نوشته شده توسط : ذهن نو

صمیمیت با همسر یا همان صمیمیت زن و شوهر از چاشنی‌های ضروری برای داشتن یک ازدواج شاد و موفق است. اگر می‌خواهید در کنار همسرتان زندگی مملو از شادی داشته باشید، باید بتوانید علاوه بر همسر بودن، رابطه‌ای دوستانه با او برقرار کنید. یکی از ویژگی‌های دوستان چندین ساله، میزان صمیمیت میان آن‌هاست. این رابطه دوستانه اگر در ازدواج شکل بگیرد، می‌تواند بسیاری از خلاءهای زن و مرد را پوشش دهد و به آن‌ها برای پیشبرد زندگی مشترک‌شان نیز یاری برساند. صمیمیت با همسر به شما کمک می‌کند تا در ارتباط با همسرتان درکی بهتر، احساس همدلی، رابطه جنسی مطلوب‌تر، داشتن حامی و… را تجربه کنید. اگر نتوانسته‌اید چنین ارتباطی با همسرتان شکل دهید با دریافت مشاوره خانواده (تلفنی، آنلاین، حضوری) رابطه‌تان را بهبود دهید.

فهرست مطالب

 

  • صمیمیت با همسر
  • نشانه های صمیمیت با همسر (صمیمیت زن و شوهر)
  • راه های افزایش میزان صمیمیت با همسر
    • 1- انجام کارهای لذت بخش دو نفره
    • 2- وقتی کنار همسرتان هستید به چیز دیگری فکر نکنید
    • 3- با کارهای کوچک و بدون هزینه همسرتان را خوشحال کنید
    • 4- برای ایجاد صمیمیت با همسر تان صحبت کنید
    • 5- با همسرتان مشورت و تصمیم گیری کنید
    • 6- به نیازهای همسرتان توجه کنید
    • 7- ایجاد صمیمیت با همسر و اجتناب از رفتارهای نادرست
    • 8- صمیمیت زن و شوهر با مرور خاطرات زندگی مشترک
    • 9- همواره به همسرتان ابراز علاقه کنید
    • 10- برای صمیمیت زن و شوهر با خانواده همسرتان وقت بگذرانید
    • 11- نگذارید اختلافات کهنه شوند
    • 12- برای صمیمیت زن و شوهر ناراحتی های روانی را حل کنید
    • 13- خودتان را جای او بگذارید
    • سخن آخر

برای دریافت مشاوره در زمینه صمیمیت با همسر (صمیمیت زن و شوهر) می‌توانید در هر زمان از روز برای مشاوره تلفنی خانواده با برترین متخصصان در مرکز مشاوره روانشناسی ذهن نو از طریق شماره 02191002360 و یا از طریق تلفن های ثابت شهری با شماره 9099070354 تماس بگیرید.

 

صمیمیت با همسر

حتما شما هم زوج هایی را دیده اید که همیشه با هم عاشقانه رفتار می کنند. احتمالا به حال آن ها غبطه خورده اید. و دلتان رابطه ای مشابه آن را خواسته است. باید بگوییم ساختن چنین رابطه برای هر زوجی امکان پذیر است. اگر چنین رابطه ای با همسرتان ندارید، پس حتما دارای تفاوت هایی هستید. صمیمیت با همسر یک روزه به دست نمی‌آید. شما باید نسبت به پارامترهای صمیمیت با همسر آگاهی کسب کنید. پیشنهادمی‌کنیم که حتما مقاله خوشحال بودن با شریک زندگی وجود دارد.

نشانه های صمیمیت با همسر (صمیمیت زن و شوهر)

روانشناسان به زوج‌ها بر ایجاد صمیمیت با همسر تاکید فراوانی دارند، اما ممکن است برای بسیاری از افراد این سوال به وجود آید که احساس صمیمیت میان زوجین دقیقا به چه معناست.

در پاسخ به این سوال اینگونه می‌توان توضیح داد که صمیمیت در واقع در داشتن احساس نزدیکی معنا می‌شود؛ اینکه فرد بدون رودربایستی حتی در موارد خصوصی همسرش نیز شریک شود.

همسرانی که در میان آن‌ها احساس صمیمیت وجود دارد، سعی می‌کنند در ارتباط خود بدون کنترل کردن و یا نظارت بر رفتارهای طرف مقابل با او یک رابطه عاشقانه و در عین حال نیز دوستانه برقرار کنند.

در تعریف کامل‌تری از صمیمیت با همسر اینگونه می‌توان گفت که برقراری ارتباط صمیمانه با همسر از الزامات یک رابطه زناشویی است. صمیمیت میان زوجین را می‌توان به طور خلاصه در موارد زیر بیان کرد:

  • همکاری صمیمانه زوج‌ها با یکدیگر
  • تعهد و پایبندی زوجین نسبت به یکدیگر و زندگی مشترک
  • احساس رضایت از رابطه جنسی
  • احساس استقلال زن و شوهر در ارتباط با خانواده و دوستانشان
  • میزان اعتماد به نفس و عزت نفس طرفین
  • میزان آزادی در ابراز عقاید و نگرش‌ها
  • میزان بیان احساسات و عواطف و کمک به هم در حل اختلافات

بیشتر بخوانید : زندگی مشترک موفق

راه های افزایش میزان صمیمیت با همسر

 

در ادامه به برخی راهکارهای موثر در ایجاد یک رابطه صمیمی میان زن و شوهر اشاره کرده‌ایم. توجه داشته باشید که با ایجاد صمیمیت در رابطه زناشویی می‌توانید طعم یک زندگی عاشقانه و دلچسب را در کنار همسرتان تجربه کنید.

حتما از صفحه اینستاگرام ذهن نو و کانال تلگرامی ذهن نو دیدن نمایید.

1- انجام کارهای لذت بخش دو نفره

دو نفر وقتی با یکدیگر آشنا می‌شوند رفتار بسیار مودبانه و در عین حال عاشقانه با یکدیگر دارند، خوب است این نوع رابطه را در سال‌های بعدی حفظ کنید. زوج‌هایی که رفتاری توام با احترام و عشق به همسرشان دارند، با وجود گذر زمان صمیمیت بیشتری به هم پیدا می‌کنند.

برای این هدف می‌توانید کارهایی که مورد علاقه هر دو شماست را انتخاب کنید و سعی کنید وقت‌هایی را برای یکدیگر اختصاص دهید و در کنار هم به انجام کارهای مورد علاقه‌تان بپردازید.

2- وقتی کنار همسرتان هستید به چیز دیگری فکر نکنید

سعی کنید برای افزایش صمیمیت با همسرتان وقتی که در کنار او هستید، ذهن خود را در زمان حال نگه دارید و به کارهایی که قرار است انجام دهید مثل آشپزی کردن و یا رسیدگی به شغل‌تان فکر نکنید.

در واقع باید مهارت برقراری ارتباط موثر با همسرتان را بیاموزید. برای این کار باید نیازهای او را بشناسید و به آن‌ها رسیدگی کنید، حرف‌های او را گوش دهید و اصلا توجه کنید او چه خواسته‌هایی از شما دارد، انتقاد پذیر باشید، در هنگام بروز مشکلات سعی کنید با همدلی مشکلات را حل کنید.

به گونه‌ای رفتار کنید که همسرتان متوجه شود که برایتان اهمیت دارد و اولویت زندگی شما همسرتان و توجه به خواسته‌های او است. القای این احساس در او می‌تواند قدم بزرگی در جهت صمیمت با همسرتان باشد.

3- با کارهای کوچک و بدون هزینه همسرتان را خوشحال کنید

می‌توانید به سادگی با انجام برخی کارهای کوچک همسرتان را خوشحال کنید. حتما لازم نیست برای خوشحالی همسرتان کارهای بزرگ و پرهزینه‌ای انجام دهید.

انجام برخی کارها مثل درست کردن غذای مورد علاقه همسرتان، تماس گرفتن و یا ارسال پیام به او در ساعت‌های مختلف، غافلگیر کردن همسرتان، خرید یک گل یا هدیه کوچک به بهانه‌های مختلف، رفتن به رستوران و یا مسافرت و … می‌تواند تاثیر بسیاری در ایجاد صمیمیت میان زن و شوهر بگذارد.

4- برای ایجاد صمیمیت با همسر تان صحبت کنید

هرچه با همسرتان بیشتر صحبت کنید او از افکار، احساسات، نیازها و خواسته‌های شما بیشتر مطلع می‌گردد. بیان شفاف خواسته‌ها و انتظاراتی که از یکدیگر دارید، ضمن اینکه باعث می‌شود شما رابطه صمیمانه‌تری را با یکدیگر داشته باشید، کمک می‌کند نسبت به همسرتان شناخت کافی بدست آورید و خواسته‌هایش را بشناسید.

برای اینکه همسرتان نسبت به شما شناخت کافی بدست آورد، شما باید این اجازه را به او بدهید، برای این کار باید به اندازه کافی با او صحبت کنید.

حتما مقاله حرف هایی که نباید به همسر گفت را بخوانید.

5- با همسرتان مشورت و تصمیم گیری کنید

همواره به یاد داشته باشید که شما و همسرتان دو نفر در کنار یکدیگر هستید و اصطلاحا در زندگی مشترک با یکدیگر تشکیل یک تیم داده‌اید.

تیم بودن در زندگی مشترک یعنی در انجام تمامی کارها بایستی از همسرتان نظرخواهی کنید و پس از مشورت کردن با او تصمیم خود را بگیرید. تصمیمی که در نهایت برای امور زندگی مشترک‌تان می‌گیرید، باید نتیجه مشورت و تصمیم گیری هر دوی شما باشد.

6- به نیازهای همسرتان توجه کنید

شناخت نیازهای همسر و رسیدگی به آن لازمه ایجاد صمیمت در میان زوجین است. ممکن است همسرتان راجع به تمامی نیازهایی که دارد با شما صحبت نکند، اما این شما هستید که باید متناسب با شرایط متوجه شوید که او چه خواسته‌ها و انتظاراتی از شما دارد.

7- ایجاد صمیمیت با همسر و اجتناب از رفتارهای نادرست

همواره این موضوع را در نظر داشته باشید که یک رفتار نادرست و یا یک لحن بد تا چه اندازه می‌تواند رابطه میان شما و همسرتان را تحت تاثیر قرار دهد. سعی کنید از هر گونه رفتار بد و نادرست با همسرتان اجتناب کنید و شوخی‌هایی را که باعث ناراحتی و دلخوری او می‌شود را کنار بگذارید.

برای آشنایی با بهترین راه های کنترل شوهر کلیک کنید.

8- صمیمیت زن و شوهر با مرور خاطرات زندگی مشترک

زوجین از ابتدای آشنایی تا سال‌ها پس از ازدواج، در کنار سختی‌ها و مشکلاتی که در زندگی داشته‌اند، روزهای پر از شادی و خاطرات زیبا را هم تجربه کرده‌اند.

مرور خاطرات شیرین در زندگی مثل خاطرات دوران آشنایی، دوران نامزدی، ازدواج، خاطرات بچه دار شدن و … می‌تواند صمیمیت میان زوجین را پررنگ‌تر کند.

برای اینکار می‌توانید زمانی را به دیدن عکس و فیلم‌های مراسم ازدواج‌تان و یا دیگر اتفاق‌های خوب زندگی‌ اختصاص دهید.

9- همواره به همسرتان ابراز علاقه کنید

اظهار و ابراز علاقه میان زوجین فقط مختص به اوایل آشنایی نیست. شما باید در طول زندگی مشترک خود همواره به همسرتان عشق بورزید و علاقه خود را به زبان بیاورید.

بسیاری از زوجین گمان می‌کنند بعد از گذشت سال‌ها از زندگی مشترک، نیازی به ابراز احساسات کلامی نیست، در حالی که زن و شوهر همواره به حمایت‌های عاطفی و ابراز احساسات کلامی یکدیگر نیاز دارند. می‌توانید برای ایجاد صمیمیت همواره در شرایط مختلف به همسرتان بگویید “دوستت دارم.”

یا می‌توانید برای ابراز احساسات خود او را در آغوش بکشید و یا خود را برای یک رابطه جنسی عاشقانه با او آماده کنید. برقراری رابطه جنسی عاشقانه در ایجاد صمیمیت میان زوجین تاثیر زیادی دارد.

برای آشنایی با راه های حفظ رابطه عاشقانه بعد از بچه دار شدن کلیک کنید.

10- برای صمیمیت زن و شوهر با خانواده همسرتان وقت بگذرانید

از دیگر مواردی که صمیمیت میان زوجین را افزایش می‌دهد، برقراری ارتباط خوب با خانواده همسر است. برای اینکار می‌توانید زمان‌های بیشتری را در کنار خانواده همسرتان وقت بگذرانید و یا در مناسبت‌های مختلف برای مادر و یا پدر همسرتان هدیه‌ای بخرید. در واقع شما با مجموعه این کارها به همسرتان نشان می‌دهید که برای خانواده‌اش ارزش و اهمیت قائل هستید.

حتما مقاله مسافرت با خانواده همسر را بخوانید.

11- نگذارید اختلافات کهنه شوند

هر مساله و ناراحتی که بین شما حل نشده باقی بماند؛ به راحتی می تواند صمیمیت با همسر را از بین ببرد. نباید بگذارید که زخم ها کهنه شوند. آن وقت تیمار آن هم کار آسانی نخواهد بود. صمیمیت زن و شوهر باعث می شود که در اوقات ناراحتی راحت تر با هم مسائل شان را حل و فصل کنند.

پیشنهاد می شود که برای درک بهتر موضوع صمیمیت؛ حتما مقاله وابستگی به همسر را بخوانید.

12- برای صمیمیت زن و شوهر ناراحتی های روانی را حل کنید

هر چقدر هم که با همسرتان صمیمی باشید؛ باز هم او قادر به رفع مشکلات و آسیب های روانی شما نیست. او در کنار شما میتواند حضور داشته باشد. حامی و پشتیبان باشد. اما این رابطه با تمام گرمایش برای درمان ناراحتی های روانی کافی نیست. خیلی اوقات میبینیم که صمیمیت زن و شوهر باعث میشود که آن ها تمام غم ها و آسیب هایشان را برای هم تعریف بکنند. اما بازگو کردن مسائل به معنای درمان آن نیست.

13- خودتان را جای او بگذارید

یکی از بهترین روش ها  برای افزایش میزان صمیمیت زن و شوهر؛ پا در کفش طرف مقابل کردن است. شما با این کار بهتر از هر زمانی می‌توانید او را درک کنید. 

سخن آخر

صمیمیت بین زن و شوهر به راحتی ایجاد نمی شود. همانطور که خواندید شما برای رسیدن به چنین صمیمیتی باید تلاش کنید. گفتم دوست دارم کافی نیست. هم زن و هم شوهر با ایجاد چنین صمیمیتی می‌توانند در زندگی‌مشترک‌شان سخت ترین روزها را به آسانی رد کنند. و این همه آنچه که فکر می‌کنید نیست؛ صمیمیت با همسر باعث می‌شود که حتی لحظات شادتری با هم سپری کنید. اگر از ابتدا راه راه اشتباه رفته‌اید؛ پس کافی است که با شماره های درج شده برای دریافت مشاوره تماس بگیرید.

برای دریافت مشاوره در زمینه صمیمیت با همسر (صمیمیت زن و شوهر) می‌توانید در هر زمان از روز برای مشاوره تلفنی خانواده با برترین متخصصان در مرکز مشاوره روانشناسی ذهن نو از طریق شماره 02191002360 و یا از طریق تلفن های ثابت شهری با شماره 9099070354 تماس بگیرید.

سوالات متداول درباره صمیمیت زن و شوهر

راه های افزایش صمیمیت زن و شوهر چیست؟

راه های مختلفی برای بالابردن صمیمیت با همسر وجود دارد مثل ؛ نقش بازی نکردن، ابراز علاقه، وقت گذرانی با یکدیگر و….

 

منبع: صمیمیت با همسر 



:: بازدید از این مطلب : 24
|
امتیاز مطلب : 4
|
تعداد امتیازدهندگان : 1
|
مجموع امتیاز : 1
تاریخ انتشار : پنج شنبه 2 اسفند 1403 | نظرات ()
نوشته شده توسط : ذهن نو

خانه سالمندان تبریز به مانند سایر شهرهای بزرگ ایران در حال رشد و توسعه است. یافتن آدرس خانه های سالمندان در تبریز و ارزیابی جنبه های مختلف آن ها برای سپردن؛ پدر، مادر و عزیزان سالمند کار آسانی نیست. خیلی اوقات اطرافیان به دلیل مشغله و نبود امکان مجبور به واگذاری وظیفه نگهداری از سالمند به خانه های سالمند تبریز می شوند. در چنین شرایطی پیداکردن واحدی که بتواند تمام نیازهای جسمی، روحی و مراقبت های لازم را ارائه دهد، اولویت خانواده می باشد. در ادامه این صفحه برخی مراکز را که دارای امکانات با کیفیتی هستند را معرفی کرده‎‌ایم. اگر در مورد ارسال به خانه سالمندان در تبریز دچار تردید هستید؛ حتما با شماره های درج شده زیر تماس بگیرید.

