانی ندارد. حمایت اطرافیان از فرد بسیار مهم است. اما باید حتما از یک متخصص کمک بگیرد.

برای دریافت مشاوره در زمینه خود بیمار انگاری می‌توانید در هر ساعت از روز برای مشاوره تلفنی از طریق شماره 02191002360 و یا از طریق تلفن ثابت با شماره 9099070354 جهت ارتباط با برترین متخصصان در مرکز مشاوره روانشناسی ذهن نو تماس حاصل نمایید.

منبع: خود بیمار انگاری | علائم و درمان خود بیمارانگاری



:: برچسب‌ها: خود بیمار انگاری | علائم و درمان خود بیمارانگاری ,
:: بازدید از این مطلب : 348
|
امتیاز مطلب : 20
|
تعداد امتیازدهندگان : 9
|
مجموع امتیاز : 9
تاریخ انتشار : چهار شنبه 17 آبان 1402 | نظرات ()
نوشته شده توسط : ذهن نو

نالتروکسان نوعی دارو است که در ترک اعتیاد به مواد مخدر یا همان مواد افیونی نظیر تریاک و هروئین به کار می‌رود. این دارو هم چنین در درمان الکلیسم نیز کاربرد دارد. در حقیقت تجویز نالتروکسان برای بیمارانی که درگیر اعتیاد به الکل هستند، کمک می‌کند تا وسوسه و تمایل کم‌تری را نسبت به مصرف مجدد آن در ذهن خود تجربه کنند و به این ترتیب بتوانند با سهولت بیشتری نوشیدن الکل را متوقف سازند. ما در ادامه این مقاله در مورد موارد مصرف، عوارض و اثرات این دارو توضیحات بیشتری ارائه کرده‌ایم. پس برای کسب اطلاعات بیشتر در این زمینه تا انتهای مطلب با ما همراه باشید.

برای دریافت مشاوره در زمینه نالتروکسان می‌توانید در هر ساعت از روز برای مشاوره تلفنی از طریق شماره 02191002360 و یا از طریق تلفن ثابت با شماره 9099070354 جهت ارتباط با برترین متخصصان در مرکز مشاوره روانشناسی ذهن نو تماس حاصل نمایید.

 منبع: نالتروکسان

نالتروکسان چیست و در چه مواردی به کار می رود؟

نالتروکسان دارویی است که به عنوان آنتاگونیست گیرنده‌های اپیوئیدی شناخته می‌شود. در حقیقت نالتروکسان اثرات مواد افیونی نظیر تریاک، شیره، سوخته و هروئین را مهار کرده  و علائمی نظیر تسکین درد یا حالات سرخوشی ناشی از مصرف این مواد را از بین می‌برد. از این دارو پس از سپری شدن دوره‌های سم زدایی مواد مخدر، برای پیشگیری از عود مجدد اعتیاد استفاده می‌شود. چرا که نالتروکسان احساس نیاز یا همان وسوسه مصرف مجدد مواد را کاهش داده و باعث می‌شود افراد در حال ترک بتوانند دوره‌های پرهیز خود را با موفقیت بیشتری سپری کنند.

این دارو هم چنین در درمان الکلیسم نیز استفاده می‌شود. چرا که می‌تواند احساس فشار و اجبار برای نوشیدن الکل را در افراد کاهش داده و در حقیقت به رفع وابستگی روانی به این ماده کمک نماید. در نتیجه نالتروکسان به افراد مبتلا به الکلیسم کمک می‌کند تا بتوانند مصرف الکل خود را کاهش دهند و یا با سهولت بیشتری به طور کل آن را متوقف سازند. با این حال مصرف این دارو پس از نوشیدن الکل کمکی به رفع حالات مستی و عوارض ناشی از الکل نمی‌کند. 

