ترس از موجودات خیالی در کودکان معمولا از سن دو الی سه سالگی شروع میشود. گاه کودک به خاطر این ترسها در اتاقش نمی خوابد. اصرار به حضور در کنار والدین دارد. نیمه های شب بیدار میشود و جیغ میکشد. گریه می کند و هر شئی درتاریکی را به شکل موجودی خبیث و خطرناک می بیند. پدر و مادر هر توضیحی درباره امن بودن فضا و غیرواقعی بودن آن ها میدهد، کودک قبول نکرده و به واقعیبودن موجودات خیالی اصرار می کند. در ادامه علت و راهکارهایی برای برخورد و از بین بردن این رفتارهایکودک آورده ایم. اگر مساله از حد تحملتان خارج شده هر چه سریعتر برای مشاوره کودک اقدام کنید.
فهرست مطالب
- ترس از موجودات خیالی در کودکان
- علائم و نشانه های ترس از موجودات خیالی در کودکان
- ترس از موجودات خیالی از چند سالگی در کودک ایجاد می شود؟
- علل ترس از موجودات خیالی در کودکان
- چه کارهایی باید برای این ترس انجام داد؟
- ارتباط ترس از موجودات خیالی با سایر اختلالات کودکان
برای دریافت مشاوره در زمینه ترس از موجودات خیالی در کودکان میتوانید در هر زمان از روز برای مشاوره تلفنی با برترین متخصصان در کلینیک تخصصی مشاوره روانشناسی ذهن نو از طریق شماره 02191002360 و یا از طریق تلفن های ثابت شهری با شماره 9099070354 تماس بگیرید.
ترس از موجودات خیالی در کودکان
ترس از موجودات خیالی در کودکی بسیار شایع است. در واقع بخشی از رشد طبیعی کودک است. علت اصلی ترس از موجودات خیالی در کودکان از دست دادن محرکهای بینایی در اثر خاموشی است. ترس به دلیل عدم اطلاع از آنچه که در اتاق است، اتفاق میافتد.
ترس از موجودات خیالی یا شخصیت های ترسناک فیلم ها در کودکان میتواند تبدیل به فوبیا شود و حتی تا بزرگسالی نیز ادامه دار شود. حتی اگر این ترس درمان نشود، زمینه ایجاد اضطراب مزمن می شود.
کودکانی که دچار ترس از موجودات خیالی هستند، معمولا از تنهاماندن، اتاق تاریک، مکان های جدید، برخی عروسک ها، برخی حیوانات خانگی (حتی اهلی مثل گربه) هم ترس دارند و بهانه گیری و گریه های طولانی می کنند.
علائم و نشانه های ترس از موجودات خیالی در کودکان
کودکانی که دارای ترس از موجودات خیالی هستند، علائم زیر را دارند:
- وقتی در اتاق و مکانهای جدید یا تاریک قرار میگیرند، دچار اضطراب افراطی میشوند.
- در اثر قرار گرفتن در اتاق بدون نور ضربان قلبشان بالا میرود و دلهره شدید میگیرند.
- این دسته از کودکان تمایلی ندارند در مکانهای تداعی کننده ترس شان قرار بگیرند.
- علائم ترس از موجودات خیالی در کودک بیش از شش ماه به طول میانجامد.
- ترسشان در هر مکان و موقعیتی میتواند تظاهر کند.
- کودکانی که دارای ترس از موجودات خیالی هستند، با تاریکشدن هوا هم میترسند و با چسبیدن به پدر و مادر خود بهانه جویی میکنند.
- شبها نمیتوانند به تنهایی در اتاق بخوابند و تمایل دارند نزد پدر و مادر خود به خواب بروند.
- کیفیت خواب خوبی ندارند.
ترس از موجودات خیالی از چند سالگی در کودک ایجاد می شود؟
شروع ترس از موجودات خیالی و فرازمینی در کودکان معمولا از سنین سه سالگی است. اما در صورتی که علل خارجی زمینه ایجاد این ترس را فراهم کنند، ممکن است در سنین پایین تر نیز شاهد آن باشیم. در بیشتر موارد این ترس تا سنین 5 الی 6 سالگی ناپدید میشود. اما گاه میبینیم که این اختلال تا بزرگسالی نیز همراه فرد است. اما تبدیل به ترس ازروح و جن شده است.
علل ترس از موجودات خیالی در کودکان
همانطور که اشاره کردیم بسیاری از کودکان بی دلیل دچار ترس از موجودات خیالی می شوند، اما در برخی دیگر از کودکان، ترس شان دلایل دیگری دارد. برای آشنایی با عوامل و علل استرس در کودکان کلیک کنید. مهمترین عوامل ایجاد کننده ترس از موجودات تخیلی کودکان به شرح زیر است.