فهرست مطالب

 

  • لیست آدرس خانه سالمندان تبریز
  • معرفی خانه سالمندان تبریز
    • دوره سالمندی و اهمیت مراقبت در آن
  • هزینه نگهداری سالمندان در خانه سالمندان تبریز چقدر است؟
  • انواع خدمات در خانه سالمندان تبریز
    • مزایای خانه سالمندان
    • معایب خانه سالمندان
  • استانداردهای لازم برای خانه سالمندان
    • سخن آخر

برای دریافت مشاوره در زمینه آدرس خانه سالمندان تبریز می‌توانید در هر زمان از روز برای مشاوره تلفنی خانواده با برترین متخصصان در مرکز مشاوره روانشناسی ذهن نو از طریق شماره 02191002360 و یا از طریق تلفن های ثابت شهری با شماره 9099070354 تماس بگیرید.

لیست آدرس خانه سالمندان تبریز

 

در جدول زیر آدرس خانه سالمندان شهر تبریز را آورده‌ایم.

نام مرکزنوعشهرآدرستلفن

1مرکز سالمندان بابکخصوصتبریزولیعصر مابین شریعتی و فلکه بازار، روبروی نان حامد ، پلاک 3304133309674

 

09920570591

2موسسه خیریه فیاض بخشخیریهتبریزبلوار مهدیه، جنب دانشگاه آزاد اسلامی واحد حقوق و الهیات–

3خانه سالمندان مهرخصوصتبریزمیدان دانش، کوچه دوازده متری شرقی، پ۳۴،–

4آسایشگاه آنا تبریزخصوصتبریزخیابان طالقانی، روبه روی مصلی، ارک جدید–

معرفی خانه سالمندان تبریز

گاهی شرایط جسمی و روحی سالمند، به گونه‌ای است که نگهداری از او در منزل برای فرزندان سخت می‌باشد؛ به همین دلیل تصمیم می‌گیرند آن‌ها را به خانه سالمندان بسپارند. در مراکز نگهداری از سالمندان خدمات ویژه 24 ساعته توسط افراد مختصص به سالخوردگان ارائه می‌شود که بتوانند سلامت جسمی و روحی خود را به دست آورند و به زندگی‌شان ادامه دهند.

در واقع هدف از تاسیس خانه‌های سالمندان نیز افزایش کیفیت زندگی انسان‌های سالمند است تا بتوانند با افزایش سطح سلامتی خود زندگی بهتری داشته باشند.

خانه سالمندان از زیرمجموعه های سازمان بهزیستی است که امکانات لازم را برای زندگی افراد سالخورده در بهترین شرایط فراهم می‌آورند. برای آشنایی بیشتر با نیازهای سالخوردگان حتما مقاله روانشناسی سالمندان را بخوانید.

دوره سالمندی و اهمیت مراقبت در آن

در سنین سالمندی توانمندی افراد کاهش پیدا می‌کند و ممکن است آن‌ها به بسیاری از بیماری‌های جسمی و روانی نیز مبتلا شوند. همین موضوع علت اصلی نیاز آن‌ها به مراقبت و نگهداری بیشتر است.

گاهی سالمندان به دلیل کهولت سن و زوال عقل، دچار بیماری آلزایمز نیز می‌شوند و همین موضوع نگهداری آن‌ها را برای فرزندان سخت‌تر می‌کند.

یکی از موضوعات مهمی که در سنین سالمندی باید به آن توجه بیشتری شود؛ برقراری ارتباط عاطفی با سالمند می‌باشد که مانع از بروز افسردگی در او می‌گردد. بنابراین بسیار مهم است که سالمند در محیطی زندگی کند که از آن رضایت دارد. برای آشنایی با بایدها و نبایدهای مراقبت از سالمندان کلیک کنید.

هزینه نگهداری سالمندان در خانه سالمندان تبریز چقدر است؟

هزینه های نگهداری از سالمندان به صورت شبانه روزی محاسبه می شود. این هزینه ها برای همه یکسان بوده و بر اساس نوع مرکز متفاوت است. طبیعتا در مراکز دولتی هزینه های کمتری از شما دریافت میشود. اما در مقابل خدمات و کیفیت نگهداری نیز پایین می آید. به طور متوسط هزینه های خانه سالمندان از 5 تا 20 میلیون برآورد می شود. البته با توجه به نوع مرکز و کیفیت خدمات این مبلغ متغیر خواهد بود.

در مقایسه با هزینه های نگهداری از سالمند در خانه توسط یک پرستار با خانه سالمندان؛ باید بگوییم خانه سالمندان تبریز به صرفه تر بوده و شما میتوانید با هزینه کمتری با کیفیت بالا از نگهداری سالمندتان اطمینان حاصل کنید.

انواع خدمات در خانه سالمندان تبریز

در اغلب مراکز و خانه‌های سالمندان در سراسر کشور امکانات رفاهی لازم جهت زندگی کردن سالمندان فراهم است. پرستاران و پزشکان متخصص در این مراکز آماده کمک و رسیدگی به سالمندان می‌باشند. در ادامه به برخی از خدمات مهمی که در خانه سالمندان ارائه می‌شود؛ اشاره کرده‌‍‌ایم. برای آشنایی با معایب و مزایای خانه سالمندان کلیک کنید.

  • ایجاد امکان اقامت دائم و موقت برای سالمند
  • رسیدگی به تغذیه صحیح و مناسب متناسب با سطح سلامت فرد
  • ارائه خدمات پزشکی و پرستاری
  • ارائه خدمات توان‌بخشی و فیزیوتراپی
  • ارائه خدمات تفریحی
  • کار درمانی و گفتاردرمانی
  • و ….

مزایای خانه سالمندان

در خانه سالمندان تبریز پرسنل و کادر آموزش دیده و متخصص مشغول به فعالیت هستند که ضمن رسیدگی به فعالیت‌های روزانه سالمند، از نظر پزشکی نیز او را زیر نظر دارند.

رسیدگی‌های پزشکی و مراقبت‌های روزانه از سالمند مانع از بروز بیماری جدید در او می‌شود و همینطور سبب بهبودی سریع او نیز خواهد شد.

از سویی دیگر افراد با اقامت در خانه سالمندان، با هم سن و سالان خود ارتباط برقرار می‌کنند و این گونه می‌توانند تعاملات اجتماعی خود را با دیگران حفظ نمایند. برای آشنایی با رسیدگی های لازم در دوران سالمندی کلیک کنید.

معایب خانه سالمندان

افراد مسن با قرار گرفتن در خانه سالمندان تبریز، به دلیل کاهش استقلال و همینطور داشتن مشکلات جسمی و روحی، دچار افسردگی می‌شوند.

افراد با افزایش سن تمایل دارند باقی عمر خود را در کنار فرزندان و خانواده‌شان باشند و زندگی عادی و یکنواخت خانه سالمندان روحیه آن‌ها را تصعیف می‌کند.

بنابراین حتی اگر تصمیم دارید پدر و یا مادر خود را به خانه سالمندان ببرید، حتما در زمان‌های مناسب به دیدارشان بروید؛ چراکه دوری از فرزندان می‌تواند شرایط سالمندان را بدتر کند. در صورتی که آن‌ها احساس کنند از سوی فرزندان طرد شده‌اند امید خود را به زندگی از دست می‌دهند. برای جلوگیری از افسردگی سالمندان کلیک کنید.

استانداردهای لازم برای خانه سالمندان

خانه‌های سالمندان به چندین طریق اداره می‌شوند؛ برخی از مراکز خصوصی هستند و نسبت به مراکز دولتی و خیریه‌ها، دارای امکانات رفاهی بالاتری می‌باشند و به عبارتی استانداردهای بیشتری در آن‌ها رعایت شده است. برای اطلاع از بهترین رفتار با سالمند کلیک کنید.

باید اشاره کنیم که استانداردهای کلی خانه سالمندان در تبریز توسط اداره بهزیستی مشخص می‌گردد و حتما همه مراکز باید آن را رعایت کنند. از مهم‌ترین استانداردهای لازم در آسایشگاه سالمندان موارد زیر می‌باشد:

  • برخورداری از کادر پزشکی و پرستاری
  • ارائه خدمات روان‌درمانی به سالمندان
  • برخورداری از برنامه‌های تفریحی در تمامی مراکز
  • داشتن محیطی تمیز و مناسب جهت اقامت افراد سالخورده
  • داشتن آسانسور جهت جابجایی سالمندان
  • و …

برای عضویت در کانال تلگرامی ذهن نو کلیک کنید.

سخن آخر

اغلب افراد با مستقر شدن در خانه سالمندان تبریز شرایط سختی را تجربه می‌کنند و این موضوع آن‌ها را آزار می‌دهد. حتی اگر تصمیم خود را گرفته‌اید که پدر و یا مادرتان را به خانه سالمندان تبریز ببرید، سعی کنید برای این کار او را راضی کنید و حتما رفتن به این مراکز را با رضایت او انجام دهید.

به پدر و یا مادر خود بگویید که خانه سالمندان را برای بهبود وضعیت جسمانی و روحی او انتخاب کرده‌اید و حتی با رفتن او به خانه سالمندان بیش از گذشته در کنارش هستید و پس از مدتی او را نزد خود باز می‌گردانید. اینگونه پدر و یا مادرتان متوجه می‌شود که دلیل تصمیم شما بی‌علاقگی به آن‌ها نیست؛ بلکه قصدتان این است که شرایط مصاعدی را برایشان فراهم کنید.

بردن پدر و مادر به اجبار و یا با فریب به خانه سالمندان تبریز، باعث می‌شود که شما شرایط زندگی کردن را برای او سخت کنید و او احساس کند که فرزند ناسپاسی دارد. در صورتی که در مورد نگهداری از والدین یا سالمندتان دچار سردرگمی هستید، می‌توانید از خدمات مشاوره خانواده استفاده نمایید.

برای دریافت مشاوره در زمینه آدرس خانه سالمندان تبریز می‌توانید در هر زمان از روز برای مشاوره تلفنی خانواده با برترین متخصصان در مرکز مشاوره روانشناسی ذهن نو از طریق شماره 02191002360 و یا از طریق تلفن های ثابت شهری با شماره 9099070354 تماس بگیرید.

 

منبع: خانه سالمندان تبریز



:: بازدید از این مطلب : 32
|
امتیاز مطلب : 3
|
تعداد امتیازدهندگان : 1
|
مجموع امتیاز : 1
تاریخ انتشار : پنج شنبه 2 اسفند 1403 | نظرات ()
نوشته شده توسط : ذهن نو

رفتار با بچه اول هنگام تولد بچه دوم مستلزم رعایت نکاتی است که به حفظ رابطه‌ی عاطفی والدین و فرزند اول کمک می‌کند. تولد نوزاد جدید به طور طبیعی در روابط والدین با فرزند اول تغییراتی ایجاد کرده و گاه حسادت و حس رقابت فرزند اول را برمی‌انگیزاند. هر چه فرزند اول کوچک‌تر باشد، پذیرش او در مورد این مسئله کمتر می‌شود. نحوه‌ی رفتار با فرزند اول در سازگاری او با این مسئله اهمیت زیادی دارد و درصورت ناآگاهی والدین از عواطف فرزند اول و نحوه‌ی ارتباط با او، کودک آسیب‌های روانی زیادی را متحمل می‌شود و کم کم احساس می‌کند با تولد نوزاد شما را از دست داده‌است. با آگاهی از چگونگی برخورد با فرزند اول و کمک گرفتن از یک فرد متخصص می‌توانید این حسادت را از بین ببرید و به شکل‌گیری رابطه قوی میان فرزندان‌تان کمک کنید.

فهرست مطالب

 

  • آسیب پذیری فرزند اول هنگام تولد بچه دوم
  • چگونگی رفتار با بچه اول هنگام تولد بچه دوم
    • 1.برخورد با نوزاد را به بچه اول یاد دهید
    • 2.بیشتر از قبل به بچه اول محبت کنید
    • 3.رفتار با بچه اول هنگام تولد بچه دوم | با کودک در مورد احساساتش صحبت کنید
    • 4.در رفتار با بچه اول مراقب حرف‌های خود باشید
    • 5. آنها را از یکدیگر دور نکنید
  • رفتار با بچه اول هنگام تولد بچه دوم با توجه به سن
  • رفتار با بچه اول هنگام شیر دادن به بچه دوم
    • سخن پایانی

برای دریافت مشاوره در زمینه رفتار با بچه اول هنگام تولد بچه دوم می‌توانید در هر ساعت از روز برای مشاوره تلفنی کودک از طریق شماره 02191002360 و یا از طریق تلفن های ثابت منزل با شماره 9099070354 با برترین متخصصان کلینیک تخصصی مشاوره روانشناسی ذهن نو تماس حاصل نمایید.

 

آسیب پذیری فرزند اول هنگام تولد بچه دوم

 

فرزندان اول آسیب پذیری بیشتری نسبت به دیگر فرزندان دارند چرا که والدین در ابتدا تجربه‌ی چندانی در تربیت او ندارند و اغلب آزمون و خطا می‌کنند. فرزند اول مرکز توجه والدین و اطرافیان است و قدرت مطلق خانواده را دارد؛ حال با تولد فرزند دوم او مجبور می‌شود تمام توجه و محبت والدین خود را با شخص دیگری شریک شود و توجه والدینش را کمتر دریافت می‌کند. او که تا به حال همچین چیزی را تجربه نکرده به طور ناخودآگاه خواهر یا برادر تازه به دنیا آمده‌ی خود را مقصر می‌داند و حسادت می‌کند.

این حسادت لازم است توسط والدین کنترل شود، در غیر این صورت منجر به خشم فرزند اول به والدین و خواهر یا برادرش می‌گردد. بنابراین لازم است پیش از تولد فرزند اطلاعاتی را به بچه‌ی اول خود بدهید و او را برای این اتفاق آماده کنید. با تولد فرزند جدید نحوه رفتار با بچه اول اهمیت بسیار زیادی پیدا می‌کند. بهتر است حتما درباره روانشناسی کودکان بخوانید.

چگونگی رفتار با بچه اول هنگام تولد بچه دوم

معمولا کودکان هنگام تولد فرزند جدید ممکن است بدخلقی کرده و با رفتارهای توجه طلبانه تلاش کنند محبت و توجه پدر و مادر را به خود جلب نمایند. گاه به طور پنهانی یا آشکار نوزاد تازه به دنیا آمده را اذیت می‌کنند. راهکارهای زیر به شما کمک می‌کنند تا رفتار با بچه اول را بیاموزید و شرایط را مدیریت کنید. برای آشنایی با بهترین تعداد فرزند کلیک کنید.

1.برخورد با نوزاد را به بچه اول یاد دهید

در مورد نحوه‌ی تعامل با نوزاد به کودک خود یاد دهید و نیازهای نوزاد را برایش توضیح دهید. این که چرا مجبور هستید دائما از او مراقب کنید. به او نشان دهید چگونه می‌تواند با نوزاد بازی کند و از وجود خواهر یا برادر کوچک خود لذت ببرد. مهم است که الگوی خوبی برایش باشید و به او یاد دهید چه کارهایی را انجام دهد. هر بار که رفتار خوبی با خواهر یا برادر کوچکتر خود می‌کند، به او پاداش دهید و تشویقش کنید.

2.بیشتر از قبل به بچه اول محبت کنید

پس از به دنیا آمدن نوزاد جدید، بچه‌ی اول شما نیاز بیشتری به محبت دارد تا فکر نکند با آمدن نوزاد محبت شما را از دست داده است. به خاطر همین باید بیشتر به او ابراز محبت کنید. بیشتر به او بگویید دوستش دارید و حتما زمان‌هایی را برای بازی کردن و مشغول شدن با او اختصاص دهید و بیشتر بغلش کنید. با این کار به او اطمینان می‌دهید که با تولد نوزاد جدید هنوز هم او را دوست دارید و نباید نگران و مضطرب باشد.