مکانیسم اثر دارو

قرص نالتروکسان نیز جزو داروهایی است که برای ترک اعتیاد تجویز می‌شود. این قرص جزو مهارکننده هاست و در مغز از تاثیر مواد مخدر مختلف، جلوگیری می‌کند. این دارو با اتصال به گیرنده های اپیوئیدی از ترشح آندروژن جلوگیری کرده و وابستگی جسمانی و روانی به ماده مخدر را کاهش می‌دهد. تاثیر این ماده در ترک الکل هنوز به طور قطعی مشخص نیست. همچنین بهتر است افراد از مصرف آن به صورت خودسرانه اجتناب کنند.

حتما از صفحه اینستاگرام ذهن نو و کانال تلگرامی ذهن نو دیدن نمایید.

اشکال دارویی نالتروکسان

این دارو در دو شکل قرص و آمپول‌های عضلانی برای افراد تجویز می‌شود. دوره درمان با قرص‌های نالتروکسان معمولا 12 هفته است و افراد باید روزانه 50 میلی گرم از این دارو را مصرف نمایند. اما شکل تزریق آن معمولا هر یک ماه یک بار در دوز 380 میلی گرم برای بیماران تجویز می‌شود.  با این حال توجه داشته باشید که نوع انتخاب شکل دارو و دوز آن همگی باید با بررسی کامل پزشکی و تحت نظر متخصص صورت بگیرد.

????ایمپلنت نالتروکسان

داروی نالتروکسان همچنین به شکل ایمپلنت نیز به کار می‌رود. به این شکل که ترکیبی از این دارو با عمل جراحی سرپایی زیرپوست و در ناحیه شکم قرار داده می‌شود و به صورت خودکار از میل مجدد به مواد مخدر جلوگیری می‌کند. اینکار باید به صورت مرتب تکرار شود چرا که بعد از مدتی این ایمپلنت اثر خود را از دست داده و فرد دوباره به مصرف مجدد گرایش پیدا می‌کند. البته این روش نیز دارای عوارض جانبی برای بیمار است. برای آشنایی با نشانه های بازگشت به اعتیاد کلیک کنید.

نحوه مصرف نالتروکسان

این دارو حتما باید مطابق با دستور پزشک و در مدت زمان مشخص شده از جانب او مصرف شود. در نتیجه هرگز آن را در مقادیری کم‌تر یا بیشتر از آنچه برایتان تجویز شده مصرف نکنید. هم چنین رعایت نکات زیر به شما کمک می‌کند تا در ارتباط با این دارو مشکلات کم‌تری را تجربه نمایید:

– در کنار مصرف قرص نالتروکسان در هر وعده یک لیوان کامل آب بنوشید.

– اگر این دارو معده شما را اذیت می‌کند بهتر است همراه با غذا آن را میل نمایید.

– برای این که بیشترین نتایج درمانی را بگیرید آن را به طور منظم مصرف کنید.

– نالتروکسان را در دمای اتاق و به دور از گرما و رطوبت نگه دارید.

دوزهای مختلف نالتروکسان

انواع مختلف داروی نالتروکسان، دوزهای مختلفی داشته که بسته به میزان اعتیاد و علائم فرد و همچنین ماده مصرفی تجویز می‌شود. برای مثال این دارو برای بزرگسالانی که به الکل اعتیاد دارند؛ به صورت خوراکی باید 50 میلی گرم و یکبار در روز مصرف شود. این مدت زمان احتمالا 12 هفته خواهد بود. همچنین اگر به صورت عضلانی تجویز شود معمولا 380 میلی گرم و یکبار در ماه است. این مقدار برای اعتیاد به مواد مخدر نیز صدق می‌کند. اما در برخی موارد دوز قرص نالتروکسان 25 میلی گرم در روز است.

عوارض جانبی نالتروکسان

همه افرادی که نالتروکسان مصرف می‌کنند دچار عوارض جانبی جدی و خاصی نمی‌شوند. با این حال مواردی نظیر حالت تهوع، سردرد، سرگیجه، احساس خستگی و مشکلات خواب ممکن است برای برخی افراد اتفاق بیافتند. هم چنین درصد کمی از افراد ممکن است علائم مرتبط با سندروم محرومیت از مواد نظیر دردهای شکمی، احساس بی قراری، دردهای عضلانی- مفصلی و آبریزش بینی را نیز تجربه کنند. اگر این علائم در طول زمان بدتر شده یا به طور پایداری تجربه شوند حتما باید در مورد آن‌ها با پزشک خود مشورت کنید.