- کودکان در سن خردسالی دارای افکار بسیار تخیلی هستند و ممکن است ترس آنها ناشی از تخیلات خودشان باشد. به عنوان مثال ممکن است تصور کنند درتاریکی موجودات فضایی که در کارتونها دیدهاند، به آنها حمله کنند.
- برخی از کودکان به دلیل مشکلات و اختلافی که والدین آنها باهم دارند، به تصورات و افکارشان پناه می برند. آن ها نگرانی ها و ترس هایشان درباره دعواهای والدین را تبدیل به یک موجود خیالی میکنند و از آن میترسند.
- میتواند نتیجه تجربه یک شوخی و یا داستان ترسناک باشد.
- مشاهده این ترس در دیگران میتواند موجب الگوبرداری کودک بشود.
چه کارهایی باید برای این ترس انجام داد؟
بهتر است ترس از موجودات خیالی در کودکان درمان شود تا سایر مشکلات برای آنها ایجاد نشود. از مهمترین مواردی که میتواند در درمان این ترس موثر باشد، مشاورهکودک است. در ادامه روش های مناسبی برای درمان این مشکل شرح داده ایم. البته هر کدام از این روش ها به کمک متخصص امکان پذیر است.
- شناخت درمانی : کودکانی که دارای ترس ازتاریکی هستند، در واقعتاریکی را بسیار خطرناک تصور میکنند. طی شناخت درمانی تصور او پیرامونتاریکی تغییر میکند.
- حساسیت زدایی منظم : حساسیت زدایی منظم در چند مرحله انجام میشود که ابتدا بایستی از حالتهایی که این ترس ایجاد میشود، لیستی تهیه شود و سپس کودک سعی کند این موقعیتها را تصور کرده و در عین حال آرامش خود را حفظ کند.
- مواجهه درمانی : در این روش کودک در معرض محیطهایی قرار میگیرد که باعث ایجاد ترس در او میشود. این کار باعث میشود به مرور ترس او از بین برود (این روش بسیار ریسکی است و اگر در زمان و موقعیت درست انتخاب نشود بیشتر باعث آسیب میشود).
ارتباط ترس از موجودات خیالی با سایر اختلالات کودکان
عدم درمان و بی توجهی به این اختلال میتواند زمینه بروز سایر مشکلاتروحی برای کودک بشود. والدین اغلب با مشاهده سایر ناراحتی ها برای درمان مراجعه میکنند. و مسائل پیچیده تری باید رفع شود. پس اگر در کودکتان مشکلات زیر را همراه ترس از موجودات خیالی دیدید، هر چه سریع تر برای درمان اقدام نمایید.
- اجتناب از تنها خوابیدن
- بیاشتهایی
- شب ادراری
- مشاهده استرس
- احساس تنهایی و افسردگی
- داشتن حس گناه
- مشکلات گفتاری و لکنت زبان
سخن آخر
اگر کودک شما دچار ترس ازموجودات تخیلی است، بهتر است به برخی نکات توجه داشته باشید:
- بایستی به کودک خود کمک کنید که ترس از موجودات خیالی را کنار بگذارد، بنابراین سعی نکنید او را از خود برانید.
- با صحبت کردن از کودک خود بپرسید که چرا ازتاریکی میترسد.
- اگر کودکتان تحت تاثیر اختلافات شما و همسرتان دچار ترس از تخیلات و موجودات خیالی شده، بهتر است هرچه زودتر فکری برای حل اختلافات خود نمایید.
- اتاق کودک را درتاریکی مطلق قرار ندهید و سعی کنید از یک لامپ کم نور در زمان خواب برای او استفاده کنید.
- اگر کودک ترس زیادی دارد و خیلی مضطرب است، اجازه دهید کنار شما بخوابد، اما همیشه این کار را تکرار نکنید.
- سعی کنید کم کم ترس او را از موجودات خیالی از بین ببرید. به مکانهای مختلف خانه که او از آنجاها میترسد، بروید و پس از وارسی به او اطمینان دهید که چیز ترسناکی در آنجا وجود ندارد.
برای دریافت مشاوره در زمینه ترس از موجودات خیالی در کودکان میتوانید در هر زمان از روز برای مشاوره تلفنی با برترین متخصصان در کلینیک تخصصی مشاوره روانشناسی ذهن نو از طریق شماره 02191002360 و یا از طریق تلفن های ثابت شهری با شماره 9099070354 تماس بگیرید.
منبع : ترس از موجودات خیالی در کودکان
:: بازدید از این مطلب : 57
|
امتیاز مطلب : 3
|
تعداد امتیازدهندگان : 1
|
مجموع امتیاز : 1