3.رفتار با بچه اول هنگام تولد بچه دوم | با کودک در مورد احساساتش صحبت کنید

کودکان توانایی کمی در بیان احساسات خود به بزرگ‌ترهایشان دارند و اغلب نگرانی‌های خود را سرکوب کرده یا آن‌ها را از راه‌هایی همچون بدرفتاری و کج خلقی یا لوس شدن ابراز می‌کنند. بهترین کار این است که خودتان پیشقدم شوید و نظر کودک را در مورد فرزند تازه به دنیا آمده بپرسید. اجازه دهید آزادنه احساساتش را بیان کند و از قضاوت یا سرزنش کردن او خودداری کنید. برایش توضیح دهید که چرا خواهر یا برادر تازه به دنیا آمده‌اش بیشتر به مراقبت نیاز دارد و از ناتوانایی‌هاییش برای او بگویید. یا مثلا توضیح دهید که نوزاد به پدر و مادر نیاز دارد تا بزرگ شود.

4.در رفتار با بچه اول مراقب حرف‌های خود باشید

جملات و کلمات شما در برخورد با بچه‌ی اول اهمیت و حساسیت بیشتری دارد و گاه حسادت او را بر می‌انگیزد. هیچ وقت نوزاد را علت مخالفت‌های خود با کودک و خواسته‌هایش قرار ندهید؛ برای مثال به او نگویید “نمی‌توانم با تو بازی کنم چون باید به خواهر/ برادرت غذا بدهم.” یا به او نگویید “نمی‌توانیم به شهربازی برویم چون نوزاد خواب است.” چنین جملاتی باعث حساسیت و حسادت کودک شما به نوزاد می‌شود چرا که هنوز درک کافی از منظور واقعی حرف‌های شما ندارد. برای آشنایی با علت حسادت فرزند اول کلیک کنید.

از جملات بهتر استفاده کنید؛ برای مثال به او بگویید “فعلا باید کاری را انجام دهم، یا دستم بند است اما بعد از انجام کارم فورا با تو بازی می‌کنم یا یک ساعت دیگر با هم به پارک می‌رویم.”

5. آنها را از یکدیگر دور نکنید

در بیشتر موارد والدین به جای نزدیک تر کردن فرزند اول و دوم به یکدیگر، آنها را از یکدیگر دور می‌کنند. باید به فرزند اول اجازه داد تا خواهر یا برادرش را در آغوش گرفته و یا حتی به او دست بزند. در واقع باید این حس را در فرزند اول القا کرد که او نیز مسئولیت دارد و حتی به شما کمک کند.

رفتار با بچه اول هنگام تولد بچه دوم با توجه به سن

 

برای رفتار با بچه اول هنگام تولد بچه دوم باید سن او را نیز در نظر داشته باشید. برای مثال کودکان زیر دو سال معنی مراقبت از خواهر و برادر کوچکتر از خود را متوجه نمی‌شوند. به همین دلیل برای آموزش به آنها بهتر است از محتواهای تصویری استفاده کنید.

و یا برای کودکان دو تا چهار ساله باید توجه بیشتری از خود نشان داد. چرا که آنها حساس تر بوده و بیشتر احتمال دارد که حسادت کنند.

زمانی که فرزند اول در سن مدرسه است؛ می‌توانید با او صحبت کرده و به مزایای بزرگ شدن خودش اشاره کنید.

رفتار با بچه اول هنگام شیر دادن به بچه دوم

احتمالا اولین باری که فرزند اول شما را در حال شیر دادن به فرزند دوم ببیند؛ تعجب خواهد کرد. به همین دلیل باید او را در این فرایند دخیل کرده و یا برای او توضیح دهید که اینکار را برای او نیز انجام داده اید. از طرفی می‌توانید در حین شیر دادن به فرزند دوم، فرزند اول را با اسباب بازی، موسیقی و کتاب سرگرم کنید.

سخن پایانی

رفتار با فرزند اول هنگام تولد فرزند دوم تعیین کننده این خواهد بود که در آینده فرزندان چه رابطه ای با یکدیگر خواهند داشت. در بیشتر موارد والدین قصد محافظت از فرزند اول را داشته و تلاش می‌کنند تا محبت و توجه کافی به فرزند دوم هم داشته باشند؛ اما در این مورد به درستی عمل نکرده و آنها را از همان زمان کودکی از یکدیگر دور می‌کنند. به همین دلیل باید پیش از تولد فرزند دوم به خوبی در این مورد اطلاعات کسب کرده و از یک روانشناس نیز کمک گرفت.

برای دریافت مشاوره در زمینه رفتار با بچه اول هنگام تولد بچه دوم می‌توانید در هر ساعت از روز برای مشاوره تلفنی کودک از طریق شماره 02191002360 و یا از طریق تلفن های ثابت منزل با شماره 9099070354 با برترین متخصصان کلینیک تخصصی مشاوره روانشناسی ذهن نو تماس حاصل نمایید.

 

سؤالات متداول

با حسادت فرزند اول به دوم چه کنم؟

مهم است قبل از تولد نوزاد، بچه‌ی اول را آماده کنید و در مورد خواهر یا برادرش به او اطلاعات دهید. از مزایای داشتن خواهر یا برادر به او بگویید؛ این که می‌تواند با او بازی کند. محبت و توجه خود به کودک را با آمدن نوزاد کم نکنید. برای کمک به سازگاری کودک با شرایط جدید و یا کنترل حسادت‌های او می‌توانید از مشاوره کودک کمک بگیرید.

 

منبع: رفتار با بچه اول هنگام تولد بچه دوم



:: بازدید از این مطلب : 30
|
امتیاز مطلب : 2
|
تعداد امتیازدهندگان : 1
|
مجموع امتیاز : 1
تاریخ انتشار : پنج شنبه 2 اسفند 1403 | نظرات ()
نوشته شده توسط : ذهن نو

آیا درمان اختلال شخصیت وابسته امکان پذیر است؟ شخصیت‌های وابسته از عزت نفس بسیار پایینی برخوردارند و همواره خود را مورد انتقاد و سرزنش قرار می‌دهند. این گونه از افراد معمولا بر اساس نظر و سنجش دیگران، خوبی و بدی عملکرد خود را تعیین می‌کنند. افرادی که به این وضعیت دچار هستند، در وهله اول باید توسط مشاورین متخصص مورد ارزیابی و درمان قرار گیرند. چرا که بسیاری از افراد جامعه به دلیل عدم آگاهی کافی، ممکن است با این گونه بیماران رفتارنادرستی داشته باشند که این کار باعث شدت یافتن علائم اختلال در آن‌ها می گردد.

فهرست مطالب

 

  • علائم افراد دارای شخصیت وابسته
  • دلایل بروز اختلال شخصیت وابسته
    • سابقه خانوادگی
    • شرایط محیطی خانواده
    • تغییرات ناگهانی و ناگوار در زندگی
  • انواع اختلال شخصیت وابسته
  • میزان درمان پذیری اختلال شخصیت وابسته
  • اهمیت درمان شخصیت وابسته
  • تشخیص و درمان شخصیت وابسته
  • روش‌های درمان شخصیت وابسته
  • پیامدهای عدم درمان شخصیت وابسته
  • میزان شیوع شخصیت وابسته
  • پیشگیری از بروز اختلال شخصیت وابسته
    • سخن پایانی

روش‌های درمانی متعددی برای درمان شخصیت وابسته وجود دارد که پزشک مشاور با توجه به شرایط افراد، درمان متناسب با آن را پیشنهاد می‌دهد. با درمان و اختلالات شخصیت می‌توانید کیفیت زندگی خود و اطرافیانتان را تا حد زیادی ارتقا دهید.

برای دریافت مشاوره در زمینه درمان اختلال شخصیت‌وابسته می توانید در هر زمان از روز برای مشاوره تلفنی با برترین متخصصان در مرکز مشاوره روانشناسی ذهن نو از طریق شماره 02191002360 و یا از طریق تلفن ثابت منزل با شماره 9099070354 تماس بگیرید.

 

علائم افراد دارای شخصیت وابسته

 

شخصیت وابسته از همه لحاظ به افراد دیگر وابسته بوده و همواره در تلاش هست تا دیگران را از خود راضی نگه دارند. افراد مبتلا به شخصیت وابسته معمولا از جدایی می‌ترسند و تصور می‌کنند تمام اعمال و رفتار آن‌ها اشتباه بوده و باید طبق نظر دیگران رفتار کنند. این عارضه به طور معمول در سن کودکی شروع به شکل گیری کرده و همزمان با رشد و پیشرفت خود در اوایل جوانی شدت می‌یابد.

علائم این بیماری در افراد مختلف، متفاوت است. از جمله نشانه‌های بارز افراد مبتلا به شخصیت وابسته به شرح زیر است. تشخیص این نشانه ها برای درمان شخصیت وابسته ضروری است. برای اطلاع از انواع اختلالات شخصیتی کلیک کنید.

1. عدم توانایی در تصمیم گیری فردی و اجتماعی (چنین فردی معمولا در ساده‌ترین امور مانند انتخاب لباس وابسته به نظر دیگران است)

2. احساس درماندگی و عدم توانایی در انجام دادن امور شخصی

3. ترس و فوبیای شدید از مواردی چون جدایی و طرد شدن و فرار از تنهایی (از ضرورت‌های درمان شخصیت وابسته)

4. حساس بودن به نظرات و انتقادات دیگران و اهمیت دادن به آن‌ها

5. اعتماد به نفس بسیار پایین همراه با بدبینی

6. چنین فردی معمولا به دلیل ترس از عدم تایید و حمایت دیگران، از بیان نظر مخالف خود اجتناب می‌کند.

7. شخصیت وابسته حتی ممکن است به دلیل ترس از عدم حمایت دیگران، سوءاستفاده‌ها و رفتارهای بد آنان را تحمل کند.

8. معمولا برطرف کردن نیازها و احساسات دیگران را در اولویت قرار می‌دهد.

9. این گونه افراد دوست دارند خود را فردی ساده لوح و خیال پرداز جلوه دهند.

دلایل بروز اختلال شخصیت وابسته

این اختلال 5 درصد از کل اختلالات شخصیتی را شامل می‌شود و این میزان شیوع در بین خانم‌ها، فرزند آخر خانواده و کسانی که در زمان کودکی‌شان بیماری جسمی داشتند، بیشتر اتفاق می‌افتد. افراد مبتلا به اختلال شخصیت وابسته، خود را به شدت ضعیف و وابسته به دیگران می‌پندارند حتی اگر در واقعیت چنین نباشد.

سابقه خانوادگی

قطعا ابتلای یکی از اعضای خانواده به اختلال شخصیت وابسته، احتمال ابتلای نسلهای بعدی و یا دیگر اعضا را بیشتر خواهد کرد. اینکه این موضوع مربوط به ژنتیک افراد می‌شود؛ هنوز قطعی نیست. اما به طور کلی مشاهده رفتارهای اطرافیان و یا تاثیرپذیری از آنها باعث بروز این اختلال شخصیتی خواهد شد.

شرایط محیطی خانواده

معمولا فرزندانی که توسط والدین بیش از حد محافظت کننده و یا مقتدر تربیت می‌شوند؛ بیشتر اختلال شخصیت وابسته دچار خواهند شد. بخش بزرگی از این مشکل در کودکی شکل خواهد گرفت؛ به همین دلیل رفتار والدین در این دوران و نوع فرزندپروری آنها بسیار موثر خواهد بود. کودکان در این شرایط به دلیل اینکه توانایی تخطی از دستورات والدین خود را ندارند و یا همواره اضطراب جدایی را تجربه می‌کنند؛ به این اختلال مبتلا خواهند شد.

برای آشنایی بیشتر با تفاوت شخصیت مهر طلب و وابسته کلیک کنید.

تغییرات ناگهانی و ناگوار در زندگی

افرادی که در دوران کودکی خود اتفاقاتی مثل خشنونت، آزارجنسی و یا از دست دادن عزیزان را تجربه کرده اند؛ بیشتر به اختلال شخصیت وابسته دچار خواهند شد. در واقع تروما پیش زمینه ای برای ابتلا به این اختلال روانی خواهد بود. همچنین کودکانی که مبتلا به بیماری های مهلک جسمانی بوده اند نیز؛ به دلیل وابستگی دائمی به خانواده برای انجام کارهای شان، احتمالا علائمی از وابستگی را در طول زندگی تجربه کنند. چنین افرادی حتی در صورت درمان نیز بازهم به دیگران برای حمایت عاطفی و یا موارد دیگر نیاز خواهند داشت.

برای آشنایی با ویژگی های مشترک اختلالات شخصیت دسته c کلیک کنید.

انواع اختلال شخصیت وابسته

از طرفی شخصیت وابسته انواع مختلفی نیز دارد. در واقع افراد وابسته به شکل های مختلفی رفتار کرده و به شکل های متفاوتی وابستگی خود را بروز می‌دهند. برخی از این انواع شامل شخصیت وابسته ایثارگر، نابالغ، مطیع، عاطفی، وسواسی و همچنین قابل کنترل است.

میزان درمان پذیری اختلال شخصیت وابسته

درمان شخصیت وابسته علاوه بر پیگیری‌های مستمر پزشکی، به اراده خود فرد مبنی بر تغییر کردن نیز بستگی دارد. مراجعه به روانشناس، شرکت در جلسات روان درمانی و همچنین پیگیری روند درمان می‌تواند راهکارهای استقلال شخصیتی را به فرد آموزش دهد. همچنین فرد می‌تواند با استفاده از اداره قوی خود این راهکارها را فرا گرفته و در زندگی  شخصی و اجتماعی خود از آن استفاده کند.

برای انجام رایگان تست شخصیت شناسی کلیک کنید.

اهمیت درمان شخصیت وابسته

متأسفانه در کشور ما افراد هنوز در مورد اختلال شخصیت‌وابسته آگاهی کافی ندارند و مبتلایان به شخصیت‌وابسته معمولا مورد بی توجهی و طرد قرار می‌گیرند. به همین دلیل درمان آنان به تاخیر افتاده و فرد معمولا بعد از ظاهر شدن علائم پیشرفته مورد درمان قرار می‌گیرد. در حالی که اگر به موقع برای درمان شخصیت‌وابسته اقدام شود، می‌تواند درمان موفقیت آمیزتری را رقم بزند. عدم درمان شخصیت وابسته در زمان مناسب علاوه بر مشکلات ذکر شده، ممکن است عوارض دیگری نظیر افسردگی و اضطراب را نیز برای فرد به همراه داشته باشد.

برای آشنایی با روش پروتکل رفتار درمانی دیالکتیکی کلیک کنید.

تشخیص و درمان شخصیت وابسته

 

برای شروع فرایند درمان شخصیت وابسته، این اختلال در ابتدا باید به درستی تشخیص داده شود. این موضوع تنها با مراجعه به متخصص امکانپذیر است. همچنین روانشناس یا روانپزشک در ابتدا علائم فرد را مورد بررسی قرار داده و در قدم بعدی به فرد راه های درمانی را پیشنهاد می‌کند. بررسی سابقه خانوادگی نیز در این مورد بسیار مهم است.

روش‌های درمان شخصیت وابسته

روان‌درمانی از جمله موثرترین روش‌های درمان شخصیت وابسته محسوب می‌شود. در این روش راهکارهای مناسبی جهت استقلال شخصیتی و همچنین تشکیل روابط اجتماعی سالم به فرد ارائه می‌شود. در طی دوره درمانی، باید فرد بیمار و درمانگر از روند درمان آگاهی کافی داشته باشند تا بیمار دچار وابستگی منفعلانه نسبت به درمانگر خود نشود. مشاوره‌های روان درمانی به فرد کمک می‌کند تا اعتماد به نفس خود را تقویت نماید.

حتما از صفحه اینستاگرام ذهن نو و کانال تلگرامی ذهن نو دیدن نمایید.

همچنین شخصیت‌وابسته به وسیله درمان شناختی-رفتاری، به رویکردهای جدید در مورد رفتار خود نسبت به دیگران دست پیدا می‌کند. ایجاد تغییرات بلند مدت در ساختار شخصیتی فرد، معمولا نیازمند دوره‌های بلند مدت روانکاوی است. در روانکاوی بلند مدت، درمانگر تمام اتفاقات و حوادث دوران کودکی شخصیت‌وابسته را از جهات مختلف مورد بررسی قرار داده تا به علل و ریشه اصلی مشکل مورد نظر دست یابد. چرا که بسیاری از رفتارها و مشکلات روحی و روانی افراد از جمله اختلال شخصیتی، ریشه در تجارب و وقایع دوران اولیه زندگی دارد.