توجه داشته باشید که این دارو را هرگز در مقادیری بیشتر از آنچه که پزشک تجویز کرده مصرف نکنید. این کار می‌تواند سندروم محرومیت مواد را با شدت بسیار بیشتری رقم بزند و علاوه بر این ریسک ابتلا به مشکلات کبدی را نیز افزایش دهد.

برای شروع ترک اعتیاد کلیک کنید.

تداخلات دارویی مرتبط با مصرف نالتروکسان

مصرف هم زمان برخی داروها با نالتروکسان می‌تواند نوع عملکرد آن را در بدن تغییر داده و یا منجر به تجربه عوارض جانبی بسیار شدید شود. از جمله داروهایی که نباید در کنار نالتروکسان مصرف شوند باید به دکسترومتورفان، داروهای ضد اسهال نظیر دیفنوکسیلات، دیسولفیرام، داروهای ضد سرفه نظیر هیدروکدون و کدئین، تیوریدازین و انواع مسکن‌ها اشاره کرد.

موارد منع مصرف نالتروکسان

استفاده از نالتروکسان در برخی شرایط جسمانی یا موقعیت‌های پزشکی ممنوعیت مصرف داشته و می‌تواند عوارض خطرناکی را به همراه بیاورد. از جمله مهم‌ترین شرایطی که برای نالتروکسان ممنوعیت مصرف دارند باید به موارد زیر اشاره کرد:

– اگر هنوز مواد مخدر را کنار نگذاشته‌اید و دوره سم زدایی را آغاز نکرده‌اید.

– اگر دچار علائم ناگهانی یا شدید محرومیت از مواد هستید.

– اگر بدنتان نسبت به این دارو واکنش‌های آلرژیک نظیر التهاب و خارش پوستی نشان می‌دهد.

– اگر در 10 روز گذشته هرگونه ماده مخدر افیونی نظیر فنتانیل، ویکدین و اکسی‌کنتین مصرف کرده‌اید.

– اگر در دو هفته اخیر تحت درمان با داروهای نگه دارنده نظیر متادون یا بوپرنورفین قرار داشته‌اید.

علاوه بر این‌ها اگر دچار بیماری کبدی یا  کلیوی هستید و یا مشکلات مرتبط با انعقاد خون نظیر هموفیلیا را تجربه می‌کنید حتما پیش از شروع مصرف نالتروکسان وضعیت خود را با پزشک در میان بگذارید.

مصرف نالتروکسان در بارداری

عوارض نالتروکسان بر جنین هنوز به طور قطعی شناخته نشده است. با این حال احتمال اینکه این دارو بتواند به فرزند شما آسیب برساند وجود دارد. لازم است تصمیم گیری در مورد استفاده از این دارو در دوران بارداری را به عهده پزشک بگذارید. متخصص با بررسی منافع و ضررهای احتمالی در نهایت در مورد مصرف یا کنار گذاشتن نالتروکسان راهنمایی‌های لازم را در اختیارتان قرار می‌دهد.

آیا قرص نالتروکسان اعتیاد آور است؟

خاصیت قرص نالتروکسان

قرص نالتروکسان برخلاف داروهای دیگری که به این منظور استفاده می‌شوند مانند متادون، خاصیت اعتیادآوری ندارد و هیچ گونه وابستگی ایجاد نمی‌کند. این ماده تنها میل افراد را برای مصرف مجدد کاهش می‌دهد اما نشئگی ایجاد نمی‌کند. و در صورت قطع مصرف آن علائم ترک ظاهر نمی‌شوند. اما این مجوزی برای مصرف خودسرانه آن نیست. افراد باید برای دوز مصرفی و همچنین مدت زمان مصرف این دارو از متخصص کمک بگیرند.