درمانگر با توجه به میزان پیشرفت بیماری روش‌های خاصی را به کار می‌گیرد. برای افرادی که در اثر عدم درمان شخصیت وابسته به بیماری‌های دیگری مانند افسردگی و اضطراب دچار شده‌اند، درمان دارویی تجویز می‌شود. اما در واقع درمان دارویی به تنهایی نمی‌تواند علائم اختلال شخصیتی را برطرف کند و برای رفع این عارضه باید از دارو درمانی و روان درمانی به صورت ترکیبی استفاده شود.

پیامدهای عدم درمان شخصیت وابسته

طبیعی است که اگر درمان شخصیت‌وابسته به طور کامل و یا به درستی صورت نگیرد؛ عوارض زیادی برای افراد ایجاد می‌کند. این افراد نه تنها زندگی شخصی و اجتماعی شان تحت تاثیر قرار می‌گیرد؛ بلکه اطرفیان نیز دچار مشکلاتی می‌کنند. اینگونه افراد همواره به فردی نیاز دارند تا از او کمک بگیرند و یا به جای آنها تصمیم بگیرد.

میزان شیوع شخصیت وابسته

به طور کلی 5 درصد از افراد به اختلال شخصیت‌وابسته در جهان مبتلا می‌شوند. این آمار در میان زنان، فرزندان اخر خانواده و افرادی که بیماری های جسمانی مزمن داشته اند بیشتر است. به طور کلی احتمال ابتلای سایر افراد نیز به این اختلال وجود دارد.

پیشگیری از بروز اختلال شخصیت وابسته

 

هیچ روش قطعی برای پیشگیری و یا درمان شخصیت وابسته وجود ندارد. اما افراد می‌توانند با استفاده از اقداماتی و همچنین کسب اطلاعات در این مورد، این موضوع را تا حد زیادی کنترل کنند. ساختار شخصیتی افراد بسیار پیچیده بوده و عوامل مختلفی بر آن موثر هستند. به همین دلیل بهتر است از سنینی که صفات شخصیتی در حال ثابت شدن هستند؛ خانواده ها از فرزندان خود حمایت بیشتری کرده و کمک کنند تا استقلال بیشتری داشته باشند.

سخن پایانی

درمان شخصیت وابسته ضروری است؛ چرا که تنها در این صورت افراد می‌توانند روابط عاطفی سالمی را تجربه کنند. این موضوع مخصوصا در دوران بزرگسالی بسیار حائز اهمیت است. چرا که افراد باید قادر باشند تا به تنهایی با دیگران ارتباط موثری برقرار کرده و زندگی مستقلی داشته باشند. این افراد در معرض خطرات و مشکلات زیادی قرار دارند؛ به همین دلیل باید با نشانه های این اختلال آشنا شده و از آن با کمک روانشناس و روانپزشک، جلوگیری نمایند.

برای دریافت مشاوره در زمینه درمان اختلال شخصیت‌وابسته می توانید در هر زمان از روز برای مشاوره تلفنی با برترین متخصصان در مرکز مشاوره روانشناسی ذهن نو از طریق شماره 02191002360 و یا از طریق تلفن ثابت منزل با شماره 9099070354 تماس بگیرید.

 

 

سوالات متداول

آیا اختلال شخصیت وابسته قابل پیشگیری و درمان است؟

در واقع این نوع اختلال چندان قابل پیشگیری نیست. اما افرادی که مستعد هستند یا نشانه‌های ضعیف این بیماری در آن‌ها مشاهده می‌شود، می‌توانند با مراجعه روانشناس و به کار گرفتن راهکارهای مناسب، تا حدی از پیشرفت شخصیت وابسته جلوگیری کنند.

آیا درمان شخصیت وابسته امکانپذیر است؟

شکل گیری شخصیت انسان از همان دوران اولیه زندگی و از سنین بسیار پایین شروع شده و در واقع فرآیند بسیار پیچیده‌ای دارد. کمک گرفتن از روانشناس و شرکت در جلسات روان درمانی، زمانی موفقیت‌آمیز خواهد بود که خود فرد از اراده قوی برخوردار بوده و تمایل زیادی به تغییر کردن داشته باشد. روان درمانی به منظور اصلاح و تغییر شخصیت فردی انجام می‌شود. بنابراین فرد بیمار نیز برای کسب موفقیت در نتیجه نهایی، باید ارتباط موثری با درمانگر خود داشته باشد.

 

منبع: درمان شخصیت وابسته



:: بازدید از این مطلب : 40
|
امتیاز مطلب : 5
|
تعداد امتیازدهندگان : 1
|
مجموع امتیاز : 1
تاریخ انتشار : چهار شنبه 1 اسفند 1403 | نظرات ()
نوشته شده توسط : ذهن نو

انواع مواد مخدر در اصطلاح عامیانه به هرگونه ماده‌ای که خاصیت وابستگی دارد، گفته می‌شود. اما مواد مخدر در اصطلاح تخصصی گروه خاصی از مواد را در بر می‌گیرند. مواد مخدر از گیاه خشخاش به دست می‌آیند، دارای ماده موثره مورفین هستند و خاصیت ضد درد و تسکین دهندگی دارند. در این مقاله انواع مواد مخدر در اصطلاح تخصصی را مورد بررسی قرار داده‌ایم که از جمله مهم‌ترین آن ها می توان به تریاک، شیره، سوخته و هروئین اشاره کرد. نسبت به هر کدام از این مواد ممکن است دیدگاه اشتباهی وجود داشته باشد، در ادامه به طور کامل ویژگی‌های مواد مخدر را شرح داده‌ایم. برای اطلاع از علائم اعتیاد به مواد مخدر کلیک کنید. 

فهرست مطالب

 

  • انواع مواد مخدر کدامند؟
  • انواع مواد مخدر گیاهی و صناعی
  • آثار انواع مواد مخدر بر مغز
  • اثرات حاد مصرف انواع مواد مخدر یا افیونی
  • اثرات مزمن مصرف انواع مواد مخدر
    • ایجاد اثر تحمل
    • ایجاد وابستگی جسمانی و روانی
    • هایپرآلرژزیا
  • استفاده از مخدرهای صناعی در درمان اعتیاد
  • اوردوز با انواع مواد مخدر
    • ترک انواع مواد مخدر
    • سخن آخر

برای دریافت مشاوره در زمینه انواع مواد مخدر می توانید در هر زمان از روز برای مشاوره ترک اعتیاد تلفنی با برترین متخصصان در مرکز مشاوره روانشناسی ذهن نو از طریق شماره 02191002360 و یا از طریق تلفن های ثابت منزل با شماره 9099070354 تماس بگیرید.

انواع مواد مخدر کدامند؟

 

در اصطلاح عامیانه مردم به هر گونه موادی که باعث اعتیاد و وابستگی شود مواد مخدر می‌گویند؛ اما در اصطلاح تخصصی مخدرها گروه خاصی از مواد اعتیادآور هستند که به آن ها مواد افیونی نیز گفته می‌شود. این مواد از گیاه خشخاش به دست می‌آیند و حاوی مورفین هستند.

در نتیجه می‌توانند خاصیت تسکین دهندگی و کاهش درد را به همراه بیاورند. از همین رو بسیاری از افراد به طور خودسرانه داروها و مواد مورفین دار را مورد سوءمصرف قرار می‌دهند، بدون اینکه از وابستگی جسمانی و روانی ناشی از این کار آگاه باشند. در جدول زیر می‌توانید انواع مواد مخدر را مشاهده کنید، جهت اطلاع از علائم مصرف هر کدام بر روی آن‌ها کلیک کنید.

فواید تریاک و علائم اعتیاد به تریاک

اعتیاد به شیره

نشانه های اعتیاد به هروئین

اعتیاد به متادون

قرص دراگون

اعتیاد به مورفین

قرص ترامادول

ماده مخدر اشک خدا

قرص ب 2

شربت اوپیوم

سایر موادی که در اصلاح عامیانه به عنوان انواع مواد مخدر شناخته میشوند.

گل یا ماریجوانا

حشیش

ال اس دی

اکستازی

کتامین

قارچ

آمفتامین

پی سی پی

انواع مواد مخدر گیاهی و صناعی

به طور کل مواد مخدر را می‌توان به سه دسته تقسیم کرد. دسته اول شامل تریاک یا مشتقات آن نظیر تریاک، شیره، سوخته و هروئین (یا بنگ) است. دسته دوم و سوم داروهای صناعی و نیمه صناعی هستند که در آزمایشگاه‌ها تولید می‌شوند و می‌توانند اعمال مواد افیونی را تقلید کنند و آثار مشابهی را بر جای بگذارند.

از جمله این مواد می‌توان به متادون که در درمان علائم ناشی از ترک هروئین به کار می‌رود اشاره داشت. ترامادول، مورفین، ب2، کدئین و… از جمله مواد صناعی هستند که در بدن مانند افیون ها عمل می‌کنند.

آثار انواع مواد مخدر بر مغز

مخدرها بیشترین تاثیر خود را بر مغز و سیستم اعصاب مرکزی می‌گذارند. مخدرها به گیرنده های خاصی مثل دوپامینرژیک و سروتورنژیک متصل می‌شوند و بدین ترتیب موجب افزایش میزان دوپامین و سروتونین و سایر نوروترنسمیترهای مغزی می‌گردند. شباهت نورون های طبیعی مغز با مواد موجود در هروئین موجب تحریک نورون‌ها می‌شود. این شباهت باعث می‌شود که از سد خونی مغز عبور کرده و بر سلول های مغزی تاثیر بگذارند. 

با وجود شباهت در ساختار شیمیایی، مخدرها به گونه ای دیگر سلول‌ها را تحریک و فعال می‌کنند، پیام های غیر عادی در شبکه عصبی مغز جریان یافته و موجب تظاهر علائمی در جسم و رفتار فرد می‌شود. به مرور زمان بدن نسبت به این مواد مقاومت و وابستگی پیدا می‌کند. چرا که دوپامین و سایر انتقال دهنده های عصبی در بدن به طور طبیعی تولید می‌شدند، اما بعد از ورود ماده خارجی دیگر دست از تولید می‌کشند.

بنابراین با قطع مصرف فرد دچار درد می‌شود. در واقع بیمار به دلیل فقدان انتقال دهنده های ضروری بدن، دچار درد می‌شود. بدین شکل بیمار برای رهایی از دردها به ماده‌ای خارجی (مخدرها) اعتیاد پیدا می‌کند. و برای تجربه احساس سرخوشی اولیه نیاز به دوز بالاتری دارد.

اثرات حاد مصرف انواع مواد مخدر یا افیونی

مصرف انواع مواد افیونی در کوتاه مدت منجر به بروز آثار خاصی می‌شوند که از جمله مهم‌ترین آن‌ها باید به موارد زیر اشاره کرد.

  • کاهش درد
  • آرامش بخشی و سرخوشی
  • تضعیف تنفسی با سرکوب مراکز تنفسی در بصل النخاع
  • افزایش فشار داخل جمجمه ای
  • ایجاد اثرات گوارشی نظیر یبوست
  • ایجاد حالت تهوع و استفراغ
  • ایجاد انقباض در عضلات صاف که موجب مشکلاتی نظیر کولیک صفراوی می‌شود.
  • تحریک گیرنده‌های هیستامینی که باعث مشکلاتی نظیر خارش و گرگرفتگی می‌شود.

اثرات مزمن مصرف انواع مواد مخدر

مصرف هرگونه مواد مخدر حتی آن‌هایی که به صورت دارو تجویز می‌شوند در بلند مدت می‌توانند مشکلات مختلفی را به بار بیاورند که از جمله مهم‌ترین آن‌ها باید به موارد زیر اشاره کرد.

حتما از صفحه اینستاگرام ذهن نو و کانال تلگرامی ذهن نو دیدن نمایید.

ایجاد اثر تحمل

اثر تحمل به این معناست که فرد با گذر زمان دیگر با مصرف همان دوز مواد به آثار دلخواه خود نظیر کاهش درد یا احساس آرامش دست نمی‌یابد و دائما مجبور می‌شود میزان مصرف ماده مخدر را افزایش دهد.

ایجاد وابستگی جسمانی و روانی

بروز وابستگی باعث می‌شود که در صورت کنار گذاشتن ماده مخدر علائم جسمانی ناخوشایند بروز یابند. این علائم که در سطح جسم و روان تجربه می‌شوند مواردی نظیر درد عضلانی شدید، حالت تهوع، استفراغ، آبریزش بینی، احساس اضطراب شدید و بی قراری را ایجاد می‌کنند.

هایپرآلرژزیا

هایپرآلرژزیا وضعیتی است که در پی مصرف طولانی مدت داروهایی نظیر مورفین ایجاد می‌شود. در این حالت مصرف داروی مخدر در زمان طولانی منجر به ترشح مواد خاصی نظیر دینورفین در طناب نخاعی می‌شود و به جای کاهش درد اثرات تشدید درد اتفاق می‌افتند.

استفاده از مخدرهای صناعی در درمان اعتیاد

با توجه به اینکه مواد مخدر وابستگی جسمانی شدیدی ایجاد می‌کنند، مصرف کنندگان در پی ترک این مواد، علائم جسمانی بسیار ناخوشایندی را تجربه می‌کنند که منجر به نیمه کاره گذاشتن فرایند ترک می‌شود، در نتیجه احساس می‌کنند هیچ راهی جز درگیری با اعتیاد برایشان باقی نمانده است. این در حالی است که امروزه متخصصین برای غلبه بر عوارض ناشی از ترک؛ داروهای خاصی نظیر متادون و بوپرنورفین را تجویز می‌کنند. این داروها خاصیتی شبه افیونی دارند، از همین رو در ترک مواد مخدری نظیر هروئین استفاده می‌شوند.

به کمک این داروها افراد علائم جسمانی بسیار کمتری را تجربه می‌کنند و در عین حال دچار نشئگی و سرخوشی مفرط ناشی از مصرف مواد مخدر نیز نمی‌شوند. با این حال با توجه به ساختار مشابه متادون و بوپرنورفین با مواد افیونی این داروها نیز باید با احتیاط بسیار مصرف شوند. در نتیجه هرگز به طور سرخود و بدون توجه به دوزهای تجویزی آن‌ها را مصرف نکنید. چرا که این کار باعث اعتیاد جدیدی برای شما شده و مشکلات‌تان را افزایش می‌دهد.

بیشتر بخوانید : راه های منفی شدن اعتیاد 

اوردوز با انواع مواد مخدر

مصرف بیش از حد هر کدام از انواع مواد مخدر می‌تواند منجر به اوردوز شود. دوز بالای این مواد با تضعیف مراکز تنفسی، توانایی نفس کشیدن فرد را مختل می‌کنند که در اکثر موارد همین امر مسئول مرگ و میرهای ناشی از اور دوز است. در این وضعیت باید به موقع فرد را به اورژانس منتقل کنید. حمایت‌های تهویه ای و کمک گرفتن از داروهایی نظیر نالوکسان از جمله اقداماتی هستند که می‌توانند ضریب هشیاری را بالا بیاورند و از بروز اغما و مرگ پیشگیری کنند. عدم مراجعه به اورژانس موجب کمبود اکسیژن به مغز و ایست قلبی می‌شود.

برای آشنایی با قوی ترین مواد مخدر کلیک کنید.

ترک انواع مواد مخدر

 

برای ترک اعتیاد به مواد مخدر امروزه از روش‌های مختلفی استفاده می‌شود که اغلب ترکیبی از درمان‌های دارویی و روانشناختی است. به این صورت که برای سم زدایی از درمان‌های نگه دارنده با داروهایی نظیر متادون استفاده می‌شود، اما همواره باید به خاطر داشته باشید که اعتیاد تنها وابستگی جسمانی نیست؛ بلکه با ایجاد تغییرات در انتقال دهنده‌های مخ منجر به وابستگی روانی نیز می‌شود که درمان‌های خاص خود را می‌طلبد.

از جمله درمان‌های روانشناختی که در ترک اعتیاد به مواد مخدر استفاده می‌شود می‌توان به درمان شناختی رفتاری، مصاحبه انگیزشی، گروه درمانی و خانواده درمانی اشاره کرد. برای اینکه بتوانید بهترین گزینه‌های درمانی را انتخاب نمایید لازم است قبل از شروع فرایند ترک از متخصصین سلامت روان نظیر مشاوران، روانشناسان و روانپزشکان در زمینه مشاوره ترک اعتیاد کمک بگیرید.

ترک تریاک

ترک شیره

راه های ترک هروئین

ترک متادون چقدر طول میکشه

ترک ترامادول

روش های ترک قرص ب 2

سخن آخر

انواع مواد مخدر با اتصال به سیناپس های دوپامینرژیک مغزی، موجب افزایش دوپامین در بدن می‌شوند. این ماده شادی آور موجب تجربه احساس سرخوشی شده و فرد را به مصرف دوباره ترغیب می‌کند. انواع مواد مخدر عمدتا در میزان تاثیر و طول مدت ماندگاری در بدن تفاوت دارند. اما همگی آن‌ها دیر یا زود برای بدن و روان فرد وابستگی ایجاد می‌کنند. به دلیل عوارض و سختی های درمان بهترین راه پیشگیری از وابستگی به مخدرهاست. برای ترک و درمان نیز روش‌های مختلفی به وجود آمده که با دریافت خدمات تخصصی می‌توانید با شماره های درج شده تماس بگیرید.

برای دریافت مشاوره در زمینه انواع مواد مخدر می توانید در هر زمان از روز برای مشاوره ترک اعتیاد تلفنی با برترین متخصصان در مرکز مشاوره روانشناسی ذهن نو از طریق شماره 02191002360 و یا از طریق تلفن های ثابت منزل با شماره 9099070354 تماس بگیرید.

 

سوالات متداول

انواع مواد مخدر کدامند؟

مخدرها شامل مواد تمامی مواد افیونی و شبیه افیونی می شوند. که عبارتند از تریاک، هروئین، شیره، متادون، ترامادول، ب2، بنگ و…

 

منبع: انواع مواد مخدر چه مضراتی دارند؟



:: بازدید از این مطلب : 35
|
امتیاز مطلب : 5
|
تعداد امتیازدهندگان : 1
|
مجموع امتیاز : 1
تاریخ انتشار : چهار شنبه 1 اسفند 1403 | نظرات ()
نوشته شده توسط : ذهن نو

کمپ ترک اعتیاد رشت به صورت خصوصی و دولتی قابل دسترس می‌باشد. در ادامه این مقاله برای سهولت حال شما آدرس کمپ ترک اعتیاد رشت و استان رشت را جمع آوری کرده‌ایم. کمپ های ترک اعتیاد رشت مراکز نگهداری هستند که افراد تلاش می‌کنند دوره سم زدایی را در آنجا بگذرانند. با این حال بسیاری از این کمپ‌ها غیر قانونی بوده و از روش‌های منسوخ شده‌ای برای ترک دادن بیماران استفاده می‌کنند.

فهرست مطالب

 

  • آدرس کمپ ترک اعتیاد رشت
  • آدرس کمپ ترک اعتیاد در رشت | در این مراکز چه کاری انجام می شود؟
    • ترک اعتیاد به مواد مخدر
    • راه های ترک اعتیاد به مواد محرک در کمپ ترک اعتیاد رشت
    • راه های ترک اعتیاد به مواد توهم زا
  • آدرس کمپ ترک اعتیاد در رشت | چه کسانی باید به کمپ مراجعه کنند؟
  • قبل از مراجعه به کمپ ترک از اعتیاد بیمار اطمینان پیدا کنید
  • ویژگی های یک کمپ ترک اعتیاد استاندارد در رشت
  • برای بردن به کمپ باید نتیجه تست اعتیاد ارائه داد؟
    • سخن آخر

از همین رو باید با ویژگی‌های یک کمپ استاندارد آشنا باشید و اگر یکی از عزیزان‌تان به مشکل اعتیاد دچار شد، برای درمان او به هر مرکزی اعتماد نکنید. در ادامه به توضیحات کامل‌تری در مورد کمپ ترک اعتیاد رشت پرداخته‌ایم. برای انتخاب بهتر مشاوره ترک اعتیاد دریافت کنید.

برای دریافت مشاوره در زمینه کمپ ترک اعتیادرشت می توانید در هر زمان از روز برای مشاوره ترک اعتیاد تلفنی با برترین متخصصان در مرکز مشاوره روانشناسی ذهن نو از طریق شماره 02191002360 و یا از طریق تلفن های ثابت شهری با شماره 9099070354 تماس بگیرید.

آدرس کمپ ترک اعتیاد رشت

 

در این مقاله به منظور رفاه حال مراجعینی که به دنبال کمپ ترک اعتیاد رشت می‌گردند، لیستی از این مراکز را گردآوری کرده‌ایم که به شرح زیر می‌باشند.

 نام مرکزنوعشهرآدرستلفن

1مرکز ترک ذهن نوخصوصیرشتبدون نیاز به حضور02191002360

2مرکز ترک اعتیاد آواژهخصوصیرشتبدون نیاز به حضور02166419012

3مرکز ترک اعتیاد آریانخصوصیرشتبلوار قلی پور، جنب خیابان گلزاران–

4آرامش گستران خصوصیرشتکوثر، جاده کوچصفهان به لشت نشا بالاگفشه ساختمان بهزیستی–

5پویانخصوصیرشتبلوار مطهری، بعد از دل زنده–

6حیات دوبارهخصوصیرشتپیربازار، کوی بنیاد–

7ندای آرامش گیلخصوصیرشتخمام، میان محله شیدان–

8کلینیک ترک اعتیاد آرینخصوصیرشتکوی حسینی، بلوار قلی پور، نرسیده به فلکه جهاد، جنب خیابان گلزاران (زیر پل عابر پیاده)01332583686 – 09361306462

9مرکز ترک اعتیاد فلقخصوصیرشتبوسار، خیابان سعدی، خیابان نواب صفوی، خیابان آبان01332113907

10کمپ ترک اعتیاد همتخصوصیرشتبلوار امام خمینی، کوچه سعادت، روبروی مرکز بهداشت شماره نود01333607926

11کلینیک تخصصی درمان اعتیاد نشاطخصوصیرشتخیابان شهید سیادتی، جنب بیمارستان هفده شهریور01333322774

12کلینیک ترک اعتیاد میلادخصوصیرشتمحله حافظ، بلوار مطهری، چهارراه پورسینا، جنب بانک تجارت01333334487

13مرکز تخصصی بستری و سرپایی درمان اعتیاد مرکزی رشتخصوصیرشتشهرک گلها، خیابان ابوالقاسمی، بوستان 20، داخل کوچه، درب دوم01333724127 – 09357897449

14کلینیک ترک اعتیاد خورشیدخصوصیرشتمحله علی آباد، بلوار رشتیان، بلوار شمسی پور01333586301

آدرس کمپ ترک اعتیاد در رشت | در این مراکز چه کاری انجام می شود؟

کمپ ترک اعتیاد رشت به مرکزی گفته می‌شود که برای افراد در حال ترک اقامتگاهی فراهم می‌کند. در این اقامتگاه‌ها بیماران دوره سم‌زدایی خود را می‌گذرانند تا بدن‌شان از هرگونه مواد پاک شود. کمپ های ترک اعتیاد استاندارد از نیروهای متخصصی نظیر پزشک، روانشناس، پرستار و مددکار اجتماعی کمک می‌گیرند تا در طول این دوران خدمات مورد نیاز را ارائه دهند.

با این حال در بسیاری از این کمپ ترک اعتیاد رشت استاندارهای لازم رعایت نمی‌شود و افراد برای ترک مجبور به تحمل فشارهای بسیار زیادی می‌شوند.

همین نقص‌های کمپ ترک اعتیاد رشت آسیب‌های روانی زیادی را به بیماران وارد می‌کند و در نتیجه بعد از مرخصی و یا حتی در حین درمان در مقابل مصرف مجدد به شدت آسیب پذیرتر می‌شوند. بنابراین حتما باید قبل از فرستادن عزیزتان به این مراکز وضعیت آنجا را به درستی بررسی کنید و کمپ های نامطمئن و بی‌کیفیت را برای درمان اعتیاد انتخاب نکنید.

علاوه بر کمپ‌های ترک اعتیاد رشت امروزه روش‌های سرپایی مختلفی برای ترک رشت ابداع شده‌اند که ضرورت بستری کردن را از بین برده‌اند. از جمله این روش‌ها می‌توان به ترک اعتیاد با مواد نگهدارنده نظیر متادون تراپی و درمان‌های روان شناختی نظیر درمان شناختی- رفتاری، گروه درمانی و خانواده درمانی اشاره کرد. در جدول زیر می توانید با کلیک بر هر ماده اعتیاد آور با روش‌های درمانی مربوط به آن در کمپ ترک اعتیاد رشت آشنا شوید. 

ترک اعتیاد به مواد مخدر

راه های ترک مواد مخدر

ترک تریاک

راه های ترک شیره

ترک ترامادول 100

ترک هروئین

روش های ترک متادون

ترک ب 2

راه های ترک اعتیاد به مواد محرک در کمپ ترک اعتیاد رشت

ترک اعتیاد به کوکائین

راه های ترک شیشه

ترک کراک

راه های ترک اعتیاد به مواد توهم زا

ترک مواد توهم زا

بهترین روش های ترک گل یا ماری جوانا

ترک حشیش

ترک ناس

روش ترک ال اس دی

آدرس کمپ ترک اعتیاد در رشت | چه کسانی باید به کمپ مراجعه کنند؟

همان طور که گفته شد امروزه مراجعه به کمپ ترک اعتیاد رشت ضروری نیست و با استفاده از خدمات مشاوره ترک اعتیاد و مراجعه به مراکز سرپایی می‌توان در مسیر بهبود اعتیاد قدم گذاشت. با این حال در برخی شرایط متخصصین توصیه می‌کنند که بستری شدن نسبت به سایر روش‌ها ارجحیت دارد. از جمله این شرایط می‌توان به موارد زیر اشاره کرد.

– زمانی که فرد در محیط خانه حمایت چندانی ندارد.

– زمانی که خانواده پرتنشی دارد و در مدت سم زدایی باید درگیری‌های خانوادگی را نیز تحمل کند.

– وجود فرد مصرف کننده‌ای دیگر در خانه

– سابقه پرخاشگری در دوره سم زدایی

– احتمال عدم تبعیت از دستورات درمانی در خانه و قطع درمان

– ناتوانی در تحمل علائم ترک ناشی از محرومیت مواد به صورت سرپایی

قبل از مراجعه به کمپ ترک از اعتیاد بیمار اطمینان پیدا کنید

علاوه بر موارد گفته شده لازمه در ارتباط با بیمار معتاد خود محتاطانه رفتار کنید، چرا که اعتیاد تنها بیماری جسم نیست. اطرافیان نقش مهمی در روند اعتیاد بازی می‌کنند. بنابراین با بالا بردن اطلاعات خود درباره اعتیاد بهتر می توانید به عزیزتان و حتی خودتان کمک کنید.

بهترین روش های ترک اعتیاد متعدد هستند که با توجه به ویژگی بیماران روش مناسب انتخاب می‌شود، پس در بردن بیمار به کمپ ترک اعتیاد رشت عجله نکنید. علائم و رفتار هر بیمار با توجه به ویژگی های شخصیتی و نوع ماده مخدر متفاوت است. در جدول زیر با کلیک بر هر کدام از مواد می توانید آشنایی بیشتری در ارتباط با اعتیاد مربوطه داشته باشید. 

انواع  مواد مخدر

فواید تریاک

اعتیاد به شیره

قرص ترامادول

اعتیاد به هروئین

اعتیاد به متادون

ب 2 یا بوپرنورفین

انواع مواد محرک

علائم اعتیاد به شیشه

اعتیاد به کراک

انواع مواد توهم زا

ماده مخدر گل

اعتیاد به حشیش

قرص اکس

ال اس دی

سایر اعتیاد آورترین مواد

اعتیاد به الکل

مصرف سیگار

ماده مخدر ناس

ماده مخدر دستمال

قرص دراگون

اعتیاد به بنزین

 

ویژگی های یک کمپ ترک اعتیاد استاندارد در رشت

همان طور که گفته شد بسیار مهم است که با ویژگی‌های یک کمپ ترک اعتیاد رشت استاندارد آشنا باشید و هر مرکزی را برای درمان انتخاب نکنید. چرا که سم زدایی تنها اولین قدم در ترک اعتیاد است، اما برای آن کافی نیست. در واقع آنچه موجب پرهیز پایدار می‌شود توانمند شدن فرد از نظر روان شناختی است.

با این حال افرادی که در کمپ های اجباری سم زدایی را شروع می‌کنند بالعکس تحت فشارهای روانی بسیاری قرار می‌گیرند که باعث می‌شود در بسیاری از موارد با وجود سپری کردن دوران بسیار سخت پاکسازی بدن بازهم به سمت مصرف مواد گرایش پیدا کنند. در نتیجه این کمپ‌ها نه تنها به فرد کمک چندانی نمی‌کنند بلکه اوضاع او را پیچیده‌تر می‌سازند. برای انتخاب یک روش ترک اعتیاد استاندارد لازم است که به وجود موارد زیر دقت نمایید.

– برخورداری از مجوز رسمی از سازمان بهزیستی

– عدم استفاده از روش های اجباری نظیر تنبیه بدنی برای ترک

– برخورداری از متخصصین مورد نیاز از جمله پزشک، پرستار، روانشناس و مددکار اجتماعی

– داشتن محیط مناسب شامل امکانات رفاهی کافی

برای بردن به کمپ باید نتیجه تست اعتیاد ارائه داد؟

گاه بیمار با انجام رفتارها و نشانه هایی اطرافیان را به شک و شبهه می اندازد، در این زمان معمولا خانواده ها با تحمیل تست و یا مراجعه به کمپ ترک اعتیاد رشت تلاش آن هم به صورت اجباری سعی در اثبات اعتیاد فرد دارند. غافل از اینکه این رفتارها بی اعتمادی و جدایی بین بیمار و خانواده را دو چندان می‌کند. در جدول زیر نیز می توانید با انواع آزمایش اعتیاذ و سریع ترین روش برای منفی کردن تست اعتیاد آشنا شوید.

تست شیشه

آشنایی با تست هروئین

تست تریاک

راه های انجام تست گل یا ماری جوانا

تست متادون

منفی کردن تست ترامادول

تست حشیش

تست شیره

منفی کردن تست مورفین

نحوه انجام تست اعتیاد به ب2

تست اعتیاد به کوکائین

تست اعتیاد به کراک

سخن آخر

خیلی از خانواده‌ها بارها و بارها بیمارشان را به مراکز و کمپ ترک اعتیاد رشت برده‌اند و نتیجه‌ای نگرفته‌اند. این به این خاطر است که اعتیاد بیماری جسمی و روحی است. در بیشتر این کمپ ها به بعد روحی بیمار توجه نشده و به همین دلیل خیلی اوقات حتی دقیقا پس از خروج از کمپ ترک اعتیاد رشت شاهد شروع مجدد مصرف بوده‌ایم. از این رو روش های نوینی برای حال این عزیزان به وجود آمده. با در نظر گرفتن ریشه های روانی و شناختی اعتیاد می‎‌توان نتیجه قابل اطمینان گرفت. در این خصوص می‌توانید با متخصصان خبره مجموعه ذهن نو مشورت نمایید.

برای دریافت مشاوره در زمینه‌کمپ ترک اعتیاد رشت می توانید در هر زمان از روز برای مشاوره ترک اعتیاد تلفنی با برترین متخصصان در مرکز مشاوره روانشناسی ذهن نو از طریق شماره 02191002360 و یا از طریق تلفن های ثابت شهری با شماره 9099070354 تماس بگیرید.

سوالات متداول

بهترین کمپ ترک اعتیاد در رشت کجاست؟

بهترین کمپ بر اساس نیاز بیمار مشخص می شود. هر کدام از کمپ ها دارای مزایای و معایبی هستند که هنگام انتخاب باید به آن ها توجه کنید.

 

منبع: کمپ ترک اعتیاد رشت



:: بازدید از این مطلب : 36
|
امتیاز مطلب : 3
|
تعداد امتیازدهندگان : 1
|
مجموع امتیاز : 1
تاریخ انتشار : چهار شنبه 1 اسفند 1403 | نظرات ()
نوشته شده توسط : ذهن نو

کمپ ترک اعتیاد گرگان به صورت خصوصی و دولتی قابل دسترس می‌باشد. در ادامه این مقاله برای سهولت حال شما آدرس کمپ ترک اعتیاد گرگان و استان گرگان را جمع آوری کرده‌ایم. کمپ های ترک اعتیاد گرگان مراکز نگهداری هستند که افراد تلاش می‌کنند دوره سم زدایی را در آنجا بگذرانند. با این حال بسیاری از این کمپ‌ها غیر قانونی بوده و از روش‌های منسوخ شده‌ای برای ترک دادن بیماران استفاده می‌کنند.