سخن پایانی

فراموش نکنید که حتی احتمال اوردوز نیز با قرص نالتروکسان نیز وجود دارد. به همین دلیل با تمام فوایدی که این دارو برای ترک اعتیاد دارد؛ نباید در مصرف آن افراط کرده و یا به صورت خودسرانه عمل کرد. بهتر است برای ترک اعتیاد با این روش از متخصص کمک گرفت و همچنین در کنار آن از روش های دیگری نیز کمک گرفت. مصرف این دارو تنها بخشی از درمان است و استفاده از خدمات روانشناختی نیز می‌تواند باعث تسریع این فرایند گردد. می‌توانید در این مورد از یک پزشک و روانشناس کمک بگیرید.

برای دریافت مشاوره در زمینه نالتروکسان می‌توانید در هر ساعت از روز برای مشاوره تلفنی از طریق شماره 02191002360 و یا از طریق تلفن ثابت با شماره 9099070354 جهت ارتباط با برترین متخصصان در مرکز مشاوره روانشناسی ذهن نو تماس حاصل نمایید.

 

سوالات متداول

آیا نالتروکسان می‌تواند درمان قطعی برای الکلیسم باشد؟

این دارو یکی از چند فرایند لازم برای درمان است و همه آن نیست. در نتیجه برای ترک الکل نباید تنها به آن اکتفا کنید. برای ترک الکل، متخصص برنامه درمانی جامعی شامل دارو درمانی و روان درمانی را در اختیارتان قرار می‌دهد که برای موفقیت باید تمامی مراحل آن را پشت سر بگذارید و تنها به یک جنبه اکتفا نکنید.

آیا مصرف این دارو در دوران شیردهی برای نوزاد خطرناک است؟

بله، این دارو در خون شما جریان پیدا کرده و می‌تواند وارد شیرتان شود. در نتیجه بر مغز و بدن نوزاد نیز اثر می‌گذارد. از همین رو در حین مصرف آن نباید به فرزند خود شیر بدهید. برای اطلاع از راهکارهای جایگزین و مدیریت شرایط حتما مشاوره ترک دریافت کنید.

منبع: نالتروکسان



:: برچسب‌ها: نالتروکسان ,
:: بازدید از این مطلب : 410
|
امتیاز مطلب : 20
|
تعداد امتیازدهندگان : 7
|
مجموع امتیاز : 7
تاریخ انتشار : چهار شنبه 17 آبان 1402 | نظرات ()
نوشته شده توسط : ذهن نو

علائم اضطراب را می‌شناسید؟ اضطراب پاسخ طبیعی بدن نسبت به ترس و نگرانی است. همه افراد در طول زندگی خود بارها علائم اضطراب را تجربه می‌کنند. اضطراب معمولی احساسی است که می‌آید و می‌رود اما در زندگی روزمره شما تداخلی ایجاد نمی‌کند. اما برای کسانی که از اختلال اضطرابی رنج می‌برند، این احساس بیش از حد طبیعی است و می‌تواند شخص را دچار ناتوانی کند. این اضطراب در طولانی مدت می‌تواند تاثیرات بسیار منفی بر فرد و کیفیت زندگی او بگذارد به همین دلیل ضروری است که از علائم اضطراب آگاهی داشته باشید تا در صورت لزوم برای درمان اقدام نمایید.

 

برای دریافت مشاوره در زمینه علائم اضطراب می‌توانید در ساعت از روز برای مشاوره تلفنی از طریق شماره 02191002360 و یا از طریق تلفن های ثابت منزل با شماره 9099070354 جهت ارتباط با برترین متخصصان در مرکز مشاوره روانشناسی ذهن نو تماس حاصل نمایید.