فهرست مطالب

 

  • آدرس کمپ ترک اعتیاد گرگان
  • آدرس کمپ ترک اعتیاد در گرگان | در این مراکز چه کاری انجام می شود؟
    • ترک اعتیاد به مواد مخدر
    • راه های ترک اعتیاد به مواد محرک در کمپ ترک اعتیاد گرگان
    • راه های ترک اعتیاد به مواد توهم زا
  • آدرس کمپ ترک اعتیاد در گرگان | چه کسانی باید به کمپ مراجعه کنند؟
  • قبل از مراجعه به کمپ ترک از اعتیاد بیمار اطمینان پیدا کنید
  • ویژگی های یک کمپ ترک اعتیاد استاندارد در گرگان
  • برای بردن به کمپ باید نتیجه تست اعتیاد ارائه داد؟
    • سخن آخر

از همین رو باید با ویژگی‌های یک کمپ استاندارد آشنا باشید و اگر یکی از عزیزان‌تان به مشکل اعتیاد دچار شد، برای درمان او به هر مرکزی اعتماد نکنید. در ادامه به توضیحات کامل‌تری در مورد کمپ ترک اعتیاد گرگان پرداخته‌ایم. برای انتخاب بهتر مشاوره ترک اعتیاد دریافت کنید.

برای دریافت مشاوره در زمینه کمپ ترک اعتیادگرگان می توانید در هر زمان از روز برای مشاوره ترک اعتیاد تلفنی با برترین متخصصان در مرکز مشاوره روانشناسی ذهن نو از طریق شماره 02191002360 و یا از طریق تلفن های ثابت شهری با شماره 9099070354 تماس بگیرید.

 

آدرس کمپ ترک اعتیاد گرگان

 

در این مقاله به منظور رفاه حال مراجعینی که به دنبال کمپ ترک اعتیاد گرگان می‌گردند، لیستی از این مراکز را گردآوری کرده‌ایم که به شرح زیر می‌باشند.

 اسم مراکزنوعشهرآدرستلفن

1مرکز ترک ذهن نوخصوصیگرگانبدون نیاز به حضور02191002360

2مرکز ترک اعتیاد آواژهخصوصیگرگانبدون نیاز به حضور02166419012

3مهر پویانخصوصیگرگانخواجه ۴ درب اول 

4دکتر خوریخصوصیگرگانخیابان ولیعصر، کوچه داروپخش، ابتدای کوچه، سمت چپ 

5مرکز ترک اعتیاد روزنه امیدخصوصیگرگانعلی آباد کتول، خیابان محمدیه، نبش رسالت 10 

6صدفخصوصیگرگانخیابان 5 آذر، روبه روی بلوار حسام، مجتمع امیر، طبقه اول 

7آشیان مهرخصوصیگرگانخیابان ایرانمهر – ابوذر 17 

8کلینیک ترک امید دوبارهخصوصیگرگانخیابان امام رضا، نرسیده به مسجد علی ابن ابی طالب 

9مرکز ترک اعتیاد کیمیاخصوصیگرگانخیابان ولیعصر، عدالت 41، مجتمع دکتر رییسی0172344437

10ندای امیدخصوصیگرگانانجیر آب، بلوار خلیج گرگان، خیابان انجیرآب09360171812

11کمپ ترک اعتیاد هیرکانیاخصوصیگرگانبهزیستی، بن‌بست دانا09117306715

12
عاشقان حیات تازهخصوصیگرگانناهارخوران، جنب پل سید مسعود09112714987

13
مرکز ترک اعتیاد توسکستانخصوصیگرگانجاده گرگان و گنبد، بعد از جلین، روستای توسکستان01712743420

 14 امیدخصوصیگرگانخیابان ولیعصر، عدالت سیزده، ساختمان صدف، طبقه 2 

 15بهروشخصوصیگرگانبلوار کمربندی، درمانگاه حضرت رسول01716620671 – 09111755155

 16کلینیک پرتوخصوصیگرگانخیابان ولیعصر، عدالت، ساختمان کسری01712355447

 17مرکزترک پگاهخصوصیگرگانخیابان ایرانمهر، خیابان ابوذر01712222043 – 09123470639

 18مرکز ترک اعتیاد زندان گرگاندولتیگرگاناداره زندان، زندان امیرآباد01716642770

آدرس کمپ ترک اعتیاد در گرگان | در این مراکز چه کاری انجام می شود؟

کمپ ترک اعتیاد گرگان به مرکزی گفته می‌شود که برای افراد در حال ترک اقامتگاهی فراهم می‌کند. در این اقامتگاه‌ها بیماران دوره سم‌زدایی خود را می‌گذرانند تا بدن‌شان از هرگونه مواد پاک شود. کمپ های ترک اعتیاد استاندارد از نیروهای متخصصی نظیر پزشک، روانشناس، پرستار و مددکار اجتماعی کمک می‌گیرند تا در طول این دوران خدمات مورد نیاز را ارائه دهند.

با این حال در بسیاری از این کمپ ترک اعتیاد گرگان استاندارهای لازم رعایت نمی‌شود و افراد برای ترک مجبور به تحمل فشارهای بسیار زیادی می‌شوند.

همین نقص‌های کمپ ترک اعتیاد گرگان آسیب‌های روانی زیادی را به بیماران وارد می‌کند و در نتیجه بعد از مرخصی و یا حتی در حین درمان در مقابل مصرف مجدد به شدت آسیب پذیرتر می‌شوند. بنابراین حتما باید قبل از فرستادن عزیزتان به این مراکز وضعیت آنجا را به درستی بررسی کنید و کمپ های نامطمئن و بی‌کیفیت را برای درمان اعتیاد انتخاب نکنید.

علاوه بر کمپ‌های ترک اعتیاد گرگان امروزه روش‌های سرپایی مختلفی برای ترک گرگان ابداع شده‌اند که ضرورت بستری کردن را از بین برده‌اند. از جمله این روش‌ها می‌توان به ترک اعتیاد با مواد نگهدارنده نظیر متادون تراپی و درمان‌های روان شناختی نظیر درمان شناختی- رفتاری، گروه درمانی و خانواده درمانی اشاره کرد. در جدول زیر می توانید با کلیک بر هر ماده اعتیاد آور با روش‌های درمانی مربوط به آن در کمپ ترک اعتیاد گرگان آشنا شوید. 

ترک اعتیاد به مواد مخدر

راه های ترک مواد مخدر

ترک تریاک

راه های ترک شیره

ترک ترامادول 100

ترک هروئین

روش های ترک متادون

ترک ب 2

راه های ترک اعتیاد به مواد محرک در کمپ ترک اعتیاد گرگان

ترک اعتیاد به کوکائین

راه های ترک شیشه

ترک کراک

راه های ترک اعتیاد به مواد توهم زا

ترک مواد توهم زا

بهترین روش های ترک گل یا ماری جوانا

ترک حشیش

ترک ناس

روش ترک ال اس دی

آدرس کمپ ترک اعتیاد در گرگان | چه کسانی باید به کمپ مراجعه کنند؟

همان طور که گفته شد امروزه مراجعه به کمپ ترک اعتیاد گرگان ضروری نیست و با استفاده از خدمات مشاوره ترک اعتیاد و مراجعه به مراکز سرپایی می‌توان در مسیر بهبود اعتیاد قدم گذاشت. با این حال در برخی شرایط متخصصین توصیه می‌کنند که بستری شدن نسبت به سایر روش‌ها ارجحیت دارد. از جمله این شرایط می‌توان به موارد زیر اشاره کرد.

– زمانی که فرد در محیط خانه حمایت چندانی ندارد.

– زمانی که خانواده پرتنشی دارد و در مدت سم زدایی باید درگیری‌های خانوادگی را نیز تحمل کند.

– وجود فرد مصرف کننده‌ای دیگر در خانه

– سابقه پرخاشگری در دوره سم زدایی

– احتمال عدم تبعیت از دستورات درمانی در خانه و قطع درمان

– ناتوانی در تحمل علائم ترک ناشی از محرومیت مواد به صورت سرپایی

قبل از مراجعه به کمپ ترک از اعتیاد بیمار اطمینان پیدا کنید

علاوه بر موارد گفته شده لازمه در ارتباط با بیمار معتاد خود محتاطانه رفتار کنید، چرا که اعتیاد تنها بیماری جسم نیست. اطرافیان نقش مهمی در روند اعتیاد بازی می‌کنند. بنابراین با بالا بردن اطلاعات خود درباره اعتیاد بهتر می توانید به عزیزتان و حتی خودتان کمک کنید.

بهترین روش های ترک اعتیاد متعدد هستند که با توجه به ویژگی بیماران روش مناسب انتخاب می‌شود، پس در بردن بیمار به کمپ ترک اعتیاد گرگان عجله نکنید. علائم و رفتار هر بیمار با توجه به ویژگی های شخصیتی و نوع ماده مخدر متفاوت است. در جدول زیر با کلیک بر هر کدام از مواد می توانید آشنایی بیشتری در ارتباط با اعتیاد مربوطه داشته باشید. 

انواع  مواد مخدر

فواید تریاک

اعتیاد به شیره

قرص ترامادول

اعتیاد به هروئین

اعتیاد به متادون

ب 2 یا بوپرنورفین

انواع مواد محرک

علائم اعتیاد به شیشه

اعتیاد به کراک

انواع مواد توهم زا

ماده مخدر گل

اعتیاد به حشیش

قرص اکس

ال اس دی

سایر اعتیاد آورترین مواد

اعتیاد به الکل

مصرف سیگار

ماده مخدر ناس

ماده مخدر دستمال

قرص دراگون

اعتیاد به بنزین

 

ویژگی های یک کمپ ترک اعتیاد استاندارد در گرگان

همان طور که گفته شد بسیار مهم است که با ویژگی‌های یک کمپ ترک اعتیاد گرگان استاندارد آشنا باشید و هر مرکزی را برای درمان انتخاب نکنید. چرا که سم زدایی تنها اولین قدم در ترک اعتیاد است، اما برای آن کافی نیست. در واقع آنچه موجب پرهیز پایدار می‌شود توانمند شدن فرد از نظر روان شناختی است.

با این حال افرادی که در کمپ های اجباری سم زدایی را شروع می‌کنند بالعکس تحت فشارهای روانی بسیاری قرار می‌گیرند که باعث می‌شود در بسیاری از موارد با وجود سپری کردن دوران بسیار سخت پاکسازی بدن بازهم به سمت مصرف مواد گرایش پیدا کنند. در نتیجه این کمپ‌ها نه تنها به فرد کمک چندانی نمی‌کنند بلکه اوضاع او را پیچیده‌تر می‌سازند. برای انتخاب یک روش ترک اعتیاد استاندارد لازم است که به وجود موارد زیر دقت نمایید.

– برخورداری از مجوز رسمی از سازمان بهزیستی

– عدم استفاده از روش های اجباری نظیر تنبیه بدنی برای ترک

– برخورداری از متخصصین مورد نیاز از جمله پزشک، پرستار، روانشناس و مددکار اجتماعی

– داشتن محیط مناسب شامل امکانات رفاهی کافی

برای بردن به کمپ باید نتیجه تست اعتیاد ارائه داد؟

گاه بیمار با انجام رفتارها و نشانه هایی اطرافیان را به شک و شبهه می اندازد، در این زمان معمولا خانواده ها با تحمیل تست و یا مراجعه به کمپ ترک اعتیاد گرگان تلاش آن هم به صورت اجباری سعی در اثبات اعتیاد فرد دارند. غافل از اینکه این رفتارها بی اعتمادی و جدایی بین بیمار و خانواده را دو چندان می‌کند.در جدول زیر نیز می توانید با انواع آزمایش اعتیاذ و سریع ترین روش برای منفی کردن تست اعتیاد آشنا شوید.

تست شیشه

آشنایی با تست هروئین

تست تریاک

راه های انجام تست گل یا ماری جوانا

تست متادون

منفی کردن تست ترامادول

تست حشیش

تست شیره

منفی کردن تست مورفین

نحوه انجام تست اعتیاد به ب2

تست اعتیاد به کوکائین

تست اعتیاد به کراک

سخن آخر

خیلی از خانواده‌ها بارها و بارها بیمارشان را به مراکز و کمپ ترک اعتیاد گرگان برده‌اند و نتیجه‌ای نگرفته‌اند. این به این خاطر است که اعتیاد بیماری جسمی و روحی است. در بیشتر این کمپ ها به بعد روحی بیمار توجه نشده و به همین دلیل خیلی اوقات حتی دقیقا پس از خروج از کمپ ترک اعتیاد گرگان شاهد شروع مجدد مصرف بوده‌ایم. از این رو روش های نوینی برای حال این عزیزان به وجود آمده. با در نظر گرفتن ریشه های روانی و شناختی اعتیاد می‎‌توان نتیجه قابل اطمینان گرفت. در این خصوص می‌توانید با متخصصان خبره مجموعه ذهن نو مشورت نمایید.

برای دریافت مشاوره در زمینه‌کمپ ترک اعتیاد گرگان می توانید در هر زمان از روز برای مشاوره ترک اعتیاد تلفنی با برترین متخصصان در مرکز مشاوره روانشناسی ذهن نو از طریق شماره 02191002360 و یا از طریق تلفن های ثابت شهری با شماره 9099070354 تماس بگیرید.

سوالات متداول

بهترین کمپ ترک اعتیاد در گرگان کجاست؟

بهترین کمپ بر اساس نیاز بیمار مشخص می شود. هر کدام از کمپ ها دارای مزایای و معایبی هستند که هنگام انتخاب باید به آن ها توجه کنید.

 

منبع: کمپ ترک اعتیاد گرگان



:: بازدید از این مطلب : 28
|
امتیاز مطلب : 3
|
تعداد امتیازدهندگان : 1
|
مجموع امتیاز : 1
تاریخ انتشار : چهار شنبه 1 اسفند 1403 | نظرات ()
نوشته شده توسط : ذهن نو

قرص پاروکستین برای بیماری‌هایی تجویز می‌گردد که با اعصاب و روان فرد مرتبط است. اختلالات روانی مانند افسردگی، پانیک، استرس پس از سانحه، وحشت زدگی و انواع وسواس های فکری و عملی از جمله بیماری هایی هستند که زمینه استفاده از این دارو را فراهم می‌آورند. اما فراموش نشود استفاده خودسرانه از این دارو به هیچ عنوان توصیه نمی‌شود، فردی که با مشکلات روانی مواجه است بدون نیاز به دارو و با استمرار مشاوره با روانشناس درمان خواهد شد. برای دریافت درمان و مشاوره افسردگی کلیک کنید.

فهرست مطالب

 

  • قرص پاروکستین
    • زودانزالی
    • فشارخون | قرص پاروکستین
    • خواب
  • مکانیسم اثر قرص پاروکستین
  • عوارض جانبی مصرف قرص پاروکستین  ۲۰
  • موارد منع استفاده از قرص پاروکستین
  • اوردوز و مسمومیت با پاروکستین
  • روش مصرف قرص پاروکستین
  • دوز مصرفی پاروکستین
    • توصیه های زیر را جدی بگیرید
  • سندرم سروتونین با پاروکستین
  • تداخل دارویی پاروکستین با داروهای دیگر
    • سخن پایانی

برای دریافت مشاوره در زمینه قرص پاروکستین می‌توانید در ساعت از روز برای مشاوره تلفنی از طریق شماره 02191002360 و یا از طریق تلفن های ثابت شهری با شماره 9099070354 با برترین متخصصان در مرکز مشاوره روانشناسی ذهن نو تماس حاصل نمایید.

 

قرص پاروکستین

قرص پاروکستین از انواع داروهای بازدارنده محسوب می‌شود. مصرف پاروکستین به عنوان داروی مهار کننده سروتونین در کاهش نشانه‌های انواع اختلالات روانی مانند استرس پس از سانحه، اضطراب فراگیر و انواع افسردگی ها استفاده می‌شود. موارد مصرف این دارو الزاما توسط روانپزشک تجویز می‌گردد. غلظت این دارو به شکلی است که پس از گذشت 4 تا 6 ساعت پس از مصرف در خون به حداکثر می‌رسد و به میزان95% به پلاسمای خون وابسته است.

این دارو علاوه بر تاثیری که در درمان بیماری های روانی همچون افسردگی، وسواس فکری عملی، هراس یا پانیک و اختلال پس از قاعدگی دارد، اخیرا در مواردی که بیمار دچار سردردهای مزمن است و یا از دردهای عصبی دیابتی رنج می‌برد نیز مورد استفاده قرار می‌گیرد.

زودانزالی

گاهی پاروکستین برای درمان مشکل زودانزالی یا اختلال نعوظ نیز تجویز می‌شود. اما مصرف آن در بسیاری از کشورها برای این مشکل، مورد تایید نیست.

فشارخون | قرص پاروکستین

برخی از مطالعات حاکی از آنند که مصرف پاروکستین منجر به افزایش فشارخون می‌شود. افراد که سابقه بیماری قلبی یا فشارخون دارند؛ بیشتر در معرض این موضوع قرار می‌گیرند.

خواب

داروی پاروکستین یک داروی خواب آور محسوب نمی‌شود و تنها برای درمان افسردگی کاربرد دارد.

برای آشنایی با علائم افسردگی پنهان کلیک کنید.

مکانیسم اثر قرص پاروکستین

پاروکستین به وسیله بازگرداندن تعادل سروتونین در مغز عمل کرده و از داروهای بازدارنده  بازجذب سروتونین محسوب می‌شود.

عوارض جانبی مصرف قرص پاروکستین  ۲۰

مصرف این دارو حتما باید تحت نظارت پزشک و با تجویز او صورت گیرد؛ چرا که می‌تواند در دراز مدت عوارض نامطلوبی را برجای گذارد. مهم‌ترین عارضه مشاهده شده در بین بیمارانی که از این دارو استفاده می‌کنند، حالت تهوع است. اگر چه معمولا در اوایل دوره مصرف و به صورت خفیف اتفاق می‌افتد. عوارض دیگری همچون سردرد، کاهش یا افزایش بی رویه وزن، گیجی و خواب آلودگی، خشک شدن دهان و افزایش تعرق هم در بین بیمارانی که از داروی پاروکستین استفاده می‌کنند دیده می‌شود. برای آشنایی با سایر داروهای ضد افسردگی کم عارضه کلیک کنید.

اما مهم‌ترین پیامد منفی آن اقدام به خودکشی است. گزارش اقدام به خودکشی و یا ایجاد رفتارهای تهاجمی از جانب کسانی که تحت مصرف داروی پاروکستین قرار گرفته‌اند، پزشکان را نسبت به تجویز این دارو دچار تردید ساخته است. عوارض دیگر این دارو را می‌توان در موارد زیر خلاصه کرد:

  • حساسیت پوستی و خارش پوست
  • مشکلات بینایی و ضعف دید
  • نوسانات خلقی

موارد منع استفاده از قرص پاروکستین

با توجه به عوارض ذکر شده در برخی موارد بیمار به دلیل شرایط بدنی خود از مصرف این دارو منع خواهد شد.

  • خانم های باردار یا شیرده باید شرایط خود را به پزشک معالج اطلاع دهند.
  • اگر بیماران دچار بیماری های فلبی، کبدی، دیابت یا مشکلات خونی هستند، مجاز به مصرف این دارو نیستند.
  • اگر بیماران سابقه خونریزی معده دارند، باید در زمان معاینه، پزشک خود را آگاه سازند تا داروی دیگری را تجویز نماید.
  • در شرایطی که بیمار هم زمان تحت درمان الکتریکی هم قرار دارد نسبت به مصرف داروی پاروکستین باید محتاط باشد و حتما نظر پزشک معالج را جویا شود.

برای آشنایی بیشتر با سایر داروهای اعصاب و روان کلیک کنید.

اوردوز و مسمومیت با پاروکستین

امکان اوردوز و مسمومیت با پاروکستین وجود دارد؛ پس اگر به علت مصرف زیاد این دارو دچار نشانه هایی مانند بی هوشی و اختلال در تنفس شدید؛ حتما به مراکز درمانی مراجعه کنید. مصرف این دارو را به هیج وجه به افراد دیگر توصیه نکرده و اگر در یک نوبت مصرف آن را فاموش کردید؛ در نوبت بعدی دوز خود را دوبرابر نکنید. همچنین همواره به تاریخ انقضای درج شده روی جعبه توجه داشته باشید تا دچار مشکل نشوید.

روش مصرف قرص پاروکستین

 

بسته به شرایط بیمار، پزشک متخصص، در یک یا چند نوبت دستور مصرف این دارو را تجویز می کند.

در صورتی که استفاده از این دارو در یک نوبت تجویز شود، تفاوتی در زمان استفاده ندارد و هر زمان که بیمار احساس راحتی دارد می‌تواند آن را استفاده کند. اما نکته مهم این است که بسته به اینکه مصرف پاروکستین سبب خواب آلودگی و گیجی می‌شود، باید در مواقعی که قصد رانندگی یا رفتن به بیرون از منزل را دارید از مصرف آن اجتناب نمایید.

در شرایطی که بیمار به دلیل بیماری روانی پانیک تحت درمان قرار گرفته است و طبق نظر پزشک ملزم به استفاده از پاروکستین می‌شود باید دقت کافی را نسبت به دستورات پزشک داشته باشد و دقیقا متناسب با آن عمل کند. زیرا در هفته اول درمان احتمال افزایش اضطراب بالا می‌رود. در این موارد معمولا مصرف این دارو با دوز کم شروع می‌شود. برای آشنایی با سایر روش های درمان افسردگی کلیک کنید.

دوز مصرفی پاروکستین

فراموش نکنید که دوز مصرفی پاروکستین را متخصص با توجه به سن، وضعیت جسمانی و وخامت بیماری، برای شما تعیین می‌کند. اما حتما او را از همه شرایط دارویی و جسمانی مطلع کرده و در این مورد خودسرانه عمل نکنید. معمولا مصرف این دارو از دوز پایین شروع شده و به مرور افزایش می‌یابد.

توصیه های زیر را جدی بگیرید

مصرف داروی پاروکستین سبب می‌شود که بیمار نسبت به نور واکنش نشان دهد. به همین دلیل در طول دوره درمان کمتر در معرض نور مستقیم قرار بگیرید.

از مصرف الکل و داروی پاروکستین به صورت همزمان جدا اجتناب نمایید زیرا عوارض منفی این دارو به شدت افزایش می‌یابد.

احتمال مسمومیت دارویی به واسطه استفاده از پاروکستین زیاد است به همین دلیل دقیقا به همان میزان تجویز استفاده کنید.

در مواردی که بیمار مبتلا به دیابت است حتما به طور روزانه سطح قند خون خود را کنترل نماید، زیرا احتمال بروز تغییر افزایش می‌یابد.

اکیدا توصیه می‌شود دارو تحت نظر روانپزشک استفاده شود و دوره درمان طبق نظر پزشک تکمیل شود، استفاده بیش از حد و یا قطع آن زودتر از زمان مشخص باعث عوارض روانی متعددی در فرد خواهد شد. درصورتی که در حال حاضر و یا در گذشته این دارو را مصرف کرده‌اید و همچنان با اختلالات روانی مواجه هستید حتما با یک روانشناس متخصص مشاوره داشته باشد.

سندرم سروتونین با پاروکستین

به طور کلی سندروم سروتونین ممکن است با هر دارویی که میزان سروتونین را افزایش می‌دهد؛ اتفاق بیوفتد. در این حالت افراد دچار مسمومیت شده و مشکلات خطرناکی را تجربه می‌کنند. بروز این سندرم با مصرف پاروکستین نیز امکانپذیر است.

تداخل دارویی پاروکستین با داروهای دیگر

مصرف پاروکستین در مواردی، با داروهای دیگر تداخل دارد. از این رو افراد باید متخصص خود را از این موضوع مطلع کرده و در هنگام مصرف به این موضوع دقت داشته باشند.

  • داروهای ضدپلاکت و تیوریدازین ها
  • ضدالتهابی های غیر استروئیدی
  • داروهای رقیق کننده خون
  • در مواردی آسپرین
  • فنوتیازین و اتوموکستین
  • پیموزاید و ریسپریدون
  • ضد آریتمی ها
  • ضدافسردگی های سه حلقه ای

سخن پایانی

برای درمان افسردگی به وسیله دارو؛ تنوع زیادی وجود دارد. پاروکستین یکی از این داروهاست که همانطور که مشاهده کردید؛ اثربخشی خوبی داشته و برای درمان بیماری های دیگر نیز استفاده می‌شود. اما برای درمان افسردگی، افراد باید از ترکیبی از دارودرمانی و روان درمانی استفاده کرده و حتما در این مورد زیر نظر متخصص باشند.

برای دریافت مشاوره در زمینه قرص پاروکستین می‌توانید در ساعت از روز برای مشاوره تلفنی از طریق شماره 02191002360 و یا از طریق تلفن های ثابت شهری با شماره 9099070354 با برترین متخصصان در مرکز مشاوره روانشناسی ذهن نو تماس حاصل نمایید.

 

سوالات متداول

اگر بیمار مصرف داروی پاروکستین را فراموش کرد، چه اقدامی نماید؟

در صورتی که ترتیب زمانی مصرف دارو به دلیل فراموشی بیمار بهم بخورد به محض اینکه آگاه شد، دارو را مصرف نماید اما از اینکه مقدار دارو را به صورت دوبرابر مصرف کند جدا خود داری نماید.

اگر بیمار مجبور به استفاده از فرم مایع داروی پاروکستین و شربت های ضد اسید معده باشد، تکلیف چیست؟

در این شرایط مصرف دارو باید به فاصله زمانی 2 ساعت از داروی قبلی مورد استفاده قرار گیرد.

 

منبع: قرص پاروکستین



:: بازدید از این مطلب : 41
|
امتیاز مطلب : 4
|
تعداد امتیازدهندگان : 1
|
مجموع امتیاز : 1
تاریخ انتشار : چهار شنبه 1 اسفند 1403 | نظرات ()
نوشته شده توسط : ذهن نو

تنظیم خواب کودک یکی از سخت‌ترین وظایف والدین است. نداشتن یک نظم مناسب جهت خوابیدن کودک می‌تواند مشکلات زیادی را برای والدین و حتی خود کودک به وجود بیاورد. تنظیم نبودن خواب کودک می‌تواند شامل زیاد خوابیدن، کم خوابیدن و یا به موقع نخوابیدن باشد. طبیعتا زمانی که خواب کودک به هم می‌ریزد ریتم زندگی والدین هم تغییر پیدا می‎‌کند و در صورت تکرار زیاد، این مسئله باعث خستگی مفرط والدین می‌شود. راهکارهای مختلفی وجود دارد که دانستن آن‌ها می‌تواند به تنظیم خواب کودک کمک کند که در ادامه درباره آن‌ها صحبت خواهیم کرد. در همین راستا بهره بردن از مشاوره کودک به والدین کمک می‌کند تا با توجه به ویژگی‌های کودک و شرایط زندگی شیوه‌های مناسبی را برای خواب فرزند خود در نظر بگیرند.

فهرست مطالب

 

  • تنظیم خواب کودک
    • تنظیم خواب کودک متناسب با سن
  • راهکارهای تنظیم کردن خواب کودک
    • 1. بهبود و مناسب کردن شرایط اتاق کودک
    • 2. مشخص کردن برنامه روتین برای خواب | تنظیم خواب کودک
    • 3. تنظیم بودن خواب والدین
    • 4. پوشاندن لباس مناسب خواب به کودک
    • 5. تنظیم زمان غذا خوردن | تنظیم خواب کودک
    • 6. بیدار کردن کودک با نور خورشید
    • 7. بازی با کودک
  • نکاتی برای تنظیم خواب کودک بالای یک سال
  • فواید تنظیم خواب کودک
    • سخن پایانی

برای دریافت مشاوره در زمینه تنظیم خواب کودک می‌توانید در هر زمان از روز برای مشاوره آنلاین با برترین متخصصان در مرکز مشاوره روانشناسی ذهن نو از طریق شماره 02191002360 و یا از طریق تلفن های ثابت شهری با شماره 9099070354 تماس بگیرید.

 

 

تنظیم خواب کودک

تنظیم نبودن خواب کودک می‌تواند شامل بدخوابی، کم خوابی یا زیاد خوابیدن باشد. این مسئله یکی از مشکلات رایج والدین است و با رعایت نکات ساده و بهداشت خواب در اکثر مواقع قابل حل می‌باشد. با این حال بسیاری از والدین از این نکات و مسائل آشنایی ندارند. کودک به دلایل مختلفی ممکن است دچار مشکلات خواب شود که آشنایی با علت‌های مختلف بدخوابی کودکان و رفع مسائل آن، می‌تواند در تنظیم خواب کودک موثر باشد.

تنظیم خواب کودک متناسب با سن

والدین باید بدانند که خواب هر کودک با کودک دیگر متفاوت است و مقایسه کردن کودکان کار درستی نیست. همچنین هر کودک متناسب با سنی که در آن قرار داد نیاز به خواب متفاوتی دارد. از این جهت والدین باید با وضعیت خواب و سن کودکشان آشنایی کافی داشته باشند. به عنوان مثال نوزادان به 16 الی 18 ساعت خواب نیاز دارند که این ساعات می‌تواند در 6 الی 7 زمان تقسیم‌بندی شود. کودکان یک ساله و دوساله حدودا به 11 تا 12 ساعت خواب شبانه و 2 تا 3 ساعت خواب روزانه نیاز دارند. برای اینکه بتوانید از وضعیت خواب کودک متناسب با سن و سالش آشنایی بیشتر پیدا کنید بهتر است از یک روانشناس کودک کمک بگیرید. برای کسب اطلاعات بیشتر در زمینه میزان خواب کودکان کلیک کنید.

راهکارهای تنظیم کردن خواب کودک

 

باید در نظر داشت که خواب هر کودک متفاوت است برخی افراد ممکن است به طور زیستی به خواب کمتر یا زیاد‌تر نیاز داشته باشند. با این حال با رعایت نکات و مسائلی که در ادامه بیان می‌شود می‌توان خواب کودک را تا حدودی تنظیم نمود. برای آشنایی با نیازهای اولیه کودک کلیک کنید.

1. بهبود و مناسب کردن شرایط اتاق کودک

برخی از کودکان ممکن است در اتاقشان به دلیل وجود اسباب‌بازی‌ها یا دکوری‌های مختلف و شلوغ احساس راحتی و آرامش نکنند و در هنگام شب و تاریکی دچار احساس ترس شوند، یکی از علت‌های رایج نخوابیدن کودک و تنظیم نبودن خواب کودک، ترس کودک از اتاق خودش است. اتاق کودک باید نور و رنگ مناسبی داشته باشد تا به کودک احساس اضطراب منتقل نکند. همچنین برخی از کودکان نسبت به صدا واکنش و حساسیت نشان می‌دهند و با کوچکترین صدایی از خواب بیدار می‌شوند و به اصطلاح بدخواب خواهند شد، از این جهت والدین باید اتاق کودک را طوری فراهم سازی کنند تا حدودی عایق صدا باشد.

2. مشخص کردن برنامه روتین برای خواب | تنظیم خواب کودک

کودکان همیشه به دنبال بازی کردن و بازیگوشی هستند و مثل بزرگسالان به ساعت و زمان برای استراحت و خواب توجهی نمی‌کنند. در واقع هر وقت که خسته شدند به خوابیدن و استراحت کردن نیاز پیدا می‌کنند. از این جهت والدین باید کم کم یک برنامه روتین در نظر بگیرند و این مسئله را به کودک توضیح دهند تا بتوانند به تنظیم خواب کودک کمک کنند.

بهتر است حدودا یک ساعت قبل از خوابیدن به کودک بگویند که چه زمانی باید بخوابد و حتما این کار را به صورت عملی انجام دهند و صرفا به توضیح دادن و حرف زدن بسنده نکنند، به عنوان یک والد می‌توانید اسباب‌بازی‌های کودکتان را جمع کنید، چراغ‌ها را خاموش کنید و سایر اقدامات قبل از خواب را انجام دهید. به این صورت کودک به مرور زمان متوجه خواهد شد که چه زمانی وقت خوابیدن است. بهتر است تمام خلاقیت خود را جهت انجام این مسئله بکار بگیرید. اگر برای مشخص کردن یک برنامه روتین مشکل دارید می‌توانید به یک روانشناس کودک مراجعه کنید.

3. تنظیم بودن خواب والدین

یکی از مسائلی که باعث برهم خوردن تنظیم خواب کودک می‌شود، تنظیم نبودن خواب والدین است. در بسیاری از موارد والدین خودشان تا دیر وقت بیدار می‌مانند و به تماشای فیلم و سریال می‌پردازند اما به کودک ‌می‌گویند که باید زود بخوابد. والدین اگر بخواهند که کودکشان خوابش را تنظیم کند، خودشان هم باید این کار را به صورت عملی انجام دهند زیرا کودک بسیاری از اعمال و فعالیت‌هایش را از طریق مشاهده والدین یاد‌ می‌گیرد.  

4. پوشاندن لباس مناسب خواب به کودک

یکی از مسائلی که بر وضعیت خواب کودک تاثیر می‌گذارد پوشیدن لباس خواب است. لباس خواب اگر نامناسب باشد و آزاد و راحت نباشد کودک از پوشیدن لباس و خوابیدن اجتناب می‌کند. همچنین اگر با لباس خوابش احساس راحتی کند و آن را دوست داشته باشد علاقه زیادی به پوشیدن لباس و خوابیدن از خود نشان می‌دهد.