 منبع: علائم اضطراب

علائم اضطراب چیست؟

هر فردی در زندگی خود طی موقعیت های مختلف علائم اضطراب را تجربه می‌کند. استرس قبل از امتحان، مشکلات مالی، خانوادگی و … همگی در بروز اضطراب دخیل هستند. اما زمانی که این اضطراب و ناراحتی ادامه دار باشد؛ فرد با مشکلات و البته اختلال اضطراب روبرو خواهد شد. نشانه های این اضطراب ها به چند دسته جسمانی، رفتاری، احساسی و روانی طبقه بندی می‌شود. برای درمان حتما از روانشناس و متخصص در این زمینه راهنمایی بگیرید. جهت کسب اطلاعات بیشتر تا انتهای مقاله همراه ما باشید.

علائم اضطراب چه چیزهایی هستند؟

علادم اضطراب در هر شخص نسبت به شخص دیگر متفاوت است. این علائم می‌تواند در زندگی عادی فرد مشکل ایجاد کند. از مهم‌ترین و رایج‌‌ترین علائم اضطراب می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

????علائم جسمانی یا فیزیکی

علائم اضطراب شامل علائم جسمانی نیز می‌باشد. شاید دستتان عرق کرده یا پاهایتان بلرزد و یا ضربان قلب تندتر شود. همچنین ممکن است در معده خود احساس ناراحتی کنید. از دیگر علائم جسمانی اضطراب می‌توان به درد معده، حالت تهوع یا مشکل گوارشی، احساس خفگی، سردرد، بی خوابی یا سایر مشکلات خواب، ضعف یا خستگی، تنفس سریع یا تنگی نفس، افزایش ضربان قلب، تعریق، لرزیدن دست و پا و دردهای عضلانی اشاره کرد. 

???? علائم روانی

از علائم اضطراب می‌توان به علائم روحی و روانی نیز اشاره کرد. از جمله عوامل روانی اضطراب احساس بی قراری، داشتن احساس خطر، نگرانی دائمی، پرش افکار، فراموشی، قضاوت نادرست، بد بینی، نداشتن تمرکز، ترس و دلهره، عصبی شدن بیش از حد و احساس ترس نسبت به اتفاقی قریب الوقوع می‌باشد.

???? علائم احساسی

علائم اضطراب در دسته احساسی نیز بروز می‌کند. این بخش مقاله را راجع به علائم احساسی اضطراب اختصاص داده ایم.

???? از اطرافیان فاصله می‌گیرند.

???? به راحتی آرام نمی‌شوند.

???? بسیار راحت آشفته، بد خلق و نا امید می‌شوند.

???? در هم شکسته می‌شوند، زیرا کنترل موقعیت در دست آنها نیست.

???? نسبت به خود احساس بد دارند.

???? احساس تنهایی

???? احساس بی ارزشی

???? احساس افسردگی

???? علائم رفتاری

از دیگر علائم اضطراب، علائم رفتاری است. این افراد نشانه هایی در رفتار خود نشان می‌دهند که در ادامه ذکر کرده ایم.

???? مصرف زیاد الکل، سیگار یا مواد

???? تغییر در رژیم غذایی

???? عقب انداختن کارها

???? بروز رفتارهای عصبی

???? عدم مسئولیت پذیری

عوامل ایجاد اضطراب

در بخش قبلی راجع به 2 نوع علائم اضطراب توضیح داده ایم. اما همیشه به دنبال این هستیم که چه چیزی باعث بروز این مشکل می‌شود. و چه عواملی اضطراب را ایجاد می‌کند. از عوامل موثر در ایجاد اضطراب می‌توان به این بخش مقاله اشاره کرد.

✨ عوامل زیست شناختی و شخصیتی

یکی ازعواملی که باعث بروز علائم اضطراب می‌شود؛ عوامل زیست شناختی و شخصیتی است. افرادی که دارای ویژگی‌های شخصیتی خاصی هستند بیشتر دچار اضطراب می‌شوند. به عنوان مثال افرادی که ترسو، سرخورده، دارای روابط اجتماعی کم، منزوی و دارای اعتماد به نفس پایین هستند در دوران کودکی، نوجوانی یا بزرگسالی دچار اضطراب می‌شوند.

✨ عوامل محیطی و اجتماعی

عوامل اجتماعی و محیطی یکی از عوامل مهم در بروز علائم اضطراب است. شرایط اضطراب ممکن است به دلیل یک یا چند اتفاق استرس‌زا در زندگی ایجاد شوند. به عنوان مثال استرس کاری یا تغییر شغل، تغییر در ترتیب زندگی، بارداری و زایمان، مشکلات خانوادگی و رابطه‌ای، شوک عاطفی بزرگ بعداز یک اتفاق آسیب‌زا، مرگ یا از دست دادن یک عزیز و… می‌تواند باعث ایجاد اضطراب شود.

✨ عوامل ژنتیکی و ارثی

یکی از عوامل بروز علائم اضطراب، عوامل بیولوژیک است. بعضی از افرادی که شرایط اضطرابی را تجربه می‌کنند امکان دارد استعداد ژنتیکی نسبت به اضطراب داشته باشند (اصطلاحا اضطراب ارثی دارند). این شرایط ممکن است گاهی در یک خانواده ایجاد شود. داشتن والدین دارای تجربه اضطراب یا شرایط بهداشت روان دیگر به این معنی نیست که فرد به طور خودکار دچار اضطراب می‌شود اما شرایط استرس‌زا تاثیر بسیار زیادی نسبت به سایر افراد بر او می‌گذارد.

 

مشکلات ناشی از علائم اضطراب

اختلالات اضطرابی باعث ایجاد مشکلات زیادی در جسم و روان فرد می‌شود. فرد دارای اختلالات اضطرابی می‌تواند به افسردگی یا اختلالات روانی دیگر نیز دچار شود. اختلالات اضطرابی باعث ایجاد مشکل خواب یا بی خوابی، مشکلات گوارشی یا روده، سردرد و دردهای مزمن، مشکلات عملکردی در مدرسه یا محل کار، کیفیت پایین زندگی، عدم انجام فعالیت‌های روزانه و ناتوانی در برقراری روابط اجتماعی می‌شود. با دریافت مشاوره تلفنی در هر زمان و هر مکان می‌توانید با متخصصین خبره در زمینه مشکلات ناشی از علائم اضطراب ارتباط برقرار کنید. در ادامه به این مشکلات اشاره کرده ایم.

???? مشکلات قلبی عروقی

???? مشکلات ذهنی (ضعف حافظه، افسردگی و تغییرات شخصیتی)

???? مشکلات تغذیه ای و چاقی

???? عارضه جنسی در زنان و مردان

???? مشکلات گوارشی

???? مشکلات مو و پوست

برای آشنایی با راه های غلبه بر اضطراب و احساس بی قراری کلیک کنید.

علائم اضطراب در کودکان و نوجوانان

دوران کودکی و نوجوانی مرحله اصلی خطر ابتلا به علائم و سندرم اضطراب است که امکان دارد از علائم خفیف تا اختلالات اضطرابی کامل را شامل شود. اضطراب ممکن است ترس یا نگرانی باشد اما می‌تواند کودکان را تحریک پذیر و عصبانی کند. علائم اضطراب همچنین می‌تواند شامل اختلال در خواب و علائم جسمی مانند خستگی، سردرد یا معده درد باشد. اختلالات اضطرابی در کودکان و نوجوانان باید تا حد امکان زود تشخیص داده شود تا پیشگیری و درمان در همان سن انجام گیرد تا از مشکلات اضطرابی شدید در بزرگسالی جلوگیری شود.

علائم اضطراب در بارداری

در زمان بارداری با تغییر در وضعیت جسمانی، در وضعیت روانی نیز تغییراتی ایجاد می‌شود. داشتن اضطراب و استرس در بارداری طبیعی است. به عنوان مثال در دوران بارداری امکان دارد که مادر دائما در مورد سلامتی کودک خود احساس نگرانی کند اما اگر علائم اضطراب دارای سطح بالایی باشد باید به پزشک متخصص مراجعه کرد.