برای شناخت بیشتر در زمینه خواباندن کودک کلیک کنید.

5. تنظیم زمان غذا خوردن | تنظیم خواب کودک

همانند بزرگسالان بهتر است کودکان هم چند دقیقه قبل از خواب، چیزی نخورند. وعده‌های شام نزدیک به زمان خواب باعث می‌شود تا شکم کودک سنگین شود و خوابیدن را برایش دشوار کند.

6. بیدار کردن کودک با نور خورشید

زمانی که یک کودک به طور صحیح و در زمان مناسب بخوابد به راحتی هم می‎‌تواند بیدار شود. بهتر است برای بیدار کردن کودکتان از آلارم تلفن‌همراه، ساعت و… استفاده نکنید، بهترین راه بیدار کردن کودک استفاده از نور طبیعی خورشید است. بیدار شدن کودک با نور طبیعی خورشید باعث افزایش انرژی و سرحالی کودک می‌شود.

7. بازی با کودک

بازی برای سلامت جسم و روان کودک نقش اساسی و مهمی دارد. در واقع می‌توان گفت کودک با بازی زنده است. بازی قبل از خوابیدن باعث می‌شود تا کودک خسته و انرژی‌اش تخلیه شود و به تنظیم خواب کودک کمک شود. منظور از بازی کردن، بازی با گوشی و یا کنسول‌های بازی نیست، بهتر است بازی‌های که نیاز به فعالیت بدنی دارد انجام شود. اگر با بازی‌های متناسب با سن کودکتان آشنایی ندارید می‌توانید به یک روانشناش کودک مراجعه کنید. برای اطلاع از روند دریافت مشاوره کودک کلیک کنید.

نکاتی برای تنظیم خواب کودک بالای یک سال

کودکان بالای  یکسال جنب و جوش بیشتری در طول روز داشته و میزان خواب آنها نیز نسبت به زمان نوزادی کاهش می‌یابد. از این رو باید از روش های دیگری برای تنظیم خواب شان استفاده نمود. برخی از این نکات شامل موارد زیر هستند.

  • برای قبل از خوابیدن کودک روتین داشته باشید
  • ایجاد محیطی آرامشبخش برای کودکان
  • ممنوع کردن نگاه کردن به صفحه نمایشگر
  • ایجاد محیط مناسب در خانه
  • ممنوع کردن مصرف غذاهای محرک
  • بیدار کردن کودک در ساعتی مشخص
  • صحبت کردن با کودک در مورد اهمیت خواب

فواید تنظیم خواب کودک

فراموش نکنید که اینکه کودک تان خواب منظمی داشته باشد؛ تنها جزو قوانین خانه محسوب نمی‌شود. بلکه فوایدی نیز از نظر جسمی و روانی برای او دارد. خواب یکی از بخش های مهم در زندگی است که تاثیرات باورنکردنی روی افراد دارد. این موضوع مخصوصا برای کودکان که در سن رشد هستند؛ اهمیت بیشتری پیدات می‌کند. در این قسمت برخی از این فواید را ذکر کرده ایم.

✨عملکرد بهتر مغز

✨بهتر شدن فرایند وزن گیری کودک

✨بهبود عملکرد فیزیکی

✨بیشتر شدن سلامت جسمانی و روانی

نشانه های کمبود خواب در بچه ها چیست؟

 

در برخی موارد، تنظیم خواب کودک، ضرورت پیدا می‌کند. چرا که به دلیل بی نظمی در این موضوع، او دچار مشکلاتی در سلامتی اش می‌گردد. برخی از نشانه هایی که حاکی از آنند که باید در این زمینه اقدام کنید؛ شامل موارد زیر هستند.

  • خواب آلودگی در طول روز
  • مشکل در بیدار شدن از خواب
  • بیش فعال شدن کودکان
  • ابتلا به افسردگی
  • اختلال در تمرکز و بی توجهی
  • بروز نوسانات خلقی
  • بروز رفتارهای پرخاشگرانه
  • تحریک پذیری
  • احساس بی تابی
  • تصمیم گیری به صورت ناگهانی

سخن پایانی

تنظیم خواب کودک کار ساده ای نیست. چرا که آنها به زمان خواب زیادی نیاز داشته و به راحتی نمی‌توان آنها را از خواب بیدار کرد تا در زمان مناسبی بخوابند. به همین دلیل باید از همان ابتدا، عادات موثری در آنها ایجاد کرده و از روش هایی که گفته شد؛ استفاده کنید تا مشکلی در سلامتی آنها ایجاد نشود. در این زمینه بهتر است از یک روانشناس کودک نیز کمک دریافت کنید.

برای دریافت مشاوره در زمینه تنظیم خواب کودک می‌توانید در هر زمان از روز برای مشاوره آنلاین با برترین متخصصان در مرکز مشاوره روانشناسی ذهن نو از طریق شماره 02191002360 و یا از طریق تلفن های ثابت شهری با شماره 9099070354 تماس بگیرید.

 

سوالات متداول

کودکم مدتی است که بدخواب شده است چه کاری باید انجام دهم؟

علل مختلفی برای بدخوابی و تنظیم نبودن خواب کودک وجود دارد، برخی از این مسائل به دلیل عوامل محیطی مانند مناسب نبودن اتاق، وجود سر و صدا در اتاق و… است و برخی دیگر ممکن است به دلیل شرایط روانشناختی کودک مانند اضطراب، استرس و ترس از تاریکی باشد. اگر مدتی است که کودکتان بدخواب شده و هرکاری انجام داده‌اید اما وضعیتش بهبود نیافته است بهتر است به یک روانشناس کودک مراجعه کنید.

 

منبع: تنظیم خواب کودک



:: بازدید از این مطلب : 44
|
امتیاز مطلب : 2
|
تعداد امتیازدهندگان : 1
|
مجموع امتیاز : 1
تاریخ انتشار : سه شنبه 30 بهمن 1403 | نظرات ()
نوشته شده توسط : ذهن نو

روی پنجه راه رفتن رفتاری است که بیشتر در کودکان شاهد آن هستیم. کودکان به دلایل مختلفی اینکار را انجام داده که البته در بیشتر موارد نشانه ای از یک مشکل جدی تر در آنهاست. اما گاهی علت دیگری به جز تفریح و یا تقلید کردن این رفتار از دیگران وجود ندارد. از این رو اگر شاهد این موضوع هستید که کودک به طور مکرر اینکار را انجام داده و یا این رفتار با نشانه های دیگری همراه است؛ بهتر است حتما به متخصص کودکان مراجعه نمایید. گفته می‌شود این موضوع، یک مشکل رایج در کودکان محسوب می‌شود که معمولا در پسران نیز بیشتر است. بیشتر کودکان مبتلا به اختلالات رشدی حرکتی این رفتار را از خودشان نشان می‌دهند؛ که نباید نسبت به آن بی توجه بود و حتما باید اقدامات لازم را در مورد آن انجام داد. برای دریافت مشاوره کودک کلیک نمایید.

فهرست مطالب

 

  • روی پنجه راه رفتن چگونه است؟
  • چه زمانی روی پنجه راه رفتن اتفاق می‌افتد؟
  • نشانه های راه رفتن روی پنجه
  • دلایل روی پنجه راه رفتن در کودکان
    • تشخیص‌اوتیسم از نحوه حرکت
    • بررسی و تشخیص
  • رابطه راه رفتن روی پنجه با دیسک کمر
  • پیامدهای ناشی از راه رفتن روی پنجه پا
  • درمان راه رفتن روی پنجه
    • سخن پایانی

برای دریافت مشاوره در زمینه راه رفتن روی‌پنجه می‌توانید در هر ساعت از روز برای مشاوره تلفنی کودک از طریق شماره 02191002360 و یا از طریق تلفن های ثابت شهری با شماره 9099070354 جهت ارتباط با برترین متخصصان کلینیک تخصصی مشاوره روانشناسی ذهن نو تماس حاصل نمایید.

روی پنجه راه رفتن چگونه است؟

روی پنجه راه رفتن الگویی از راه رفتن است که در آن کودک به طور عمده روی انگشتان پای خود ایستاده به شکلی که پاشنه پای او با زمین اصلا تماس ندارد. این کودکان حتی با وجود کفش و یا زمانی که بیرون از خانه هم هستند اینکار را انجام می‌دهند. برای آنها راه رفتن روی پنجه بسیار عادی بوده و انگار ناراحتی از این بابت احساس نمی‌کنند. معمولا والدین در ابتدا تلاش می‌کنند تا با تذکر دادن و یا حتی دعوا کردن با او این عادت را از سر او بیندازند. غافل از اینکه این نشانه ای از یک مشکل جدی تر در کودک است و با این روش درمان نخواهد شد. برای آشنایی بیشتر با اختلالات طیف اوتیسم کلیک نمایید.

چه زمانی روی پنجه راه رفتن اتفاق می‌افتد؟

در بیشتر موارد شاهد روی پنجه راه رفتن در کودکان زیر دو سال هستیم. کودکان در این دوران در حال یادگیری راه رفتن هستند و به همین دلیل این رفتار زیاد والدین را نگران نمی‌کند. اما اگر این موضوع بعد از این دوران نیز ادامه یابد و کودک آن را به طور مکرر انجام دهد؛ باید حتما به متخصص مراجعه نمود. برای اطلاع از دلایل دیر راه افتادن کودک کلیک نمایید.

نشانه های راه رفتن روی پنجه

طبیعتا اصلی ترین نشانه روی‌پنجه راه رفتن ، این است که کودک پاشنه پای خود را از زمین جدا کرده و بیشتر روی انگشتان خود راه می‌رود. اما زمانی که از آنها خواسته می‌شود و یا به آنها یادآوری می‌شود با الگوی منظم و طبیعی راه بروند؛ معمولا اینکار را انجام می‌دهند. اینکار برای آنها گاهی تبدیل به عادت شده و به همین دلیل آن را به صورت ناخودآگاه انجام می‌دهند. اما اگر این موضوع حتی با تذکر نیز حل نشد و کودک همچنان با بزرگ تر شدن نیز به این رفتار خود ادامه داد؛ باید مداخله درمانی صورت گیرد.

دلایل روی پنجه راه رفتن در کودکان

 

اما روی پنجه راه رفتن کودک نشانه وجود چه بیماری است و یا چرا کودک اینکار را انجام می‌دهد؟ متاسفانه این رفتار نشانه ای از بیماری های بسیار جدی در کودکان محسوب می‌شود که حتی اگر سریعا هم شناسایی شوند؛ شاید نتوان آن را به طور کامل درمان کرد. برخی از این بیماری ها، شامل موارد زیر هستند.

ابتلا به فلج مغزی: در این حالت به دلیل آسیب به ناحیه از مغز، کودکان رفتار راه رفتن روی‌پنجه را از خود نشان داده و فعالیت های حرکتی دیگر آنان نیز دچار مشکل می‌شود.

کوتاه بودن تاندون آشیل: این تاندون ماهیچه های ساق پا را به پشت استخوان استخوان پاشنه پا متصل می‌کند. اگر این تاندون یا خود عضلات ساق پا کوتاه باشد؛ کودک نمی‌تواند به درستی پای خود را روی زمین بگذارد.

دیستروفی عضلانی: دیستروفی عضلانی یک بیماری ژنتیکی است که در آن فیبرهای عضلانی بسیار آسیب پذیر هستند و ضعیف می‌شوند.

ایدیوپاتیک: زمانی که نتوان هیچ علت خاصی برای روی پنجه راه رفتن کودک پیدا کرد؛ به آن ایدیوپاتیک گفته می‌شود.

سایر دلایل: سایر دلایلی که کمتر احتمال دارد منجر به این حالت شوند؛ شامل مایوپاتی، نوروپاتی و اختلالات رشدی مثل اوتیسم هستند.

تشخیص‌اوتیسم از نحوه حرکت

یکی از نشانه های ابتلا به اوتیسم نیز در کودکان همین روی پنجه راه رفتن است. کودکان مبتلا به اوتیسم حرکات تکرار شونده زیادی دارند که راه رفتن روی پنجه پا نیز یکی از آنهاست. اما فراموش نکنید که تنها بر این اساس نمی‌توان به کودکان برچسب ابتلا به اوتیسم زد. برای آشنایی با پیامدهای ناشی از تاخیر در رشد کودکان کلیک نمایید.

بررسی و تشخیص

برای شروع فرایند درمان و پیدا کردن علت، در ابتدا باید تشخیص درستی از این موضوع صورت بگیرد. والدین باید کودک را به پیش متخصص، کاردرمانگر و فیزیوتراپیست ببرند و آزمایش ها و تست های لازم را روی او انجام دهند. در این شرایط متخصص به این موضوع توجه می‌کند که آیا روی‌پنجه راه رفتن کودک یک طرفه است و یا دو طرفه. کودک از ابتدا به این شکل راه می‌رفته و یا به تازگی دچار این رفتار شده است و… . همچنین بعد از پرسیدن چنین سوالاتی از خود کودک و یا والدین او آناتومی و ساختار پاهای او را نیز مورد بررسی قرار می‌دهند.

رابطه راه رفتن روی پنجه با دیسک کمر

گاهی روی پنجه راه رفتن و یا ایجاد کشش در پاها مخصوصا در بزرگسالی برای درمان مشکلاتی مثل دیسک کمر موثر است. اما این موضوع کاملا به صورت ارادی صورت گرفته و الگویی در راه رفتن نیست. از این رو نباید تصور کرد که کودک با انجام اینکار در حال انجام تمرینات ورزشی است و یا به دلیل مشکلاتی در کمر خود اینکار را انجام می‌دهد. برای آشنایی با انواع اختلالات عصبی رشدی کلیک نمایید.

پیامدهای ناشی از راه رفتن روی پنجه پا

یکی از بیشترین اتفاقاتی که در حین روی پنجه راه رفتن کودک می‌افتد؛ افتادن روی زمین است. زمانی که کودک به این صورت راه می‌رود بیشتر احتمال دارد که تعادل خود را از دست داده و زمین بخورد. در این حالت به دلیل آسیب به سر امکان بروز مشکلات مغزی بسیار زیاد می‌شود. از نظر روانی و اجتماعی نیز اینگونه راه رفتن کودک باعث اتفاقاتی مثل انگ اجتماعی و یا حتی حساسیت خانواده می‌شود. از این رو پیگری این موضوع حتی اگر صرفا فقط از روی عادت هم باشد؛ اهمیت دارد.

درمان راه رفتن روی پنجه

 

با توجه به دلیلی که باعث شکل گیری روی پنجه راه رفتن شده است؛ والدین باید با مشورت متخصص اقدامات درمانی را برای کودک خود هرچه سریعتر آغاز نمایند. در درمان های غیر جراحی از روش هایی مثل گچ گیری، استفاده از پابندها و درمان بوتاکس استفاده می‌شود. اما در موارد شدیدتر امکان عمل جراحی نیز وجود دارد.

سخن پایانی

روی پنجه راه رفتن موضوعی است که شاید در ابتدا خانواده ها را نگران نکرده و تنها به چشم یک رفتار کودکانه به آن نگاه شود. اما باید بدانید در صورتی که این رفتار در سنین بالاتر ادامه یابد؛ نشانه ای از یک مشکل جدی است و حتما باید پیگیری شود. از این رو نسبت به این موضوع حساس بوده و برای تشخیص دقیق حتما به متخصص مراجعه نمایید.

برای دریافت مشاوره در زمینه راه رفتن روی‌پنجه می‌توانید در هر ساعت از روز برای مشاوره تلفنی کودک از طریق شماره 02191002360 و یا از طریق تلفن های ثابت شهری با شماره 9099070354 جهت ارتباط با برترین متخصصان کلینیک تخصصی مشاوره روانشناسی ذهن نو تماس حاصل نمایید.

سوالات متداول

راه رفتن روی پنجه با در کودکان نشانه چیست؟

خیلی اوقات هیچ دلیلی ندارد و نیازی نیست ترس به دل راه دهید. اما گاه میبینیم کودکان دچار برخی اختلالات مثل اوتیسم، بر روی پنجه پاهایشان راه می روند.

 

منبع: روی پنجه راه رفتن کودکان نشانه چیست؟



:: بازدید از این مطلب : 44
|
امتیاز مطلب : 4
|
تعداد امتیازدهندگان : 1
|
مجموع امتیاز : 1
تاریخ انتشار : سه شنبه 30 بهمن 1403 | نظرات ()