راه های غلبه بر علائم اضطراب

درمان های زیادی برای کاهش و مدیریت علائم اضطراب وجود دارد. نوع درمان بستگی به مواردی مانند شدت و میزان اختلالات اضطرابی دارد. معمولا اختلالات اضطرابی اگر در مرحله خفیف و اولیه باشد، با مراجعه به روانشناس برطرف می‌شود اما اگر افراد دارای اختلالات اضطرابی شدید و در مرحله پیشرفته باشند از شیوه دارو درمانی استفاده قرار می‌شود. 

???? برنامه ریزی

یکی از روش های درمان علائم اضطراب، برنامه ریزی است. در این روش اگر قصد کاهش اضطراب را دارید؛ حتما باید کارهای خود را اولویت بندی کنید. زمانی که برنامه ریزی اصولی داشته باشید و همه کارها به خوبی پیش برود؛ اضطراب نخواهید گرفت.

???? در موقعیت استرس زا قرار نگیرید | علائم اضطراب

برای درمان علائم اضطراب باید در موقعیت های استرس زا قرار نگیرید. سعی کنید برای آرامش خود محیط های مناسبی را انتخاب کنید و از موقعیت های سمی دور شوید.

???? ریلکسیشن

با کمک ریلکسیشن می‌توانید علائم اضطراب را کاهش دهید. این روش در زمینه ها و ورزش های گوناگونی وجود دارد که می‌توانید به خوبی از آن استفاده کنید.

???? روان درمانی | علائم اضطراب

روان درمانی بهترین روش درمانی برای کاهش علائم اضطراب است. در این روش درمانی درمانگر با توجه به رویکردی که دارد به درمان فرد بیمار می‌پردازد. ممکن است که این درمان بیشتر با شناختی رفتاری درمان شود. اما بنا بر شرایط و دلیل این اضطراب، نحوه درمانی متفاوت با یکدیگر خواهد بود.

???? دارو درمانی

در مواقعی که علائم اضطراب بسیار شدید است و تنها با روان درمانی قابل درمان نیست. حتما باید کنار روان درمانی، از دارو درمانی کمک گرفت. این روش باید با تجویز پزشک باشد و با کمک او از داروهای ضد اضطراب استفاده کرد. 

کلام آخر

علائم اضطراب در موقعیت های استرس زا و ترسناک بروز می‌کند. بسیاری از ما حداقل یک بار تجربه اضطراب را داشته ایم. در زندگی روزمره، محل کار، مدرسه و … این شرایط را سپری کرده ایم. اما اگر علائم اضطراب شدید باشد و کل زندگی فرد را مختل کرده باشد، باید از درمانگر کمک گرفت. مرکز مشاوره ذهن نو به صورت تلفنی و حضوری به شما مراجعین گرامی خدمات ارائه می‌دهد. جهت کسب اطلاعات بیشتر با شماره زیر تماس حاصل فرمایید.

برای دریافت مشاوره در زمینه علائم اضطراب می‌توانید در ساعت از روز برای مشاوره تلفنی از طریق شماره 02191002360 و یا از طریق تلفن های ثابت منزل با شماره 9099070354 جهت ارتباط با برترین متخصصان در مرکز مشاوره روانشناسی ذهن نو تماس حاصل نمایید.

 

سوالات متداول

علائم جسمانی اضطراب به چه صورتی بروز می‌کند؟

از علائم جسمانی اضطراب می‌توان به درد معده، حالت تهوع یا مشکل گوارشی، سردرد، بی خوابی و افزایش ضربان قلب اشاره کرد.

رابطه دلهره و اضطراب چیست؟

اضطراب ممکن است به دلیل اتفاقات استرس زا در زندگی، عوامل ژنتیکی و عوامل شخصیتی فرد ایجاد شود.

منبع: علائم اضطراب



:: برچسب‌ها: علائم اضطراب ,
:: بازدید از این مطلب : 425
|
امتیاز مطلب : 17
|
تعداد امتیازدهندگان : 8
|
مجموع امتیاز : 8
تاریخ انتشار : چهار شنبه 17 آبان 1402 | نظرات ()